Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Gamla Limhamn Tegnérgatan 78
7 995 000 kr som utgångspris

Budgivning pågår

Boarea: 102 m2
Areakälla: säljarens information
Biarea: 48 m2
Areakälla: säljarens information
Tomtarea: 229 m2
Rum: 4
Förtjusande gathus uppfört 1909 i Gamla Limhamn.

Charmerande pittoreskt och fullt av karaktär! Här erbjuds ett förnämligt hem där varje millimeter renoverats med eftertanke och elegans. Såväl exteriört som interiört tilltalar detta alldeles underbara gathus med sin fina stil och detaljrikedom. Badrum och välförsett tvättrum liksom vacker matsal med glasade dörrpartier ut mot kullerstensbelagd innergårdsmiljö. Vidare lockar ett härligt generöst sällskapsrum med bröstpanel och genomgående ljusinsläpp, ackompanjerat av en tidlöst elegant köksinteriör signerad Marbodal som begåvats med Silestonebänkskiva och dekorativ gasugn och häll i gammaldags stil. På entrévåningen finns ytterligare ett stilfullt badrum, och en trappa upp är de båda karaktärsfulla sovrummen belägna. Här strömmar ljuset in genom fönster i dubbla väderstreck och synliga takbjälkar förgyller atmosfären än mer. Vackra tapeter och färgval smyckar hemmet tillsammans med dekorativa lamprosetter och fina golvmaterial. Här är det bara att flytta rakt in och börja trivas, på förträffligt läge i Gamla Limhamns charmiga kvarter med direkt närhet till mysig bykärna, Sibbarps salta havsdopp, hamnen och goda kommunikationer.

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Inbjudande hallmiljö där ljus klinker pryder golvet och väggarna kläds av en karaktärsfull, vackert mönstrad tapet från Carma. Behagligt ljusinsläpp ifrån entrédörrens fönster och gott om plats för avhängning av allehanda ytterplagg. Därtill erbjuds utmärkt förvaring i en rymlig skjutdörrsgarderob.

Vardagsrum

Vidare in tar ett strålande ljust vardagsrum emot med ljust målade väggar. Golvet kläds av heltäckningsmatta vilket bidrar till den ombonade och trivsamma känslan. Väl avvägda kvadrat för både soffgrupp och sköna fåtöljer, varav en med fördel placeras i en mysig nisch. Ljusinsläppet är genomgående från flera fönster i två väderstreck och i taket sitter dekorativa lamprosetter.

Kök

Den smakfulla köksinteriören signeras Marbodal 2017 och bjuder på mycket god förvaring bakom vita, profilerade luckor. Diskret maskinell utrustning bestående av integrerad kyl och frys 2017, integrerad diskmaskin 2017, gasugn och gashäll 2017 i tilltalande gammaldags stil samt fläkt 2017. Underbart, trämönstrat klinkergolv samspelar med väggar tonade i teal. Såväl bänkskiva som stänkskydd är i elegant betonggrå kompositsten från Silestone. Trevligt med sittplatser invid djup fönsterbänk och stort fönster ut mot skyddad utemiljö. På varsin sida om fönstret finns glasade fönsterdörrar för smidig access ut till den kullerstensbelagda innergården. Köket är tillbyggt 2017.

Matrum

Det vackra klinkergolvet fortsätter enhetligt in till matrummet, ett ljuvligt rum som vidare kännetecknas av målade väggar i kungsblått och tilltalande asymmetrisk takhöjd. Ljusinsläppet är slående ifrån spröjsade fönsterdörrar längs med hela ena långsidan mot innergården, perfekt att öppna upp under årets varmare dagar för att integrera ute med inne. Även detta rum är försett med lamprosett som fin detalj. Matrummet är tillbyggt 2017.

Badrum 1

Bostadens största badrum är i helkaklat utförande med fuktskydd och brunn från 2003, omkaklat och renoverat 2018. Vitt omlottkaklade väggar ackompanjeras av vackert mönstrat klinkergolv i vitt med svarta accenter. Inredningen består av vitt högskåp, dusch, handfat samt vägghängd toalett.

Badrum 2

Badrum nummer två har ljust, marmormönstrat klinkergolv och ljust halvkaklade väggar med målad ovandel. Här finner vi toalett och handfat från Burlington samt dusch. Badrummet är byggt/tillbyggt 2017.

Tvättrum

Stilrent tvättrum byggt/tillbyggt 2017 med gott om förvaring i inredning från IKEA. Ljust marmormönstrat klinkergolv, vask, grå bänkskiva samt tvättmaskin och torktumlare i arbetshöjd (båda 2017).

Sovrum

En trappa upp erbjuds två underbara sovrum. Det första förser oss med skeppsgolv i samspel med mönstrad tapet från Cole&Son, synliga takbjälkar och ett slående ljusflöde ifrån både takfönster i par och fönster i ytterligare väderstreck.

Sovrum

Även det andra sovrummet är av god storlek, med synliga takbjälkar, enhetligt skeppsgolv och mönstrad Ralph-Laurentapet på väggarna. Fönster i två väderstreck släpper in ljuset på bästa sätt och ypperlig förvaring erbjuds i en stor garderob bakom skjutdörrsbeklädda dörrar i vitt.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

Parhus

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Kungsörnen 21

Byggnadstyp:

Parhus

Byggnadsår:

1909

Byggnadsår - kommentar:

Ombyggt 2003, tillbyggt 2017

Grundläggning:

Platta på mark

Grundmur:

Betong och lättbetong

Stomme:

Tegel och trä

Fasad:

Tegel

Fönster:

2-glas och 3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Plåt

Utvändigt plåtarbete:

Koppar och plåt

Uppvärmning:

Gas/vattenburen golvvärme

Ventilation:

Mekanisk frånluft

Övrigt:

Hall, kök, badrum, tvättstuga och matrum är en tillbyggnad från 2017.
Jordfelsbrytare är installerad.
Tak: södersida 2022, norrsida 2003.
Fönster: 2003 i ursprunglig byggnad, 2017 i tillbyggnad.
El: 2003/2017.

Säljaren informerar: under golvet i badrum 1 finns klinker, under golvet i vardagsrum finns klinker.

Övriga byggnader:

Väggmonterat växthus 3,3 kvm (Vitavia, 2017).

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

3st

Uppvärmningskostnad:

32 695 kr/år

Elkostnad:

6 989 kr/år

VA:

6 548 kr/år

Renhållning:

2 050 kr/år

Total driftkostnad:

48282kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr (57807)

Kommentar:

Uppvärmning: 16657 kWh/år. El: 4040 kWh/år.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Kungsörnen 21

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Detaljplan (2002-08-08)

Tomtarea:

229 m²

Tomttyp:

Stensatt innergård

Areakälla:

säljarens information

Kommentar till areakälla:

Taxerad boyta är 70 kvm. Uppvärmd golvyta är 143 kvm.

Övrigt tomt:

Otroligt mysig innergård i två nivåer belagd med kullersten. Här njuter man av solen när vädret tillåter, plats erbjuds för såväl matgrupp som relaxmöblemang och en vintergrön häck insynsskyddar mot grannen. Extra bonus med växthus längs husets fasad.

Pantbrev:

Totalt antal: 3
Total summa: 2 340 000 kr

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

3 370 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark

Taxeringsvärde:

2 341 000 kr

Småhusbyggnad

Värdeår:

1947

Taxeringsvärde:

1 029 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Gamla Limhamn är ett populärt område med massor av små mysiga butiker och restauranger i en havsnära och stämningsfull miljö. Dessutom är fördelen att det finns bra kommunikationer till att enkelt ta sig in till centrala Malmö. Ett lugnt och tryggt område med blandad befolkning bestående av både ungdomar, barnfamiljer och äldre.

Här finns attraktioner som Hylliekrokens golfbana, restauranger, dagligvarubutiker och mycket mer. Här finns även Limhamns småbåtshamn med en trevlig restaurang.

Limhamn nämns första gången 1522 (som Limnøhaffuen) och omnämns under 1500-talet i flera danska skrifter. Nuvarande Limhamn bebyggdes vid 1800-talets början. Först 1825 började man fiska, 1850 byggdes en skola. Fiskeläget Limhamn förvandlades under 1800-talets slut till ett betydande industri- och gruvsamhälle. 27 augusti 1886 inrättades Limhamns municipalsamhälle. År 1889 tillkom Malmö-Limhamns järnväg (MLJ, i folkmun kallad "Sillabanan"), och samma år startade Skånska Cement AB en fabrik i Limhamn. En stadsplan som lades ut för Limhamn 1888 stadgade att kvarteren skulle byggas efter ett rutnätsmönster enligt samtida stadsplaneringsmodell, men att större delen av husen skulle vara gathus. R.F. Berg var under denna tid mycket drivande personlighet inom egnahemsrörelsen som började växa fram vid denna tid, och syftet var att varje fiskare eller arbetare skulle kunna äga sin egen bostad.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen;
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy. Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt