Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, City Dag Hammarskjölds torg 9
3 495 000 kr som utgångsbud
Avgift: 3 126 kr
inkl. värme, kallvatten och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 165 kr tillkommer gällande bredband, TV och IP-telefoni (samtalskostnad tillkommer). Föreningen har individuell mätning och debitering av el och varmvatten vilket debiteras kvartalsvis på månadsavin.
Boarea: 60 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 4 av 19
Hiss: Ja
Hiss från markplan
Balkong: Ja
Fantastisk våning vid Malmö Live med tillgång till takterrass och bastu på 19e våningen

I ett av Malmös mest trendiga område, Malmö Live, har vi nu nöjet att presentera denna moderna tvårummare med fantastiskt fina ytor och rymlig västerbalkong. Föreningen är välhållen, stabil och mycket omtyckt. Lägenheten erbjuder en utmärkt planlösning med ett stilfullt, välplanerat kök med granitskiva i öppen planlösning med det tilltagna vardagsrummet. Semiglasad västerbalkong och trivsamt sovrum med rymlig walk in closet samt en helkaklad badrumsmiljö uppdelat i badrum samt tvättfaciliteter. I föreningen finns två gemensamma takterrasser, inglasad lounge samt bokningsbar bastu med milslång utsikt mot Öresund och Danmark, vilket samtliga medlemmar kan njuta av utan extra kostnad. Här bor man på optimalt läge med närhet till Malmö Central med dess kommunikationer samt myllrande city och det harmoniska havet.

Visningar

söndag 25 februari 15:00 - 15:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Från markplan tar vi hissen upp till våning 4 och välkomnas in till denna ljusa och trevliga tvårummare. Vi möts av den inbjudande hallen som bjuder på så väl öppen som sluten förvaring i infälld garderob samt separat inbyggt städskåp. Golven är genomgående klädda med ekparkettgolv som passar fint till det vitmålade och bredspacklade väggarna.

Badrum

Till höger om hallen finner vi det kombinerade badrummet och tvättstuga med inredning från Vedum. På golvet ligger ett ljusgrått klinker som harmoniserar med kaklade väggar i vitt. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod med blandare från Grohe, krokar från JE Beslag, spegel med belysning, dusch med duschväggar i frostat glas från INR och tvättmaskin och torktumlare från Siemens under bänkskiva för arbetsyta samt förvaring.

Kök

Elegant kök från Marbodal som bjuder på ordentligt med förvaring bakom stilrena, släta luckor i vitt. Arbetsytorna är goda på den exklusiva grå stenskivan som matcharväl till stänkskyddet av vitt liggande kakel. Invid fönstret får vi plats för matbord och härifrån har vi även access till den västervända balkongen med delvis skjutbara glaspartier. Den maskinella utrustningen från 2016 är från Bosch och består av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin (2015) samt kyl/frys. Blandare (Grohe Ecojoy).

Vardagsrum

Det rymliga vardagsrummet flätas samman med köket i en öppen planlösning med stora fönsterpartier och plats för soffgrupp. Även här vilar ett ekparkettgolv och väggarna är målade i vitt som i övriga hemmet. Fin avskild del perfekt för arbetshörna, läshörna eller annan funktion som kan behövas.

Sovrum

Sovrummet är rofyllt och rymmer med lätthet dubbelsäng med tillhörande möblemang. I anslutning till sovrummet finns en stor klädkammare med inredning från Elfa. Detta är ett utrymme som många drömmer om och all förvaring tas om hand här för att hålla golvytorna så fria som möjligt för annan möblering i hemmet i sig. Gyllene!

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

1303

Lägenhetsnummer register:

1303

Andel i årsavgift:

1.48982

Kommentar till andelstal:

Andel i förening avser andel insats. Andelstalen är angivna av ekonomisk förvaltare SBC.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

1032538 kr

Andel i förening:

0.86381 %

Pantsättning:

Ja

Beskrivning uteplats:

Balkong om ca 5 kvm i härligt västerläge

Tillträde:

enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Blekan 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2016

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX-system

Energideklaration:

Energiklass: C
Primärenergital: 69kWh/m²
Utförd
Datum: 22 nov. 2018

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

1st

Förening

Namn:

Brf Tenoren i Malmö

Organisationsnummer:

769627-7800

Allmänt om föreningen:

Brf Tenoren är en äkta förening som består av ett 19-våningshus innehållandes 72 bostadsrättslägenheter och 4 hyresrättslokaler på fastigheten Blekan 1 i Malmö. Huset färdigställdes 2016 med inflyttning under samma år. Johan Celsing Arkitektkontor tog tillsammans med Skanska och Stadsbyggnadskontoret fram detaljplanen för detta punkthus invid Malmö Live och Västra station. SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Gemensamma utrymmen:
Cykelrum, rum för barnvagnar och en rullstolsyta i källarplan
Avfallsutrymme med källsortering finns i entréplan
Bastu - bokningsbar 2 timmar/tillfälle
2 takterrasser med utemöbler
Lounge

Föreningen har individuell mätning och debitering av el och varmvatten vilket debiteras månadsvis på avgiftsavin.

Brf Tenoren värms av fjärrvärme och har en mycket energieffektiv fasad. I huset finns även ett system som återvinner värmen i ventilationsluften. Det gör att inomhusluften känns som friskast när fönstren hålls stängda. För att inte dra in kalluft i lägenheterna används kolfilterfläktar i köken som renar och återcirkulerar luften så att hus och hem håller värmen. Genom en effektiv ventilationsanläggning får lägenheterna gott om frisk luft och ett hälsosamt inomhusklimat. Allt detta ger en låg energiförbrukning, låga uppvärmningskostnader och en bra investering för miljön. Som bonus bidrar den extra välisolerade ytterväggen också till extra ljudisolering.

Föreningen har fullvärdesförsäkring via Nordeuropa Insurance Design. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen tillhandahåller inga parkeringsplatser men flertalet P-hus och parkeringsmöjligheter finns i närheten.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till TV och bredband via Telenor, ett grundutbud av TV-kanaler samt bredband med hastighet 100/100 Mbit/s inklusive telefoni (IP-telefoni, ej samtalskostnad) ingår i det obligatoriska tillägget om 165 kr/månad.

Renoveringar:

Då fastigheten är från 2016 så har inga större renoveringar utförts eller planeras. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2019 och som sträcker sig till 2049.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

1/1-2023 genomfördes en avgiftshöjning om 10%. Det var det första steget för att nå den nominella nivå som gällde 2016 innan föreningen genomförde en avgiftssänkning på 30%. 1/1-2024 genomfördes steg två som innebar en höjning om 20%.

Sedan sänkningen 2016 har föreningen inte genomfört någon höjning. Justeringarna görs för att trygga föreningens gemensamma ekonomi framåt.

Överlåtelseavgift:

2 006 kr

Pantsättningsavgift:

860 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2023-09-18. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsinnehavaren disponerar över ett källarförråd.
Ett obligatoriskt tillägg om 165 kr tillkommer gällande bredband, TV och IP-telefoni (samtalskostnad tillkommer). Föreningen har individuell mätning och debitering av el och varmvatten vilket debiteras månadsvis på avgiftsavin. Två gånger per år ombesörjer föreningen obligatorisk utvändig fönsterputsning för alla låsta fönster (så respektive medlem kan nyttja RUT-avdrag). Säljaren har 2023 betalat 333 kr/gång. Medlemmarna erbjuds dessutom att lägga till frivillig extraputsning ytterligare två gånger per år och invändig/4-glas putsning om man önskar.

Säljarens verkliga utfall augusti 2022-juli 2023.
Vatten: 1 911 kr.
El: 4 937 kr. Elstöd - 1 806 kr. Total kostnad 3 129 kr.

Säljaren informerar att följande ingår i överlåtelsen:
- Elfa-system i garderob.
- Gardinstänger samt gardiner om så önskas.
- Inredning i städskåp.

Andel i förening avser andel insats. Andelstalen är angivna av ekonomisk förvaltare SBC.

Jordfelsbrytare finns installerat.

Säljaren informerar om att en av köksluckorna har gått av i ett fäste.

Föreningen har ej svarat på om förråd och balkong är upplåtna med bostadsrätt eller nyttjanderätt.

Omgivning

Allmänt om området:

Malmö City är det pulserande hjärtat i landets tredje största stad. Som sig bör finns här ett strålande utbud av affärer, restauranger och bostäder för alla smaker. Arkitekturen tar tvära kast från kvarter till kvarter och ofta från hus till hus. Här kan du bo i såväl hus från 1700-talet som i toppmoderna lägenheter. Hela Malmös historia målas upp med hjälp av byggnader och det är riktigt underhållande för den arkitekturintresserade att ta en promenad bland vägar och stråk i City.

Gågatan som löper från Malmö Central, via Stortorget och ända ner till Triangeln är det självklara shoppingstråket och här finns de flesta stora affärskedjor du kan förvänta dig. Om du hellre blir överraskad i din shopping finns gömda pärlor. Ta en kort avstickare till Lilla Torg, till exempel. Här kan du upptäcka unikt hantverk i olika skepnader, eller svalka dig med en kall dryck på en av de många uteserveringarna. Lilla Torg är ett populärt vattenhål med mat från världens alla hörn dit många, både semesterfirare och de som bara tar en lunch flockas varje dag. Torget byter skepnad till festtorg allt eftersom kvällen blir natt med flera nattklubbar och uteserveringar med musik och upplevelser.

Caféer och restauranger är rikliga i hela City. Finn dina favoritsmaker eller upptäck helt nya, i Malmö samlas som bekant hela världen. Lyssna gärna på någon av de många gatumusikanterna under tiden. Stora gallerior som Hansa samlar ännu fler shoppingupplevelser och restauranger under samma tak och utgör ett fint alternativ när vädret inte spelar med.

En gång varje år byter hela City skepnad och blir Malmöfestivalen. Världs- och rikskända artister framträder på stora scener som byggs upp på torgen och längs gatorna trängs försäljare och mer streetfood än du kan ana.

Nybyggda Malmö Live ligger strax norrut, över kanalen, och erbjuder ett nytt hem åt Malmös kulturliv med symfoniorkestern i spetsen. Internationella restauranger och världsartister av hög klass står på menyn när du tillbringar en kväll på Malmös eget "Malmhattan".

Kommunikationer finns det gott om med närhet till Malmö Central och knutpunkten Gustav Adolfs Torg. Sturup och Copenhagen Airport är inte långt bort, likt tåg- och bussresor i alla riktningar. I City tar du dig lättast fram till fots eller med cykel. Gång- och cykelbanorna är väl utbyggda och anpassade likt stora delar av övriga Malmö. Skulle du bli trött i fötterna av allt promenerande kan du även slå dig ner vid kanalen som flyter runt city. Längs med vattnet finns trevliga bryggor som bjuder in till en stunds improviserad avslappning.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt