Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Helsingborg, Ragnvalla Ragnvallagatan 32B
695 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 327 kr
inkl. värme & vatten samt grundutbud kabel-tv
Boarea: 42 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 1
Våning: 2 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Kvadratsmart 1:a med inglasad balkong!

Välkommen till en yteffektiv 1:a med härlig inglasad balkong i fint läge! Denna ljusa och trivsamma bostad erbjuder bland annat en praktisk möblerbar hall, ett fint kök med matplats, vardagsrum med plats för både soffa och säng, en trevlig inglasad balkong samt ett helkaklat badrum. På Ragnvallagatan 32B bor du i en stabil och välskött Riksbyggenförening i ett lugnt och välskött område med närhet till bland annat skolor, allmänna kommunikationsmedel och livsmedelsbutiker.
Varmt välkommen att boka visning med ansvarig mäklare!

Visningar

torsdag 22 februari 16:00 - 16:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vi välkomnas av en ljus hall med vita väggar och ett stilrent golv. I hallen finns goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter.

Badrum

Bostaden har ett fräscht och rymligt helkaklat badrum med vita väggar och golv i en snygg grå ton. Badrummet med inrett med wc, handfat med spegel och dusch.

Vardagsrum med balkong

Det rymliga vardagsrummet erbjuder utrymme för både soffgrupp, tv-möblemang och säng. Rummet är ljust och har stora fönster utan insyn från närliggande hus. Från vardagsrummet når du den rymliga inglasade balkongen i fint ostört läge.

Kök med matplats

Bostaden har ett stilrent och trivsamt kök med en matplats vid fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Köket har fina arbetsytor och gott om plats för förvaring.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

210018001-0137

Lägenhetsnummer register:

1102

Kommentar till andelstal:

Andel insats: 0,26663

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

34752 kr

Andel i förening:

0.26662 %

Pantsättning:

Ja

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1971

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiklass: D
Primärenergital: 90kWh/m²
Utförd
Datum: 5 juli 2018

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

1st

Elkostnad:

3 000 kr/år

Total driftkostnad:

3000kr

Kommentar:

Kostnad elförbrukningen är en beräknad schablon och kan variera beroende på förbrukning

Förening

Namn:

Riksbyggen Brf Helsingborgshus nr 18

Organisationsnummer:

743000-3090

Allmänt om föreningen:

Riksbyggens Brf Helsingborgshus nr 18 är en äkta bostadsrättsförening som består av 12 byggnader med totalt 252 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 48 lokaler.
Föreningen har en gemensam gård med tillgång till utemöbler och grill. Det finns även en gemensam festlokal, cykelrum, motionsrum och styrelserum.
En gemensam tvättstuga med digitalt bokningssystem finns i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel.

Äger föreningen marken:

Föreningen äger marken

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I föreningen finns 132 garageplatser och 92 parkeringsplatser. Det finns även 14 MC-platser. Garageplats kan hyras till en kostnad om ca 250 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga garageplatser. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om ca 100 kr/månad, man har ingen egen utan står på en ledig ruta. Detta bokas och p-tillstånd hämtas på Kundcenter på Järnvägsgatan. 2024-01-03: ingen kö idag gällande garageplats.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Comhem. Fiber kan fås via Telenor.

Renoveringar:

2001-2002:
- Balkongrenovering, inklusive inglasning
2012-2013:
- Byte undercentraler
2013-2014:
- Byte frånluftsfläktar
2014-2015:
- Renovering till energitvättstuga
- Tilläggsisolering av samtliga hus
2015-2016:
- Renovering av övriga tvättstugor
- Ny belysning i trapphus, källare samt tvättstugor
2019-2020:
- Relining avloppsstammar
- Byte altandörrar
2020-2021:
- Kulverbyte
2022-2023 samt kommande renoveringar:
- Renovering utemiljö samt cykelförråd
- Takbyte
- Installation av solceller och värmeåtervinning
- Installation av IMD- gemensam elmätare

Ekonomi:

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1433 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 573 kr.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Ragnvalla är en stadsdel i Helsingborg som gränsar mot Adolfsberg och Västergård. Området omringas av Bruces skog och även Jordbodalen samt Filborna stadspark med sin vackra natur, bäck och lekplatser. För fotbollsintresserade ligger Västergårds IP med diverse fotbollsplaner inom räckhåll.
Bebyggelsen i området består mestadels av radhus, friköpta villor och en del höghus. Här bor ni i ett lugnt och grönt område med fina promenadstråk och löparslingor.

Närservice:

I närheten finns Adolfsberg centrum med sin livsmedelsbutik, pizzeria, apotek och allt vad det dagliga behovet kräver. Inom kortare gångavstånd finns Äppelgårdens förskola, Vittraskolan F-6 och Adolfsbergskyrkan.

Kommunikation:

Ragnvalla med sitt utmärkta läge kan erbjuda goda kommunikationer både till och från staden och närhet till Österleden för den som pendlar.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt