Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Strandhem Astervägen 5
5 495 000 kr som utgångspris
Boarea: 115 m2
Areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 15 m2
Areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 492 m2
Rum: 5
Ljus och luftig familjevilla med pool!

Med ett havsnära läge på Strandhem och närmare bestämt Astervägen 5 bjuds vi nu in till denna villa som totalrenoverats 2015 och byggts till 2015 och 2017. Idag ett ljust och luftigt hem tack vare sin härliga takhöjd och de stora fönsterpartierna. Här finner vi kök och vardagsrum i nära samspel där många gemensamma stunder kommer avnjutas och den gnistrande kaminen får värma under kyliga kvällar. Bostaden bjuder på tre sovrum varav ett med anslutning till klädkammare och de andra två med loft som skapar ytterligare en dimension i rummen. Addera två helkaklade badrum med golvvärme som värmer skönt under fötterna och en härlig utemiljö med stort trädäck och pool för svalkande dopp.
Fastigheten tillhör en levande samfällighet med aktiviteter så som valborgsfiranden och midsommarfester. Här finns en bouleklubb, båtklubb, aktivitetsgrupp och man har tillgång till aktivitetshus, tennisplan, lekplats, fotbollsplan och inte minst badbrygga. Via samfällighet har man även tillgång till vatten/avlopp samt vägunderhållning året runt.
Området passar fint för familjens alla åldrar. Närområdet är lugnt och barnvänligt och här bor man med närhet till förskola, skola och kommunikationer. Varmt välkommen på visning!

Visningar

söndag 10 december 15:30 - 16:00
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen bjuder in med grå klinker med golvvärme tillsammans med ljusa väggar och härlig rymd. Här finns flertalet garderober samt öppen förvaring innanför dörren.

Sovrum

Samtliga sovrum förgrenar sig från hallen och på högerhand har vi det första utav tre. Här ligger ett ljust laminatgolv som möter väggar i vitt tillsammans med blå fondvägg. Rummet lämpar sig likväl som barnrum som ett rymligt kontor för hemmajobbaren, och för att skapa ytterligare en dimension i rummet finns här ett mysigt loft med heltäckningsmatta.

Sovrum

Nästa sovrum bjuder även det på laminatgolv tillsammans med väggar i vitt. Här finns goda förvaringsmöjligheter både i flertalet garderober men också i en praktisk klädkammare.

Sovrum

Vägg i vägg har vi det tredje sovrummet med härlig rymd och loft som frigör utrymme för möblemang. Under fötterna vilar laminatgolv med skön golvvärme och på loftet ligger det en heltäckningsmatta. Väggar i vitt utgör en bra bas att inreda utifrån.

Badrum

Näst på tur står badrummet, ett helkaklat utrymme med enhetlig klinker på golv och väggar tillsammans med stenmosaik i duschen, dessutom med golvvärme som värmer skönt under årets kalla månader. Här erbjuds wc (Westerbergs), handfat med kommod (kommod från Ikea och blandare Mora), dusch bakom vikbara dörrar (duschblandare Mora), handdukstork och tvättmaskin samt torktumlare från Samsung som är placerade under arbetsbänk.

Kök

Vi kommer in till köket där ett stort utrymme öppnar upp sig med kök, matrum och vardagsrum i öppen planlösning. Det blå petroliumköket är från 2015 av märket Epoq medan de vita väggskåpen med belysning i dörrarna är från Ikea. Ljusa bänkskivor i stenkomposit och vitvarorna består utav induktionshäll (Siemens), fläkt, integrerad diskmaskin (Siemens), rostfri och inbyggd mikro och ugn där ugnen är utrustat med pyrolys och matlagningstermometer (Siemens) samt kyl och frys side by side inkl. vatten och is samt öl-lucka (Samsung). Golvet är belagt med laminat tillsammans med vita väggar och stora fönsterpartier med utgång till trätrall. Stor härlig matplats intill med en stämningshöjande kamin.

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger i vinkel med en öppen planlösning till matrummet och köket, vilket möjliggör med både soffgrupp och matbord för nära och kära utan att tappa den luftiga känslan. Stora fönsterpartier fyller rummet med ljus och även härifrån har vi utgång till trädgården. Återkommande laminatgolv tillsammans med ljusa väggar.

Badrum

Bostadens andra badrum bjuder även det på enhetlig klinker på golv och väggar tillsammans med stenmosaik i duschen. För bästa komfort finns här golvvärme och handdukstork. I övrigt är badrummet utrustat med wc (Westerbergs), handfat med kommod (blandare Mora och kommod Ikea) och dusch bakom glasdörr (blandare Mora).

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Bunkeflostrand 28:10

Byggnadstyp:

1-plansvilla

Byggnadsår:

1959

Grundläggning:

Platta på mark

Stomme:

Trä

Fasad:

Trä

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Sadeltak, bandtäckning (plåt)

Uppvärmning:

Värmepump luft/luft (el) vattenburen glovvärme, direktverkande el, kamin

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

Jordfelsbrytare finns installerat.

2006 byggdes grundstommen, äldre fönster och taket är från 2006.
Dränerat 2006 och tillbyggnaden dränerades 2015/2017.
Ny värmepump 2012.
2015 byggdes huset till med två sovrum och hall. I samband med detta byttes alla golv, alla väggar målades, nytt kök, nya badrum, elen sågs över och man bytte alla uttag och spotlights.
2017 byggdes huset ut med ett sovrum och klädkammare.
2021 målades söderväggen om utvändigt.

Bredband via Ownit.

I överlåtelsen ingår: garderober i hallen och vitvaror i kök och badrum. Vid intresse finns möjlighet att köpa ut garderoberna i sovrummet.

Säljaren informerar om följande fel och brister: ytterdörren och lås kärvar.

Finns möjlighet att hyra båtplats.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 70kWh/m²
Energiklass: E
Primärenergital: 149kWh/m²
Utförd
Datum: 14 nov. 2023

Övriga byggnader:

Vinterbonad friggebod om 15 kvm.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

4st

Vägsamfällighet:

10 000 kr/år

Renhållning:

2 920 kr/år

Försäkring:

5 413 kr/år

Total driftkostnad:

18333kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9287 kr (27620)

Kommentar:

VA ingår i samfällighetsavgiften. Samfällighetsavgiften faktureras kvartalsvis. Förbrukning el: 11 000 kWh inkl. laddning av bil och uppvärmning av pool.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Bunkeflostrand 28:10

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Malmö Bunkeflostrand GA:11 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Bad och/eller båtanläggning, Övrigt

I Strandhems Samfällighetsförening ingår vatten, skyddsvallar, underhåll av vägar, avlopp, snöröjning, brygga, grönområden, aktivitetshus, tennisplan, lekplats och fotbollsplan. Avgiften faktureras kvartalsvis.

Planbestämmelser:

Detaljplan (2005-06-23)

Tomtarea:

492 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Areakälla:

taxeringsinformation

Övrigt tomt:

Plan trädgårdstomt med ett stort trädäck längs med baksidan och ena gaveln. Från vardagsrummet har vi utgång till ytterligare en uteplats vilket gör att vi här kan följa solens strålar under dagen. Uppfart med plats för tre bilar.

Pantbrev:

Totalt antal: 9
Total summa: 3 052 000 kr

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

3 473 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusbyggnad

Värdeår:

1994

Taxeringsvärde:

2 178 000 kr

Småhusmark

Taxeringsvärde:

1 295 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Strandhem är beläget i Bunkeflostrand söder om Malmö och ligger intill Öresundsbron. Här har du härlig närhet till havsbrisen och den friska luften. Området som från allra första början var ett koloniområde grundades 1939 av HSB Malmö tillsammans med byggmästaren Hugo Åberg, som bland annat är känd för Kronprinsen i Malmö. Området har sedan dess utvecklats och består numera av såväl sommarstugor som "året runt-boende".

Från Strandhem tar du dig med enkelhet ut på yttre ringvägen och närheten till Malmö gör Strandhem populärt. Stadsbussar från Malmö går även till Strandhem om du skulle vilja lämna bilen hemma vilket gör det än mer smidigt. Med denna buss tar du dig även till närliggande Klagshamn och Bunkeflostrand.

Närheten till såväl Klagshamn som resterande Bunkeflostrand gör att du har vardagsservicen med allt vad det innebär nära även om du inte skulle vilja ta dig hela vägen in till Malmö. I Klagshamn och Bunkeflostrand finner du även förskolor och skolor för barnen.

Fritidsaktiviteter finns det gott om på Strandhem. Eftersom området ligger vid havet är kanske sol och bad det första man tänker på och till detta finns det bland annat badbrygga att tillgå i området. Utöver det finns det en fotbollsplan som gärna spelas på, det finns möjlighet att spela boule, eller tennis på områdets tennisbana. Även en anrik båtklubb finns på Strandhem för alla båtfantaster i området.

Att bo på Strandhem har många fördelar, ett lugnt område intill havet och naturen. Ändå har man närhet till såväl Malmö stad som närliggande orter med fin service.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen;
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt