Kolla restider




Här bor man i ett lugnt och trivsamt område omgiven av växtligheten och de stora fälten.Det friliggande huset på 163 kvm är ljust och rymligt, har en stor trädgård med gräsmatta och ligger i ett naturskönt område.
Välkommen på visning!
Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.
Välkomnande entré med ljusa väggar och klinker på golvet som liknar tegel. Från hallen når vi vardagsrummet, badrummet och det stora och rymliga köket.
Rymligt vardagsrum med egen altandörr ut till den stora trädgården, i vardagsrummet har vi ljusinsläpp från tre väderstreck. Väggarna är vita och på golvet är det ett plankgolv.
I husets mitt finner vi detta stora, rymliga och ljusa kök från ca 2013 med plats för det stora matbordet. Vid matplatsen finns den fina kakelugnen. I köket finns också trappan upp till ovanvåningen.
Köksluckorna i köket är vita och över bänkskivorna i svart granit finns det vit kakel på väggarna. Väggarna är vita och på golvet är det parkett.
Kyl/frys: Miele
Ugn/spis: Electrolux
Fläkt
Helkaklat badrum med vit kakel på väggarna och klinker på golvet som liknar tegel. I badrummet finns ett vitt badkar, vit vask och en vit toalettstol. Här finns också en vägghängd spegel över vasken och vid badkaret är det ett fönster.
I groventrén finns tvättstugan, en dusch samt bastun. I groventrén är det vita väggar och på golvet är det klinker som liknar tegel. Duschhörnan intill bastun är helkaklad med vitt kakel på väggarna och röd klinker på golvet.
I groventrén finns också värmepumpen (CTC), tvättmaskinen (Electrolux), vask för handtvätt och skåp.
Via trappan i köket på entréplan kommer man upp till hallen på ovanvåningen. I hallen finns det ljusinsläpp från ett takfönster, i hallen finns också en klädkammare samt ett badrum.
På golvet är det en plastmatta och väggarna är ljusa.
Sovrummet har ljusinsläpp från gavelfönster i västerläge. Väggarna är vita och på golvet är det en plastmatta som liknar parkett.
Intill första sovrummet ligger det andra rummet med ljusinsläpp från takfönstret. Väggarna är ljusgula och på golvet är det en plastmatta som liknar parkett.
Detta sovrum har ljusinsläpp från gavelfönstret i öst. Väggarna är vita och på golvet är det en plastmatta.
Större delarna av väggarna i badrummet på ovanvåningen är vitkaklade och på golvet är det en ljus plastmatta. I badrummet finns en duschhörna, en spegel på väggen över den vita vasken samt en vit toalettstol. I badrummet finns också ljusinsläpp via ett takfönster.
Rymlig ateljé med vita väggar och ett plankgolv. I ateljén finns ett så kallat mörkrum, samt ett rum där vattentanken från den egna brunnen finns. I ateljén finns också en altandörr ut till trädgården.
I den västra delen av tomten finns parkeringsplatser, garage, carport och ett förråd. Det finns också en carport som idag används för förvaring för ved.
Trädgården är stor och rymlig med många fina träd och häckar. Längs vägen är det fina tujor och i trädgården finns det bland annat persikoträd, magnolia, dahlia, röda vinbärsbuskar, hallonbuskar, äppleträd, päronträd och plommonträd.
Runt 1984 byggdes huvudbyggnaden till med grovköket. I originalbyggnaden är det troligen en torpargrund och grunden till tillbyggnaden är platta på mark.
Fiber kommer att dras i gatan under vintern 2023/2024, den som önskar ansluta sig får göra detta på egen bekostnad.
På lantmäteriet är avloppet registrerat som enskilt avlopp trots att det är kommunalt avlopp.
Vattnet får man via en egen brunn, vattenanalys finns från 2023-09-07, det finns kommunalt vatten som går längs Öbackevägen som man på egen bekostnad kan ansluta sig till via VASYD.
I badrummet på ovanvåningen fungerar inte vattnet till toalettstolen.
Kakelugnen sotades för några år sedan och blev godkänd, men då kakelugnen inte har använts på länge uppmanar säljaren att kontrollera och sota den.
Upplåtelseform:
Friköpt
Typ:
1-familjs friliggande villa
Fastighetsbeteckning:
Borgeby 37:3
Byggnadstyp:
1½-plansvilla
Byggnadsår:
1929
Grundläggning:
Krypgrund och Betongplatta
Stomme:
Stenbas tillbyggnaden lättklinker
Fasad:
Puts och trä
Fönster:
2+1 glas
Bjälklag:
Trä
Tak:
Papp
Utvändigt plåtarbete:
Plåt
Uppvärmning:
El (vattenburen) och el (direktverkande)
Ventilation:
Självdrag
Energideklaration:
Energiklass: E
Primärenergital: 161kWh/m²
Utförd
Datum: 1 nov. 2023
Antal personer i hushållet:
1st
Elkostnad:
18 025 kr/år
VA:
1 920 kr/år
Vägsamfällighet:
1 800 kr/år
Renhållning:
2 350 kr/år
Total driftkostnad:
24095kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9287 kr (33382)
Kommentar:
Driftkostnaden för uppvärmningen är inräknad i förbrukningen för el. Driftkostnaderna är baserade på nuvarande ägares förbrukning.
Fastighetsbeteckning:
Borgeby 37:3
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om. Kommunalt avlopp
Servitut etc:
Gemensamhetsanläggning: Lomma Borgeby GA:12 ändamål: Vägar
Tomtarea:
1557 m²
Areakälla:
faktisk uppmätn norm SS 21054:2020
Pantbrev:
Totalt antal: 6
Total summa: 700 600 kr
Försäkringsbelopp:
Fullvärde
Summa tax. värde:
2 816 000 kr
Typkod:
220 Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår:
2021
Småhusmark
Taxeringsvärde:
1 196 000 kr
Småhusbyggnad
Värdeår:
1950
Taxeringsvärde:
1 620 000 kr
Allmänt om området:
Lomma är ett populärt och expansivt samhälle där kommunalskatten är låg. Med sitt fantastiska läge längs Lommabukten med havet som lockar med strand och båtliv har ortens popularitet bara ökat genom åren.
Bebyggelsen är blandad, allt från 1800-tals gatuhus i den gamla bykärnan till helt nybyggda flerfamiljshus med strandnära läge. Inte sedan byggboomen under 60-70-talet har Lomma vuxit så mycket som det har gjort sedan hamnutbyggnaden och området uppe mot de östra delarna drog igång. Detta har bidragit till att man har byggt nya skolor, byggt ett helt nytt centrum och utökat all övrig service man som kommuninvånare kan önska sig. Mysiga restauranger, nya butiker och ett helt nytt fantastiskt bibliotek har orten förärats med.
Skolorna i Lomma har under många år nått toppnoteringar inom de undersökningar som gjorts. Kommunen har även nått höga placeringar som bästa boendekommun och bästa företagande kommun.
När det kommer till barnomsorgen så finns det ett rikt utbud att välja på. Det finns både privata alternativ, dagmammor och kommunala förskolor. Skolorna i Lomma är placerade runt om i orten så man har aldrig långt till den närmaste. När skolan är slut behöver man inte sitta sysslolös. Idrottsföreningarna och gymmen är många och det finns också ett stort utbud av studiecirklar med allt från språkstudier till glasfusing.
Mycket i Lomma präglas av sitt havsnära läge. På somrarna kommer många besökare till Lomma för att njuta av strandliv, båtliv eller bara strosa omkring. Gröna utflyktsmål erbjuds i oasen Alnarp och i området längs med Höje å, borta vid Lomma Kyrka. Kyrkofuret som det kallas är ett mysigt "skogsområde" som gärna gästas av hundägare, motionärer, barnfamiljer och ryttare. Området längs ån är fantastiskt charmigt och idylliskt med de små fritidsstugorna som påminner om en svunnen tid.
ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen;
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.
Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.
Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.
Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.
Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.
Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.
DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.
ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.
BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.
ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.
HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.
ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.