Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Helsingborg, Eneborg Övre Eneborgsvägen 34B
1 295 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 264 kr
inkl. värme & vatten
Boarea: 65 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 2 av 4
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Kvadratsmart 3:a i fint skick med balkong i bästa västerläge!

Välkommen två trappor upp till denna ljusa, välskötta och charmiga lägenhet med balkong i perfekt solläge på eftertraktade Eneborg! Denna yteffektiva bostadsrätt erbjuder en välplanerad planlösning som disponeras enligt följande: en välkomnande hall, kök med matplats, ett lättmöblerat vardagsrum med anslutande balkong, två bra sovrum, varav det ena med en praktisk klädkammare, samt badrum. Omtyckta Brf Malen har en skyddad innergård och flera bekvämligheter så som motionsrum, bastu, gemensamhetslokal samt övernattningsrum. På Övre Eneborgsvägen 34B bor du på bekvämt promenadavstånd till grönområden, restauranger, livsmedelsbutiker, allmänna kommunikationer, biografer, bibliotek, skolor och Campus. Detta är verkligen en pärla väl värd att se!
Varmt välkommen att boka din privata visning med ansvarig mäklare.

Visningar

tisdag 27 februari 17:00 - 17:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Du välkomnas av en ljus och öppen hall med fina möjligheter till förvaring.

Kök

Lägenheten har ett stilrent och snyggt kök som renoverades 2022 (ytskikt, golv, stommar och luckor). Köket har släta vita luckor, snyggt kakel och en vacker bänkskiva i matchande kulör. Den maskinella utrustningen består av dismaskin, häll, ugn, fläkt och kyl & frys. En matplats vid fönster skänker köket ett härligt ljus.

Vardagsrum

Det rymliga vardagsrummet erbjuder fina sociala sällskapsytor. Här finns det plats för både matbord, soffgrupp samt tv-möblemang - en perfekt plats att umgås med nära och kära! Väggarna går i en harmonisk ton och på golvet ligger snyggt brädgolv. Stora fönster skänker rummet ett underbart ljus. Från vardagsrummet når du den mysiga balkongen som ligger i soligt västerläge. Här kan du duka upp frukosten under vår och sommar eller varför inte avnjuta kvällsmaten i solen.

Sovrum med walk-in closet

I våningens rogivande och lättmöblerade sovrum finns plats för dubbelsäng, nattduksbord och om önskvärt extra möblemang. Det trivsamma sovrummet erbjuder även en praktisk walk-in closet, perfekt för förvaring av såväl stort som smått.

Sovrum

I anslutning till hallen till vänster ligger bostadens andra sovrum. Detta rum passar perfekt som t ex ett barnrum, gästrum eller till ett hemmakontor. Även detta rum är lättmöblerat med plats för säng, skrivbord och en garderobslösning.

Badrum

Det helkaklade badrummet är fräscht med stilrena vita väggar och blått golv. Badrummet är utrustat wc, handfat, spegelskåp, dusch samt lyxig golvvärme.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

0063

Lägenhetsnummer register:

1201

Andel i årsavgift:

2.86

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

460984 kr

Andel i förening:

2.89368 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1942

Övrigt:

Ommålad 2020-2021
Föreningen är ansluten till stadsnätet (fiber)

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 130kWh/m²
Utförd
Datum: 1 jan. 2021

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

3st

Elkostnad:

7 443 kr/år

Total driftkostnad:

7443kr

Förening

Namn:

BRF Malen

Organisationsnummer:

769606-4182

Allmänt om föreningen:

Brf Malen förvärvade 2007 fastigheten Malen 42 som består en fastighet med 42 st. lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Lägenhetsfördelningen är 10st. ettor. 25 st. tvåor och 7st. treor. Fastigheten igår i Helsingborgs kommuns bevarandeprogram för Eneborg och Högaborg som "särskild värdefull bebyggelse" sedan 2008.

I föreningen finns ett gym och bastu som man får nyttja gratis.
Dessutom finns det en övernattningslägenhet som man kan hyra för en symbolisk summa.

Kolla gärna föreningens hemsida: www.brfmalen43.se

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen disponerar 8 p-platser som medlemmarna får hyra, separat kö.

Bredband/TV:

Com Hem och fast internetanslutning via Bredbandsbolaget genom det nätverksuttaget som finns. Com Hem erbjuder internet via kabel-TV-nätet. Det finns även stadsnätet.

Renoveringar:

Stambyte och ny el gjordes 2001. Fönsterbyte 2008. Nyare maskiner i tvättstugan. Kaklat tvättstuga och torkrum 2014.

Ekonomi:

Överlåtelseavgift betalas av förvärvaren av en bostadsrätt och en pantsättningsavgift betalas av pantsättaren. Årsavgifterna är ej beslutade att höjas och föreningen är ett äkta privatbostadsföretag.

Omgivning

Allmänt om området:

Eneborg är ett lugnt område med mestadels bostadsrätter. Här finns god närservice i form av matbutiker, restauranger, pizzerior och lokala småbutiker. Gångavstånd till centrum, sjukhus, fotbollsstadion, Olympiahallen och Idrottenshus. På kort avstånd återfinns även Campus, en filial till Lunds universitet. Viskängen som sommartid är en populär plats där man kan grilla, spela kubb, fotboll, vollyboll och mycket mera. Eneborg gränsar också till den mångkulturella och sprudlande stadsdelen Söder där det varje dag idkas torghandel med grönsaker, blommor, kläder och annat och där man kan hitta många små spännande butiker. På söder ligger också Simhallsbadet och vintertid finns en isbana för de små. Goda förbindelser med lokaltrafik till alla stadens hörn.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt