Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Lund, Vipeholm Vipeholms Allé 54
3 325 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 4 761 kr
inklusive värme, kallvatten och bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg om 220 kr/månad tillkommer gällande Telia Triple play (kabel-TV, bredband och fast del av ip-telefoni). Varmvatten och hushållsel debiteras efter uppmätt förbrukning och tillkommer på månadsavin.
Boarea: 79 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 3 av 5
Hiss: Ja
Hiss från markplan
Balkong: Ja
Påkostad 3:a i populära Brf Picknick i Vipeholmsparken!

VISAS EFTER ÖVERENSKOMMELSE! Boka till med mäklaren.
Absolut nyskick på denna fina trea om 79 kvm med grym planlösning belägen på tredje våningen. Med hissen tar du dig bekvämt upp till tredje våningen och njuter sedan av en ytterst väl genomtänkt planlösning, moderna materialval och ljusa ytskikt. Köket uttrycker en ren och minimalistisk design och flyter naturligt ihop med vardagsrummet varifrån du har access till den njutbara balkongen som är om hela 13 kvm. Här kan du njuta av en ljuvlig utsikt med sol stora delar av dagen och kvällen, vilket gör det till en perfekt plats för sköna vardagspauser i solen. Addera därtill två sovrum, utmärkt förvaring i flertalet inbyggda garderober och förmånen att ha både gäst-wc och ett modernt badrum med tvättmaskin och torktumlare, som kommer göra att din vardag blir både enklare och mer bekväm. Ta chansen att bo i en modern bostad i lummiga omgivningar och med cykelavstånd till centrum via Hardebergspåret.

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Med hiss tar vi oss upp till våning tre och välkomnas in till denna ljusa och moderna trerummare. I hallen möts vi av ett vitlaserat parkettgolv tillsammans med ljusa väggar. Ytterkläder och skor stuvar vi praktiskt undan i den stora skjutdörrsgarderoben med spegeldörrar.

Kök

Rakt fram har vi bostadens kök, ett modernt kök från Ballingslöv med svarta skåpluckor nere och vita upptill. Ljust kakel pryder väggen ovanför den vackra kvartsbänkskivan Calacatta Gold från Silestone och vitvarorna smälter vackert in i interiören med spishäll, fläkt, inbyggd ugn och mikro i svart, diskmaskin med integrerad kökslucka samt kyl och frys i rostfritt utförande. Väggarna är ljusa vilket harmoniserar fint till det vitlaserade parkettgolvet och plats för matbord finns invid fönstren.

Vardagsrum

Med kontakt från köket når vi vardagsrummet med härligt ljusinsläpp från fönsterpartier och den glasade balkongdörren. Från köket löper samma vitlaserade parkettgolv över och även här är väggarna ljusa.

Sovrum

Det lite mindre av de två sovrummen kan med fördel användas som barnrum, gästrum eller varför inte ett hemmakontor. Under fötterna vilar ett vitlaserat parkettgolv och väggarna är ljusa.

Gäst-wc

I anslutning till vardagsrummet ligger gäst wc:n strategiskt placerad. Här är det stilrena materialval med marmorliknande klinkerplattor och väggarna är målade tillsammans med en kaklad vägg i vitt. Utrustningen består utav wc, handfat med kommod och spegelskåp med belysning.

Sovrum

Stort och rymligt sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang och bra med förvaringsmöjligheter bakom vit skjutdörrsgarderob. Liksom övriga rum är även här väggarna ljusa och på golvet ligger det ett vitlaserat parkettgolv. Härligt med fönster åt två vädersträck!

Badrum

Sobert badrum i modernt utförande med bekvämligheter som golvvärme och tvättfaciliteter. Här ligger det marmorliknande klinkerplattor på golvet och väggarna är kaklade. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegel med belysning på baksidan, dusch innanför vikbara dörrar i klarglas, tvättmaskin och torktumlare från Electrolux under bänkskiva för arbetsyta samt förvaring.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

3-1202

Lägenhetsnummer register:

1202

Andel i årsavgift:

1.02366

Kommentar till andelstal:

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare JM@Home AB. Bostadsrättandel: 1,0237 %. Andel av årsavgift: 1,02366%. Andel insats har ej specificerats av föreningen.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

969465 kr

Andel i förening:

1.0237 %

Pantsättning:

Ja

Beskrivning uteplats:

Lägenheten har direktaccess till södervänd balkong om hela 13 kvm med härlig utsikt.

Tillträde:

Efter ök / ok med snabbt

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Vipemöllan 53

Byggnadstyp:

Flerfamiljshus

Byggnadsår:

2021

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Frånluftsventilation med återvinning

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 60kWh/m²
Energiklass: C
Primärenergital: 75kWh/m²
Utförd
Datum: 1 dec. 2021

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

1st

Elkostnad:

2 184 kr/år

VA:

2 628 kr/år

Total driftkostnad:

4812kr

Kommentar:

Lägenheterna har individuell mätning och debitering av varmvatten och hushållsel.

Förening

Namn:

Brf Picknick

Organisationsnummer:

769636-8484

Allmänt om föreningen:

Brf Picknick ligger i gröna omgivningar, bekvämt nära centrum men på behörigt avstånd från trängsel och trafik i stadskärnan. Närheten till arbetsplatser, skolor och service gör det möjligt att välja bort bilen till fördel för cykel i vardagen. Det tar till exempel inte mer än tio minuter att cykla in till Mårtenstorget.
Husen har fem respektive sex våningar med fokus på rymliga och ljusa lägenheter med generösa balkonger eller uteplatser. Totalt finns det 96 lägenheter fördelade på fyra hus. Husen färdigställdes under 2021 och är Svanenmärkta. De är byggda av JM med modern teknik och sunda material för att vara energieffektiva och resurssnåla.

Föreningen bildades 2019 och innerhåller idag totalt 96 lägenheter, alla med bostadsrätt.
Fastigheterna har adresserna Vipeholms allé 50, 52, 54, 56, 58 och 60. Byggnaderna är på totalt 5-6 våningar och har källare och garage undertill.

Gästlägenhet finns i hus 56.

Cykelförvaring i källarplan med tillgång till cykelverkstad.
Finns också lådcyklar för uthyrning.
Gemensamma miljörum för mat- och restavfall.

Fastigheten är fullvärdeförsäkrad hos Trygg Hansa. I föreningens fastighetsförsäkring ingår även särskilt bostadsrättstillägg för alla medlemmar.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har 65 st egna garageplatser i källarplan varav 12 st med laddbox. Garageplats kostar 800 kr/mån och förnärvarande står 6 i kö till dessa platser. Fördelas enligt kösystem. Laddplats elbil kostar 1 050 kr/månad + förbrukning. Fördelas enligt kösystem, i dagsläget står 10 i kö. Det finns också 5 p-platser ovan mark i föreningen. Kostnad för p-plats 500 kr/mån. Fördelas enligt kösystem, i dagsläget står 13 i kö. Finns en bilpool för de som inte har egen bil. Priserna kan komma att justeras nästa år, med hur mycket är ej bestämt.

Bredband/TV:

Ett obligatoriskt tillägg för Telia Triple play (kabel-TV, bredband och fast del av ip-telefoni) om 220 kr/mån tillkommer till angiven avgift. Hastigheten på bredbandet är 1000/1000 Mbit.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Föreningen höjde avgiften med 10,5% den 1 januari 2024.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening. Den slutgiltige köparen uppmanas att själv kontrollera ovanstående information och uppgifter med representant från föreningen.

Läs mer på föreningens hemsida: https://picknick.smartbrf.se/

Allmänt om lägenheten

I månadsavgiften om 4 761 kr inkluderas värme, kallvatten, bostadsrättstillägget samt allmän renhållning/skötsel i föreningen. Obligatoriskt tillägg om 220 kr/månad tillkommer gällande Telia Triple play (kabel-TV, bredband och fast del av ip-telefoni).
Avgiften höjdes med 10,5% från den 1/1 2024.

Faktiskt förbrukning för hushållsel och varmvatten mäts per lägenhet och aviseras kvartalsvis i efterskott i samband med månadsavgiften.

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare JM@Home AB. Bostadsrättandel: 1,0237 %. Andel av årsavgift: 1,02366%. Andel insats har ej specificerats av föreningen.

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Till lägenheten hör en balkong, föreningen har inte kunnat svarat på om balkongen är upplåten med bostadsrätt.

Säljaren har gjort tillval för ca 270.000 kr. Tillvalslista finns att tillgå för seriöst intresserade kunder. Bl.a finns det extra isolering i sovrummets väggar.

Omgivning

Allmänt om området:

Attraktivt område i östra Lund som till stor del är ett villaområde. En av de många fördelarna med området är kombinationen av närheten till stadens centrum med närheten till naturens avskildhet och lugn. Här får man det bästa av båda världarna. Barnvänligt med många barnfamiljer och närhet till omtyckta skolor och förskolor, grönområden, parker och lekparker. I området finns som sagt flertalet bra förskolor och skolor vilket gör att barnfamiljer bor bra i området.

En av fördelarna med området är de bra kommunikationerna. Det så kallade Hardebergaspåret finns i området vilket möjliggör en snabb och säker cykel- och gångpendling in till stadens centrum. Kollektivtrafiken är också fördelaktigt med både stadsbusslinjer och länstrafikbussar i området. Ifrån området kommer man snabbt ut till motorvägen, E22:an, vilket möjliggör snabb pendling till många av Skånes delar.

I området finns en närbutik. På ett par minuters avstånd finns dessutom det expansiva Linero centrum som erbjuder det man kan behöva i vardagen i form av livsmedelsbutik, blomsterhandel, pizzeria, apotek, bibliotek, vårdcentral och tandläkare. Här kan man alltså finna den servicen man behöver i vardagen. Linero centrum står nu inför en omfattande ombyggnad, tillbyggnad och modernisering. Linero centrums utbud av handel, service och bostäder planeras att utökas för att möta den efterfrågan som finns i området.

Naturreservatet Kungsmarken som ligger i området, mellan Lund och Södra Sandby, erbjuder vacker natur. För den golfintresserade finner man intill Kungsmarken en av Sveriges anrikaste golfbanor. Även i Södra Sandby finner man vackert naturområde i form av Skrylle naturreservat.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt