Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Helsingborg, Sofieberg Pomonagatan 16
3 850 000 kr som utgångspris

Budgivning pågår

Boarea: 80 m2
Areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 50 m2
Areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 750 m2
Rum: 4
Välkommen till en charmig 1930-tals villa i populära Sofieberg!

Välkomna till det familjära Sofieberg och Pomonagatan 16! Denna charmiga villa från 1930-talet, med sitt karakteristiska arkitektoniska arv, fördelar sig över ett och ett halvt plan inklusive en hel källarvåning. Den klassiska atmosfären med dess tidstypiska detaljer genomsyrar hela villan, från de höga taken till de detaljrika snickerierna och vackra takstukaturerna. Uppvärmning sker genom ett effektivt vattenburet system och en mysig kamin som inte bara bidrar till en härlig stämning utan även till värmen i hemmet. Ett generöst trädäck, inglasat uterum, växthus och stora gräsytor med flertalet sittplatser i den stora trädgården erbjuder trevliga utomhusstunder för hela familjen. Här är det klart för inflyttning till en tidlös pärla!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Entréplan

Hall

Välkommen in i denna charmiga villa där du möts av en inbjudande hall. Ljusa väggar kontrasterar mot ett gråtonat klinkergolv, därefter tar ett vackert ekparkettgolv vid som flyter vidare genom boendet. Denna hall erbjuder gott om förvaring för familjens ytterplagg och diverse tillhörigheter, vilket skapar en organiserad och välkomnande inledning till ditt hem.

Kök

På höger sida av hallen öppnar sig det rymliga köket med massiva ekluckor och dekorativa vitriner som skapar en tidlös atmosfär. Bänkskivan i mörk laminat kompletteras av det mörka kaklet. Köket erbjuder generösa arbetsytor och förvaring samt en liten matplats vid fönstret. Den moderna maskinella utrustningen inkluderar spishäll (2014), spisfläkt (2011), inbyggnadsugn (2011), inbyggd mikro (2016), diskmaskin (2016) samt rostfri sidebyside kyl och frys med franska dörrar (2021). Infälld belysning i både vitrinskåp och funktionella placeringar skapar en behaglig atmosfär och möjliggör anpassad belysning, vilket är perfekt för att skapa stämning och underlätta användningen av köket.

Vardagsgrum/matsal

Husets hjärta utgörs av det kombinerade vardagsrummet och matplatsen. De stora fönstren tillsammans med takhöjden skapar ett fantastiskt ljusflöde, medan en strategiskt placerad braskamin värmer upp rummet och smälter elegant in i tegelväggen. I den rymliga sällskapsytan finner man vackra tidsenliga träsnickerier och takstukaturer. En utgång leder till ett generöst trädäck, vilket blir en naturlig förlängning av det inre utrymmet och inbjuder till utomhuslivets glädje. I vinkel mot vardagsrummet finner du en flexibel yta som kan användas som kontorsplats, musikhörna eller en mysig bibliotekshörna, vilket ger bostaden extra mångsidighet och personlig prägel.

Övre plan

Sovrum 1

Den klassiska ektrappan välkomnar dig upp till ovanvåningen där bostadens mer avskilda utrymmen återfinns. På golvet breder det vackra ekparkettgolvet ut sig. Här möts du av en ljus mindre hall med vitmålade väggar och takfönster som släpper in naturligt ljus. Hallen leder dig vidare ett av bostadens sovrum, även här är väggarna vitmålade som tillsammans med fönstret i västlig riktning ger rummet en ljus och luftig känsla. En fjärrstyrd elektrisk markis installerades på detta fönster år 2020, vilket ger möjlighet till enkel och bekväm styrning av ljusinsläppet och skuggningen i rummet. En rymlig klädkammare erbjuder gott om förvaringsutrymme för dina kläder och tillbehör. Med sin generösa storlek kan klädkammaren också användas som en praktisk kontorsplats, vilket ger en flexibel och mångsidig användning av rummet.

Sovrum 2

Det större, charmiga sovrummet på övre plan som renoverades under 2022 bjuder väggar klädda i mönstrade tapeter i gröna toner. Här återfinns det karakteristiska ekparkettgolvet och det imponerande taket, vars höjd förstärks av de synliga takbjälkarna. På ena väggen sträcker sig garderober med skjutdörrar, vilka erbjuder gott om förvaringsutrymme, där en del är utrustad med spegel för både praktiska ändamål och för att öppna upp och ljusa upp rummet. Installerad år 2023, tillhandahåller en luft/luftvärmepump en behaglig temperatur året om, vilket ger svalka under varma dagar och värme under kallare dagar.

Badrum

Fräscht, stilrent badrum totalrenoverat under 2019 med grått klinker och vitt kakel. Njut av bekvämligheter som en modern dusch med glasväggar, praktisk handdukstork, wc och handfat med smart förvaring under samt golvvärme via el för ökad komfort.

Källarplan

På källarplanet välkomnas du till ett rymligt och flexibelt utrymme som kan anpassas efter dina önskemål och behov, vare sig det är för att skapa ett tv-rum eller sovrum. Dessutom finns det gott om plats för diverse förvaring, vilket hjälper till att hålla hemmet organiserat och överskådligt. Det praktiska gråa klinkergolvet ger källarplanet en lättstädad yta, medan de vitputsade väggarna lyfter fram ljuset och skapar en ljus och luftig atmosfär. Här återfinns även det större badrummet/tvättstugan, där stil och praktisk design möts på ett harmoniskt sätt. Koppla av och njut i det inbjudande bubbelbadkaret för avkoppling. Förvaringsskåp från Ikea med eleganta skåpsluckor i ek håller ordning, wc, handfat och därtill en stor spegel som bidrar till en känsla av rymd. Dessutom erbjuds en smidig tvättplats med tvättmaskin och torktumlare från Cylinda (2022), smart staplade för att optimera utrymmet.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Pomona 2

Byggnadstyp:

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår:

1934

Grundläggning:

Källare

Grundmur:

Betong

Stomme:

Trä

Fasad:

Puts

Fönster:

3-glas isoler

Bjälklag:

Trä

Tak:

Tegel

Utvändigt plåtarbete:

Zinkplåt

Uppvärmning:

Fjärrvärme + luft/luftvärmepump

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

Utförda renoveringar:
2005: Puts källarfasad
2006: All el samt VS utbytt samt stambyte utfört,
Badrum/tvättstuga renoverat i källarplan
2007: Dränering och isolering av källargrund samt
Braskamin från Energikassetten installerad
2008: Komplett takbyte inkl råspont och kupor samt
Garagetak renoverat
2010: Fönster, altandörr samt ytterdörr utbytt
2011: Plåtarbete utsida utbytt
2014: Trädäck byggt (bygglov finns)
2019: Staket byggt mot väster och norr, uterum renoverat samt
WC/dusch på övre plan renoverat
2020: Vardagsrum tak samt väggar ommålade, ny tvättmaskin och torktumlare installerad
2021: Laddstolpe installerad
2022: Staket framsida byggt samt ny fjärrvärmeväxlare installerad
2023: AC installerad i större sovrummet på övre plan samt
Sjösten runt källargrund rensad och tvättad

Energideklaration:

Energiklass: C
Primärenergital: 85kWh/m²
Utförd
Elförbrukning: 18529kWh/år
Datum: 30 jan. 2024

Övriga byggnader:

Garage, fristående oisolerat uterum samt två mindre växthus.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2st

Uppvärmningskostnad:

13 677 kr/år

Elkostnad:

14 204 kr/år

VA:

5 388 kr/år

Renhållning:

2 315 kr/år

Övrigt:

750 kr/år

Total driftkostnad:

36334kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr (45859)

Kommentar:

Övrigt: ved. Kostnader baserade på förbrukning under 2023. Elförbrukningen avser uppvärmning samt hushållsel och inkluderar även laddning för två bilar.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Pomona 2

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Stadsplan (1975-04-24) Tomtindelning (1945-04-21)

Tomtarea:

750 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Areakälla:

taxeringsinformation

Kommentar till areakälla:

Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning.

Beskrivning bilplats:

Uppställningsplats för 1-2 bilar med laddstolpe. Oisolerat garage om ca 15kvm.

Pantbrev:

Totalt antal: 12
Total summa: 3 442 500 kr

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 653 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusbyggnad

Värdeår:

1934

Taxeringsvärde:

1 534 000 kr

Småhusmark

Taxeringsvärde:

1 119 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Det strategiska läget nära naturen och omgivande grönska gör Sofieberg till ett attraktivt hem. Med Filborna skogspark och Jordbodalen som närmaste grannar erbjuds gott om möjligheter för friluftsliv och naturnära promenader. Området är särskilt fördelaktigt för familjer med flera förskolor och skolor inom bekvämt avstånd. Lekplatser är väl fördelade över området och skapar en stimulerande miljö för barnen att leka och utforska.
Livsmedelsbutiker, pizzerior, vårdcentraler och apotek finns inom praktiskt räckhåll.. För de som är aktiva erbjuder Filborna Arena med gym och simbassänger möjlighet till träning och rekreation bara en kort promenad bort.

Med närheten till skolor som garanterar en utmärkt utbildning, bekväma kommunikationer som förenklar pendlandet och närheten till stadens puls med alla dess bekvämligheter, är Sofieberg en komplett och attraktiv bostadsort.

Kommunikation:

Att nå centrum är enkelt och med buss eller bil tar du dig dit på endast några minuter. För de som föredrar cykling är det en snabb och smidig tur till Helsingborgs centrum.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.
Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.
Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.
Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.
Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.
Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.
DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.
ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.
BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.
ANNONSERING PÅ HEMNET.SE
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.
HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.
ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt