Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Limhamn Strandgatan 10
2 895 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 532 kr
inkl. vatten och värme.
Boarea: 64 m2
Areakälla: Mätbevis
Rum: 2
Våning: 3 av 3
Hiss: Nej
Fantastisk och välrenoverad vindsvåning nära havet!

Nu har vi nöjet att presentera denna vackra vindsvåning med modern och elegant interiör på Strandgatan 10 i Limhamn. Denna bostad inkluderar ett stilrent kök som öppnar upp mot vardagsrummet, ett rymligt sovrum samt ett läckert badrum med egna tvättmöjligheter. Här finner du även djupa fönsternischer och vackra synliga bjälkar, vilket ger karaktär åt denna unika våning. Här bor man med närhet till havet, småbåtshamnen samt Limhamns centrum med ett trevligt shoppingutbud, service- och matbutiker. Varmt välkomna på visning!

Visningar

söndag 25 februari 15:00 - 15:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vi tar oss upp till tredje våningen och möts av denna underbara våning med vacker klinker i carraramarmor och vitmålade väggar. Här finns plats för att hänga av sig ytterkläder och skor.

Kök

Ett stilrent kök pryder sig med diskret förvaring bakom eleganta, släta luckor i en ljusbeige nyans. Denna nyans harmoniserar vackert med bänkskivans och stänkskyddets tidlösa carraramarmor, skapande en känsla av tidlös lyx. Den sista touchen är den stora spegeln ovanför stänkskyddet som reflekterar ljuset på ett fantastiskt sätt, vilket skapar en känsla av rymd och elegans i hela rummet. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl/frys, ugn, induktionshäll med integrerad fläkt samt integrerad diskmaskin. På golvet ligger klinker i carraramarmor och väggarna är målade i vitt.

Vardagsrum

Det mysiga vardagsrummet i öppen planlösning med köket ger rummet en luftig och öppen atmosfär. Det finns gott om plats för att inreda med ett matbord, en soffgrupp och mer om så önskas. Ljuset flödar in i rummet från tre olika väderstreck, vilket ger en härlig känsla av ljus och rymd. De synliga bjälkarna adderar en fantastisk karaktär och charm till rummet. Från rummet har vi även härlig havsutsikt över Öresundsbron. På golvet ligger vitlaserad 1-stavsparkett och väggarna är målade i vitt.

Sovrum

Sovrummet nås genom vardagsrummet och badar i vackert naturligt ljus från de stora fönsterna. Här finns gott om utrymme för att inreda med en bekväm dubbelsäng och tillhörande möbler, ett praktiskt skrivbord och eventuell ytterligare inredning efter önskemål. Även detta rum pryds av synliga bjälkar. På golvet ligger vitlaserad 1-stavsparkett och väggarna är målade i vitt.

Badrum

Läckert badrum med klinker i carraramarmor och delvis kaklade väggar i vitt. Badrummet är inrett med wc, handfat, spegel, dusch samt förvaringsskåp med tvättmaskin och torktumlare.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

1036

Lägenhetsnummer register:

1202

Andel i årsavgift:

14.71532

Kommentar till andelstal:

Andelstal insats har ej kunnat specificerats av ekonomisk förvaltare. Se andelstal under 'allmänt om lägenheten'.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

516292 kr

Pantsättning:

Ja

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Bergtungan 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1909

Uppvärmning:

Naturgas, stadsgas

Ventilation:

F

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 175kWh/m²
Energiklass: G
Primärenergital: 215kWh/m²
Utförd
Datum: 16 aug. 2019

Förening

Namn:

Brf Sommarhagen 4

Organisationsnummer:

769612-2824

Allmänt om föreningen:

Välskött förening med god ekonomi. Under åren 2016-2022 har större underhållsarbeten och reparationer genomförts. Föreningens egendom omfattar fastigheten Bergtungan 1 med adress Strandgatan 10 i Malmö kommun. Bostadsrättsföreningen registrerades 2005 och innehåller 6 bostäder samt en bostadsrättslokal som ägs av en näringsidkare.

Gemensamma utrymmen:
- Trädgård med gårdshus
- Cykelförråd
- Bastu med dusch i källaren

Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar.
I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har en gemensam av- och pålastningsparkering som även brukas som gästparkering. I övrigt hänvisas till boendeparkering via kommunen.

Bredband/TV:

Föreningen har inget gemensamt avtal gällande tv och bredband. Boende får skaffa eget trådlöst internet.

Renoveringar:

2022- Bytt varmvattenberedare till större modell och en modell
som är kondenserande,
Bytt styrenhet till gaspannorna. Ger exaktare avkänning vid temperaturväxlingar utomhus.
Bytt expantionskärl,
Bytt alla ventiler på samtliga radiatorer i hela fastigheten.
Bytt alla termostater på samtliga radiatorer i hela fastigheten.
Bytt ytterdörr. Isolerad i teak.
Bytt källardörr. Isolerad i teak.
2021 - Översyn energiåtgärder.
2020-2021 - Slutfört underhåll av balkong.
2020 - Reparation av väggar i källaren. Påbörjat underhåll av balkong.
2019 - Tätning av ytterdörr.
2018-2019 - El-installationer källare.
2018 - El-installationer i cykelförråd. El-installationer i gårdshuset. Ny utomhusbelysning i trädgård och i passagen till cykelförrådet.
2016 - Reparation av hela sockeln på alla sidor av fastigheten.

Ekonomi:

Den senaste avgiftsförändringen skedde 1 januari 2023.

En avgiftshöjning är planerad fr o m 1 mars 2024 med 15 %.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2024-01-09. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare SBC har uppgett följande andelstal:
Andel av årsavgift: 14,71532 %
Inga vidare specifikationer har angivits.

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Limhamn är ett populärt område med massor av små mysiga butiker och restauranger i en havsnära och stämningsfull miljö. Dessutom är fördelen att det finns bra kommunikationer till att enkelt ta sig in till centrala Malmö. Ett lugnt och tryggt område med blandad befolkning bestående av både ungdomar, barnfamiljer och äldre.

Här finns attraktioner som Hylliekrokens golfbana, restauranger, dagligvarubutiker och mycket mer. Här finns även Limhamns småbåtshamn med en trevlig restaurang.

Limhamn nämns första gången 1522 (som Limnøhaffuen) och omnämns under 1500-talet i flera danska skrifter. Nuvarande Limhamn bebyggdes vid 1800-talets början. Först 1825 började man fiska, 1850 byggdes en skola. Fiskeläget Limhamn förvandlades under 1800-talets slut till ett betydande industri- och gruvsamhälle. 27 augusti 1886 inrättades Limhamns municipalsamhälle. År 1889 tillkom Malmö-Limhamns järnväg (MLJ, i folkmun kallad "Sillabanan"), och samma år startade Skånska Cement AB en fabrik i Limhamn. En stadsplan som lades ut för Limhamn 1888 stadgade att kvarteren skulle byggas efter ett rutnätsmönster enligt samtida stadsplaneringsmodell, men att större delen av husen skulle vara gathus. R.F. Berg var under denna tid mycket drivande personlighet inom egnahemsrörelsen som började växa fram vid denna tid, och syftet var att varje fiskare eller arbetare skulle kunna äga sin egen bostad.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt