Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Dockan Dockgatan 5A
4 495 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 148 kr
inkl. värme och vatten. En obligatorisk kostnad om 215 kr/månad tillkommer till avgiften och avser Telia Triple Play. Total månadsavgift blir 4363 kr.
Boarea: 88 m2
Areakälla: Föreningens information
Rum: 3
Våning: 2 av 6
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Balkong: Ja
Havsnära trea med access till rymlig terrass och balkong på attraktiva Dockan!

I Brf Kajhusen öppnar sig möjligheten till en charmig trea om 88 kvadratmeter! Denna fantastiska våning imponerar med en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, två rymliga sovrum, ett stilrent och helkaklat badrum med tvättmöjligheter, en praktisk gäst-WC samt direktaccess till en rymlig terrass och balkong som förhöjer boendekomforten. Ett modernt och inbjudande hem med närhet till stadens pulserande liv, smidiga kommunikationer och inte minst avkopplande havsbad inom bekvämt avstånd. Varmt välkomna på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vi tar oss upp till andra våningen och välkomnas in i denna trivsamma bostad med parkett på golvet och ljusa väggar som är genomgående i hela bostaden. Förvaringsmöjligheter finner vi i tre garderober.

Kök

Det stilrena köket från Ballingslöv utstrålar stil med sina vita luckor och smarta förvaringslösningar. Den kompletta maskinella utrustningen inkluderar kyl (Samsung), frys (Samsung), inbyggd ugn- och mikrovågsugn (Electrolux), induktionshäll (Bosch), fläkt samt diskmaskin (Samsung). Här finns även utrymme för ett matbord, perfekt för trevliga måltider i gott sällskap. Från köket har vi direktaccess till balkongen på ena sidan av våningen, perfekt för att skapa en charmig uteservering med plats för ett cafébord och bekväma möbler.

Vardagsrum

Vardagsrummet, i en öppen planlösning med köket, skapar en luftig och öppen atmosfär. Det generösa utrymmet rymmer en stor soffgrupp och mer därtill. Härifrån når vi våningens andra balkong med fantastisk utsikt mot hamnen och innergården. Den generösa ytan på balkongen lockar till att skapa en avslappnad loungehörna, med solstolar och andra bekvämligheter. En idyllisk plats att förlänga sommarkvällarna och njuta av varma dagar året runt.

Sovrum

Master bedroom har gott om utrymme för en dubbelsäng och tillhörande möbler. Förvaringsmöjligheterna är väl tillgodosedda med garderober och en praktisk klädkammare i anslutning.

Sovrum

Det här rummet erbjuder generösa kvadratmeter och möjligheter för flexibel möblering enligt dina behov och önskemål. Härifrån kan du även njuta av utsikten mot hamnen. För att säkerställa ordnad förvaring finns generösa garderober tillgängliga.

Badrum

Helkaklat badrum med svart klinkers och vitt kakel. Badrummet är inrett med wc, handfat med kommod, spegel, handdukstork, duschhörna samt tvättmaskin- och torktumlare med arbetsbänk och förvaringsskåp ovanför.

Gäst-WC

Gästwc med svart klinkers och vita väggar. Här är det inrett med wc, handfat, spegel samt badrumsskåp.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

C21

Lägenhetsnummer register:

1101

Andel i årsavgift:

1.2238

Kommentar till andelstal:

Andelstal insats har ej kunnat specificerats. Se andelstal under 'allmänt om lägenheten'.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

731116 kr

Andel i förening:

1.2238 %

Pantsättning:

Nej

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Dockporten 3

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2009

Uppvärmning:

Fjärrvärme och markvärmepump (el)

Ventilation:

FTX, F

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 68kWh/m²
Energiklass: C
Primärenergital: 74kWh/m²
Utförd
Datum: 6 sep. 2022

Förening

Namn:

Brf Kajhusen

Organisationsnummer:

769616-5039

Allmänt om föreningen:

Brf Kajhusen är en äkta bostadsrättsförening med gatuadresser Dockgatan 3, 5, 7 samt 9. I föreningen finns 80 lägenheter och 2 lokaler, samtliga lägenheter upplåts med bostadsrätt och 2 är hyresrättslokaler. Föreningen köpte fastigheten 2009 (äger marken). Den tekniska förvaltningen sköts av Sekant Fastighetsservice och den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick Förvaltning. Föreningen har infört gemensam el med individuell avläsning och debitering.

På källarplan finns garage, förvaringsplats för cyklar och barnvagnar samt lägenhetsförråd.
Övernattningslägenhet finns i föreningen och kan hyras till en kostnad om ca 300 kr/natt. Miljörum (placerade vid trapphus 3 och 7) där föreningen erbjuder källsortering.

Föreningen har en gemensam innergård med vackra planteringar. Gårdsmiljön har en direkt koppling till Dockans träbrygga.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen tillhandahåller garage i källaren om 75 platser. Kostnaden är fn 800 kr/månad. Det är för närvarande kö till garageplats. För elbilsladdplats tillkommer fn 200 kr + 2,75 kr/kWh. Bredablick förvaltar garageplatserna.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV, bredband (100 Mbit/s) och bredbandstelefoni via Telia. En obligatorisk kostnad om 215 kr/månad tillkommer för detta.

Renoveringar:

2016 installerades nytt säkerhetssystem med kameraövervakning i garaget och ny trädgård anlades med nya växter, sjösten och borttagning av häckar.
2017 fortsatte arbetet med utemiljön samt reglersystem för värme och ventilation byttes. Samma år spolades samtliga stammar hos medlemmar, gemensamma förrådsdörrar och hissar målades samt skador på putsen lagades.
2018 infördes gemensam el med individuell avläsning och debitering samt OVK utfördes i samtliga lägenheter.
2019 renoverades värmesystemet inklusive ny värmepump. Trädäcket på innergården byttes. Radonmätningar med gott resultat på samtliga mätpunkter har utförts.
2020 har man utfört fasadtvätt samt installerat nytt porttelefonsystem med automatiska dörrar.
2021 installation av laddstolpar för elbilar.
2022 underhållsspolning är gjord av stammarna. Målning av garage och byte till LED-armaturer. OVK-kontroll utförd.
2022 ny energideklaration
2023 bytt ut belysningen i garaget mot LED-armaturer.
2023 Installerade 8 stycken laddstolpar för elbilar.

Tillåter föreningen delat ägande:

Beslut tas av styrelsen.

Ekonomi:

Den senaste avgiftshöjningen skedde 2023-10-01 med 10%. Styrelsen har tagit ett beslut om att höja avgiften 2024-04-01 med 10%.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick Förvaltning AB.

Köparen betalar överlåtelse- och pantsättningsavgift. Överlåtelseavgift: ca 1 433 kr (2.5% av basbeloppet). Pantsättningsavgift: ca 573 kr (1% av basbeloppet).

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

För mer info, titta in på föreningens hemsida: www.brfkajhusen.se

Föreningsinformationen är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare Bredablick har uppgett följande andelstal:
Andel förening: 1,22380000%
Andel årsavgift: 1,22380000%
Andel kapital: 0,00000000%
Inga vidare specifikationer har angivits.

En obligatorisk kostnad om 215 kr/månad tillkommer till avgiften och avser Telia Triple Play.

Till lägenheten hör en balkong, föreningen har informerat om att balkongen innehas med nyttjanderätt.
Bostadsrättshavaren disponerar ett förråd.

Nuvarande bostadsinnehavare informerar om följande: Högskåp i badrum ingår ej.
Nuvarande bostadsinnehavare informerar om följande: Märken i parkettgolvet i köket.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Dockan är ett attraktivt område med blandade funktioner. Småbåtshamnen och den fantastiska utsikten över hamninloppet och Öresund gör Dockan till ett av Malmös mest eftertraktade områden för kontor och bostäder. De moderna bostäderna, marina miljön och närheten till de centrala delarna i Malmö skapar förutsättningar för ett unikt boende. Dockan ligger bara minuter från Malmö Centralstation och tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Med tåg eller buss tar man sig till de närliggande flygplatserna Sturup och Kastrup och vidare ut i världen. Vill man nyttja lokaltrafiken, trafikeras både Dockan och Västra Hamnen av bussar. Från hållplatsen vid Dockan tar det bara några minuter att åka buss till Centralstationen.

Från Dockan är det nära till allt. Både Malmö Centralstation och hela gamla citykärnan med Malmös stora shoppingutbud, restauranger och service ligger inom promenadavstånd. För att vardagen ska fungera tillfredsställande finns också en närbutik med livsmedel, restauranger och övrig service såsom vårdcentral, apotek, kemtvätt, gym med mera i området. Ett stort och välsorterat Ica Maxi och Systembolag ligger i nära anslutning.

De flesta bostadsrättsföreningarna på Dockan har egna garage som går att hyra. Utanför husen finns också besöksparkeringar. Det finns även ett stort parkeringshus på Hallenborgsgatan, P-huset Dockan som sköts av Parkering Malmö, där möjlighet finns att hyra extra parkeringsplatser.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt