Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Lund, Vipeholm Vipeholms Allé 51
2 575 000 kr utgångspris
Avgift: 4 642 kr
inklusive värme, kallvatten och Telia Triple play (kabel-TV, bredband och fast del av ip-telefoni om 220 kr) samt allmän renhållning/skötsel i föreningen. Varmvatten och hushållsel debiteras efter individuellt uppmätt förbrukning.
Boarea: 50 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 4 av 4
Hiss: Ja
Hiss direkt från markplan i foajen
Balkong: Ja
Tvåa högst upp i huset med inglasad balkong

Nu finns chansen att bli ägare till en av de bästa tvåorna i föreningen. Lägenheten ligger högst upp i huset med hiss från markplan. Fina påkostade tillval, specialbeställda persienner och en inglasad balkong (inglasning sker under mars 2024), här finns inget mer att önska! Totalt 50 välplanerade kvadratmeter som bland annat erbjuder en öppen planlösning mellan kök och badrum, stora fönsterpartier som ger ett härligt ljusinsläpp, balkong i västerläge, sovrum med skjutdörrsgarderob och badrum med kombinerad tvättmaskin/ torktumlare.
Här bor man med grönska utanför dörren och lummiga omgivningar. Centrum ligger på bekvämt cykelavstånd via det härliga Hardebergaspåret och busshållplats ligger bara en kort promenad bort. Varmt välkomna på visning!

Visningar

tisdag 27 februari 17:30 - 18:00
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Via hiss från markplan kommer vi upp till fjärde våningen, högst upp i huset där lägenheten ligger. Vi välkomnas in i en rymlig hall med plats för att hänga av sig i skjutdörrsgarderob. Praktiskt klinkergolv i entrén och parkettgolv i resterande del av lägenheten tillsammans med släta vitmålade väggar.

Badrum

På högra sidan i entrén ligger det helkaklade badrummet som är utrustat med dusch, handfat med kommod, spegelskåp och kombinerad tvättmaskin/ torktumlare. Grå klinker på golvet och vitt kakel på väggarna.

Kök

Köket är välplanerat med gott om skåp och bra arbetsyta. Vita skåpsluckor tillsammans med påkostad bänkskiva i granit som löper upp en liten bit på väggen ovanför. Köket ligger i en öppen planlösning med vardagsrummet och intill köket finns en generös matplats med plats för stort bord.

Vardagsrum

Vardagsrummet är lättmöblerat och har plats för soffa och tv. Stora fönsterpartier ger ett härligt ljusinsläpp i rummet och här finns även utgången till den väl tilltagna balkongen i bästa västerläge där du kan njuta av eftermiddagssolen. Balkongen ligger privat ut mot lummiga träd.
Inglasning av balkongen sker under mars 2024.

Sovrum

Sovrummet är i bra storlek med plats för både dubbelsäng, arbetshörna och förvaring i praktisk skjutdörrsgarderob. Parkettgolv och vitmålade väggar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

3-81303

Lägenhetsnummer register:

1303

Andel i årsavgift:

0.83035

Kommentar till andelstal:

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltning JM@Home. Andelstal i förening: 0,8304 %. Andel av årsavgift: 0,83035 %. Andel insats har ej specificerats av förening.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

729358 kr

Kommentar till nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 729 358 kr enligt bostadsrättsföreningens årsredovisning 2022.

Andel i förening:

0.8304 %

Pantsättning:

Nej

Beskrivning uteplats:

Lägenheten har en balkong i härligt västerläge.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerfamiljshus

Byggnadsår:

2023

Uppvärmning:

Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el)

Ventilation:

Mekanisk frånluft med återvinning

Övrigt:

Fastigheten är fiberansluten med bredband, bredbandstelefoni och digital-TV via Telia, s k Triple Play. Denna kostar 220 kr/mån och ligger inkluderad i månadsavgiften.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 56kWh/m²
Energiklass: C
Primärenergital: 72kWh/m²
Utförd
Datum: 20 mars 2023

Förening

Namn:

Brf Lyra i Lund

Organisationsnummer:

769639-3458

Allmänt om föreningen:

Brf Lyra i Lund är en äkta bostadsrättsförening. Lyra består av fyra bostadshus om 4–6 våningar med totalt 88 lägenheter.

Föreningen köpte fastigheten 2020.

Kvarteret ligger vid den östra entrén till Vipeholmsparken och gränsar i norr till grönområdet längs Hardebergaspåret och i söder till Vipeholms allé, den trädkantade lokalgata som genomkorsar området. Garageplatser finns i källaren under husen.

I föreningen finns ett gästrum om 29 kvadratmeter som kan hyras till en kostnad om 350 kr/dygn.

Föreningen har IMD för el som avläses kvartalsvis och debiteras med tre månaders eftersläp. Vid överlåtelse debiteras säljaren en sluträkning.

Finns även cykelförråd, barnvagsförråd, rullstolsförråd, skyddsrum samt cykelverkstad.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Garage finns också i källarplan men ej platser till alla lägenheter, separat kösystem. Det finns också möjlighet att utnyttja bilpoolsbilar, där medlemskapet ingår de första 10 åren efter färdigställande. Garageplats kan hyras till en kostnad om 850 kr/månad. Laddplats kan hyras till en kostnad om 1100 kr/månad plus förbrukning av el.

Bredband/TV:

I månadsavgiften ingår ett obligatoriskt tillägg för Telia Triple play (kabel-TV, bredband och fast del av ip-telefoni) om 220 kr/mån.

Renoveringar:

Då fastigheten är nybyggd finns inga planerade renoveringar.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen accepterar delat ägande med minsta andel att äga som 10 %.

Ekonomi:

Från och med 2024-02-01 kommer föreningen höja avgiften med 4,21%.

Överlåtelseavgift om 1.433:- betalas av köparen och pantsättningsavgift om 573:-/pant betalas av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Föreningsinformationen är inhämtad från berörd förening 2023-12-21. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna med representant ur styrelsen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

I månadsavgiften om 4642 kr inkluderas värme, kallvatten och Telia Triple play (kabel-TV, bredband och fast del av ip-telefoni om 220 kr) samt allmän renhållning/skötsel i föreningen.

Utöver angiven månadsavgift tillkommer avgift för varmvatten samt hushållsel vilken debiteras efter individuellt uppmätt förbrukning.

Tillkommande kostnader som ligger med egna abonnemang är;
- Hemförsäkring

Styrelsen har beslutat om en avgiftshöjning på 4,21% från den 1 februari 2024.

Ett lägenhetsförråd med nyttjanderätt finns i källarplan.
Balkong upplåts med bostadsrätt.

Omgivning

Allmänt om området:

Attraktivt område i östra Lund som till stor del är ett villaområde med nyare bostadsrätter. En av de många fördelarna med området är kombinationen av närheten till stadens centrum med närheten till naturens avskildhet och lugn. Här får man det bästa av båda världarna. Barnvänligt med många barnfamiljer och närhet till omtyckta skolor och förskolor, grönområden, parker och lekparker. I området finns som sagt flertalet bra förskolor och skolor vilket gör att barnfamiljer bor bra i området.

En av fördelarna med området är de bra kommunikationerna. Det så kallade Hardebergaspåret finns i området vilket möjliggör en snabb och säker cykel- och gångpendling in till stadens centrum. Kollektivtrafiken är också fördelaktigt med både stadsbusslinjer och länstrafikbussar i området. Ifrån området kommer man snabbt ut till motorvägen, E22:an, vilket möjliggör snabb pendling till många av Skånes delar.

I området finns en närbutik. På ett par minuters avstånd finns dessutom det expansiva Linero centrum som erbjuder det man kan behöva i vardagen i form av livsmedelsbutik, blomsterhandel, pizzeria, apotek, bibliotek, vårdcentral och tandläkare. Här kan man alltså finna den servicen man behöver i vardagen. Linero centrum står nu inför en omfattande ombyggnad, tillbyggnad och modernisering. Linero centrums utbud av handel, service och bostäder planeras att utökas för att möta den efterfrågan som finns i området.

Naturreservatet Kungsmarken som ligger i området, mellan Lund och Södra Sandby, erbjuder vacker natur. För den golfintresserade finner man intill Kungsmarken en av Sveriges anrikaste golfbanor. Även i Södra Sandby finner man vackert naturområde i form av Skrylle naturreservat.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt