Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Göteborg, Majorna Donsögatan 3A
3 180 000 kr
Avgift: 5 236 kr
Inkl värme, vatten och kabel-TV
Boarea: 75 m2
Areakälla: Areauppgifter från säljare och förvaltare
Rum: 3
Våning: 1 av 4
Hiss: Nej
Rymlig 3,5a i fint skick på populär adress!

I populära Sandarna saluförs nu en väldisponerad och trivsam 3,5a. Bostadens planlösning är optimalt planerad med välplanerade rum och sociala ytor. Stora fönsterpartier i två väderstreck tillsammans med tilltagen takhöjd skänker gott om ljus. Köket är renoverat i sobra färger och väggen mellan kök och vardagsrum är nedtagen vilket har skapat en underbar och social yta med plats för såväl matbord som soffa med tillhörande möblemang. Sovrummen är rymliga och det ena är uppdelat i två vilket ger möjlighet till avskild del där ni kan välja att stänga ytterligare eller öppna upp till ursprungsplanlösningen.

Här bor ni en levande stadsdel med mysiga kvarter och flertalet lokala handlare och butiker. En kort promenad tar dig till Mariaplan, med ett brett utbud av kaféer och restauranger. Natur och promenadstråk i Slottsskogen och Änggårdsbergen nås på behörigt avstånd. Spårvagnen i direkt närhet till bostaden tar dig till stadens puls åt ena hållet och salta bad i Göteborgs skärgård åt det andra. För shopping hoppar ni på bussen som går direkt till Frölunda torg.

Visningar

onsdag 28 februari 17:00 - 17:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Välkommen en halv trappa upp och kliv in i hallen, direkt slås ni av lägenhetens rymd och ljusinsläpp. Här finns plats för avhängning och förvaring i stor inbyggd garderob. Golvet pryds med stilren parkett som löper genomgående genom lägenheten och väggarna är målade i ljus kulör.

Vardagsrum

Vardagsrummet har gott om utrymme för matplats för upp till 6 personer samt soffa med tillhörande möblemang. Den nedtagna väggen binder ihop rummet med köket och skapar en social och inbjudande atmosfär.

Kök

Köket från IKEA är renoverat 2022 i beige kulör. Ovan bänkskiva i sten sitter ett stänkskydd med samma material. Här finns gott om förvaring och arbetsytor. Köket avskiljs från vardagsrummet med en köksö vilket både är stilrent och praktiskt. Den maskinella utrustningen består av ugn, micro, spishäll med tillhörande fläkt, diskmaskin, kyl&frys.

Badrum

Badrummet är kaklat och på golvet ligger en våtrumsmatta. Här finns duschhörna, spegelskåp, WC samt handfat. För den som önskar finns utrymme för egen tvättutrustning.

Sovrum I

Det större av de två sovrummen är rejält. Sovrummet disponeras idag med en sovalkov som gör att det finns plats för två avskilda sängar. För den som önskar går det att avskärma ytterligare eller återställa det till ett rum. Här sköts förvaringen i garderob.

Sovrum II

Den andra sovrummet är liksom det andra rejält tilltaget. Här finns plats för dubbelsäng och skrivbord. Förvaring sköts i garderob.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

4

Andel i årsavgift:

8.173

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

432055 kr

Kommentar till nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Andel i förening:

7.70949 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Sandarna 4:6

Byggnadsår:

1938

Fönster:

2-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 122kWh/m²
Utförd
Datum: 9 dec. 2019

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2st

Försäkring:

150 kr/år

Total driftkostnad:

150kr

Kommentar:

Driftskostnaden avser försäkring och är enligt schablon, kostanden kan variera

Förening

Namn:

BRF Sandarna 4:6 I Göteborg

Organisationsnummer:

769612-4176

Allmänt om föreningen:

Föreningen bildades 2007 och består av 14 stycken bostadsrätter, 2 hyresrätter samt 3 lokaler med hyresrätt. I samband med ombildningen 2007 gjordes en besiktning som utgör underlag för den reparations- och underhållsplan som finns i den ekonomiska planen. Det som positivt påverkar den ekonomiska planen är att mycket av det som noterats som poster i åtgärdsförslaget, efter genomförd besiktning, åtgärdades och betalades av den tidigare fastighetsägaren.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen äger tre parkeringsplatser som de hyr ut till föreningens medlemmar. Boendeparkering finns att tillgå på gator runt omkring. För prisinfo och områdets sträckning, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se

Bredband/TV:

Via Tele2

Renoveringar:

1983 - Genomgick fastigheten en stor renovering. De vertikala vatten- och avloppsstammarna byttes, lägenheterna rustades upp, yttertaket lades om, fönsterna byttes, balkongerna renoverades, ny elinstallation och tilläggsisolering utfördes.
2007 - Radonmätning i fastigheten. Inga mätvärden överstiger gränsvärdet 200 Bq/ m3.
2011 - Renoverades trapphusen
2013 - Installerades nya tvättmaskiner i tvättstugan
2014 - Stamspolning
2015 - OVK-besiktning
2017 - Målning källare, soprum och cykelrum
2018 - Byte av porttelefonerna Planerade renoveringar:
2019 - Omläggning yttertak samt måla plåt på taket. Ev installera solceller i samband med detta.
2020 - Målning av fönster
2020 - Trapphusentréer
2021- Byte av värmecirkulationspump.
2022 - Byte av frånluftsfläkt. Injustering av värmesystemet. Randonåtgärder genom nya ventiler i väggar. Målning av plåttak.
2023 - Byte av entrédörrar. Byte av fönster

Föreningen planerar att byta yttertak, byta termostatventiler samt renovera tvättstuga.

Tillåter föreningen delat ägande:

Nej

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Omgivning

Allmänt om området:

I härliga Majorna finns någonting för både stora och små. Bebyggelsen är blandad och här finns allt från vackra trävillor, radhus och flerbostadshus från tidigt 1800-tal till funkisbyggnader och nybyggnation. Restaurangutbudet är väldigt rikt tillsammans med flertalet ekologiska butiker, mataffärer, bagerier, caféer och barer. Närhet till både hav, inloppet vid Göteborgs hamn och flera grönområden. Med direkt närhet till Slottsskogen finns gott om möjligheter till utomhusträning, motionsspår och flertalet konserter under sommarhalvåret. Gott om kollektivtrafik där flera olika spårvagnslinjer tar er in till centrum och vidare ut i staden åt ena hållet och ut mot havet, Saltholmen och vidare ut till öarna i Göteborgs skärgård åt andra hållet.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.

Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna
kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt