Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Göteborg, Högsbo Guldmyntsgatan 20
2 595 000 kr
Avgift: 3 913 kr
Boarea: 59.5 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 5 av 5
Hiss: Ja
Från markplan
Balkong: Ja
Tvårummare med stor balkong i toppskick.

Varmt välkomna till denna mycket smakfulla 55+ bostad på Guldmyntsgatan 20! Här möts vi av öppna sociala ytor, härliga ytskikt och en enastående inglasad balkong i västligt läge. Bostaden producerades - 2021 och har vitmålade väggar, ekparkettgolv, Marbodalkök i vitt samt ett stort badrum med både tvätt - och tork.
Hjärtligt välkomna på visning!

Visningar

söndag 25 februari 14:30 - 15:00
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vi tar hissen upp till översta våningen och in genom dörren. Här möts vi av goda avhängningsmöjligheter, vitmålade väggar och tre-stavs ekparkett.

Vardagsrum

Vidare till vardagsrummet där vi har ett otroligt ljusinsläpp från några av bostadens stora fönster. Här finns rikligt med plats för både soffgrupp, matplats och här är också utgången till bostadens stora, inglasade balkong i västerläge.

Kök

Köket som är från Marbodal har goda arbetsytor och fulltalig maskinpark från 2021. I direkt anslutning till köket är bostadens matplats.

Sovrum

Bostadens sovrum erbjuder plats för en fullstor säng samt förvaringsmöjligheter i form av garderober. Här får man ett härligt ljusinsläpp från rummets fönster.

Badrum

I badrummet har vi vitt kakel på väggarna samt grått klinker på golvet. Storleken på badrummet gör att både tvättmaskin och torktumlare får plats samt gott om förvaringsutrymme. Vi har också Wc, spegelskåp, kommod, dusch, handdukstork.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

1402

Andel i årsavgift:

1.03208

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

814288 kr

Kommentar till nettoskuldsättningen:

Nettoskulden är beräknad utifrån den ekonomiska planen. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Andel i förening:

1.03208 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Järnbrott 64:6

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2021

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 67kWh/m²
Energiklass: C
Primärenergital: 67kWh/m²
Utförd
Datum: 13 okt. 2021

Förening

Namn:

Bonum BRF Guldmyntet

Organisationsnummer:

769635-9939

Allmänt om föreningen:

Bonum Brf Guldmyntet. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).
Allmänt om föreningen:
Föreningen förvärvade Fastigheten Järnbrott 64:6 i Göteborgs kommun under 2021 och på fastigheten finns 2 st flerbostadshus med sammanlagt 79 lägenheter och 6 st uthyrningslokaler. Fastigheternas adress är Guldmyntsgatan 20-46 i Göteborg.

Medlemskap i föreningen kan beviljas person som fyllt 55 år och om äkta makar förvärvar bostadsrätt gemensamt är det tillräckligt att en av makarna uppnått sagda ålder. Med makar jämställs sambor enligt sambolagen och registrerade partners.


Föreningens e-postadress: styrelsen@brf-guldmyntet.se
Föreningens ekonomiska förvaltare: www.riksbyggen.se.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Det finns 35 st garageplatser varav 8 st med laddstolpe. Hyra för garageplats är 1 200 kr/mån och för plats med laddstolpe tillkommer el som debiteras utifrån verklig förbrukning. 5 st parkeringsplatser utomhus hyrs ut för 1000 kr/mån. Till platserna är det separat kö. Spolrum/tvättrum finns i garaget.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Föreningens medlemmar är anslutna till bilpool via OurGreenCar Sweden AB och kostnaden ingår i månadsavgiften i 5 år från första inflyttning som påbörjades i november 2021. Förbrukningsavgifter betalas av medlemmen.

Omgivning

Allmänt om området:

Högsbo, en mysig stadsdel i västra Göteborg, lockar med moderna bostäder och gröna områden. Här bor du nära både havsbrisen och stadens puls. För den som älskar att vara aktiv på fritiden finns Ruddalens idrottsanläggning och Änggårdsbergen på bekvämt avstånd.

Med bara en kort promenad når du Högsbo centrum, där du hittar allt du behöver för en bekväm vardag. Från klädaffärer till matbutiker, kaféer och lunchställen finns här för att tillgodose dina behov. Med utmärkta kommunikationer och direkt tillgång till spårvagn och buss blir det enkelt att ta sig runt i området.

Högsbo är även känt för sina närliggande skolor och förskolor, vilket gör det till ett populärt område för familjer i alla åldrar. Med dess balans mellan bekvämligheter och grönskande områden är Högsbo en attraktiv plats för den som söker en harmonisk livsstil i Göteborgs västra delar.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt