Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Helsingborg, Domsten Fågelsången 31
10 750 000 kr
Boarea: 288.5 m2
Areakälla: säljarens information
Biarea: 60 m2
Areakälla: säljarens information
Tomtarea: 1 024 m2
Rum: 7
Välkomna till familjens paradis och denna villa som erbjuder allt och lite till i idylliska Domsten!

Denna imponerande stenvilla smälter samman modern design med tidlösa material och skapar en elegant bostad på närmare 290 kvm.
Konstruktionen är av toppkvalitet, prioriterar hållbarhet och energieffektivitet samt minimerar underhåll. De generösa volymerna och takhöjden skapar ljust och öppet utrymme, vilket kompletterar den övergripande estetiken. Flexibilitet präglar planlösningen på 1,5 plan, där upp till sex sovrum kan skapas genom smidiga gipsväggslösningar. I hjärtat av villan finner man kök, matplats och sällskapsrum med gott om plats för hela familjen att umgås på. Utrymmet ovanför det dubbla garaget är flexibelt och mångsidigt. Det är en plats som enkelt kan anpassas efter behov och önskemål, vare sig det är hobbyverksamhet, kontor eller tonårsrum.
Utemiljön är genomtänkt för att skapa minnesvärda stunder för hela familjen med gräsytor för lek och stoj, stort altandäck med utekök och matplats, nedsänkt spa-bad, köksträdgård och en härlig pool med smart tak- och värmelösning för att kunna njutas av stora delar av året.
En privat terrass från master bedroom i sydväst erbjuder en idyllisk plats för avkoppling, vare sig det är med en kopp kaffe på morgonen eller en romantisk middag på tu man hand vid solnedgången.
Tomten, som är inhägnad och sträcker sig över drygt 1 000 kvm, bjuder på generösa soltimmar under dagen. Belägenheten på en lugn gata nära tennisbanor, öppna vidder, vacker skog, havsbad och populära småbåtshamnen i Domsten gör detta till ett komplett paradis för barnfamiljer och naturälskare.
Varmt välkomna att kontakta mäklaren för att boka en privat visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Lite av varje

Endast några hundra meter från salta havsbad och vackra naturområden finner ni denna välbyggda poolvilla, perfekt för den stora familjen. Villan är en klassisk stenvilla med en påkostad konstruktion av iso-block sten för maximal isolering -även murade innerväggar på bottenvåning, samt genomgående plåtdetaljer i Rheinzink för minimalt underhåll, vilket garanterar ett tryggt boende av hög kvalitet. Denna moderna villa är utrustad med vattenburen golvvärme i båda planen för att skapa en behaglig temperatur året runt. De massiva djuddämpande ekdörrarna och den vackra genomgående ekparketten skapar en elegant och exklusiv atmosfär. Förvaringsutrymmena är väl genomtänkta och generöst tilltagna, vilket underlättar för den aktiva familjen.
De generösa takhöjderna och de stora fönsterpartierna gör att ljuset flödar in från flera vädersträck, vilket skapar en öppen och ljus interiör, samtidigt som ni har en vacker utsikt över omgivningarna. Villans närhet till havet och naturområdena ger möjlighet till avkoppling och rekreation i en idyllisk miljö. Ett perfekt hem för den som värdesätter både stil, komfort och närheten till naturen. Här kan familjen skapa minnen för livet i denna underbara villa.

Entréplan

Entré / Hall

En genomtänkt och generös uppfart med gott om plats för flera bilar samt vackra grönskande planteringar välkomnar dig hem till adressen Fågelsången 31. När du öppnar de ståtliga dubbeldörrarna tar du steget in i bostadens rymliga entréhall, där golvet pryds av vackra värmeklinkers i en varm sandbeige ton som möter de för entréplanets genomgående vita väggarna. Där klinkergolvet tar slut tar ett vackert ekparkettgolv vid som flyter vidare genom boendet. Denna hall erbjuder gott om förvaring för familjens ytterplagg och diverse tillhörigheter, vilket skapar en organiserad och välkomnande inledning till ditt hem.

Kök

På höger sida av hallen öppnar sig det rymliga köket med en anslutande stor matplats intill ett vackert burspråk. På golvet ligger enstavigt-skeppsgolv i ek som tillsammans med den klassiska Myresjö inredningen med köksluckorna i massiv ek och dekorativa vitriner skapar en tidlös atmosfär. Bänkskivan i svart granit kompletterar kökets estetik och tillhandahåller generösa arbetsytor. Kaklet matchar på ett stilfullt sätt och ger köket en enhetlig och elegant känsla. Den maskinella utrustningen är genomtänkt och stilrent inbyggd, med den rostfria kylen och frysen, inklusive ismaskin, utgör praktiska inslag. Infälld dimbar belysning i både vitrinskåp och funktionella placeringar skapar en behaglig atmosfär och möjlighet till anpassad belysning, perfekt för att skapa stämning och underlätta användningen av köket.

Badrum

Några steg längre in i hallen, på vänster sida, öppnar sig bostadens första badrum. Det helkaklade badrummet går i en elegant och lugnande beige-vit färgsättning och är utrustat med moderna bekvämligheter. Här finner du en vägghängd toalett, vask med tilltagen tvättställskommod och en dusch med smidiga fällbara glasdörrar. Badrummet drar nytta av det naturliga ljuset som flödar in genom fönstret och kompletteras även av en rymlig spegel med integrerad belysning, vilket skapar en ljus och trivsam känsla i rummet.

Tvättstuga

Vägg i vägg med badrummet ligger den praktiska och helkaklade tvättstugan, som erbjuder bekvämlighet och funktionalitet för hushållet. Tvättstugan är utrustad med en tvättmaskin från Electrolux (2020) och torktumlare från Bosch (2018) samt generös skåpsinredning för smidig förvaring. Här finns också gott om plats för upphängning av kläder och arbetsyta för att underlätta hanteringen av tvättbestyren. Genom en smidig glasdörr i tvättstugan har du enkel tillgång till trädgården, vilket även möjliggör bekvämt och effektivt hängande av tvätt utomhus.

Matplats/ Vardagsrum

Matplatsen och vardagsrummet förenas i en imponerande och vidsträckt atmosfär. Den generösa takhöjden, som delvis når upp till taknocken, skapar en känsla av oändlig rymd. Denna rymd tillåter det naturliga ljuset att strömma in genom de generösa glasade altandörrarna och takfönstren som är anpassade till villans taknockhöjd. Det är verkligen en plats där rymd och ljus förenas på ett imponerande sätt, vilket ger en inbjudande och öppen känsla till hela utrymmet. Från de glasade altandörrna når man uteplatsen som blir en naturlig förlängning av den redan fantastiska sällskapsytan. Den utsträckta uteplatsen längs med huskroppen erbjuder en avkopplande nedsänkt SPA-bad. Här finns även plats för en lounge-del där man kan njuta av sköna stunder och samtidigt ta in den omgivande naturen. När kvällarna blir lite kyligare skapar den vackra kaminen med dess knastrande ljud en mysig atmosfär och sprider värme i rummet.

Sovrum 1,2,3

Intill det generösa sällskapsrummet finns idag tre rymliga sovrum. Det första sovrummet med blåtonade väggar är av större karaktär med två fönster mot trädgården i norr och erbjuder därtill en imponerande garderobsvägg. De andra två sovrummen till höger om den vackra kaminen har skapats genom en smart omgestaltning av en del av sällskapsrummet. Dessa båda sovrummen är mångsidiga och erbjuder utmärkta möjligheter till personlig anpassning på grund av dess tejpade gipsväggar. Sovrum 3, beläget i den nybyggda delen intill vinterträdgården, har en vacker utsikt med fönster och en glasdörr som öppnar upp mot trädgården och pooldäcket. På golvet ligger ett stilfullt grått klinkergolv, försedd med elburen golvvärme som sträcker sig även in i vinterträdgården.

Vinterträdgård

Dubbla dörrar leder vidare in till villans tillbyggda del och den härliga vinterträdgården. Väggarna består av helt öppningsbara glaspartier från Schüco med perforerade, fjärrstyrda solskyddsgardiner. Denna del tillsammans med sovrummet intill kan enkelt anpassas genom att öppna upp utrymmet och skapa en ännu större sällskapsyta mot trädgården, uteköket och det härliga pooldäcket om så önskas. Detta ger möjlighet till en förlängning av den sociala ytan och skapar en perfekt plats för gemensamma aktiviteter och umgänge med vänner och familj.

Övre plan

Den klassiska ektrappan leder upp till ovanvåningen, där ljuset strömmar in genom takfönster längs ena sidan och accentueras av den fantastiska takhöjden på hela 4,4 meter. Från hallen på övervåningen har man en fantastisk överblick över sällskapsrummet på entréplanet genom den öppna designen. Det skapar en känsla av sammanhang och kontinuitet mellan de olika våningsplanen. Ekparketten på golvet ger en varm och exklusiv känsla till rummet, och den vattenburna golvvärmen garanterar en behaglig temperatur året om.

Master bedroom

Mastersovrummet är verkligen en imponerande oas med generösa kvadratmetrar och en takhöjd som sträcker sig upp till nock. Här möts man av en enastående ljusinsläpp från ett stort fönsterparti som leder ut till en överbyggd terrass i sydvästläge på 26 kvadratmeter. Terrassen är utrustad med vackert trädäck och ett stilrent glasräcke, och här kan man njuta av den härliga utsikten över Domstens vackra hustak samt få glimtar av Öresund. Förvaringsmöjligheterna i detta sovrum är fantastiska med platsbyggda skåp och garderober samt extra utrymme i kattvindarna. För att säkerställa extra komfort kan man under sommartid svalka sig med luftkonditioneringen, och under svalare kvällar skapar den vackra murade kaminen en mysig och varm atmosfär. Det är verkligen ett mastersovrum som erbjuder både lyx och bekvämlighet i en harmonisk kombination.

Sovrum 5,6

Intill mastersovrummet finns ett mindre rum som är perfekt för en mindre familjemedlem, gäster eller som ett hobbyrum. Här finns även generösa förvaringsmöjligheter med en platsbyggd garderob och tillgång till vinden via en lucka. Fönstret i takkupan ger en vacker utsikt mot grönskande omgivningar och Domstens tennisbanor som ligger en bit bort. Rummet har en elegant och färgstark fondvägg som ger rummet extra charm och karaktär.
På andra sidan gaveln når man det sjätte sovrummet. Rummet har praktiska skjutdörrsgarderober längs med ena väggen för utmärkt klädförvaring samt en privat ingång till ovanvåningens badrum. Fönsterpartierna erbjuder en fin utsikt mot grönskande vidder åt öster.

Badrum 2

Det stora helkaklade familjebadrummet med sina toner av vitt och beige är utrustat med allt du behöver för att börja dagen på rätt sätt eller för att kunna koppla av efter en lång dag. Här finner du både ett rymligt badkar och en generös dusch med en avskiljande glasbetongvägg, vilket ger dig flexibilitet att välja det alternativ som passar dig bäst för stunden. Badrummet är också utrustat med en dubbla handfat och tillhörande kommod, ett praktiskt skåp erbjuder gott om förvaringsutrymme. Dessutom finns en stor spegel med belysning, handdukstork, behaglig golvvärme samt takhögtalare som höjer komfortnivån i rummet.

Dubbelgarage och Annex

Det imponerande garaget, byggt i harmoni med huvudbyggnaden med samma påkostade konstruktion och materialval, är verkligen en tillgång till fastigheten med sin generösa yta om hela 60 kvadratmeter. Denna rymliga yta har utformats med praktiska brunnar och ett slitstarkt klinkersgolv som kompletteras av effektiv vattenburen golvvärme. Här finns även en vask med tillgång till både kallt och varmt vatten samt extra breda automatiska fjärrstyrda portar, vilket gör att garaget är både bekvämt och funktionellt.
Annexet ovanför garaget är en riktig pärla, som bjuder på en härlig utsikt i tre väderstreck. Detta utrymme erbjuder gott om förvaring samt uppvärmning via en praktisk luft/luftvärmepump, som också kan ge svalka under varma dagar. Detta flexibla utrymme kan användas för olika ändamål, såsom kontor, hobbyverksamhet, gästrum eller som ett privat utrymme för äldre tonåringen i familjen.

Trädgård

Utemiljön reflekterar huset med påkostade detaljer och inbjudande inslag där genomtänkta uteplatser samsas med välskött gräsmatta och generöst trädäck med pool och utekök. Stämningsfull punktbelysning adderar till trivseln.
Alla stenläggningar är gjutna, vilket minskar underhåll och skapar tid för roligare aktiviteter som odling och bad. Spabadet från Villeroy & Boch och den uppvärmda poolen är perfekta för både varma bad och uppfriskande simning. Den gjutna och murade poolen har ett smart högt tak som kan öppnas när solen skiner för fullt eller stängas för att njuta av bad under tak när vädret inte är lika gynnsamt. Utomhuskök med tillgång till el och vatten under det skyddande glastaket gör matlagningen till en trevlig och enkel upplevelse oavsett väder. Altandäcket med skönt västerläge är en perfekt plats för sociala sammankomster, där man kan njuta av gemenskap och sköna stunder oavsett säsong. Denna fantastiska trädgård är verkligen en plats där hela familjen kan njuta, umgås och dra fördel av varje årstids unika charm med lätthet och bekvämlighet.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Hummertinan 11

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

2006

Byggnadsår - kommentar:

Tillbyggt 2020/2021

Grundläggning:

Betongplatta

Grundmur:

Iso-block

Stomme:

Murad stomme med iso-block

Fasad:

Puts

Fönster:

3-glas - alu utsida

Bjälklag:

Trä

Tak:

Glaserade betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Rheinzink-underhållsfritt

Uppvärmning:

Frånluftsvärmepump

Ventilation:

Mekanisk frånluft med återvinning samt FTX aggregat på övre plan.

Övrigt:

Larm finns installerat och abonnemang möjligt att ta över.
Murad och isolerad pool med ett högt pooltak av bästa kvalitet från Gullberg & Janssons, färdigställd 2018, och värms upp med deras högkvalitativa rostfria värmepump.
NIBE frånluftsvärmepump installerad 2018.
Nedsänkt SPA från Villeroy & Bosh installerat 2019.
Utekök med glasat tak, indraget vatten samt el byggt 2020.
Isolerad vinterträdgård med helt öppningsbara Schüco skjutglaspartier mot pooldäcket byggt 2021.
Fasad målad 2023.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 90kWh/m²
Energiklass: C
Utförd
Elförbrukning: 34603kWh/år
Datum: 15 maj 2014

Övriga byggnader:

Garage om 60kvm i två plan med golvvärme, automatiska garageportar samt golvbrunnar. Byggt med samma kvalitet och byggnadskonstruktion som övriga huset. Garageportarna är 260 cm (normalt 240-250 cm) breda vilket innebär att man kan få in en stor SUV genom vardera port. På hela övre plan finns ett stort, ljust rum som kan användas som kontor, gästrum eller tonårsrum allt efter önskemål och behov. För extra komfort finns en luftvärmepump med AC funktion installerad.
Cykelförråd om ca 10kvm.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

6st

Elkostnad:

41 391 kr/år

VA:

10 708 kr/år

Renhållning:

7 803 kr/år

Total driftkostnad:

59902kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr (69427)

Kommentar:

Elkostnad inkluderar uppvärmning av inomhustemperatur kring 23-24 grader samt pool och SPA-bad. Total elförbrukning 33838kWh under 2023. Renhållning omfattar stora kärl med veckotömning inkl. trädgårdskärl.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Hummertinan 11

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Stadsplan (1988-05-05)

Tomtarea:

1024 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Areakälla:

säljarens information

Kommentar till areakälla:

Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning.

Övrigt tomt:

Trädgård i sydvästläge, solmöjligheter hela dagen.
Dubbelgarage med biluppställningsplats för flertalet bilar framför.

Pantbrev:

Totalt antal: 6
Total summa: 5 680 000 kr

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

6 286 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusbyggnad

Värdeår:

2006

Taxeringsvärde:

4 375 000 kr

Småhusmark

Taxeringsvärde:

1 911 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Domsten är ett gammalt fiskeläge beläget vid kusten ca 9 km norr om Helsingborg. Med sina ca 600 invånare bjuder denna pittoreska by på hisnande vacker natur med både havskust och lummiga skogar i närliggande Kulla Gunnarstorps naturreservat. Här finns en småbåtshamn som är byns centrum där man kan utmana barnen i ett krabbrace, följa det aktiva båtlivet eller ta en lunch eller glass om somrarna i Christians Fiskebod. Den långgrunda stranden är inget mindre än fantastisk, den perfekta platsen för sol och bad under sommardagar. För de som är intresserade av sport anordnar båtklubben tennisskola och seglarskola under sommarsäsongen, vilket ger möjlighet till lärande och utveckling.
Den aktiva byföreningen ordnar regelbundet evenemang och aktiviteter, som det uppskattade midsommarfirandet. Dessutom finns möjligheten att hyra det charmiga huset Havsbris vid hamnen för olika tillställningar till förmånligt pris.

Närservice:

För de små finns förskole idyllen Körsbärsgården, där barnen kan leka och lära tillsammans.
I grannområdena Hittarp och Laröd finns ytterligare skolor (åk 1-9 samt förskolor). Det finns även mataffär, bibliotek, pizzeria mm i Laröd.

Kommunikation:

En härlig cykeltur tar dig till närliggande Helsingborg eller Viken. Cykelvänliga vägar tar dig genom mångsidiga och vackra vyer; grönskande fält, skogspartier och glimtar av Öresund.
För de som föredrar att resa med kollektivtrafik finns det regelbundna bussturer både söderut mot Helsingborg och norrut mot Viken och Höganäs. Detta gör det enkelt att kombinera cykelturer med kollektivtrafik för ökad flexibilitet.
För de som vill resa med bil är tillgängligheten utmärkt med närheten till väg 111. Därtill tar det endast ca 30 minuter med bil till Ängelholms flygplats och drygt en timme till Köpenhamn, vilket ger dig möjligheten att på enkel väg utforska andra intressanta platser och städer i världen.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.
Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.
Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.
Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.
Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.
Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.
DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.
ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.
BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.
ANNONSERING PÅ HEMNET.SE
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.
HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.
ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt