Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Bunkeflostrand Sadelmakarebyn 2D
995 000 kr som utgångspris

Budgivning pågår

Avgift: 3 715 kr
inkluderar värme, vatten och kabel-TV.
Boarea: 40 m2
Areakälla: Föreningens information
Rum: 1
Våning: 2 av 4
Hiss: Ja
Från markplan
Ljus och välplanerad 1a med sovalkov!

I populära Bunkeflostrand finner vi denna välplanerade och fina 1,5:a, endast ett stenkast från havet och stranden. Härifrån tar du dig snabbt och enkelt till Hyllie station, Malmö C och Köpenhamn. Vilket läge!
Med härligt ljusinsläpp från tre väderstreck och stora fönsterpartier finner vi denna fina lägenhet i perfekt skick. Här har vi ett spatiöst allrum och en funktionell sovalkov med generös förvaring bakom stora garderober. Ett modernt kök med alla moderniteter, samt ett helkaklat badrum med golvvärme. Badrummet är välutrustat med ny inredning och ny kombimaskin från 2021. Varmt välkommen på visning!

Visningar

måndag 26 februari 17:00 - 17:20
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Inbjudande och rymlig hall med plats för avhängning och med inbyggd garderob. Vacker genomgående vit-askparkett vilar på golvet.

Kök

Stort kök med nya ljusgråa skåpsluckor från 2021 Här finns det gott om förvaring med fina arbetsytor. Köket är stort nog för en matplats för ca. fyra personer.

Vitvarorna inkluderar: Delad kyl/frys (Electrolux 2021), Spishäll med ugn (Bosch 2021), Diskmaskin och spisfläkt.

Allrum + sovalkov

Rymligt allrum och funktionell sovalkov helt separat via halvvägg och med generös förvaring bakom stora garderober. Välgenomtänkt interiör med sobra färgval som fint kombineras med ypperligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna.

Badrum

Stort renoverat badrum i helkaklat utförande i, med ny förnyad utrustning däribland: Duschväggar, duschblandare, tvättställ med tillhörande kommod och vägghängd wc-stol. Ljus klinker och grönt/vitt kakel på fondvägg. Kombimaskin för tvätt- och tork från LG samt skön golvvärme finns installerade i badrummet.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

116

Andel i årsavgift:

1.2415

Kommentar till andelstal:

Andelstalet 1,2415% är andel av Årsavgift

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

443502 kr

Andel i förening:

1.2415 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Gatuhus i Brf-form

Byggnadsår:

2005

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Naturgas, stadsgas

Ventilation:

Mekanisk frånluft

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 152kWh/m²
Energiklass: F
Primärenergital: 185kWh/m²
Utförd
Datum: 9 dec. 2019

Förening

Namn:

Brf Sadelmakaren 1

Organisationsnummer:

769611-4383

Allmänt om föreningen:

Föreningens ekonomiska förvaltare är Nabo Förvaltning. www.nabo.se/kontakt

Föreningen innehar fastigheten Selen 2 med tomträtt med adress Sadelmakarebyn 2 A, B, C, D. Fastigheten består av ett 5- våningshus och ett 4- våningshus. Föreningen bildades i samband med att huset uppfördes 2005 och föreningens 55 lägenheter består av 14 st - 1 rok, 15 st - 2 rok samt 26 st - 3 rok. Tomträttsavgälden omförhandlades 2015 och löper igen på 10 år.

Föreningen har gruppavtal gälande el och förmånlig schablon kostnad tillkommer. Avläsning av faktisk förbrukning en gång per år.

Gemensamhetsutrymmen:
Föreningen tillhandahåller två tvättstugor belägna på markplan. I vardera tvättstuga finns två tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp, alltså totalt 4 tvättmaskiner. Här finns även en mangel.
Det finns även cykelförråd, barnvagnsrum samt förråd som tillhör lägenheterna.
Gemensam upphöjd innergård med en umgängesvänlig grön yta där man om sommaren grillar, solar eller låter barnen leka. Miljöhus med källsortering finns.

Äger föreningen marken:

Nej

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Det finns 26 garageplatser samt 29 parkeringsplatser. Garageplats kostar 600 kr/mån och parkeringsplats 250 kr/mån. Separat kösystem tillämpas. Garageplatser och kölista för dessa administreras av NABO förvaltning: Huvudansvarig hos förvaltaren: Anette Cederholm - anette.cederholm@nabo.se alt. Petra.bay-schmith@nabo.se Hyreshem ansvarar för utomhusparkeringen. Är du intresserad av att hyra en plats kan du kontakta: hyresratter@riksbyggen.se eller på telefon: 0771-22 00 30

Bredband/TV:

Fiberbredband från Telenor. Det ingår ej i avgiften utan tecknas separat. Kabel-TV från CanalDigital ingår i avgiften.

Renoveringar:

Föreningen är med i samfälligheten Selen som innefattar underhåll och drift av sopsugsystem, vatten och avlopp samt underhåll och skötsel av gemensamma ytor.

Utförda renoveringar:

2020 Alla maskiner i tvättstugan utbyttes.
2018 Inspektion av tak och fasad. Taktvätt utfördes för gröna alger på nordsidan.
2017 Uppdatering av tvättutrustning i båda tvättstugor.
2015 Fasadtvätt av vita ytor samt alla träytor/fasad oljades.
2009 installerades grindar på terrassplan samt fjärr-öppnare till garageporten.

Föreningen har nyligen utökat sitt avtal för skötsel av fastigheten för bättre skötsel av planteringar och utemiljö.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja föreningen godkänner delat ägande.

Ekonomi:

Föreningen höjde avgiften med 10% 2023-01-01 och 5% 2024-01-01.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift och en pantsättningsavgift.

Överlåtelseavgift:

1 463 kr

Pantsättningsavgift:

585 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Lägenheten disponerar ett förråd i huset på markplan. Schablon om 250 kr/mån för el faktureras, avläsning av faktisk förbrukning en gång om året.

Lägenheten genomgick en renovering 2021 där samtliga golv i lägenheten byttes ut till ett vit askparkett, ny inredning och maskinutrustning i badrummet samt bytt ut en del vitvaror i köket. Utöver detta målades hela lägenheten om.

Omgivning

Allmänt om området:

Söder om Limhamn, med havet som granne ligger Bunkeflostrand. Ett naturskönt och barnvänligt samhälle med vackra promenadstråk och nästintill bilfria gator. Området består till största del av villor med bostadsrätterna uppkomna i början av 2000-talet. De första bostadsområdena började byggas på 60-talet och det byggs fortfarande upp nya bl.a. söder om Gottorpsvägen. Strandängarna i Bunkeflostrand är av riksintresse för naturvård. De är flera tusen år gamla betesmarker med en stor artrikedom och är Malmös första naturreservat. Bebyggelsen är blandad, allt från 60-tal till helt nybyggda hus.

I denna stadsdel finns det både grundskolor samt ett flertal nya förskolor. Bra barnomsorg med både tillgänglighet och kvalité är en av faktorerna som gör att barnfamiljen gärna flyttar hit.

Anslutningen till yttre ringvägen ligger nära, härifrån tar man sig snabbt till Öresundsbron men även till de olika stadsdelarna i övriga Malmö. En av de stora fördelarna med att bo i Bunkeflostrand är just förbindelserna. Med bil tar man sig snabbt och lätt var man än tänker bege sig. Centrala Malmö når man fort. Stadsbussen går ofta så åker man kollektivtrafik tar man sig enkelt och snabbt dit man vill.

Alldeles i närheten har man ett köpcentrum med olika butiker, inklusive ICA-matbutik, apotek och restauranger. Behöver man fler val är knutpunkten Hyllie med tågstationen och Emporia i spetsen endast minuter härifrån.

Bunkeflostrand är ett trevligt område beläget i västra delen av Malmö. En lugn och trygg stadsdel där man under tid byggt mycket nytt. Populärt så det förslår, här är det ofta är kö vid eventuella tomtsläpp. Barnfamiljerna har sedan länge upptäckt alla fördelar, med närheten till allt samtidigt som barnen har det bra, och här är det lätt att hitta kompisar. I de nybyggda områdena är det barnfamiljer i nästan varje hus. Lekplatser och härliga grönområden finns här gott om. Även de vuxna hittar lätt vägen till rekreation. Traska längs den vackra strandpromenaden och blicka ut över de grönskande strandängarna. Utsikten över den pampiga Öresundsbron ger en känsla av närheten till kontinenten.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt