Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Rörsjöstaden Amiralsgatan 14A
3 995 000 kr som utgångspris
Avgift: 6 638 kr
inkl värme, vatten och kabel-tv.
Boarea: 97 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 4 av 5
Hiss: Ja
En halv trappa upp.
Balkong: Ja
Elegant renoverad drömvåning anno 1897 med kakelugn och stor balkong

I anrika Rörsjöstaden presenterar vi denna vackra bostad bakom välkänd, klassicistisk fasad signerad Axel Stenberg. Tidstypiska detaljer erbjuds såsom takliststuckaturer, dekorativ kakelugn och lamprosetter liksom tilltagen takhöjd och höga fönsterpartier. Alltsammans i fin balans med en renoverad interiör i tidlöst vitt och en utmärkt planlösning. Köket är hemmets hjärta och bjuder på ytor för både familj och vänner, vidare finns två bra sovrum mot gården, gäst-wc och därtill ett stilrent badrum med både badkar och angränsande tvättrum. Extra guldkant med access till njutbar, gårdsvänd balkong, eller ska vi kalla det terrass? Väl tilltagna kvadratmetrar och som ett extra rum under årets varmare månader. Vardagsrummet är inte att förglömma med sitt strålande ljusinsläpp och lättmöblerade kvadrat. Utmärkt förvaring kompletterar detta suveräna hem strax invid citys fantastiska utbud. Varmt välkomna!

Visningar

söndag 25 februari 14:00 - 14:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Inbjudande hall med tidlöst, bredspacklade vita ytskikt och plats för förvaring av ytterplaggen. Takhöjden gör sig genast påmind och bidrar till känslan av volym.

Gäst-wc

Invid hallen finns en praktiskt gästtoalett med kaklade ytskikt i vitt. Här erbjuds wc och handfat med vit kommod.

Vardagsrum

Åt vänster väntar ett vardagsrum av generösa mått. De vackert vita ytskikten återfinns enhetligt även här, liksom i resterande delar av bostaden. Två vackra, höga fönsterpartier skänker rikligt med ljusinsläpp och byggåret gör sig påmint på bästa sätt med såväl smyckande lamprosett som takliststuckaturer. Dekorativa elementskydd är både praktiska och karaktärsskapande. Ett väl tilltaget rum med utrymme för allehanda möblemang, ljust och tilltalande.

Kök

Den renoverade köksmiljön från KVIK 2020 är belägen åt motsatt håll och centrerat i hemmet. Rummet är luftigt och stilrent med vit inredning, vita arbetsytor och integrerad maskinell utrustning från 2020 såsom diskmaskin, induktionshäll, frihängande kolfilterfläkt, pyrolysugn, Norcool integrerad kylskåpslåda. Utöver detta återfinns Ikea kombinerad kyl/frys från 2023 ståendes på balkongen. Grön blandare som integrerats i väggen utgör en fin detalj, liksom den utsmyckade kakelugnen som är ett eget smycke i köket. De vita väggarna accentueras diskret av en smakfull, mönstrad fondtapet i grått och vitt. Rummets storlek möjliggör möblering med ett stort middagsbord och belysningen är behaglig med infällda spotlights. Vackra takliststuckaturer ramar in rummet och vidare erbjuds både lamprosett och ett härligt ljusinsläpp genom tidsenligt högt fönster. Intill löper en hall som erbjuder gott om skåp och lådor för ytterligare genomtänkt förvaring.

Sovrum

Gårdsvänt sovrum lagom för både säng och en skön fåtölj. Ytskikten är minimalistiskt vita och ett stort, högt fönsterparti bjuder in ljuset på bästa sätt.

Sovrum

Vägg i vägg återfinns ett andra sovrum, även det av god storlek och en enhetlig vit färgskala på såväl väggar som golv. Stillsamt vänt mot gården. I hallen strax utanför de båda sovrummen finns gott om förvaring i flertalet vita skåp.

Badrum

Renoverat badrum från 2019 med helkaklade ytskikt i tidlöst vitt och grått. Välutrustat med fristående badkar, handfat med stor vit kommod, wc, stor spegel, bidé, golvvärme samt fönster. Diskreta skjutdörrar i vitt delar av mot tvättutrymmet, där vi finner tvättmaskin och torktumlare med vit arbetsbänk och vita höga väggskåp för optimal förvaring. Här finns även utgång till rejäl balkong med härlig terrasskänsla, en underbar oas med blick över innergården och sol från arla morgontimmar fram till lunch.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

006-301

Lägenhetsnummer register:

1301

Andel i årsavgift:

3.90928

Kommentar till andelstal:

Andel i förening avser andel insats. Andelstalen är angivna av ekonomisk förvaltare Nabo.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

1294660 kr

Kommentar till nettoskuldsättningen:

Nettoskuldsättning angiven av ekonomisk förvaltare Nabo.

Andel i förening:

4.58786 %

Pantsättning:

Ja

Beskrivning uteplats:

Bostaden har access till en härlig balkong med terrasskänsla, försedd med trägolv och stämningsfull belysning. Gott om plats för skön soffgrupp eller middagsbord, med rogivande utsikt över innergårdsmiljön. Möjlighet till sol under morgon och förmiddag.

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Flora 7

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1897

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 128kWh/m²
Energiklass: E
Primärenergital: 120kWh/m²
Utförd
Datum: 4 nov. 2020

Förening

Namn:

Brf Flora

Organisationsnummer:

769611-1835

Allmänt om föreningen:

Brf Flora är en äkta bostadsrättsförening som består av 29 bostadsrätter och 6 hyresrättslokaler med adresserna Föreningsgatan 37 och Amiralsgatan 14. Föreningen köpte fastigheten 2004 (äger marken). Föreningens hus byggdes år 1897 i en klassicistisk stil, ritad av Axel Stenberg.
Ombyggnad från lokaler till bostadsrätter påbörjades under 2004 och avslutades 2007.

Samtliga hyreslokaler är i dagsläget uthyrda. Hyrestiden är tre års intervall. Nytt avtal är precis signerat med en av lokalerna som tidigare stått tom.

I föreningen finns gemensamt styrelserum samt innergård med cykelställ för medlemmar att nyttja.

Föreningen arrangerar städdagar på höst och vår, ingen obligatorisk närvaro men föreningen uppmanar medlemmarna att delta.

Bostadsrättsinnehavaren tecknar hemförsäkring och bostadsrättstilläggsförsäkring.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Boendeparkering finns i området. Ansökan görs hos via Malmö Stad. För att vara så pass centralt finns det oftast gott om lediga platser på gatorna runt om kring.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele2. Basutbudet av kabel-TV ingår i avgiften. Bredband via Tele2 (upp till 1200 Mbit/s). Medlemmarna tecknar själva abonnemang. Kostnad och hastighet varierar beroende på vad man väljer.

Renoveringar:

2005-2006 Byte av VA- och avloppsstammar samt fastighetens elstigare.
2005-2006 Renovering av fasaden.
2005-2006 Målning av fönster hela fastigheten.
2005-2006 Byte av tak.
2005-2006 Installation av en ny hiss.
2005-2006 Renovering av trappuppgång.
2005-2006 OVK-besiktning av ventilationen.
2007 Renoverades fjärrvärme.
2013 Spoling VA- och avloppsstammar i kök.
2013-2014 Gjordes en OVK-besiktning av ventilationen.
2016 Uppvärmning av vatten sågs över och uppdaterades.
2017 Ventilationen sågs över.
2018 Ommålning och omkittning av fönstren.
2018 Tappvattnet och varmvattnet har renoverats för att öka flödet och minska vattenkostnaderna.
2019 Större renovering av ventilation för föreningens lokaler (restaurang, butik och frisör).
2021 Byte av entrédörr till Amiralsgatan 14.
2021 Besiktning eldstäder + åtgärder.
2023 Ventilationsombyggnad i två av föreningens lokaler.

Planerad åtgärd under 2024 för godkänd OVK ligger inom budget.

Föreningen planerar för renovering av innergården, troligen under 2026.

Ventilationsprojekt planeras och innebär en renovering i hela byggnaden samt punktrenoveringar i vissa lägenheter. Arbetet beräknas landa på ca 2 miljoner kr. Oklart i dagsläget hur detta läggs upp men sannolikt kommer lån att behöva tas.
I övrigt planeras inga större renoveringar inom de närmsta åren utöver ovanstående utan mer underhåll.

Tillåter föreningen delat ägande:

Kan accepteras.

Ekonomi:

Avgiften höjs med 15 % den 1/3 2024. Därefter finns inget planerat som det ser ut nu men med tanke på det osäkra läget kan ytterligare avgiftshöjning ej uteslutas då föreningen har ett par lån som förfaller samt ökade kostnader.

Föreningens ekonomiska förvaltare är Nabo.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp samt en pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp vilket belastas av köparen.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Föreningsinformationen är inhämtad från berörd förening, uppdaterad 2024-02-20. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Andel i förening avser andel insats. Andelstalen är angivna av ekonomisk förvaltare Nabo.

Enligt säljaren är kakelugnen igensatt. Får ej eldas i.

Kyllådor finns i kök samt finns kyl/frys på balkongen, ingår i köpet.

Säljaren informerar om följande fel/brister: Dimmerknapp på toalett, blandare på bidé behöver spännas.

Vitt laminatgolv från 2019 genomgående i bostaden.

Säljarens elkostnad uppgår till ca 4500:-/år, ca 3500 kWh/år.

Från och med 1 mars 2024 är månadsavgiften 7 633 kr.

Styrelsen har ej angivit om terrassen är upplåten med bostadsrätt.

Omgivning

Allmänt om området:

Rörsjöstaden är en central stadsdel i Malmö city med en unik, parisdoftande atmosfär. Kvarteren karaktäriseras av vackra, anrika fastigheter. Här står hög livskvalitet och romantiska detaljer i fokus och kvarteren är hem åt några av Malmös mer välbärgade invånare. Sekelskiftesdrömmar med rum i fil, stora fönster och högt i tak är ledorden.
Rörsjöstaden var från början plats åt en grund sjö, Östra Rörsjön, som låg utanför Malmös murar. När det var dags att bygga ut staden på 1800-talet dikades sjön ut för att ge plats åt bebyggelsen. Dåvarande stadsingenjör Georg Gustafsson ritade upp stadsdelen. Inspirerat av Paris stadsplan och uppbyggt kring Kungsgatan, en bred boulevard, började Rörsjöstaden byggas på 1870-talet. Kornettsgatan, Kommendörsgatan och Löjtnantsgatan har några av de äldsta husen.
Pampiga S:t Pauli kyrka dominerar området och bidrar, tillsammans med de grönskande parkerna, till den lugna, behagliga känslan trots att Malmös citypuls och gågata bara ligger 5 minuter härifrån. Från Kungsgatan, den centrala boulevarden, utgår mindre smågator, varför det är mycket lite trafik i området. Om du värdesätter ett lugnt, grönt läge mitt i stan med vackra hus med anor är det till Rörsjöstaden du ska flytta.
Det finns gott om skolor i området. Pauliskolan, Värnhemsskolan och Malmö latinskola ligger här, bredvid samhällsfunktioner som brandstation, länsstyrelsen och skatteverket. Här finns också den gröna Rörsjöparken med cykelbanor och lekplatser. Det unika funkisprojektet kvarter Malmgården ligger också här, och kan ses som ett av arkitekt Eric Sigfrid Perssons moderna mästerverk från 1935. På sin tid var Malmgården höjden av modernitet och komfort.
Kommunikation är en av fördelarna med att bo i Rörsjöstaden. Promenadavstånd råder till det mesta inom Malmö, samtidigt som kollektivtrafiken är utomordentlig. Värnhem ligger alldeles bredvid och är en knutpunkt för de flesta stora busslinjer både inom Malmö och ut till övriga Skåne. Tågstationen Triangeln med citytunneln och närhet till Köpenhamn ligger inom promenadavstånd. För dig som hellre tar bilen gäller ofta parkering på gatan med särskilda erbjudanden för dig som boende.
I Rörsjöstaden finns många spännande butiker, restauranger och kvarteren har ett rikt kulturliv. Maträtter från världens alla hörn, som sig bör i Malmö, ger ett fantastiskt kulinariskt utbud redan utanför ytterdörren. Köpcentret Entré, som byggs om i rask fart till Malmö PLAZA ligger bara ett stenkast bort vid Värnhem och kommer att husera biosalong, foodcourt och över 100 butiker.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningspliktA
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt