Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Helsingborg, Rydebäck Färingsögatan 5
3 595 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 7 159 kr
Inkl. värme & VA
Boarea: 94 m2
Rum: 3
Våning: 2 av 6
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Fin trea med fritt läge!

Välkommen till denna fina och rymliga trea i populära Brf Utsikten i Rydebäck!
Lägenheten ligger på andra våningen, är genomgående och har ett fantastiskt ljus från både söder och väster. Trevlig planlösning med kök, matplats och ljust vardagsrum i anslutning till en minst sagt generös balkong i vinkel. Balkongen är sammantaget som en större terrass varav ena delen är inglasad, här bjuds på många soltimmar och fria vidder över det grönskande närområdet. Vidare finns två rymliga sovrum med morgonsol, ett helkakalt badrum med tvättmaskin och torktumlare och en separat gästtoalett. Ett par minuter bort har ni Rydebäcks centrum med affär, bibliotek, vårdcentral och restaurang. Närhet till kommunikation och sandstrand för salta bad!
Föreningen vänder sig till 55 +

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Lite av varje

Välkommen till denna ljusa och välplanerade lägenhet med generösa balkonger utan insyn varav en är inglasad. Bostaden ligger i ett 55+ hus där bekvämlighet är i fokus.
En rymlig hiss tar er enkelt upp till plan två där lägenheten finns liksom ner till garaget i källaren. Föreningen har en gästlägenhet, en trevlig festlokal och en trivsam utemiljö med utsikt över vattenspegel och vackra planteringar.
Planlösningen är väl genomtänkt med ljus från tre väderstreck och är alldeles "lagom" öppet mellan kök och vardagsrum. Stora fönsterpartier mot både söder och väster ger de sociala ytorna ett härligt ljus. Balkongerna, som löper i vinkel utmed hela vardagsrummet, är väl tilltagna och bjuder på en inglasad del som upplevs som ett uterum och en oinglasad del med generösa ytor. Gränsande till föreningen västerut finns en stor damm som ger ett härligt djurliv och en vacker vy. Köket har gott om förvaring och arbetsyta samt en generös matplats. Båda sovrummen ligger mot öster som ger en härlig morgonsol och lite svalka framåt kvällen. Mellan sovrummen, privat placerat, ligger det generösa badrummet som även har tvättmaskin och tumlare.
Gästtoalett liksom klädkammare finns i anslutning till entrén.
Lägenheten har enhetliga golv av klassisk ekparkett och ljusa tapeter.

Hall

Entré med gott om plats för ytterkläder och skor, här finns hatthylla och utrymme för en nättare hallmöbel såsom byrå eller skänk. Lite längre in finns en väl tilltagen klädkammare.

Kök - Matplats

Rymligt och ljust kök med inredning i ek och en stor trivsam matplats. Köket är bra planerat och har gott om förvaring och arbetsyta. Maskinell utrustning bestående av häll med rostfri fläkt, ugn samt mikro (båda inbyggda), kyl och frys samt diskmaskin. Vitvarorna är från byggåret undantaget hällen som byttes 2019. Ett stort fönsterparti i vinkel mot söder ger matplatsen ett fint ljus och en fri utsikt.

Vardagsrum

Härligt vardagsrum i lagom öppen planlösning med köket, rummet ger gott och väl plats för både en soffgrupp och läsfåtöljer tillsammans med bokhylla. Vyn är underbar tack vare glasningar utmed mer eller mindre hela syd och västsidan. Fri utsikt och ingen insyn. Ljusa målade väggar och parkettgolv av ek som i övriga lägenheten.

Balkong - Uterum

Balkongen nås från två olika utgångar, den oinglasade delen ligger närmast matplatsen och den inglasade längst västerut. Tillsammans känns balkongen som både ett uterum och en terrass, här finns fina möbleringsmöjligheter med gott om utrymme för loungegrupp, frukosthörna och en matplats för många kring bordet.
Tack vare det fria läget mot sydväst finns ingen insyn och heller inga skuggande byggnader. Om solen blir för stark finns diskreta rullgardiner i grått att dra ner i den inglasade delen. Hela utemiljön har ett fint klinkergolv i mörkgrått som är både snyggt och lättstädat.

Gästtoalett

Fin gästtoalett med klinkergolv i mörkgrått och vita målade väggar som matchas av vitt klinker bakom ett snyggt handfat med kommod.

Sovrum nr 1

Stort sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord och övrig möblering såsom byrå eller ytterligare förvaring. Fyra garderober löser förvaringen. Fönster mot öster och morgonsol. Parkettgolv, målade vita väggar med en fin fondvägg i gråmelange.

Badrum

Det rymliga badrummet nås från master bedroom, en privat och praktisk lösning. Väggarna är kaklade i vitt med en bård i grått som matchar klinkergolvs grå nyans. Både wc:n och handfat med kommod är vägghängd liksom väggskåp vilket gör badrummet lättstädat. Rymlig dusch bakom glasvägg. Här finns också en avdelning för tvätten placerad med tvättmaskin och tumlare sida vid sida med arbetsbänk i vitt ovan. Överskåp ger en bra extra förvaring. Ett liggande fönster över arbetsbänken ger ett bra dagsljus utan insyn.

Sovrum nr 2

Det andra sovrummet ligger mot öster och nås från köket. Rummet passar bra som gästrum eller ett extra sovrum men kan också fungera fint som ett hemmakontor. Vita målade väggar och ekparkett.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

3

Lägenhetsnummer register:

1101

Andel i årsavgift:

3.15118

Andel i förening:

2.66435 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2006

Fönster:

Isolerglas

Uppvärmning:

Centralvärme

Energideklaration:

Utförd

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

1st

Elkostnad:

2 800 kr/år

Total driftkostnad:

2800kr

Förening

Namn:

Brf utsikten i Rydebäck

Organisationsnummer:

769609-7984

Allmänt om föreningen:

Föreningen upplåter 33 st lägenheter med bostadsrätt, lägenhetsfördelning:
2 rok 9 st
3 rok 19 st
4 rok 5 st
Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar, i försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Föreningen har en gemensamhetslokal/utsiktsrum som är tillgänglig för alla medlemmar samt en gästlägenhet som kan hyras för 200 kr/ per natt.

Parkering/garage:

Garageplats finns att hyra pris fn 500kr per månad, separat kö.

Bredband/TV:

Kabel-tv via Sydantenn

Renoveringar:

Utfört underhåll:
Värmesystem bytt från gas till fjärrvärme 2023
Uteplatsstaket 2020
Trädgårdsplattor 2020
Förstärkt inbrottsskydd 2020
Belysning miljörum 2020
Elektroniska lås på ytterdörrar 2021
Spolning av avloppssystem 2021
OVK Obligatorisk ventilationskontroll 2022

Överlåtelseavgift:

1 313 kr

Pantsättningsavgift:

525 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Rydebäck ligger vid kusten en halv mil söder om Helsingborg. Här bor du med utsikt mot den danska kusten och mot Ven, samtidigt som du snabbt och enkelt tar dig med tåg till både Helsingborg och Malmö.
Rydebäck är ett lugnt bostadsområde som ligger omhuldat av grönområden, hav och strand i Helsingborgs omedelbara närhet. Utbyggnaden av samhället startade på 1960-talet och idag är Rydebäck ett av Sveriges och även Europas största villaområden.
Rydebäck erbjuder utmärkta förutsättningar för barnfamiljer. Det finns fyra förskolor varav två privata. Det finns även två grundskolor, varav den ena är en Montessoriskola.

Viktig information


De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av betydelse för köparen. Om säljaren på detta sätt handlat i strid mot tro och heder, kan säljaren inte invända att köparen brustit i sin undersökningsplikt. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras. När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt