Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Helsingborg, Rydebäck Ulvögatan 29
4 995 000 kr som utgångspris
Boarea: 165 m2
Areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 270 m2
Rum: 6

Generöst radhus på gavelläge!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Lite av varje

Generöst radhus på fint fritt gavelläge med trädgården i väster. Huset ligger lugnt på hörnan med smidig access till parkering och garage. Entrésidan är stilren och anlagd för att vara lättskött. En fin grå marksten täcker hela ytan och ger flexibla möbleringsmöjligheter. En lägre stenmur gränsar av mot gångvägen utanför. Huset är väl omhändertaget och har under de senaste 8-10 åren renoverats med ljusa fräscha ytskikt och en genomgående stil. Under de senaste åren har köket totalrenoverats och öppnats upp mot vardagsrummet där även en fin braskamin installerats. Bostaden ger generösa sällskapsytor på båda våningarna, 3-4 rymliga sovrum, badrum och separat gästtoalett. Härtill en underbar och lättskött trädgård i solsäkert västerväge med både uterum och spabad.

Hall

Rymlig hall med gott om förvaring i garderober bakom skjutbara spegeldörrar och plats för krokar och skohylla. Väggarna är målade i en mild ljusgrå ton och golvet av parkett.

Sovrum nr 1

Sovrum mot öster med morgonsol och fönster mot entrésidan. Neutrala ljusa målade väggar och parkettgolv som utgör en bra grund för både barn och tonårsrum. Rejäl garderob med skjutbara frostade glasdörrar.

Gästtoalett

Fin gästtoalett som renoverades 2021 med ett snyggt klinkergolv i grått som matchar de målade väggarna i liknande ton. Wc och handfat med kommod samt överskåp med spegeldörrar.

Kök

Smakfullt kök som 2018 genomgick en omfattande renovering där väggar mot vardagsrum och ett litet grovkök togs bort. Arbetsköket är idag ljust, luftigt och funktionellt med plats för många att laga mat tillsammans. Inredningen i vitt kommer liksom de grå bänkskivorna från Kvick och håller en hög kvalitet och smarta lösningar. Vitt kakel utgör ett neutralt och tåligt stänkskydd. Köksön i mitten av köket ger massor av extra förvaring och fungerar fint som buffé vid bjudningar. Den maskinella utrustningen består av integrerad diskmaskin, kyl, frys, varmluftsugn och mikro, båda inbyggda samt häll och fläkt. Allt i rostfritt från Electrolux undantaget fläkten som levererats av Thermex. Dörr leder ut till entrésidan och en stensatt uteplats i perfekt läge för morgonkaffet. Vitmålade väggar och klinkergolv i grått med värmeslinga.

Vardagsrum

Stort vardagsrum i öppen planlösning med den fina köket. Här ryms en generös matplats för det stora sällskapet. En stilren braskamin installerad 2017 ger extra värme och mysiga kvällar. Mellan kök och matplats finns ett takfönster som både ger ett bra dagsljus och är en cool tidstypisk detalj. Längst västerut övergår matplatsen till vardagsrum med plats för soffgrupp och fåtöljer. Ett brett fönsterparti ger ljus från väster och en trevlig kontakt med trädgården utanför. En helglasad dörr leder ut till det tillbyggda uterummet och vidare ut i trädgården. Vita målade väggar, golv av ekparkett och ett ljust laserat brädtak.

Uterum

Fint och välbyggt uterum som förlänger säsongen och ger sköna långa kvällar under sommarhalvåret. Uterummet byggdes till 2010 på gjuten betongplatta med klinkergolv och skjutbara dörrar av isolerglas.

Sovrum nr 2

Sovrum nr två ligger mot väster och uterummet. Ljusa målade väggar och parkettgolv. Önskas ett ännu större vardagsrum går det fint att plocka bort väggen och få en extra vinkel.

Sovrum nr 3

Rymligt master bedroom med plats för både dubbelsäng, nattduksbord och byrå. Garderober i fullhöjd bakom skjutbara dörrar av ek/spegelglas fixar förvaringen. Ljusa målade väggar och golv av ekparkett som i övriga rum.

Badrum

Välhållet helkaklat badrum i beige med klinkergolv (värmeslinga) i en mörkare ton som renoverades 2007. Dusch bakom vikbara välvda glasdörrar, wc samt ett större handfat med kommod som ger en bra förvaring. Tvättmaskin från 2021 och tumlare från 2012. Badrummet har tack vare gavelläget, ett öppningsbart fönster.

Övre allrum

Stort fint rum med ett härligt ljus från de två fönstren mot väster som bjuder på en fri vy utan insyn. Ett mysigt tv-rum för familjens filmkvällar eller kanske ett extra sällskapsrum för tonåringen. Vita målade väggar/panel och parkett.

Sovrum nr 4

Ett riktigt stort sovrum med två takfönster mot norr och både klädkammare och en generös klädförvaring bakom skjutbara dörrar. Ett rymligt master bedroom eller ett drömrum för tonåringen med plats för både säng, skrivbord och soffa

Utemiljö

Härlig och lättskött utemiljö i solsäkert läge. Trädgården skyddas mot insyn och vind av höga plank som gränsar av mot grannar och de gemensamma ytorna. Det stensatta uteplatsen ligger fint mellan plank, fasad och uterummet vilket ger en mysig hörna där ni kan njuta av solens sista strålar. En liten lagom gräsmatta med plats för bus och lek, en mindre odling för den som har gröna fingrar ;) eller kanske gunga och en liten sandlåda. I nordvästra hörnet finns ett fint trädäck med ett rejält spabad från 2020, en härlig plats för avkoppling! Trädgården är fint ljussatt med belysning på både plank och runt trädäcket.
En port i planket mot norr ger en smidig passage till och från trädgården.

Förråd

Rymligt förråd som 2020 fick nytt tak och nya syllar. Här ryms utan vidare både fritidsprylarna och trädgårdsredskapen.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Utsira 11

Byggnadstyp:

1,5-plans gavelradhus

Byggnadsår:

1969

Grundläggning:

Betongplatta

Grundmur:

Betong

Stomme:

Trä

Fasad:

Tegel

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Eternit

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Direkt el, samt luft/luft

Ventilation:

Mekanisk (endast frånluft) med undertrycksventilation

Övrigt:

Välunderhållet hus med fina ytskikt.
Fasadens träpaneler mot öst och väst byttes 2020 då även panel kring förrådes byttes ut.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 72kWh/m²
Energiklass: E
Primärenergital: 122kWh/m²
Utförd
Datum: 17 nov. 2023

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

4st

Elkostnad:

28 483 kr/år

VA:

3 900 kr/år

Sotning:

491 kr/år

Vägsamfällighet:

10 000 kr/år

Renhållning:

1 500 kr/år

Total driftkostnad:

44374kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9287 kr (53661)

Kommentar:

I den angivna elkostnaden ingår uppvärmning. Kostnaden är redovisad inklusive elstöd om 6.600 kr.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Utsira 11

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Rya GA:13 ändamål: Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Rya GA:16 ändamål: Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Rya GA:20 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Övrigt

Planbestämmelser:

Stadsplan (1967-09-13) Tomtindelning (1966-03-09)

Tomtarea:

270 m²

Areakälla:

taxeringsinformation

Beskrivning bilplats:

Plats för en bil i garagelänga ingår i samfällighetsavgiften.

Pantbrev:

Totalt antal: 11
Total summa: 2 449 800 kr

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 660 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusbyggnad

Värdeår:

1969

Taxeringsvärde:

1 672 000 kr

Småhusmark

Taxeringsvärde:

988 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Populärt villaområde söder om Helsingborg som sedan sent 60-tal vuxit med både villabebyggelse och på senare år flerfamiljshus. Läget är toppen med Helsingborgs bästa sandstrand som granne. Vida långgrunda sandstränder sträcker från Rydebäck ända till Råå utmed en naturskön gång/cykelväg. Här finns också en av de bäst belägna golfbanorna med strålande vy över havet. För sportintresserade stora och små finns Fortuna FF med fina fotbollsplaner, här finns också flera yogastudios och ett vackert spa i Rydebäcks gård. Flera alternativ på barnomsorg, både kommunala och privata finns liksom skola åk 0-9.

Närservice:

Fin välsorterad matbutik med generösa öppettider i centrum av Rydebäck. Här finns flera trevliga pizzerior och ett bageri. Mysiga strandkrogar och populära krogen Tegel som har öppet året runt. Apotek och vårdcentral samt bibliotek.

Kommunikation:

Goda förbindelser med buss och fina gång/cykelvägar både inom området och mot Helsingborgs centrum. Tågstation som gör det enkelt att ta sig mot Lund, Malmö och Köpenhamn för er som pendlar kollektivt och påfart till E6:an alldeles nära för er som pendlar med bil. Helsingborg nås med tåg på mindre än 10 minuter.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.
Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.
Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.
Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.
Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.
Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.
DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.
ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.
BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.
ANNONSERING PÅ HEMNET.SE
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.
HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.
ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt