Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Lomma, Lomma Industrigatan 7B
1 795 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 5 301 kr
inkl värme, vatten, kabel-TV basutbud och bostadsrättsförsäkringen. Obligatorisk avgift för bredband 69 kr/mån.
Boarea: 55 m2
Areakälla: Lägenhetsutdrag
Rum: 2
Våning: 3 av 4
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Ljus tvårumslägenhet med inglasad balkong och hiss från markplan

På våning tre finns denna ljusa hörnlägenhet på två rum och kök med en rymlig inglasad balkong. Här har man en öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet och genomgående är det parkett på golvet och ljusa väggar.
I föreningen finns också en gemensam gård, grill, utemöbler och en lekplats.

Välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande entré och hall med trevligt ljusinsläpp från vardagsrummet och köket, här finns det gott om förvaringsutrymme i garderoberna, skåpen och den inbyggda klädkammaren. På golvet är det parkett och väggarna är vita.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med ljusinsläpp från två väderstreck och en öppen planlösning intill köket. På golvet är det samma parkett som i köket och väggarna är vita. Från vardagsrummet når man också den inglasade balkongen.

Kök

Ljust, öppet och stilrent kök med vita släta luckor och två vitrinöverskåp i frostat glas, bänkskivan är i trä och på golvet är det samma parkett som i vardagsrummet.

Fläkt:
Diskmaskin: Candy
Kyl/frys: Samsung
Fristående frys: Logik
Ugn: Appliance

Sovrum

Rymligt och privat sovrum med ljusinsläpp från dubbelfönstret, på golvet är det parkett och väggarna är ljusa.

Badrum

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och ljusblå klinker på golvet. I badrummet finns en duschhörna med en glasdörr, vit toalettstol, vit vask och kommod samt en handdukstork.

I badrummet är också en tvättmaskin (electrolux) installerad.

Inglasad balkong

Den rymliga och inglasade balkongen når vi från vardagsrummet och köket,

Förråd

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd samt ett sk matkällarförråd.

Bostadsförsäkring

Föreningen står för den särskilda bostadsrättsförsäkringen. Hemförsäkring är dock den enskilde medlemmens ansvar (lösöre).

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

303411002-0113

Lägenhetsnummer register:

1203

Andel i årsavgift:

1.05026

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

355618 kr

Kommentar till nettoskuldsättningen:

Beräknad på årsredovisning 2022.

Andel i förening:

1.04901 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerfamiljsboende

Byggnadsår:

1950

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration:

Energiklass: F
Primärenergital: 181kWh/m²
Utförd
Datum: 4 dec. 2019

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

1st

Förening

Namn:

HSB Brf Knutsbo i Lomma

Organisationsnummer:

746000-4786

Allmänt om föreningen:

Föreningen bildades 1956 då husen byggdes. Föreningen består av 6 bostadshus med totalt 96 lägenheter och 2 st lokaler på adresserna Industrigatan 3, 5, 7A, 7B samt Slättängsgatan 19 och 21.

Till samtliga lägenheter hör en inglasad balkong. Husen har hissar från markplan. I varje hus finns tvättstuga, förråd och cykelrum.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Antal parkeringsplatser uppgår till 58 st som kostar 110 kr/mån (förmedlas av Riksbyggen). Det är separat kö till parkeringsplats. I dagsläget finns det lediga platser. Det finns fri parkering i området i mån av plats.

Bredband/TV:

Fastigheten har grundutbud av digital-TV via Tele2 samt gemensamt bredband via Bredband 2, hastighet 1000/1000 Mbit/s.

Renoveringar:

1989 gjordes en större ombyggnad där bl.a. alla lägenheter fick inbyggda balkonger, lägenhetsfönster byttes, tvättstugor anordnades i alla husen och miljöhus uppfördes.
Vattenstammarna byttes 1998 och samtliga badrum renoverades samtidigt.
2009 installerades rörelsestyrd trappbelysning.
2011 anlades en ny lekplats och en boulebana.
2013 förnyades husens låssystem och porttelefoner.
2016 /2017 har föreningen genomfört följande större underhållsåtgärder.
Totalrenovering av taken, alla plåtdetaljer byts ut, isolering av vindarna.
Omfogning av tegelfasader och kontroll av balkongstommar. Ny belysning vid samtliga entréer.
Utbyte av merparten av lägenhetsfönstren samt vissa källarfönster. Utbyte av vindsvåningarnas balkonginglasningar.
Installation av centrala frånluftsfläktar på vindarna och dragkåpor i samtliga kök.
2018/2019 har hissarna på Industrigatan 7A och Slättängsgatan 21 moderniserats.
2019 har bland annat viss tvättutrustning bytts ut och energideklaration utförts.
2020 övervakningssystemet har uppdaterats.
2022 - Värmesystemet utbytt. Värmesystemet är i drift och föreningen hoppas att uppdateringen ska innebära lägre energiförbrukning när de gamla värmekulvertarna mellan husen inte längre används.
2022/2023 Hissar i två hus har renoverats.
2022/2023 - Relining.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja. Föreningen tillåter delat ägande där den boende i föreningen måste äga minst 10 %.

Ekonomi:

Föreningen behöver ha beredskap för framtida behov av renoveringar och reparationer, därför höjs avgiften med 2% i januari 2022.

Föreningen är fortfarande medlem i HSB, som tar ut medlemsavgifter av varje medlem.
Överlåtelseavgiften är 2,5 % av prisbasbeloppet (betalas av köparen).
Pantsättningsavgiften är 1 % av prisbasbeloppet (tas ut vid varje tillfälle för ny eller omförd pantnotering).

Överlåtelseavgift:

1 313 kr

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Föreningens hemsida: https://egrannar.se/hsbbrf.knutsboilomma/sida/id/3705/

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2020-07-14. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Omgivning

Allmänt om området:

Lomma är ett populärt och expansivt samhälle där kommunalskatten är låg. Med sitt fantastiska läge längs Lommabukten med havet som lockar med strand och båtliv har ortens popularitet bara ökat genom åren.

Bebyggelsen är blandad, allt från 1800-tals gatuhus i den gamla bykärnan till helt nybyggda flerfamiljshus med strandnära läge. Inte sedan byggboomen under 60-70-talet har Lomma vuxit så mycket som det har gjort sedan hamnutbyggnaden och området uppe mot de östra delarna drog igång. Detta har bidragit till att man har byggt nya skolor, byggt ett helt nytt centrum och utökat all övrig service man som kommuninvånare kan önska sig. Mysiga restauranger, nya butiker och ett helt nytt fantastiskt bibliotek har orten förärats med.

Skolorna i Lomma har under många år nått toppnoteringar inom de undersökningar som gjorts. Kommunen har även nått höga placeringar som bästa boendekommun och bästa företagande kommun.

När det kommer till barnomsorgen så finns det ett rikt utbud att välja på. Det finns både privata alternativ, dagmammor och kommunala förskolor. Skolorna i Lomma är placerade runt om i orten så man har aldrig långt till den närmaste. När skolan är slut behöver man inte sitta sysslolös. Idrottsföreningarna och gymmen är många och det finns också ett stort utbud av studiecirklar med allt från språkstudier till glasfusing.

Mycket i Lomma präglas av sitt havsnära läge. På somrarna kommer många besökare till Lomma för att njuta av strandliv, båtliv eller bara strosa omkring. Gröna utflyktsmål erbjuds i oasen Alnarp och i området längs med Höje å, borta vid Lomma Kyrka. Kyrkofuret som det kallas är ett mysigt "skogsområde" som gärna gästas av hundägare, motionärer, barnfamiljer och ryttare. Området längs ån är fantastiskt charmigt och idylliskt med de små fritidsstugorna som påminner om en svunnen tid.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt