Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Helsingborg, Sofieberg Sofiebergsvägen 69B
2 895 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 345 kr
inkl värme & vatten
Boarea: 100.5 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 4
Våning: 1 av 1
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Uteplats: Ja
Hemtrevligt radhus med optimal planlösning och charmig trädgård!

Välkommen till fridfulla Sofieberg och ett optimalt planerat radhus i två plan som kombinerar bekvämlighet och funktion på bästa sätt! På entréplanet möts du av en luftig och ljus atmosfär med en delvis öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum - en idealisk plats för både familjeliv och socialt umgänge. Det mysiga uterummet erbjuder en skön avkopplande miljö och den en lättskötta trädgården blir en naturlig förlängning av ditt vardagsrum. Entréplanet kompletteras av en lättmöblerad hall, en rymlig klädkammare, gäst-wc samt en tvättstuga. På ovanvåningen väntar tre välplanerade sovrum med möjlighet att skapa personliga utrymmen för varje familjemedlem. Vidare finns ett helkaklat badrum och ett möblerbart allrum passande för exempelvis ett hemmakontor. Från allrummet når du den generösa balkongen med västerläge, en perfekt plats att avsluta dagen på. Radhuset är beläget i ett lugnt och barnvänligt område med närhet till grönområden där lek och rekreation är en självklarhet. De allmänna kommunikationerna gör det enkelt att ta sig till stadens puls när du önskar. I Riksbyggen BRF Hbghus 8 bor du i en skuldfri och välskött förening, vilket ger dig trygghet och långsiktighet i ditt boende.
Varmt välkommen att boka din privata visning!

Visningar

söndag 21 april 13:00 - 13:45
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Entréplan

Hall & klädkammare

Ljus och lättmöblerad hall. Vackert stengolv i original sedan huset byggdes. I anslutning till hallen finns en rymlig klädkammare som tar hand om förvaringen.

Gäst-wc

Praktisk gästtoalett med klinkergolv. Utrustat med wc, handfat och spegel. Nås enkelt från hallen.

Vardagsrum & uterum

Rymligt vardagsrum som utgör hjärtat av bostaden. Har en delvis öppen planlösning till matplats och kök vilket skapar en inbjudande och social atmosfär. Stort fönster släpper in naturligt ljus och ger rummet en luftig känsla med vacker utsikt över den grönskande trädgården och det charmiga uterummet. Här finns gott om plats för tv-möblemang och soffor. Väggarna är stilrent vita och på golvet ligger vacker parkett. Närheten till uterummet skapar en förlängning av vardagsrummet och möjliggör för en inomhus-utomhuskänsla från tidig vår till sen höst.

Kök med matplats

Den delvis öppna planlösningen gör att vardagsrummet smidigt övergår till matplatsen och köket, vilket underlättar för sociala sammankomster och familjeaktiviteter. Här finns gott om plats för ett matbord där familj och vänner kan samlas för gemensamma måltider. Köket, som har fina arbetsytor och bra med skåp för förvaring, är utrustat med kyl & frys, spishäll, vask, fläkt och diskmaskin.

Tvättstuga

I anslutning till köket finns en tvättstuga med en kombinerad tvättmaskin/torktumlare samt ett städskåp. Tvättstugan kan praktiskt nog även nås från hallen.

Ovanvåning

Allrum med balkong

En trappa upp når du allrummet med utgången till den stora balkongen i önskat västerläge. Allrummet kan med fördel inredas som t ex ett arbetsrum.

Sovrum

Bostadens största sovrum är ljust, lättmöblerat och här finns plats för både dubbelsäng, nattduksbord och byrå. Här finns även garderober för klädförvaring.

Sovrum

Sovrum som passar perfekt som barn-/ungdomsrum. Rummet är ljust och fint och även i detta rum finns en garderobslösning.

Sovrum

Även detta sovrum passar perfekt som barn-/ungdomsrum med plats för både lek och läxläsning.

Badrum

Helkaklat badrum utrustat med wc, handfat, spegel, skåp och badkar samt lyxig golvvärme för extra komfort.

Förråd

I anslutning till bostaden entré finns ett förråd med plats att förvara såväl stort som smått.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

210008003-0016

Kommentar till andelstal:

Andelstal kapital: 2,00649 Andelstal insats: 2,00648

Kommentar till nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning avser föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen baseras på föreningens årsredovisning. För mer information kontakta mäklaren.

Andel i förening:

2.00649 %

Pantsättning:

Ja

Beskrivning uteplats:

Lättskött trädgård i öster med förmiddagssol samt balkong i väster med eftermiddags- och kvällssol.

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

2-plans radhus

Byggnadsår:

1960

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Övrigt:

Fiber

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2st

Elkostnad:

6 000 kr/år

Total driftkostnad:

6000kr

Kommentar:

Kostnad för hushållsel enligt schablon

Förening

Namn:

Riksbyggen BRF Helsingborgshus nr 8

Organisationsnummer:

743000-2167

Renoveringar:

Miljöhus 2004/2005
Fönsterbyte 2009/2010
Fasader 2012/2013
Byte altandörrar, målning garageportar 2014/2015
Lekplatser 2014/2015
Takrenovering 2015/2017
Totalrensning ventilation 2016/2017
Luftavfuktare 2016/2017
Takrenovering, tvätt målning 2017/2018
Trädgårdsunderhåll 2017/2018
Rengöring av stuprör 2017/2018
Målning av yttertak 2018/2019
Trädgårdsunderhåll 2018/2019
Garage och p-platser 2018/2019
Målning av förrådsdörrar samt underhållsplanering 2019/2020
Installationer av uteluftsventiler samt byte av låscylinder till entréer 2019/2020 Rillning avloppsrör 2020/2021
FV-Central 2020/2021
Ytterdörrar 2020/2021
Garage och p-platser 2020/2021

Överlåtelseavgift:

1 313 kr

Pantsättningsavgift:

525 kr

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy. Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt