Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Höör, Höör Rolsberga Ebbetorp 804
4 475 000 kr eller högstbjudande
Boarea: 173 m2
Areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 6 m2
Areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 2 570 m2
Rum: 6
Välkommen till Ebbetorp – ett idylliskt "English Cottage" på den skånska landsbygden!

Mitt ute i det böljande skånska landskapet och med närhet till skogen finner Du detta förtjusande hem. Här bor du med närhet till hela Öresundsregionen och med gångavstånd till goda busskommunikationer.
Ebbetorp är en vacker kombination av svenskt lantliv och den engelska landsbygdens pittoreska cottages, där rustik charm samt modern bekvämlighet förenas på 178 kvadratmeter.
Stig in och upptäck vackra trägolv, eldstäder som bjuder in till mysiga stunder, ett kombinerat kök och vardagsrum där familj och vänner kan samlas. Vackert kontor, flertalet sovrum samt badrum och flertalet wc inrymmer såväl i detta hem.
Den frodiga trädgården är en oas med doftande lavendel, prunkande rosor, kompletterad av grönsaksland och generösa öppna ytor att njuta av. Här finns också en charmig ateljé/sidobyggnad med fina spröjsade glasdörrar, perfekt för den som söker en kreativ plats att utforska sina passioner. För den trädgårdsintresserade finns även ett förråd med tillhörande hönshus, komplett med allt som behövs för en äkta lantlivsupplevelse.
Ebbetorp ger en unik möjlighet att få bo i en harmonisk fusion av gammaldags charm och modern komfort, där varje detalj är omsorgsfullt utvald för att skapa en atmosfär av lugn och välbefinnande. Välkommen att upptäcka din dröm om det lantliga livet på Ebbetorp!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Entré

Trevlig entré med klinkergolv.

Sovrum nv

Stort sovrum med tillhörande klädkammare

Kök

I öppen planlösning ligger kök och vardagsrum. Påkostat kök med platsbyggd inredning, maskinell utrustning fördelad på kyl/frys, häll, fläkt, diskmaskin och ugn. Plats för stort matbord och utgång till trädgården och uteplatsen

Vardagsrum

Härligt rum som är i öppen planlösning med köket. Här finns en trevlig eldstad, vackra golv, fönster i flera väderstreck och dubbeldörrar som leder ut till trädgården och den överbyggda uteplatsen.

Kontor

I anslutning till groventrén ligger kontoret.

Badrum

Badrum på nedervåningen med badkar, wc, tvättställ och dusch.

Groventré

Från trädgården finns sep groventré med klinkergolv.

Gäst-wc

Gäst-wc i anslutning till huvudentrén.

Pannrum

Tvättstuga och pannrum i anslutning till groventrén.

Ovanvåning 1

På ovanvåningen finns ett syrum, 2 sovrum och en wc.

Ovanvåning 2

Stort rum som kan fungera som sovrum, bibliotek eller gästrum. Vackert med trägolv och väggfasta bokhyllor.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Beskrivning uteplats:

Överbyggd uteplats med öppen spis

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Rolsberga 5:11

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

1955

Byggnadsår - kommentar:

tillbyggt 1965 samt kupa 1986

Grundläggning:

Betongplatta

Grundmur:

Betong

Stomme:

Lättbetong

Fasad:

Puts

Fönster:

2-glas

Bjälklag:

Lättbetong

Tak:

Tegel

Utvändigt plåtarbete:

Plåtisol

Uppvärmning:

Vattenburen värme - Jordvärme

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

Fastigheten säljes med friskrivningsklausul mot dolda del då detta är ett dödsbo.

Övriga byggnader:

ateljé och förråd

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

1st

Elkostnad:

40 000 kr/år

VA:

3 500 kr/år

Renhållning:

7 000 kr/år

Total driftkostnad:

50500kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr (60025)

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Rolsberga 5:11

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten året om, grävd brunn. Enskilt avlopp - 3-kammarbrunn med efterföljande filterbädd. Avloppet är anlagt 1990.

Tomtarea:

2570 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Areakälla:

taxeringsinformation

Pantbrev:

Totalt antal: 3
Total summa: 555 640 kr

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

1 421 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusbyggnad

Värdeår:

1955

Taxeringsvärde:

1 191 000 kr

Småhusmark

Taxeringsvärde:

230 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Höörs kommun ligger mitt i Skåne. I den gröna och sköna jordbruksbygden bor de flesta i villa eller på en gård, men det finns också en del hyresrätter och bostadsrätter. Majoriteten av de omkring 16 000 invånarna bor i centralorten Höör.

Höör har anor från 1100-talet och fick sitt uppsving när järnvägen kom till byn i slutet av 1850-talet. Idag stannar både Öresundståg och de lokala pågatågen här, vilket gör att det är lätt och smidigt att ta sig söderut till Lund - Malmö - Köpenhamn och till Kristianstad - Blekinge åt andra hållet. Stenhuggeri har varit viktigt för Höör ända sedan man i slutet av 1000-talet började bryta sten till Lunds domkyrka. Senare har också en omfattande kvarnstenstillverkning skett här.

Kommunen bjuder på frisk luft och grön natur. Av den anledningen skickade man förr i världen lungsjuka patienter hit - här skulle de lufta lungorna och vila upp sig. Det kända Orups sanatorium ser ut som ett slott där det ligger i backen upp mot Höör när man kommer körande på väg 23.

Den som vill gå på konstutställningar, lyssna på musik, se film, dansa och mycket mer kan med fördel göra detta i kommunen. För den som i stället vill idrotta finns Frostavallen men också simhall, idrottshallar, golfbana och ishall att besöka. Eller varför inte packa picknickkorgen och åka till någon badplats, Skånes Djurpark eller till vackra Bosjökloster slott? I Höör finns mycket att upptäcka.

Höör stavades tidigare Hör. De två "ö:na" tillkom 1917 på initiativ av Posten som hade tröttnat på att brev kom fel. Förr skrev man "Här" på brev som sändes lokalt inom en ort i stället för namnet på adressorten. Om avsändaren hade en slarvig handstil kunde detta tolkas som Hör, varför många brev av misstag hamnade i Skåne.

Höör utnämndes våren 2016 till Årets superkommun av tidningen Dagens Samhälle - en utnämning man är stolt över.

Viktig information

Fastigheten säljes med friskrivningsklausul mot dolda fel då detta är ett dödsbo.
ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen;
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy. Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt