Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Helsingborg, Tågaborg Bagaregatan 7
3 750 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 8 661 kr
Bredband (Triple play) tillkommer med 222 kr/månad. Värme och parkeringsplats ingår i avgiften.
Boarea: 129 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 5
Våning: 1.2 av 0
Hiss: Nej
Uteplats: Ja
Mycket fint townhouse med egen uteplats på Tågaborg!

Vi presenterar med glädje detta fina radhus på Tågaborg om hela 129 kvm i 2-plan. Radhuset är perfekt beläget intill grönområde med mysig uteplats i soligt sydvästläge. Huset bjuder bl a på tre sovrum, två badrum och bra öppen planlösning mellan det härliga köket och vardagsrummet. Egen parkeringsplats intill huset ingår. Radhuset ger verkligen en villakänsla. Varmt välkomna på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Entré

Välkomnande entré med både avhängningsplats och rymliga skjutdörrsgarderober för förvaring. På golvet ligger grått klinkergolv som övergår i snyggt parkettgolv som löper vidare genom hela huset.

Vardagsrum

Öppet och ljust vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Här finns gott om utrymme för både soffgrupp och matrumsmöblemang. Här är vardagsrummet, matplatsen och köket i perfekt symbios. Tillsammans med de stora fönsterpartierna och de fina golven blir det de naturliga sällskapsytorna för hela familjen. Från vardagsrummet finner vi också en utgång till den härliga uteplatsen om ca 27 kvm.

Kök

Smakfullt Marbodal kök från 2016 med goda förvaringsmöjligheter bakom vita köksluckor som möter grå bänkskiva. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, integrerad diskmaskin, mikro, ugn, fläkt samt kyl och frys i fullhöjd allt från Siemens 2016. Här finns också en generös matplats för ett större sällskap.

Tvättstuga

Till vänster om entrén finner vi den stora praktiska tvättstugan med grått klinkergolv och vitmålade väggar. Här finns vask, tvättmaskin och torktumlare samt gott om skåp för förvaring. Intill tvättstugan når man en rymlig klädkammare för ytterliggare förvaring.

Badrum entréplan

Stilrent helkaklat badrum i sobert grått och vitt. Badrummet är utrustat med inredning från Marbodal såsom handfat med underskåp, spegelskåp, wc och badkar.

Duschrum ovanvåning

Stilrent helkaklat duschrum med golvvärme i klassiskt grått och vitt. Duschrummet är utrustat med inredning från Marbodal såsom handfat med underskåp, spegelskåp, wc och dusch med vikdörrar.

Allrum ovanvåning

När vi kommer uppför trappan till ovanvåningen möts vi av ett trevligt allrum som är perfekt rum till barnen som lekrum, tv-rum eller kontor. Man kan också vid behov göra om detta till ytterligare ett sovrum.

3 sovrum

På ovanvåningen finns också 3 välplanerade sovrum varav ett stort master bedroom med vacker utsikt över omgivningarna. I anslutning till sovrummen finns också skjutdörrsgarderober samt klädkammare för förvaring.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

00411/D11

Andel i årsavgift:

2.13713

Andel i förening:

1.96682 %

Pantsättning:

Ja

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

2-plans radhus

Byggnadsår:

2016

Övrigt:

Husen totalrenoverades av Peab 2016,

Energideklaration:

Primärenergital: 164kWh/m²
Utförd
Datum: 4 dec. 2019

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

4st

Kommentar:

Driftskostnader för vatten och el ligger på ca 650kr/mån baserat på 2 vuxna och 2 barn.

Förening

Namn:

Brf Magnus Stenbock i Hbg

Organisationsnummer:

769628-1174

Allmänt om föreningen:

Föreningen består av 74 st bostäder, 1 gemensamhetslokal samt 1 övernattningslgh.
Se även föreningens hemsida för mer info; https://www.hemsidan.com/magnusstenbock

Parkering/garage:

17st varav 6st ingår i upplåtelse till utvalda bostäder.

Bredband/TV:

Telia Triple-Play 222 kr/mån, obligatoriskt tillägg.

Renoveringar:

Föreningens byggnader har genomgått en totalrenovering och blev färdigställt 2016. Allt genom PEAB´s försorg.

Ekonomi:

Föreningen sänkte månadsavgifterna med 10% 2018-01-01.

Omgivning

Allmänt om området:

Tågaborg är en stadsdel i norra delen av Helsingborg med blandad bebyggelse med både villor, hyresrätter och bostadsrätter. Det finns alltifrån dyra, pampiga villor till mindre lägenheter. Området är beläget ovanför landborgsbranten, vilket möjliggör en vacker utsikt över Öresund på många ställen. Längs hela landborgen ligger det flera stora patriciervillor, flera av dem är från förra sekelskiftet.

Stadsdelen avgränsas av Vikingsbergsparken och Kopparmölleparken i söder och Pålsjö skog i norr. De två grönområdena binds samman av Landborgspromenaden, vilken löper genom hela staden och är ett mycket trevligt och vackert promenadstråk.

Området erbjuder goda bussförbindelser och stadens centrum når du på ca 10-15 minuter till fots. Det finns även bageri, matbutik, blomsteraffär och pizzerior. Det är ett populärt område för såväl gammal som ung och närheten till havet, centrum och skogen lockar. I området finns en grundskola (årskurs 1-6) och ett högstadium (årskurs 7-9) som heter Tågaborgsskolan.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt