Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Lund, Möllevången Margaretavägen 5B
2 895 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 6 588 kr
inkl värme, VA, kabel-TV och bredband.
Boarea: 86 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 1 av 4
Hiss: Ja
Uteplats: Ja
Elegant markvåning uppförd 2002 på attraktiva Möllevången!

Tilltalande trerummare på gröna, lugna Möllevången! Här bor man bekvämt i markplan med njutbar uteplats, ett genomgående ljusinsläpp och en riktigt trevlig planlösning. Stilrent helkaklat badrum med egna tvätt- och torkmöjligheter, separat gästtoalett och ett fantastiskt vardagsrum av generösa mått med stort ljusbringande fönsterparti med burspråkskänsla. Lägg därtill två utmärkta sovrum och en rymlig köksmiljö med plats för matbord och access till uteplatsens glädjande kvadrat. Här ute lockar en mysig miljö med insynsskyddande häck och lagom plats för grill och annat. I området erbjuds dessutom härlig gröning, lekplats samt fina promenad- och cykelstråk. Varmt välkomna!

Visningar

onsdag 17 april 10:00 - 10:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen är inbjudande med en tidlös kombination av parkettgolv och vitmålade väggar, vilket är ett genomgående tema för hela bostaden. Plats för avhängning av ytterkläderna erbjuds och även möjlighet till en förvaringsmöbel om man så önskar.

Gästtoalett

Invid hallen finns en praktisk gästtoalett i ljust helkaklat utförande samt utrustad med vägghängd wc, handfat och spegelskåp.

Vardagsrum

Underbart ljust och luftigt vardagsrum där ljuset strömmar in från flertalet stora fönster i generöst burspråk. Rummet är väl tilltaget och inrymmer med lätthet både soffa och middagsbord.

Kök

Smakfullt kök som erbjuder utmärkt förvaring bakom släta luckor i trä. Vitt kakel pryder väggen ovanför arbetsytorna och vitvarorna består av kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, fläkt, ugn, spishäll samt mikro. Trevlig matplats invid fönster och dessutom finns en helglasad terrassdörr ut mot mysig uteplats kringgärdad av häck och murgröna.

Sovrum

Trivsamt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Fint ljusinsläpp genom fönster och i övrigt enhetliga ytskikt som tidigare med parkettgolv och vita väggar. Optimal förvaring erbjuds i en rymlig klädkammare som extra bonus.

Sovrum

Bostadens andra sovrum är även det av god storlek och nyttjas idag som tv-rum. Parkettgolv och vita väggar.

Badrum

Hemmets badrum är i ljust helkaklat utförande såsom gästtoaletten. Här finns vägghängd wc, dusch, handfat med vit kommod, spegel med belysning samt högskåp. Lägg därtill både tvättmaskin, torktumlare och torkskåp för högsta komfort.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

314

Lägenhetsnummer register:

1001

Kommentar till andelstal:

Andelstalen är angivna av ekonomisk förvaltare Riksbyggen. Andel av årsavgift är ej specificerat på mäklarbilden.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

970950 kr

Andel i förening:

2.85577 %

Pantsättning:

Ja

Beskrivning uteplats:

Njutbar uteplats som insynsskyddas av hög häck. Här finns även vintergrön murgröna och plats för matbord och grill på stenlagda ytor.

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Landsdomaren 13

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2002

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Förening

Namn:

Brf Solfjädern 1

Organisationsnummer:

769605-7038

Allmänt om föreningen:

Solfjädern 1 består av ett hus med adresserna Margaretavägen 5A, 5B och 5C. Totalt 30 stycken bostadsrätter. Hela Solfjädernområdet består av 3 bostadsrättsföreninger Solfjädern 1, 2 och 3. Föreningen bildades 2002 i samband med att husen byggdes av JM. Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlemmar. Föreningen äger fastigheten Landsdomaren 13.

Solfjädern 1, 2 och 3 har som uppgift att driva gemensamhetsanläggningen på området. För att anläggningen skall kunna skötas har det bildats en grupp som heter Samverkan Solfjädern och den består av samtliga medlemmar i de tre styrelserna. I gemensamhetsanläggningen ingår garage, parkeringsplatserna längs Margaretavägen, trädgårdsskötsel och städning av trapphus.

En gemensamhetslokal/festlokal kan hyras av föreningens medlemmar. Lokalen är till för lugnare tillställningar och kostar ca 350 kr/dygn. Någon gemensam tvättstuga finns inte, då alla lägenheter har egna maskiner. Cykelrum finns i garaget.

Besök gärna föreningens hemsida: www.brfsolfjadern.se för ytterligare bra information.

Uteplats tillhör bostadsrätten och underhålls av ägaren. Det finns ingen skriftlig skötselanvisning specifikt för uteplats, samma regler gäller som för balkong (alltså att det inte får utföras några förändringar gällande husets yttre, inklusive balkonger och uteplatser).

Enligt styrelsen måste medlemmar i föreningen kunna ta till sig medlemsinformation, stadgar etc. samt förväntas delta i föreningsarbetet efter förmåga. Information och möten sker på svenska.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har ett gemensamt garage tillsammans med Brf Solfjädern 2 och 3 med 145 platser var av 38 är elbilsplatser och 3 är MC- platser. Kostnaden är 600 kr/mån, 800 kr/mån respektive 400 kr/mån. Priset på de nya laddplatserna är 900 kr/mån (plus faktisk förbrukning till självkostnadspris).

Bredband/TV:

Kabel-tv via Tele 2, grundutbudet ingår i avgiften. Bredband via Ownit, 10 Gbps fiber, kostnaden ingår i avgiften.

Renoveringar:

Gjorda renoveringar:
2017 Förbättring av ventilationen genom nya ventiler.
2018 Underhållsspolning av avlopp.
2020 Byte av samtliga fönster.
2021 Målning av balkonger och trädetaljer på fasaden.
2022 Underhållsspolning, tre nödtelefoner, kanalrensning.

Planerade renoveringar:
2025 Takbeläggningsbyte.
Föreningen har upprättat en underhållsplan med Riksbyggen.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen accepterar delat ägande mellan t.ex. barn och förälder, men gör en bedömning utifrån bl.a. kreditupplysning av köparna. Det finns inga bestämmelser om att den boende måste äga en viss %.
Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlemmar.

Ekonomi:

Föreningen har nyligen höjt avgiften med 7 % inför 2024. Det är inga avgiftshöjningar planerade 2024. Det kommer troligtvis att bli en höjning med ytterligare 7 % fr om 2025.

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet och en överlåtelseavgift på 2,5 % av prisbasbeloppet (köparen betalar).

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

473 kr

Övrigt:

Föreningsinformationen är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2024-02-26. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.
Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.brfsolfjadern.se

Allmänt om lägenheten

Bostadsrättshavaren disponerar ett källarförråd.

Uteplatsen tillhör enligt styrelsen bostadsrätten och underhålls av ägaren. Det finns ingen skriftlig skötselanvisning specifikt för uteplats, samma regler gäller som för balkong (alltså att det inte får utföras några förändringar gällande husets yttre, inklusive balkonger och uteplatser).

Andelstal: 3,36988 %. Andelstalen är angivna av ekonomisk förvaltare Riksbyggen. Andel av årsavgift är ej specificerat på mäklarbilden.

Omgivning

Allmänt om området:

Grönskande och lugnt bostadsområde beläget i norra Lund med närhet till både natur och Lunds centrum med bland annat domkyrkan, Kulturen och Botaniska trädgården. Mysiga shoppinggator med ett bra utbud av butiker, mysiga restauranger, torghandel, saluhall och övrig service finns på gång- och cykelavstånd. Lunds universitetssjukhus ligger endast en kort promenad bort.

Här trivs alla generationer vilket gör att de boende är en härlig blandning av yngre och äldre personer. Bostäderna består nästan uteslutande av bostadsrätter i flervåningshus byggda mellan 60-talet och 2000-talet. Runt omkring finns gröna omgivningar och mindre parker som gör att boendemiljön förbättras ytterligare.

Alldeles intill ligger det populära strövområdet S:t Hans backar som är välbesökt året runt. På toppen av den största kullen, ca 85 meter över havet, har man bra utsikt över Lundaslätten, Malmö och vid gynnsamma förhållanden även Köpenhamn. Vintertid är kullarna mycket populära som pulkabackar.

Med bil tar man sig smidigt runt i hela Lund och man är snabbt och enkelt ute på motorvägen E22 som tar en norr och söderut. Goda kommunikationer med stadsbuss som avgår med täta avgångar.

På gångavstånd, på andra sidan Norra Ringen ligger Fäladstorget, ett populärt mindre centrum där det bland annat finns en prisbelönt ICA Supermarket samt vårdcentral, apotek m.m. Större matbutiker, såsom Coop Forum, ICA Kvantum och City Gross finns med bil endast 5 minuter iväg. Här finns även blomsterbutiker, bygghandel, inredningsbutik m.m. Med andra ord, allt du behöver finns samlat på en och samma plats.

Många omtyckta förskolor och skolor i närheten vilket är tacksamt för barnfamiljerna. Goda parkeringsmöjligheter då det finns gott om avgiftsbelagda platser samt även möjlighet till att hyra för de boende.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningspliktA
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt