Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Lund, Centrum Helgeandsgatan 18C
2 795 000 kr utgångspris
Avgift: 3 472 kr
Värme, vatten och kabel-tv. Obligatoriskt tillägg om 161 kr/mån avseende bredband tillkommer.
Boarea: 54.4 m2
Areakälla: faktisk uppmätn.
Rum: 2
Våning: 1 av 4
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Perfekt tvåa mitt i Centrum med balkong i västerläge!

Välkommen till denna fina tvåa på Helgeandsgatan 18C som erbjuder en bra planlösning, vackra brädgolv, fantastiskt ljusinsläpp och balkong i västerläge. Med sina 54,4 kvadratmeter har denna lägenhet smart planering och utnyttjar varje yta effektivt. Här får du det bästa av två världar – tillgång till stadens puls samtidigt som du bara är ett stenkast från Stadsparken!

Visningar

söndag 25 februari 13:15 - 13:45
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Så snart du kliver in möts du av en väl tilltagen hall med utmärkta avhängningsmöjligheter samt tre praktiska klädkammare/städskåp som gör det enkelt att organisera och hålla ordning. Hallens golv pryds av ett brädgolv, ett vackert golv som även återfinns i bostadens alla rum. Väggarna är vitmålade.

Vardagsrum

I det rymliga vardagsrummet möts du av stora fönster som släpper in rikligt med naturligt ljus och ger dig en harmonisk utsikt över den grönskande innergården. Väggarna är målade i en modern beige nyans.

Här finns gott om utrymme för att inreda efter din egen stil och behov. Här finns plats för en soffgrupp med tillhörande TV-möblemang och vidare finns det gott om plats för ett matbord som rymmer 4-6 personer, perfekt för både vardagliga måltider och trevliga middagsbjudningar med vänner.

Kök

Till vänster om hallen finner vi det charmiga köket med köksinredning i trä med kaklat stänkskydd ovan bänkskivan. Köket erbjuder bra förvaring och gott om arbetsyta. Maskinell utrustning såsom spis, diskmaskin, ugn och kyl/frys. I köket finns en bardisk med sittplatser för två personer. Här kan du laga mat med utsikt över Helgeandsgatan och få fantastiskt ljusinsläpp genom fönstret över diskbänken.

Sovrum

Sovrummet är väl tilltaget med möjlighet till dubbelsäng och tillhörande möblemang. Fönstren skänker ett behagligt ljus och det finns en fristående rymlig garderob. I sovrummet finns även plats för ett skrivbord för den som önskar.

Badrum

Helkaklat badrum i neutrala toner. Badrummet är utrustat med toalett, handfat med kommod, dusch och ett badrumsskåp för förvaring.

Balkong

Från vardagsrummet når vi balkongen i västerläge. Balkongen ligger insynsskyddad mot innergården och här ryms plats för ett balkongmöblemang och växter.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

0001

Lägenhetsnummer register:

1001

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

206533 kr

Kommentar till nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på information från bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022.

Andel i förening:

3.8261 %

Pantsättning:

Nej

Beskrivning uteplats:

Balkongen upplåts med bostadsrätt.

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Repslagaren 25

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1943

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiklass: G
Primärenergital: 221kWh/m²
Utförd
Datum: 2 juli 2019

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

1st

Elkostnad:

1 748 kr/år

Total driftkostnad:

1748kr

Kommentar:

Driftkostnaden för el är baserad på säljarens senaste 10 fakturor. Föreningen har ett gemensamt avtal för elen. Det innebär att man betalar en schablonbaserad summa varje månad för elen. En gång per år läses elen av och medlemmen får betala eller får tillbaka för sin verkliga förbrukning. Observera att det inte sker någon avläsning i samband med överlåtelse.

Förening

Namn:

Brf Repslagaren

Organisationsnummer:

745000-1388

Allmänt om föreningen:

Brf Repslagaren består av 29 st lägenheter, alla upplåtna med bostadsrätt.
Fastigheten som föreningen äger byggdes 1943 och har adress Helgeandsgatan 18 i Lund.
Lägenhetsfördelningen är;
1:or - 10 st
2:or - 19 st

HSB sköter den ekonomiska förvaltningen.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga finns i källaren och är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 mangel samt ett torkrum.
Mysig innergård med härlig gräsmatta och utemöbler samt en grillplats.

Hushållsel:
Föreningen har ett gemensamt avtal för elen. Det innebär att man betalar en schablonbaserad summa varje månad för elen. En gång per år läses elen av och medlemmen får betala eller får tillbaka för sin verkliga förbrukning. Observera att det inte sker någon avläsning i samband med överlåtelse.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Parkering löses lättast genom att lösa boendeparkering via kommunen alternativt hyra in sig på något närliggande parkeringsområde. Cykelförvaring finns i källaren.

Bredband/TV:

TV-anslutning - Bredband och IP-telefoni från Telenor i form av ett gemensamt anslutningsavtal.

Renoveringar:

Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen. Hittills har större utförda renoveringar genomförts:
1999 - stammar
2004 - Ventilation och värmesystem
2004 - fönster
2004 - takomläggning
2006 - nya ytterdörrar / portar
2007 - trädgård
2009 - säkerhetsdörrar
2009 - elstammar
2011 - tilläggsisolering av vinden
2013 - underhållsspolning av samliga lägenheters avlopp
2014 - OVK (obligatorisk ventilationskontroll)
2017 - fixat källarens väggar och målat om dessa
2019 - Uppgraderat brandskyddet
2019 - Omfogning av fasad
2021 - Relining stammar i källaren

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen tillåter delat ägande, men vill att den som ska bo i lägenheten ska äga minst 25 %.

Ekonomi:

Föreningen har gjort en avgiftshöjning som började gälla i januari 2024.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Bostadsrättstillägg ingår inte i avgiften, varje medlem måste teckna detta till sin hemförsäkring.

Läs gärna på mer om föreningen på deras hemsida:
www.brfrepslagaren.se

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening (2023-08-31). Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Enligt föreningens information så är lägenheten registrerad som 51 kvm. Det har gjorts en uppmätning som är 54,4 kvm.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Lunds stadskärna präglas av en spännande historia och inte minst charm med sina mysiga kullerstensgator, färgglada gatuhus och torg. Gatubilden är medeltida, med gator och promenadstråk som myllrar fram i olika riktningar mellan de många torgen. Stadskärnan huserar många olika slags butiker, restauranger och parker och är det naturliga valet för dig som vill ha nära till det mesta.

I centrum bor du huvudsakligen i lägenhet men det finns också många mindre och större gatuhus. I direkt anslutning till den sydöstra stadskärnan ligger populära och lugna bostadsområden där bebyggelsen främst består av vackra och påkostade villor från 1870-1950-talet. Väl tilltagna tomter med inspirerande trädgårdar är en vanlig syn här. Här ligger några av de bäst betalda objekten i Lund. Här står många spekulanter i kö när ett objekt väl kommer ut på marknaden.

Många sköna parker ligger centralt i Lund. Stadsparken är hem åt muséer och är bland annat känd för sitt Valborgsfirande. Botaniska Trädgården är en oas för dig som söker avkoppling eller inspiration med sina många och varierande växter och härliga café. Över staden vakar ständigt domkyrkan, som fortfarande är den dominerande byggnaden i centrala Lund.

Torghandeln är livlig och ett lika naturligt som populärt inslag i staden. Clemenstorget och Mårtenstorget fortsätter den flera hundra år gamla traditionen med köpmän som erbjuder hantverk, matupplevelser och mycket mer. Torghandeln har även inspirerat många gatuloppisar, där privatpersoner säljer och fyndar allt mellan himmel och jord i en romantisk inramning.

Centrum har som sig bör ett stort och brett utbud av shopping. Här finns allt från välkända kedjor till unikt hantverk och mode i små personliga butiker. Köpcentrumet Nova Lund finns inom räckhåll för dig som vill ta del av ett ännu större utbud. Kommunikationerna är goda med täta stadsbussar och gångavstånd till centralstationen för vidare resor i alla riktningar. Kanske går färden till närliggande Köpenhamn?

Det är närheten till det stora utbudet av nöjesliv, närservice och restauranger i kombination med flera hundra år gamla pittoreska gathus och grönskande parker som lockar till ett liv i Lunds stadskärna. Universitetet sätter såklart sin prägel på området och livar upp staden under terminerna. Många tycker att lärosätet skänker en helt egen, unik atmosfär till den lärda staden med vackra byggnader och skön studentsång.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt