Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Göteborg, Flatås Famngatan 8
1 750 000 kr
Avgift: 2 943 kr
I avgiften ingår värme och kallvatten. Kostnaden för el och varmvatten mäts individuellt och debiteras efter förbrukning.
Boarea: 36 m2
Areakälla: Areauppgifter enligt säljare och förvaltare
Rum: 1
Våning: 1 av 6
Hiss: Ja
Uteplats: Ja
Nyproducerad 1:a med tilltagen egen uteplats i soligt söderläge!

Välkomna till denna kvadratsmarta enrummare med väldisponerade ytor och luftiga känsla. Bostaden har genomgående hög standard och är nybyggd 2022. Lägenheten ligger praktiskt på första plan och till bostaden hör en egen uteplats i söderläge med gott om utrymme för önskat möblemang. Stilrena och klassiska materialval tillsammans med den öppna planlösningen och stora fönsterpartier gör hemmet enkelt att inreda.

Huset är byggt för att kunna hålla en mycket låg energiförbrukning vilket medverkar till låga energikostnader och mindre klimatpåverkan.

I Flatås bor ni med närhet till såväl natur och hav som serviceutbud och kommunikationer. Köpcentret Frölunda Torg nås på promenadavstånd eller en kort spårvagnstur. Vill ni istället in mot citykärnan nås den på 15 minuter med spårvagn eller cykel. Fritidsområdet Ruddalen ligger i närheten och erbjuder elljusspår, bastubad, skridskoåkning under vintertid, gym både ute och inne, frisbeegolfbana samt fotbollsplaner.

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen välkomnar med gott om utrymme och goda förvaringsmöjligheter i sex (!) garderober. Här finns också hatthylla för avhängning. Ekparkett pryder golvet och löper vidare genom bostaden. Väggarna är målade i en ljus kulör.

Badrum

Badrummet är helkaklat med vitt kakel på väggarna och golvet pryds av grå klinker. Storleken är underbar med plats för såväl duschhörna, WC, handfat med kommod, spegelskåp samt egen tvättutrustning i form av en kombimaskin.

Kök

Köket med öppen planlösning är i grå kulör från Vedum och utrustat med diskmaskin, kyl&frys, micro, ugn, spishäll med tillhörande fläkt.

Allrum

Här finns plats för såväl matbord som säng och soffa med tillhörande möblemang. Rummet är luftigt och för den som önskar finns möjligheter att skärma av på ett praktiskt vis.

Uteplats

12 kvm uteplats i underbart söderläge mot föreningens innegård. Här finns plats för såväl sittmöblemang som lounge-set för den som så önskar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

7

Lägenhetsnummer register:

1007

Andel i årsavgift:

0.825

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

462665 kr

Kommentar till nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Andel i förening:

0.79 %

Pantsättning:

Nej

Beskrivning uteplats:

Stor stenlagd uteplats tillhör lägenheten för bostadsrättsinnehavaren att nyttja.

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Göteborg Järnbrott 148:4

Byggnadsår:

2022

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Ftx

Övrigt:

Till lägenheten hör ett förråd

Energideklaration:

Energiklass: B
Primärenergital: 55kWh/m²
Utförd
Datum: 6 sep. 2022

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2st

Försäkring:

150 kr/år

Total driftkostnad:

150kr

Kommentar:

Driftskostnaden avser försäkring och är enligt schablon. Kostanden kan variera.

Förening

Namn:

BRF Flatås Alléer

Organisationsnummer:

769632-8710

Allmänt om föreningen:

Brf Flatås Alléer består av 147st lägenheter i en nybyggd äkta bostadsrättsförening som färdigställdes 2022 via totalentreprenad Bergman & Höök Byggnads AB.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Garage i källarplan. Kostnad ca 1500 kr/mån.

Bredband/TV:

Öppen fiber

Renoveringar:

Nyproduktion

Ekonomi:

Inga kända avgiftsförändringar

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Flatås i Frölunda, västra Göteborg, är en trivsam stadsdel med moderna bostäder och gröna områden. Här bor ni lika nära salta bad som citypuls. För den fritidsintresserade ligger Ruddalens idrottsanläggning och Änggårdsbergen på behörigt avstånd.

Frölunda torg nås med en kort promenad och löser all önskvärd shopping, här finns såväl klädbutiker som matbutiker, kaféer och lunchställen. Kommunikationerna är goda och här finns direkt tillgång till såväl spårvagn som buss. Detta sammantaget med närliggande skolor och förskolor, gör Flatås till ett populärt område för alla åldrar.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.

Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna
kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt