Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Hässleholm, Tyringe Östanväg 12
1 690 000 kr
Boarea: 115 m2
Areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 46 m2
Areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 1 479 m2
Rum: 5

Trevlig 1,5-plansvilla med hörntomt på Östanväg 12 i Tyringe.
Bostaden har tre sovrum, allrum, kök, matrum, helkaklat badrum som renoverats 2020 samt en extra toalett. Källarplan med tvättstuga, pannrum och förråd.
Inglasat uterum med utgång till trädäck och poolområde.

Varm välkommen på visning!

Visning sker på utsatt visningstid eller enligt överenskommelse.
Vänligen kontakta ansvarig mäklare om visningstiden ej passar.

Visningar

tisdag 27 februari 17:00 - 17:40
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hall med plats att hänga av ytterkläder. Träpanel på väggar möter ett trägolv. Nuvarande ägare lämnar kvar hatthylla, skoställ samt skoskåp.

Matplats

Matplats i öppen planlösning med köket. Golvet har laminat och väggarna är tapetserade.

Kök

Rymligt kök med flertalet skåp och lådor. Här finns kyl (Samsung 2013), frys med is- och vattenmaskin (Samsung 2013), diskmaskin (Whirlpool 2017), mikro (Gorenje 2016), induktionshäll (Schott ceran 2013) och ugn (Gorenje 2016). Golvet har laminat och väggarna är tapetserade.

Vardagsrum

Ljust och trevligt vardagsrum med utgång till inglasat uterum. Golvet är ett 3-stavs trägolv och väggarna är tapetserade samt med en tegelvägg.
Inglasat uterum med öppet upp till taknock, betsad träpanel på väggarna möter ett trall golv. Från uterummet kommer man vidare ut till trädäck med pool.

Sovrum

Tapetserade väggar möter 3-stavs brädgolv. Här finns även en stor inbyggd garderob.

Badrum

Helkaklat badrum renoverat 2020 (våtrumsdokument finns). Rymligt badrum utrustat med bubbelbadkar, dusch med industriväggar, vägghängd toalett, inredning från Dansani-Luna, handdukstork samt golvvärme (via el).

Sovrum, ovanvåning

Det mindre av sovrummen, renoverat 2023. Här med parkettgolv och målade gipsväggar.

Sovrum, ovanvåning

Det större av sovrummen. Här med korkgolv, tapet och träpanel på snedvägg, samt en inbyggd liten säng.

Källarplan

Källarplan med tvättstuga, arbetsrum/pannrum samt förråd. Väggarna har målad betong och på golvet finns klinkers.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Beskrivning uteplats:

Trädäck med pool.

Tillträde:

Tillträde enligt överenskommelse.

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Lammet 4

Byggnadstyp:

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår:

1945

Byggnadsår - kommentar:

Ombyggt 1989

Grundläggning:

Källare + krypgrund

Fasad:

Tegel & Trä

Fönster:

3-glas och isolerglas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Bergvärme

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

Nuvarande ägare förvärvade fastigheten 2017.

2023- Renoverat lilla sovrummet.
2020- Renoverat badrum (utfört av fackman)
Bytt ut fönster och dörrar i uterum.
Installerat värmepump till pool.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 138kWh/m²
Energiklass: G
Utförd
Elförbrukning: 16001kWh/år
Datum: 4 aug. 2017

Övriga byggnader:

Garagebyggnad som är sammanbyggt med grannens men med separata portar.
Förråd med el indraget.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

3st

Elkostnad:

47 056 kr/år

VA:

6 724 kr/år

Renhållning:

3 399 kr/år

Försäkring:

5 018 kr/år

Total driftkostnad:

62197kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 6758 kr (68955)

Kommentar:

I kostnaden för el ingår även uppvärmning av pool sommartid. Energideklarationen är baserad på tidigare ägares förbrukning, nuvarande ägare har en avsevärt lägre förbrukning.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Lammet 4

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Tomtarea:

1479 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Areakälla:

taxeringsinformation

Övrigt tomt:

Härligt trädgård med stor gräsmatta omfamnad av en tujahäck.
Stort trädäck i anslutning till uterum och poolområde.
Parkslide har förekommit på tomten.

Beskrivning bilplats:

Garage med uppställningsplats framför.

Pantbrev:

Totalt antal: 11
Total summa: 1 615 000 kr

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

901 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusbyggnad

Värdeår:

1972

Taxeringsvärde:

678 000 kr

Småhusmark

Taxeringsvärde:

223 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Tyringe är en naturskön liten by i Hässleholms kommun. Här erbjuds mycket härliga miljöer med sköna promenadstråk. Allt vad naturens skafferi har att erbjuda kan du finna kring dessa områden.
Ett axplock av detta är Tyrs hov där du kan bada, bowla, styrketräna eller köra ett spinningpass.
För den golfintresserade är läget optimalt med två golfklubbar i kommunen, Skyrups GK och Hässlegårdens Golfklubb . På under 60 minuter når du även Barsebäck och Landskrona Golfklubb.
I Tyringe finns Tyringe skola (F-9) som är en treparallellig skola med cirka 640 elever. Skolan ligger centralt belägen i Tyringe med Tyrs Hov och Tyrehallen i nära anslutning till skolområdet.
För de mindre barnen finns fyra olika förskolor.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:

De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:

Utgångspunkt för ansvarsfördelningen

Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt

Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.

Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.

Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.

Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman

Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.

Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på

det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.

Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet

Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.

Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser

Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning

Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring

Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:

Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:

Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:

Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:

Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER

Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE

Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:

Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**

Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**

Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**

* Procentandel beräknas kvartalsvis

** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:

Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:

Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt