Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Dammfri Bobergsängen 6B
995 000 kr som utgångsbud
Avgift: 3 238 kr
inkl. värme och vatten. Obligatoriska tillägg för kabel-tv samt bredband om 100 kr respektive 155 kr tillkommer.
Boarea: 26.1 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 1
Våning: 3 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Välplanerad etta med stor balkong i härligt söderläge!

Välkommen till denna mycket trivsamma och öppna enrummare med en optimal planlösning. Den perfekta första lägenheten eller studentboende. Man har en rymlig balkong belägen i bästa söderläge. Här bor man med Pildammsparken som närmsta granne. Härligt ljusinsläpp med stora fönsterpartier. Här är det bara att flytta direkt in. Dessutom bor du billigt med låg månadsavgift. Varmt välkomna på visning!

Visningar

söndag 25 februari 13:00 - 13:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vi välkomnas in av mörkt stengolv och vita väggar. Det stora skjutdörrarna med speglar från golv till tak är en fin detalj som dessutom döljer en ordentlig garderob med gott om förvaringsutrymme.

Kök

Renoverat kök med vita skåpsluckor, en mörk bänkskiva och stänkskydd med vitt tegelmönster. Väggarna är vitmålade och på golvet vilar parkett. Både ugn med kombinerad micro och diskmaskin är inbyggda och utöver det finns glashäll, kyl med frysbox, diskho och fläkt. I övergången mellan kök och allrum finns det möjlighet att ha matbord med stolar.

Vardagsrum

Rummet är generöst med bra takhöjd, vita väggar, fint parkettgolv och stora fönstret. Här finner vi dörren ut till den väl tilltagna balkongen som har trall och gott om plats för möbler. Här kan du sitta och njuta i solen, odla, dekorera och skapa din egen trädgårdsoas mitt i storstaden. Rummet inreds med säng och soffa efter behov och önskemål.

Badrum

Det halvkaklade badrummet är inrett med handfat, kommod, spegelskåp och wc samt badkar. Golvet i svart klinker och övriga väggar är vita.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

19

Lägenhetsnummer register:

1202

Andel i årsavgift:

2.499

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

234887 kr

Andel i förening:

2.499 %

Pantsättning:

Nej

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Lolland 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1948

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 113kWh/m²
Utförd
Datum: 19 dec. 2018

Förening

Namn:

Brf Lolland

Organisationsnummer:

746000-2194

Allmänt om föreningen:

Brf Lolland är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1948, i samband med att byggnaden stod färdig. Föreningens adresser är Bobergsängen 6A-B och består av 24 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt.
Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av Bredablick Förvaltning.

Gemensamma utrymmen:
En tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkrum.
Cykelförråd.
Gemensam, trevlig innergård med sittplatser och grillmöjligheter.

Föreningen köpte loss tomten 2021.

Äger föreningen marken:

Ja sen mars 2021.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. I området finns boendeparkering, för mer information om detta kontakta Malmö stad.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Telenor och bredband via Ownit 100/100 Mbit. Kostnad för Kabel-TV samt bredband tillkommer som obligatoriska tillägg till månadsavgiften om 100 kr respektive 155 kr.

Renoveringar:

2002 byte av stigarledningar för el.
2006 fönster och balkongdörrar byttes ut.
2009-2010 renovering av tappvattenstammar samt relining av avloppsstammar.
2015 målning av trapphus.
2016 renovering av fasaden.
2021 byte av tappvattenledningarna.
2022 nya cykelställ sattes upp.

Föreningen följer en underhållsplan.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja. Det viktiga är att den som bor här har ett ägande i föreningen.

Ekonomi:

Senaste avgiftsförändringen var på 10% den 1/1-23 och året därpå kommer höjningen vara på 4%. Föreningen har valt att göra regelbundna höjningar för att slippa göra stora höjningar enskilda år, detta är även planen framöver. Detta är för att finansiera köpet av marken som skedde mars 2021.

I månadsavgiften ingår värme och vatten.

Föreningen tar ut följande avgifter vid en försäljning:
Överlåtelseavgift: 1 433kr (2.5% av basbeloppet) betalas av bostadsrättshavaren, se stadgar.
Pantsättningsavgift: 573 kr (1% av basbeloppet) betalas av bostadsrättshavaren, se stadgar.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening, 2022-07-19. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera ovanstående information med representant i föreningen.

Allmänt om lägenheten

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare Bredablick.
Andelstal förening: 2,4990 %
Andelstal årsavgift: 2,4990 %
Andelstal insats, ej specificerat.

Månadsavgift om 2999 kr/månad inkl värme och vatten. Obligatoriska tillägg för kabel-tv samt bredband om 100 kr respektive 155 kr tillkommer.

Säljaren vill upplysa om följande kända fel/brister:
Spricka i badrumsgolvet.

Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett källarförråd.
Stor balkong i härligt söderläge.

Omgivning

Allmänt om området:

Dammfri är ett trevligt bostadsområde med övervägande flerbostadshus blandat med både hyresrätter samt bostadsrätter. Området är beläget i innerstaden i Malmö mellan John Ericssons väg och Köpenhamnsvägen, väster om Mariedalsvägen. Följer du Mariedalsvägen norrut når du Ribersborgshavet med bara några minuters cykling och öster ut nås centrum och dess serviceutbud.

Det sägs att namnet Dammfri kommer från handlaren Nils Söderberg i slutet av 1800-talet. Nils ska ha byggt en egendom åt sin sjukliga hustru ute på landet. Så långt från stadens dammiga gator som möjligt.

Centralt i området ligger Dammfriskolan. Längre västerut ligger Pjättängens förskola och vid Mariedalsvägen Pildammsstadens förskola. Malmöflickorna håller även hus i dessa lokaler.

Husen är byggda på 1950- talet med 12 meter breda hus med 3-4 våningar. Husen är ofta byggda med tegelfasad. Till de viktigare delarna hör punkthusen vid Ängdalaplan, experimenthusen vid Hillerödsvägen samt byggnaderna och grönområdet kring Bobergsängen, med siktlinjen mot Pildammstornet.

Dammfri har Pildammsparken som en nära granne. Pildammsparken bjuder på många trevliga motionsslingor och utomhusgym på ett par olika platser i parken. Här ligger även en hel del sjöar, restauranger, fik och hundrastplatser. Vissa vintrar går det att åka skridskor på sjöarna. På gångavstånd når du även Rönneholmsparken med ytterligare hundrastplatser och grönska.

I området finns goda bussmöjligheter längs med Mariedalsvägen, Köpenhamnsvägen och John Ericssons väg. Det är ofta relativt enkelt att hitta parkering i området och bra cykelbanor finns att tillgå för den som föredrar detta.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt