Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Davidshall Davidshallstorg 6
7 995 000 kr som utgångspris
Avgift: 6 232 kr
inkl. värme, vatten och kabel-tv.
Boarea: 152.5 m2
Areakälla: Föreningens information
Rum: 4
Våning: 4 av 4
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Exklusiv etagelägenhet på trevliga Davidshall!

Nu har vi nöjet att presentera denna fantastiska etagelägenhet om hela 152,5 kvm. Lägenheten har en trevlig planlösning med rymliga rum och tilltagen takhöjd som tillsammans med bostadens stora fönsterpartier skapar en luftig och härlig känsla. Här erbjuds ett stilrent och välplanerat kök, matsal med plats för ett stort matbordsmöblemang, spatiöst vardagsrum, väl tilltaget sovrum, två badrum varav ett med tvättmöjligheter, balkong samt en ljuvlig takterrass. Bostaden bjuder även på tidsenliga attribut såsom vackra takstuckaturer, djupa fönsternischer och ljuvlig fiskbensparkett. Här bor man på ett av Malmös mest attraktiva lägen med direkt anslutning till gågatan, varuhuset Triangeln och närhet till Operan och alldeles utanför ligger Davidshallstorg med ett stort utbud av restauranger och caféer. Varmt välkomna på visning!

Visningar

söndag 28 april 11:45 - 12:15
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vi tar oss upp till fjärde våningen och välkomnas in till denna underbara etagelägenhet. Här finns god plats för avhängning av ytterkläder samt skor och det finns även plats att möblera förvaring- och hallmöbler. Golvet kläs av stengolv som övergår till fiskbensparkett och väggarna är målade i beige.

Kök

Via den tidsenliga och charmiga serveringsgången når vi köket. Här erbjuds bra förvaring bakom vita luckor som samspelar fint med den mörka bänkskivan i granit. Maskinparken består av kombinerad kyl/frys (Siemens), kombinerad gasshäll med el ugn (Ilve), fläkt (Franke) samt integrerad diskmaskin (Siemens). I köket finns det plats för möblering av ett mindre matbord. På golvet vilar 1-stavsparkett av ek och väggarna är målade i beige.

Vardagsrum

Vackra spegelskjutdörrar öppnar upp till vardagsrummet som stoltserar med sina generösa kvadrat vilket gör det möjligt att möblera en stor soffa med ett par sköna fåtöljer och övrigt möblemang utefter önskemål. Fint ljusinsläpp erbjuds från det vackra fönsterpartiet vilket tillsammans med den tilltagna takhöjden skapar en luftig och öppen känsla. Golvet kläs av fiskbensparkett, väggarna är målade i beige och taket kläs av vacker stuckatur.

Matsal

Från vardagsrummet och hallen når vi det förtjusande matsalsrummet, där vi gärna ordnar plats för en imponerande matbordsuppsättning. På golvet vilar fiskbensparkett, väggarna målade i beige och i taket stoltserar även här vacker stuckatur. Den storslagna takhöjden i kombination med det generösa ljusinsläppet genom stora fönsterpartier skapar en luftig och inbjudande atmosfär i rummet. Från matsalen har vi förmånen att öppna upp dörrarna till den charmiga franska balkongen med utsikt över torget precis utanför.

Sovrum

Det generösa sovrummet rymmer enkelt en dubbelsäng och tillhörande möblemang. De inbyggda garderoberna erbjuder utmärkta förvaringsalternativ. Med högt i tak och naturligt ljus som flödar in skapas en trivsam atmosfär. På golvet vilar 1-stavsparkett av ek och väggarna är målade i beige. Från sovrummet tar vi ett steg ut till balkongen.

Badrum

Lyxigt badrum med enstämmigt kakel och klinkers på såväl golv som vägg i grått samt målade väggar i grått. Badrummet är inrett med vägghängd wc, handfat med kommod, spegel, handdukstork samt takdusch. Här är även inrett med tvättmaskin med bra arbetsyta ovanför.

Allrum

Från köket tar vi trappan upp till andra våningen, där de stora skjutpartierna låter naturligt ljus flöda in. Allrummet möjliggör för möblering av en härlig soffa och mer därtill. På golvet vilar 1-stavsparkett av ek och väggarna är målade i vitt. Härifrån tar vi sedan klivet ut till den förtjusande takterrassen som förvandlas till ett extra rum under de soliga dagarna året runt. Här kan vi njuta av solens varma omfamning, omgiven av en fantastisk utsikt över takåsarna.

Badrum

Helkaklat badrum med marmorerat klinker samt kakel. Badrummet är inrett med vägghängd wc, handfat med kommod, spegel samt takdusch med vikbara duschdörrar. Från badrummet erbjuds också direkt tillgång till takterrassen.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

6

Lägenhetsnummer register:

1302

Andel i årsavgift:

17.77925

Kommentar till andelstal:

Andel i förening och andel insats har inte specificerats av ekonomisk förvaltare.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

445015 kr

Pantsättning:

Ja

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1929

Förening

Namn:

Brf Kåken

Organisationsnummer:

769610-3576

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Kåken är en äkta förening. Fastigheten uppfördes 1928 och föreningen bildades 2004 men förvärvade fastigheten 2007. Föreningen äger marken. Det finns 7 lägenheter i föreningen, samtliga innehas med bostadsrätt och det finns 1 lokal i föreningen. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC och den tekniska förvaltningen sköts av Klågerups Mark & Fastighetsservice.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga: 2 st tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp, 1 mangel.
Källsorteringsstation på innergården samt cykelskjul.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I området råder boendeparkering, för att erhålla tillstånd kontaktas Malmö stad.

Bredband/TV:

TV: Föreningen är ansluten till TV via Tele2, basutbudet ingår i avgiften. Internet: Föreningen här ansluten till bredband via Tele2, man själv får bekosta vilken hastighet man vill ha.

Renoveringar:

1995 fastigheten genomgick en större om- och renoveringsarbete i form av nytt tak och nya avrinningar, nya balkonger, nyanlagd gård med miljöhus och cykelförråd samt en ny tvättstuga med maskiner.
1996 ommålning av portentré och trapphus gjordes.
1997 elstammarna byttes ut.
2008 Relining av avloppsstammar.
2009 utbyte av stamvattenledningar utfördes.
2011 fönster och balkonger på gårdssidan inklusive franska balkonger på torget målades om.
2015 nya tvättmaskiner i tvättstuga installerades.
2016 del av vind såldes till en medlem för tillbyggnad av lägenhet.
2018 installerades en ny porttelefon. Sprickor i fasaden mot gård och torg åtgärdades.
2019 fönster och franska balkonger mot torgsidan målades om. Maskiner till butikslokal köptes in.
2020 avloppsspolning utfördes. Branddetektorerbyte installerades. Byte av värmeanläggning gjordes. Målning av fönster och dörrar mot gården utfördes.
2021 Förstärkning av lås mot torg och gård.
2022 Förbättring av avrinning mot gårdsbrunn.
2022 Omfördelning av vindsutrymmen.
2022 OVK besiktning

Tillåter föreningen delat ägande:

Nej

Ekonomi:

Det finns i dagsläget inga planerade avgiftsändringar.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare SBC har uppgett följande andelstal:
Andel av årsavgift: 17,77925 %
Inga vidare specifikationer har angivits.

Till lägenheten hör ett vinds & källarförråd.

Lägenheten är registrerad som 5 rok enligt föreningen.
Enligt föreningens information är lägenheten 152,5 kvm. Men när ovanvåningen köptes samt byggdes är det enligt ritningarna ca 138 kvm totalt. Nedanvåningen är 109 kvm enligt mätbevis. Är det av största vikt uppmanas man som köpare att göra en uppmätning innan avtal.

Jordfelsbrytare är installerad.

Nuvarande bostadsinnehavare informerar om följande: Platsbyggda garderober och tvättmaskin ingår i köpet.
Nuvarande bostadsinnehavare informerar om följande: Ilve spis behöver service av lucka samt reglage.

Föreningen har inte ombesörjt någon energideklaration för föreningens byggnad. Säljaren kan av denna anledning inte lämna kopia på sådan deklaration till köparen.

Omgivning

Allmänt om området:

Davidshall är ett av Malmös mest eleganta och eftertraktade områden. Den gamla vackra arkitekturen i kombination med såväl unika butiker som ett exceptionellt restaurang- och caféliv gör att man både vill bo och vistas här.

Området avgränsas av Södra Förstadsgatan, Regementsgatan, Fersens väg, Östra Rönneholmsvägen och är ett delområde i centrala Malmö. Davidshall växte fram i brytningstiden mellan 20-talsklassicismen och den nya rationella funktionalismen efter att Kockums mekaniska verkstad flyttat sin verksamhet från Davidshallstorg till Västra Hamnen. Erik Bülow-Hübe utformade stadsplanen med de enkla slutna kvarteren. Symmetri, enhetlighet och lugn är ledorden som beskriver byggnaderna i varierande kulörer som välkända byggherrar som bland annat Eric Sigfrid Persson lät upprätta. Trots att Malmö växte så att det knakade under denna tidsepok tillät rådande regelverk enbart byggnader som var som högst fyra våningar. Detta medförde att området har behållit sin charm och gemytliga stämning sedan dess.

Det centrala läget bakom gågatan gör att man har nära till precis allt man kan tänkas behöva. Både Pildammsparken och Kungsparken, som är några av Malmös ljuvligaste parker, ligger inom kort promenadavstånd. Detta ger boende på Davidshall möjlighet att antingen ta ett träningspass eller bara njuta ute i den härliga naturen. För den kulturintresserade finns både Musikteatern (före detta Stadsteatern), Malmö Opera, Malmö Konsthall samt en biograf väldigt nära. Lägg därtill optimala pendlingsmöjligheter från Citytunneln vid Triangeln som tar dig till centrala Köpenhamn inom dryga halvtimmen, så blir det helt uppenbart att detta bostadsområde verkligen har allt!

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt