Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Limhamn Kalkstensvägen 11A
3 595 000 kr utgångspris
Avgift: 1 989 kr
inkl. värme, VA och bostadsrättstilläggsförsäkring.
Boarea: 66 m2
Areakälla: Föreningens information
Rum: 2
Våning: 3 av 6
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Exklusiv tvårummare i en obelånad förening!

Nu ges möjligheten att förvärva denna fina lägenhet om 66 kvm på Kalkstensvägen 11A i Limhamn. Bekvämt belägen på tredje våningen med hiss från markplan i en förening utöver det vanliga. Våningen erbjuder ett ljust och rymligt vardagsrum i öppen planlösning med köket, mysigt sovrum samt ett fräscht helkaklat badrum med tvättmöjligheter. Utöver detta erbjuds en ljuvlig balkong med plats för en större loungegrupp med utsikt över omgivningarna och kalkbrottet. Här bor man exklusivt med tillgång till spa, utomhuspool, gym, tennisbana, gym, biograf, vinkällare och restaurang. Ett hem utöver det vanliga! Varmt välkomna på visning!

Visningar

söndag 25 februari 10:00 - 10:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vi tar oss upp till tredje våningen med hiss och välkomnas in till en trevlig hallmiljö som bjuder på bra avhängning- och förvaringsmöjligheter. Ytterligare förvaring finner vi i en generös klädkammare i anslutning. På golvet ligger parkett och väggarna är målade i vitt.

Kök

Vidare in når vi köket som ligger i öppen planlösning med vardagsrummet. Det stilrena köket erbjuder bra förvaringsmöjligheter bakom klassiskt vita luckor som samspelar fint med den svarta stenbänkskivan och stänkskyddet ovanför. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl och frys, ugn, spishäll, fläkt, mikrovågsugn och integrerad diskmaskin. Ytterligare arbetsyta och förvaringsmöjligheter finner vi i köksön med plats för barstolar. På golvet ligger parkett och väggarna är målade i vitt.

Vardagsrum

Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar ett öppen och luftig atmosfär i rummet. Här finns plats för möblering av matbord, soffgrupp och möbler därtill. På golvet ligger parkett och väggarna är målade i vitt och grått. De stora fönsterna i två väderstreck ger rummet ett fantastiskt ljusinsläpp och från vardagsrummet har vi direktaccess ut till den väl tilltagna balkongen med utsikt över omgivningarna och kalkbrottet med plats för en härlig loungegrupp.

Sovrum

Från vardagsrummet når vi sovrummet som bjuder på ett härligt ljusinsläpp från de stora fönstret. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Förvaring finner vi inbyggda garderober. På golvet ligger parkett och väggarna är målade i vitt med en mörk fondvägg.

Badrum

Helkaklat badrum med grå klinker och ljusbeige kakel. Inrett med wc, handfat med kommod, spegelskåp, handduksstork och duschhörna med vikbara dörrar i frostat glas. Här finner vi även tvättmaskin- och torktumlare.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

1132

Lägenhetsnummer register:

1202

Andel i årsavgift:

0.64628

Kommentar till andelstal:

Se andelstal under 'allmänt om lägenheten'.

Kommentar till nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettotillgångar överstiger bostadsrättens indirekta nettoskulder.

Andel i förening:

0.64628 %

Pantsättning:

Ja

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Limhamn 150:385

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2009

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 158kWh/m²
Energiklass: G
Primärenergital: 199kWh/m²
Utförd

Förening

Namn:

Brf Paviljongen i Limhamn

Organisationsnummer:

769616-7266

Allmänt om föreningen:

Brf Paviljongen i Limhamn innehar 129 st lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Brf Paviljongen i Limhamn äger ensamt det unika boendekoncept som innebär att medlemmar har tillgång till de gemensamma faciliteterna. Hemsida: paviljongen.bostadsratterna.se/

Här erbjuds ett exklusivt livsstilsboende. Föreningen har en lounge med sociala sällskapsytor, en biograf som visar olika film-, musik- och idrottsevenemang, bibliotek, vinkällare, konferens- och festlokal. Som medlem har du även tillgång till en komplett SPA-anläggning med pooler, bubbelbad och olika bastubad. Föreningen har även ett fullt utrustat gym som är fritt att nyttja och ett övernattningsrum som kan nyttjas mot en kostnad om ca 300-500 kr/dygn beroende på antal personer samt veckodag.

I föreningen finns även en fantastiskt vacker park om hela 17 000 m² med fri tillgång till grill och utemöbler. Här finns natursköna promenadstråk, boulebana, tennisbana och en golf-green. Föreningen har även en utomhuspool där det under sommartid finns en utomhusbar med sallader och snacks. I föreningen finns en trivsam gård med sittgrupper och grönska samt låsbara cykelförråd till medlemmarna i garaget. Samtliga lägenheter är försedda med egen tvättutrustning och säkerhetsdörr. Det finns även gemensam tvättstuga att tillgå för den som önskar.

INFORMATION:
Föreningen själva har tagit över skötseln och förvaltningen av gemensamma anläggningarna. Serviceavgift är 1100 kr/månad per person för tillgång till de gemensamma utrymmena som gym, spa & beauty, utepool med soldäck, bio, lounge, biljardhall, vinkällare, boulebana och park. Ny kaffemaskin i loungen.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har garage- och parkeringsplatser för bil och MC. Garageplats är 690 kr/mån. P-plats är 425 kr/mån. Kölista för plats.

Bredband/TV:

Föreningen har avtal med Telenor för TV, bredband och bredbandstelefoni. Ett obligatoriskt tillägg om 200 kr/mån tillkommer för TV (basutbud), bredband 250/250 mbit/s och IP-telefoni (ej samtalskostnad).

Renoveringar:

2016 lades nytt trädäck vid utomhuspoolen och mosaiken reparerades. Putsväggen vid gymmet lagades, taket på tvättstugan läcksöktes, parkettgolvet på Kalk renoverades, fasaden tvättades, planteringar sattes vid masterna och sex st av besöksparkeringarna lades om till boendeparkeringar. Underhållsplanen uppdaterades. OVK-besiktning utfördes i allmänna utrymmen.
2017 hade föreningen en praktisk utbildning av brand och utrymning samt en hjärtstartare införskaffades. Föreningen utökade de vanliga parkeringsplatserna med 5 platser.
2019 fasadskadorna på Kalkstensvägen 3, 5 och 7 åtgärdades.
2019 lagades defekta belysningar i parken.
2019 tvättning av södra fasaderna är avslutat.
2019 reparation av kylanläggning för loungens pentry är färdigställt.
2020 filterbyte i samtliga lägenheters ventilationsaggregat.


Inga större renoveringar är planerade i dagsläget. Däremot görs fortlöpande underhåll inom fastigheten enligt fastställd underhållsplan. Föreningen kommer att under kommande år titta på solceller, laddstolpar, värmepumpar mm.
Spa & Gym inklusive utepool är igång, men receptionen vid huvudingången Kalkstensvägen 11 är obemannad (2023-01-10). Serviceavgiften för de gemensamma faciliteterna är 1100 kr/månad per person över 15 år.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Årsavgiften höjdes med 3 % 2023-01-01. I dagsläget finns det inga planer på ytterligare höjning.

HSB sköter den ekonomiska förvaltningen i föreningen. Köparna måste vara medlem i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Medlemsavgiften i HSB kostar 500 kr/person och årsavgiften är 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på HSB:s hemsida www.hsb.se/malmo

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp samt en pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp vilket betalas av köparen.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Föreningen tillämpar gemensam el. Individuell mätning av elförbrukning, debiteras efter faktisk förbrukning.

Bostadsrättstillägget i hemförsäkringen betalas av föreningen och därutöver är bostadsrättsägaren och dennes gäster försäkrade i alla allmänna ytor genom föreningen.

För mer information vänligen besök föreningens hemsida: paviljongen.bostadsratterna.se
Föreningsinformationen är inhämtad från berörd förening. Intresserade spekulanter uppmanas att kontrollera denna information med representant ur styrelsen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Andelstal: 0,64628 %
Andel av årsavgift: 0,64628 %
Inga vidare specifikationer har angivits.

Fullständigt lägenhetsnummer från föreningen: 21-3424-1-1132-3

Följande obligatoriska tillägg tillkommer till avgiften:
Bredband: 100 kr/månad
Kabel-TV: 100 kr/månad
Serviceavgift för tillgång till de gemensamma utrymmena: 1100 kr/månad per person (över 15 år) i hushållet.

Föreningen tillämpar gemensam el. Individuell mätning av elförbrukning, debiteras efter faktisk förbrukning.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Limhamn är ett populärt område med massor av små mysiga butiker och restauranger i en havsnära och stämningsfull miljö. Dessutom är fördelen att det finns bra kommunikationer till att enkelt ta sig in till centrala Malmö. Ett lugnt och tryggt område med blandad befolkning bestående av både ungdomar, barnfamiljer och äldre.

Här finns attraktioner som Hylliekrokens golfbana, restauranger, dagligvarubutiker och mycket mer. Här finns även Limhamns småbåtshamn med en trevlig restaurang.

Limhamn nämns första gången 1522 (som Limnøhaffuen) och omnämns under 1500-talet i flera danska skrifter. Nuvarande Limhamn bebyggdes vid 1800-talets början. Först 1825 började man fiska, 1850 byggdes en skola. Fiskeläget Limhamn förvandlades under 1800-talets slut till ett betydande industri- och gruvsamhälle. 27 augusti 1886 inrättades Limhamns municipalsamhälle. År 1889 tillkom Malmö-Limhamns järnväg (MLJ, i folkmun kallad "Sillabanan"), och samma år startade Skånska Cement AB en fabrik i Limhamn. En stadsplan som lades ut för Limhamn 1888 stadgade att kvarteren skulle byggas efter ett rutnätsmönster enligt samtida stadsplaneringsmodell, men att större delen av husen skulle vara gathus. R.F. Berg var under denna tid mycket drivande personlighet inom egnahemsrörelsen som började växa fram vid denna tid, och syftet var att varje fiskare eller arbetare skulle kunna äga sin egen bostad.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt