Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Göteborg, Fiskebäck Lerskäddegatan 69
8 990 000 kr som utgångsbud Högsta bud: 9 450 000 kr
Boarea: 173 m2
Areakälla: faktisk uppmätn norm SS 21054:2020
Biarea: 118 m2
Areakälla: faktisk uppmätn norm SS 21054:2020
Tomtarea: 1 055 m2
Rum: 8
Spektakulär villa med öppen och spännande planlösning med stor insynsskyddad sydvästvänd tomt!

Tillfälle att förvärva en större villa med en totalarea om ca 291 kvm i ljuvliga Fiskebäck med generös tomt om ca 1055 kvm. Kök och vardagsrum i öppen planlösning där en öppen spis är centralt placerad och ger en varm och inbjudande atmosfär. Från vardagsrummet är det öppet upp till andra våningen vilket skänker en enorm rymd till rummet. Stora fönsterpartier längs med hela västra fasaden släpper in rikligt med naturligt ljus och erbjuder vacker utsikt över trädgården som erbjuder fruktträd och bärbuskar. Övervåningen består av två sovrum och här finns även ett allrum, badrum och en vind. Möjlighet finns att bygga om allrummet till ett extra sovrum. Rymlig källare som består av bland annat hobbyrum, groventré, tvättstuga, förråd, bastu, bubbelbad och garage. Taket är nylagt under 2023 och i början av 2024 målades fönster om. Fiber finns indraget i fastigheten.

I området har ni nära till både salta bad vid Fiskebäcksbadet, fina skogspromenader runt Skärvallsberget som erbjuder en 4,5 km promenadslinga från Hinsholmen till Önnereds brygga och här passerar ni berg, skogsgläntor, badvikar och båthamnar. Ca 300 meter bort ligger en av Göteborgs bästa grundskolor, Fiskebäcksskolan. Bra kollektivtrafik som tar er in till stadskärnan, busshållplats (busslinje 90 och 97) finns i närområdet och tar ni en promenad antingen till Hinsholmen eller Käringberget trafikerar spårvagn 11. Njut av det bästa av båda världar, naturen runt hörnet och stadens bekvämligheter inom räckhåll.
Varmt välkommen att kontakta oss för mer information!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

ENTREPLAN

Hall

Välkomnande entré med gott om plats för avhängning. Vackert och slitstarkt marmorgolv vid entrén. Väggarna är genomgående ljusa och rummen har parkettgolv.

Vardagsrum/Matsal

Stort vardagsrum med fiskbensmönstrat parkettgolv som ligger i öppen planlösning mot köket. En stor öppen spis agerar mittpunkt och värmer gott året om. Stora fönsterpartier längs med hela långsidan, öppet till taknock och till övre plan, skänker rikligt med både rymd och ljus. Matsalen är perfekt placerad mitt emellan köket och vardagsrummet med plats för större matsalsmöbel, och det är även här utgången till altanen och den fantastiska trädgården ligger med optimalt sydvästläge.

Kök

U-format kök från Marbodal med praktisk köksö. Luckor i björkfärgat laminat. Bra arbetsytor och gott om förvaring via överskåp, underskåp och lådor. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, integrerad ugn och micro, kyl och frys i fullhöjd och diskmaskin. Sopnedkast är installerat för smidig hantering av hushållssopor. Dimbara spotlights i taket och golvvärme finns i delar av rummet.

Sovrum I

Rofyllt sovrum på entréplan som vetter åt öster med plats för dubbelsäng, sängbord och tillhörande möblemang. Detta sovrum används i dagsläget som master bedroom. Inbyggda garderober längs med ena väggen tar hand om förvaringen. I rummet finns tvättnedkast.

Sovrum II

Sovrum nummer två som även detta ligger på entréplan används i dagsläget som kontor/gästrum. Här finns plats för säng, sängbord, skrivbord och garderob.

Klädkammare

Invid badrummet ligger en klädkammare med gott om plats för skor och kläder. Detta var tidigare en gäst-wc och vid behov går rummet att återställa till gäst-wc igen då rören finns kvar.

Badrum

Rymligt badrum med vädringsfönster. Helkaklat i vitt och beige med vacker beige mosaik runt fönstret. Utrustningen består av tvättställ med dubbla hoar och tillhörande kommod, wc samt dusch med vikbara duschdörrar i rökfärgat glas. Lyxig golvvärme för extra komfort.

ÖVRE PLAN

Sovrum I

Sovrum med en trevlig fransk balkong. Här finns plats för dubbelsäng, sängbord och förvaringsmöbel. En inbyggd garderob med skjutdörrar i spegelglas tar hand om klädförvaringen.

Allrum

Mitt emellan det övre våningsplanets två sovrum ligger ett allrum. Två takfönster skänker rikligt med ljus. Här är det öppet till nedre våningsplanet med fri vy mot vardagsrummet och trädgården.

Sovrum II

Ett av de större sovrummen med plats för dubbelsäng, sängbord, byrå och skrivbord för den som önskar. Den inbyggda garderoben med spegelskjutdörrar hand om förvaringen.

Kattvind

En väl tilltagen kattvind ligger vägg i vägg med det första sovrummet och här finns gott om plats för förvaring.

WC

Invid allrummet ligger ett wc optimalt placerat. Helkaklat med beige klinker på golvet och väggarna är kaklade i vitt med mörk fog. Utrustningen består av wc, tvättställ med tillhörande kommod samt spegel och en hylla i glas.

KÄLLARPLAN

Hobbyrum/Gillestuga

Stort rum perfekt för barnen och deras kompisar. Här pryds golvet av en mjuk heltäckningsmatta och väggarna är målade i en ljus kulör. Platsbyggda garderober längs med ena väggen. Detta rum används i dagsläget som tv-rum men går med enkelhet att använda som gästrum, gym eller liknande. En öppen spis finns även här liksom i vardagsrummet på entréplan.

Relax/Bastu

Mitt emot gillestugan ligger husets relaxrum. Här finns bubbelbadkar, bastu och dusch. Ljus klinker med underliggande golvvärme pryder golvet och på väggarna sitter vitt kakel tillsammans med vitmålade väggar.

Tvättstuga

Vägg i vägg med relaxavdelningen ligger bostadens tvättstuga. Den maskinella utrustningen består av två tvättmaskiner, en torktumlare samt en mangel. Praktiskt kakel på golvet och väggarna är målade i en ljus kulör.

WC

Källarplanets gäst-toalett ligger invid tvättstugan och består av wc, spegel samt tvättställ med tillhörande kommod. Ljus klinker pryder golvet och väggarna är delvis kaklade tillsammans med en bård i mosaik samt en ljusblå tapet.

Matkällare/Förråd

Väldisponerat och inrett större förråd där ni får plats med det mesta.

Groventré

Bredvid garaget ligger en groventré som ni når från husets norra sida. Praktiskt ljus klinker med underliggande golvvärme pryder golvet och här finns garderober längs med ena väggen som tar hand om ytterkläder och skor.

Pannrum

I detta rum finns bergvärmepumpen (från 2020) och här finns gott om plats för förvaring via flertalet garderober. Ljus klinker pryder golvet.

Garage

Garaget nås med direkt-access från källaren. Här finns gott om förvaringsutrymmen och möjlighet att parkera bilen. Utrymme för snickarbänk finns för den som önskar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Fiskebäck 27:6

Byggnadstyp:

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår:

1964

Grundläggning:

Betongplatta

Grundmur:

Betong

Stomme:

Lättbetong

Fasad:

Tegel

Fönster:

2 & 3-glas & kopplade 2-glas i källare

Bjälklag:

Trä

Tak:

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Bergvärme

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

Utförda renoveringar:
2024: Fönstermålning och målning av räcke till entré.
2023: Nytt tak.
2020: Ny bergvärmepump.
2018: Kök. (Fläktkåpa 2022 - kopplad på utsug, kyl & frys 2021, diskmaskin 2010, Mikro 2010, spishäll 2018, ugn 2018).
2010: Tvättmaskin och torktumlare.
2001: Badrum.
Före 2000: Dränering utförd - dräneringsrör runtom huset.

Övrig information:
Kontakt anpassad för elbilsladdning finns.
Jordfelsbrytare installerad.
Larm finns - abonnemang finns att överta.
Sotning utförd 2023.
Fiber från Telia.
Sopnedkast installerat i kök.

Övriga byggnader:

Förråd på fastigheten om ca 4 kvm.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

1st

Elkostnad:

17 000 kr/år

VA:

7 600 kr/år

Total driftkostnad:

24600kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr (34125)

Kommentar:

I posten VA är vatten ca 5000 kr/år samt avfall ca 2500kr/år. I posten avseende el är nätavgiften 9000 kr/år samt hushållsel från Skellefteå kraft ca 8000 kr/år. Observera att driftskostnaden är individuell och varierar beroende på avtal, vanor och antal personer i hushållet.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Fiskebäck 27:6

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Last: Officialservitut Väg, 14-VÄS-1879.1

Planbestämmelser:

Tomtindelning (1980-11-26) Stadsplan (1973-07-03) Fornlämning (1 st)

Tomtarea:

1055 m²

Areakälla:

faktisk uppmätn norm SS 21054:2020

Övrigt tomt:

Sydvästvänd tomt med planteringar.

Beskrivning bilplats:

Garage finns samt parkering för flertalet bilar på uppfarten.

Pantbrev:

Totalt antal: 17
Total summa: 1 920 500 kr

Försäkringsbolag:

ICA Försäkring

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

6 363 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusbyggnad

Värdeår:

1964

Taxeringsvärde:

3 035 000 kr

Småhusmark

Taxeringsvärde:

3 328 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Med närhet till salta bad, båtliv och vacker natur ligger Fiskebäck perfekt placerat. Här finns någonting för alla, både stora och små. Området har ett fantastiskt läge vid kusten med bland annat småbåtshamn med 900 båtplatser, badplats med både sandstrand, lekplats och badbryggor. Bussen tar dig enkelt in till stan men vill du hellre ta spårvagnen går linje 11 vid hållplats Käringberget alternativt hållplats Hinsholmen. En kort cykeltur tar dig till Långedrags Värdshus och även intilliggande Seglarkrogen där det erbjuds allt från fika till middagar och fest. Vill du åka ut i Göteborgs södra skärgård tar du cykeln eller spårvagn nummer 11 till ändstationen Saltholmen och därifrån går färjorna vidare ut till öarna. Dagligvaruaffärer finns i närheten likaså förskolor och låg-, mellan- och högstadium såsom Fiskebäcksskolan, Montessoriskolan Skäret och Påvelund.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på
det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy. Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt