Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Elinegård Blåsebergavägen 47
1 995 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 820 kr
inkl. Värme, VA & Bostadsrättstillägg.
Boarea: 48.5 m2
Areakälla: Föreningens information
Rum: 2
Våning: 4 av 6
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Balkong: Ja
Magisk, nyproducerad tvåa på 4:e våningen i bästa västerläge med utsikt över kalkbrottet!


Fantastisk tvårumslägenhet med västerbalkong mot kalkbrottet och Öresundsbron. Lägenheten bjuder på härliga sällskapsytor och slående utsikt från samtliga rum, som samspelar med de enhetliga och stilrena valen som bidrar till elegans allt igenom. Lägg där till ett stort badrum med dusch och egna tvättmöjligheten, gott om förvaring samt ett trevligt sovrum så fattas vi inget. Här bor ni på underbart läge med närhet till natur, hav, kollektivtrafik och Emporia med dess utbud av shopping och dagligvaruhandel. Detta är en möjlighet ni inte får missa, varmt välkomna att höra av er.

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Med hiss från entréplan tar vi oss enkelt upp till tredje våningen. En trevlig hall som är bra till sin yta bidrar med gott om solljus från vardagsrummet och de stora fönsterpartierna. Här finns det gott om yta till förvaring. På golvet ligger Kährs parkett 3-stav mattlackad ek som är genomgående för hela våningen med vitmålade väggar. Till höger om hallen når vi direkt vardagsrummet.

Vardagsrum

Social och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, med utgång till den soliga balkongen i väster. Här finns plats för matgrupp, soffa och media möbler. Härifrån tar vi steget ut till våningens njutbar balkong i bästa västerläge med plats att möblera utefter önskemål. Här slår vi oss gärna ner under årets varma dagar. På golvet ligger Ekparkett med vitmålade väggar. (vardagsrum + kök ca 25,5 kvm).

Kök

Stilfullt kök med köksinredning i grått från välrenommerade Vedum med vitkaklat kakel (Konradssons kakel 150x150 cm vit blank) liggande halvstensförband ovan ljus bänkskiva i laminat (Cento 3016 Laminatskiva med rak kant. Köket är fullt utrustat med belysning under överskåp, kyl/frys i rostfritt, induktionshäll, integrerad diskmaskin, inbyggd fläkt (Franke), inbygg mikro samt inbyggd varmluftsugn. Samtliga vitvaror från siemens. Push to open funktion på överskåp och snygga svarta handtag (Svart 31019 Anemon) på bänkskåp. På golvet ligger Ekparkett och vitmålade väggar. (kök + vardagsrum ca 25,5 kvm).

Sovrum

Ett trevligt sovrum som är bra till sin storlek. Plats för dubbelsäng samt förvaringsmöbler. Fönster som vetter ut mot innergården och kalkbrottet med härlig utsikt att vakna upp till. Här finner vi en garderob till förvaring. På golvet ligger Ekparkett och vitmålade väggar. (sovrum ca 9 kvm).

Badrum

Ett modernt och snyggt helkaklat badrum med grått klinkergolv 15x15 cm och vitkaklade väggar 20x40 cm med liggande rak sättning. Badrummet är utrustat med vit kommod (Vedum) med handfat, vitt spegelskåp (Vedum) 60 med två speglar, dusch med rundade klarglas väggar, arbetsbänk (cento 3016 laminatbänkskiva med rak kant) med kombinerad tvätt- och torktumlare från Siemens samt handdukstork i krom från Svedberg. (Badrummet är ca 5 kvm).

Balkong

Balkongen nås lämpligt från vardagsrummet och bjuder på en underbar utsikt över kalkbrottet och Öresundsbron. Ett underbart extrarum om vår och sommar där trevliga middagar kan intas i ett gott sällskap. På golvet ligger det trätrall, praktiskt och bekvämt. (Balkongen är ca 6 kvm).

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

B-1204

Lägenhetsnummer register:

1204

Kommentar till andelstal:

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal: Andelstal insats :0,98960:% Andel av årsavgift: 1,10926% Inga vidare specifikationer har angivits.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

793738 kr

Kommentar till nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Andel i förening:

1.1227 %

Pantsättning:

Ja

Tillträde:

Enligt överenskommelse.

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Torpet 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2023

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Energideklaration:

Utförd

Förening

Namn:

Brf Kalcium

Organisationsnummer:

769638-6940

Allmänt om föreningen:

Brf Kalcium består av tre huskroppar som är belägna på fastigheten Torpet 1 som föreningen äger. Bostadshusen är uppdelade i tre radhus på två våningar samt flerfamiljshus på fyra, fem och sex våningar. Här finns 61 lägenheter och 3 radhus.

Föreningen har 1/3 i gemensamhetsanläggningen Malmö Torget GA:1 vilken avser utomhusparkering med 4 platser.
Föreningen är ansluten till bilpool de första tio åren. Föreningen står för dennes parkeringskostnad på gemensamhetsanläggningen.

Föreningen har individuell mätning och debitering av varmvatten och el. Brf Kalcium har tecknat ett gruppabonnemang med EON, sa° man behöver inte teckna ett el-abonnemang. Kostnader för el- och varmvattenförbrukning kommer att regleras i efterhand efter verklig förbrukning.

Föreningen har en gästlägenhet som medlemmarna får lov att hyra (300 kr/natt) samt en takterrass i hus C som får nyttjas fritt.
Föreningen har gemensam cykelparkering både utomhus och i källaren, cykelverkstad och gemensamt växthus.

Bostadsrättstillägg ingår via föreningen.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

56 garageplatser varav sex laddplatser finns i föreningen, kösystem tillämpas (i dagsläget ingen kö, 2024-02-15). Garageplatserna kostar ca 1200kr/mån, laddplatserna kostar 1500kr/mån. Föreningen har upphandlat E-ways som leverantör av laddningsstationerna och hyresgästerna som innehar elbilsplats kommer teckna eget abonnemang hos dem. Som boende i denna fastighet har man fritt medlemskap utan anslutningsavgift i Sunfleets bilpool tom september 2029.

Bredband/TV:

Fibernät 100/100 via Tele2. För detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 231 kr/mån.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

För att minska effekterna av avgiftshöjningen har bland annat amorteringen minskats, avgiften på garageplatserna höjts, lånen har bundits på längre tid och en räntefond har tillskjutits av Sundprojekt/Alfa. Sammantaget har dessa åtgärder inneburit att föreningens behov av avgiftshöjningen minskat vilket vi ser som en fördel för samtliga medlemmar. Alternativet hade varit att höja avgiften mellan 35–40%. Alla ändringar framgår i den ekonomiska planen och är godkända av intygsgivare på Boverket. Det som har tillkommit utöver kostnadskalkylen och som bidrar mest till att hålla nere avgiftshöjningen är räntefonden. Dessa pengar får föreningen av Sundprojekt/Alfa då vi är måna om föreningen och ville hjälpa till att dämpa effekten av det ökade ränteläget och ville därmed lyfta fram det i tidigare nyhetsbrev. Informationen hade kunnat varit tydligare i nyhetsbrevet men då detta endast är något positivt för föreningen hoppas vi att detta skall uppskattas av föreningen medlemmar. Många av de större aktörerna tillskjuter inga medel till föreningarna utan genomföra avgiftshöjningar i sin helhet.

Fonden är egentligen ett kapitaltillskott till föreningen från Sundprojekt/Alfa. Tillskottet placeras på ett räntekonto som föreningens styrelse har tillgång till. Fondens syfte är att stödja föreningen under de första åren och minska effekten av de ökade ränteläget. Föreningens boendestyrelse kommer disponera kapitalet men rekommendationen är att det används i enlighet med den ekonomiska planen. Kapitaltillskottet framgår i sin helhet i ekonomiska planen och är garanterat föreningen. Beloppet kommer inte minskas eller ökas oavsett om förutsättningarna för planen ändras.

Föreningen höjde avgiften med 5% från och med 2023-10-01.

I dagsläget finns inga beslutade avgiftshöjningar.

En överlåtelseavgift tas ut om 1 433 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 573 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2024-02-15. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. Besök gärna föreningens hemsida https://www.brfkalcium.se/.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Andelstal insats :0,98960%
Andel av årsavgift: 1,10926%
Inga vidare specifikationer har angivits.

Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett källarförråd och en matkällare.

Obligatoriskt tillägg om 231 kr /mån för bredband.

Föreningen tillämpar individuell mätning och debitering av varmvatten och el.

Säljaren disponerar över ett förråd i källaren.

Under dokument finner ni inredningsvalen till lägenheten samt orginalplanritningen.

Omgivning

Allmänt om området:

På Limhamn i södra Malmös nya stadsdel Elinegård kommer du hem
till en stadsdel med storslagna solnedgångar, lummig grönska och små
mysiga torg. Området är i stort sett idylliskt. Det härliga utelivet i
Elinegård utgör en väldigt stor del av detta härliga nybyggda område.
Alldeles runt husknuten på ena sidan finner du öppna ytor och fri sikt
över Kalkbrottet. På andra sidan intima gaturum och små parker där
grönskan skapar en fötrollande oas.
Elinegård har blivit Malmös allra nyaste och fräschaste stadsdel som
du definitivt kommer längta hem till. Med unik natur som närmsta
granne men samtidigt med närhet till allt vad Malmö och Limhamn
erbjuder. I området har du nära till en nybyggd livsmedelsbutik, skola
och förskolor. Limhamns centrum finner du inom cykelavstånd med
all tänkbar service. Fritidsaktiviteter finns det ett stort utbud av i området
som exempelvis kallbad på Sibbarps kallbadhus, ridning, golf,
fotboll och löp eller promenadstråk. I närliggande Hyllie hittar du
Malmö Arena där du kan se allt från hockeymatcher, världsartister
och mycket mer. Här ligger också Emporia som erbjuder shopping i
världsklass. Även närhet till Malmös badhus, Hylliebadet.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt