Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Limhamns Sjöstad Geijersgatan 2G
2 295 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 837 kr
inkl. värme, kallvatten och allmän renhållning i föreningen. Ett obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån tillkommer för kabel-TV, bredband och telefoni via Telia triple-play. Kostnad för varmvatten tillkommer och debiteras efter individuell uppmätt förbrukning.
Boarea: 53 m2
Areakälla: Föreningens information
Rum: 2
Våning: 6 av 8
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Balkong: Ja
Stilfull tvåa högt upp i huset med härlig söderbalkong och fin utsikt över hav och takåsar!

Nu saluförs denna stilfulla och nyproducerade tvåa, belägen högt upp i huset, i populära och trivsamma Brf Södra Ribersborg. Här erbjuds en fantastisk lägenhet med underbart ljusinsläpp från stora fönsterpartier, stilrena materialval, öppen trevlig planlösning mellan kök och vardagsrum och ett helkaklat badrum med egna tvättmöjligheter. Lägg därtill ett trivsamt sovrum med goda förvaringsmöjligheter och en ljuvlig balkong i soligt söderläge som bjuder på vacker utsikt över både takåsar och havet. På våning 2 väntar en fin gemensam innergård och på entréplan i huset finns även en välsorterad ICA Supermarket. Runt hörnan finner vi Ribersborgsstranden och Limhamnsfälten och i området finns också caféer, stenugnsbageri och gym. På kort avstånd nås även både Limhamns- och Malmös citykärna. Varmt välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vi välkomnas in i en inbjudande och luftig hall med vita väggar och parkettgolv i ek, vilket är genomgående i hela lägenheten. Suveräna förvarings- och avhängningsmöjligheter ges i form av skjutdörrsgarderob med spegeldörrar samt plats att möblera med både hatthylla och skoställ.

Kök

Stilfullt kök från Vedum med vita skåpsluckor som matchas fint med bänkskiva och stänkskydd i grått. Ett härligt kök som erbjuder goda arbetsytor och utmärkta förvaringsmöjligheter. Köket är utrustat med kyl/frys, inbyggd ugn, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin, induktionshäll och spiskåpa med frontlist i rostfritt. Intill köket finns plats för stor trevlig matplats.

Vardagsrum

Vidare in i lägenheten når vi det ljusa och trivsamma vardagsrummet som ligger i öppen planlösning med köket. Ett fantastiskt sällskapsrum med underbart ljusinsläpp, fina sociala ytor och plats för skön soffgrupp. Härifrån når vi sedan lägenhetens balkong.

Balkong

Ljuvlig balkong om ca 6 kvm i soligt och härligt söderläge. Här ges en enastående utsikt över både hav och takåsar. Balkongen blir ett njutbart extrarum för både soliga dagar och svala fina kvällar.

Sovrum

Trivsamt sovrum med gott om plats för dubbelsäng, sängbord och skrivbordshörna. Förvaringen säkerställs av rymlig skjutdörrsgarderob och fint fönsterparti skänker härligt ljus in i rummet.

Badrum

Stilrent helkaklat badrum med vitkaklade väggar och grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegel med belysning, torkställning och duschhörna med vikbara dörrar i glas. Här finns också en egen tvättdel med kombimaskin, praktisk arbetsbänk och plats för förvaring i väggskåp.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

1-1605

Lägenhetsnummer register:

1605

Kommentar till andelstal:

Föreningens ekonomiska förvaltare JM@home har angivit följande andelstal: Bostadsrättsandel: 0,011792 (1,1792% i föreningen). Inga vidare specifikationer har angivits.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

1543181 kr

Kommentar till nettoskuldsättningen:

Är det av största vikt uppmanas köpare att kontrollera detta och kontakta föreningen.

Pantsättning:

Ja

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Vildanden 10

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2022-2023

Uppvärmning:

Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el)

Ventilation:

Frånluft med återvinning

Energideklaration:

Energiklass: D
Primärenergital: 83kWh/m²
Utförd
Datum: 10 feb. 2023

Förening

Namn:

BRF Södra Ribersborg

Organisationsnummer:

769639-2765

Allmänt om föreningen:

Brf Södra Ribersborg består av 2 bostadshus om 6-8 våningar samt garage med totalt 71 lägenheter. Föreningens gatuadresser är: Geijersgatan 2D och Geijersgatan 2G. Föreningen utgör en egen fastighet i en så kallad 3D-fastighetsbildning där den kommersiella delen i gatuplan ägs av ICA fastigheter. Husen byggdes således ovanpå en butiksfastighet som bland annat inrymmer en ICA Supermarket.
Föreningen äger fastigheten Vildanden 10.

Läget är bland det bästa staden kan erbjuda med ”Ribbans” fantastiska strand och mjuka gröna fält nedanför. Limhamnsfältet bjuder in till träning och aktivitet, centrum finns inom bekvämt räckhåll och som granne har du Bellevues villakvarter. Stadsbussen stannar strax utanför på Limhamnsvägen och cykelvägen längs Ribersborgsstranden är förmodligen Malmös vackraste.

Gemensamma utrymmen:
- Cykelrum
- Plats för eldriven rullstol
- Städrum
- Utrymme för källsortering av sopor
- Extra lägenhetsförråd för uthyrning

För mer information, se ekonomisk plan och årsredovisning.

Föreningen har IMD av varmvatten. Varmvatten debiteras efter förbrukning var tredje månad och kommer på första avin i varje kvartal.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

56 garageplatser i parkeringshus, varav 1 plats är handikappsanpassad och 6 platser är laddplatser. Kostnad för garageplats: 1 250 kr/månad. Kostnad för garage med laddplats: 1 500 kr/månad. Kösystem tillämpas. Under kvarteret finns kundparkering till ICA samt möjlighet för gäster att parkera.

Bredband/TV:

Telia Triple Play (kabel-TV, bredband och IP-telefoni), obligatoriskt tillägg om 220 kr/månad tillkommer till avgiften.

Renoveringar:

Då föreningens hur är nybyggt finns det inga planerade renoveringar.

Tillåter föreningen delat ägande:

Brukligt är att delat ägande tillåts när föräldrar och barn köper, den som ska bo i lägenheten ska då brukligt äga minst 10%.

Ekonomi:

Föreningens lån placerades 2023-02-20 och den genomsnittliga räntan uppgår till 4,22 %. Föreningens driftskostnader bedöms också öka i förhållande till den ekonomiska planen, framför allt beroende på ökade kostnader för el.

Avgiften kommer att höjas med 13,85% från och med 2024-02-01.

Styrelsen kommer att löpande under året följa upp elpriset och avser att justera debiteringen till medlemmarna så att den motsvarar föreningens verkliga kostnader. Höjningen som nu sker är gjord utifrån en reviderad ekonomisk finansieringsplan som låg till grund för den ursprungliga ekonomiska planen.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av JM.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp samt en pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp vilket belastas av köparen.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Föreningsinformationen är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2023-12-22. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare JM@home har angivit följande andelstal:
Bostadsrättsandel: 0,011792 (1,1792% i föreningen).
Inga vidare specifikationer har angivits.

I månadsavgiften ingår värme, kallvatten och allmän renhållning i föreningen. Ett obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån tillkommer för kabel-TV, bredband och telefoni via Telia triple-play. Kostnad för varmvatten tillkommer och debiteras efter individuell uppmätt förbrukning.

Till bostadsrätten tillhör ett lägenhetsförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. I Limhamns livfulla centrum finns det mesta du behöver i vardagen, som mysiga butiker, ICA och Coop, apotek, vårdcentral, gym samt flera restauranger och caféer, några måsten är "Mastio", S:t Jakobs stenugnsbageri och fiket "Kaka på kaka". Kort och gott något som måste upplevas på plats.

Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7-9.

Läget är magiskt och erbjuder promenadavstånd till Limhamns centrum med all tänkbar service, som t.ex. Sibbarps Kallbadhus. På andra sidan av gräskullen vid Vaktgatan finner du den mysiga småbåtshamnen, Hylliekrokens golfbana, Limhamnsfältet och salta dopp på Ribban. Vill du hellre se vad city har att erbjuda tar buss nr 7 dig snabbt in till stadskärnan. Samtidigt tar vi oss snabbt och smidigt in till City med cykel eller bil. Gillar man att bo i ett expansivt område i pittoresk hamnmiljö, är detta platsen för dig!

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt