Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Ribersborg Ernst Ahlgrensgatan 2A
5 495 000 kr som utgångspris
Avgift: 8 453 kr
inkl. värme, vatten, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg.
Boarea: 133 m2
Areakälla: Föreningens information
Rum: 6
Våning: 7 av 7
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Gavelvåning högst upp i huset med access till dubbla balkonger på bästa läge på Ribersborg!

Varmt välkommen till denna underbara sexrummare om 133 kvadratmeter med en oslagbar utsikt och fritt från insyn i sydväst, nu tillgänglig för försäljning på Ernst Ahlgrensgatan 2A, Ribersborg. Denna våning lockar med ett trivsamt vardagsrum med access till balkong i sydväst. Sömlöst integrerat med matrummet och en fransk balkong skapar en öppen atmosfär. Det uppfräschade köket behåller sin unika originalkaraktär. Fyra sovrum, varav ett med access till balkong i västerläge, ett stilrent renoverat badrum och en praktisk gäst-WC med tvättmöjligheter erbjuder en bekväm boendemiljö. Förvaring finns gott om i flertalet platsbyggda garderober, prydda med fina trädetaljer. Lägenheten är klokt indelad i en social och en sovrumsdel, vilket gör den idealisk för barnfamiljer. Här väntar en möjlighet att skapa ditt drömhem. Dessutom har föreningen en stor gemensam takterrass som gärna nyttjas under årets varma månader. Njut av denna våning på eftertraktat läge på Ribersborg med närhet till havet och stadens parker, samt flertalet caféer och restauranger. Varmt välkomna på visning!

Visningar

söndag 25 februari 12:00 - 12:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Rymlig hall med gott om plats för att hänga av ytterkläder och skor. För extra förvaring finns även generösa garderober längre in. På golvet ligger klinkers och väggarna är vita.

Vardagsrum

Välkomnande vardagsrum med direktaccess till sydvästlig balkong, erbjuder en bedårande utsikt över takåsarna och stora delar av Slottsstaden, med Pildammarna i fjärran. Den charmiga öppna spisen sätter tonen och, även om den för närvarande inte är i bruk, tillför den en extra mysfaktor till rummet och skapar en varm och inbjudande atmosfär. Här finns gott om utrymme för en härlig soffgrupp och mer, vilket skapar en inbjudande atmosfär. Smidig integration med matrummet och en fransk balkong ger en öppen och luftig känsla, vilket gör det till den perfekta platsen för avkoppling och gemenskap. På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är vita.

Kök

Köket är i original från byggnadsåret med stommar i massivt trä och väl underhållet. Generösa förvaringsmöjligheter får vi bakom vita luckor som kombineras fint med den gråa bänkskivan och vita kaklet ovanför. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl- och frys (Bosch), diskmaskin (Bosch), spis/ugn (Electrolux) samt fläkt (IKEA). På golvet ligger laminat och väggarna är tapetserade med Josef Franks Eldblomma.

Sovrum

Sovrum 1: Master bedroom med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Utmärkt förvaringsmöjligheter finner vi i en garderob i anslutning. På golvet ligger parkett och väggarna är vita.

Sovrum 2: Rum med plats för möblering efter behov och önskemål. Förvaring får vi i två inbyggda garderober. På golvet ligger parkett och väggarna är vita.

Sovrum 3: Rum med plats för möblering efter behov och önskemål. Härifrån har vi access till våningens andra balkong i väster med utsikt över gården, Öresundsdammarnas park och havet. Förvaring får vi i två inbyggda garderober. På golvet ligger parkett och väggarna är vita.

Sovrum 4: Rum med plats för möblering efter behov och önskemål. På golvet ligger parkett och väggarna är vita.

Badrum

Stilrent renoverat badrum från 2022. Vitt klinkers med svarta detaljer på golv och vitt kakel på väggarna. Här är det inrett med wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork samt badkar. Föredrar man endast dusch är det förberett så man bara kan ta bort badkaret. Här erbjuds även golvvärme för extra komfort.

Gäst-WC

Praktisk gäst-wc inrett med toalett, handfat, spegelskåp samt tvättmaskin.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

1603

Lägenhetsnummer register:

1603

Kommentar till andelstal:

Andel av årsavgift, andel i förening och andel insats har inte specificerats. Se andelstal under 'allmänt om lägenheten'.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

644960 kr

Pantsättning:

Ja

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1953

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

F

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 143kWh/m²
Energiklass: F
Primärenergital: 179kWh/m²
Utförd
Datum: 25 juni 2020

Förening

Namn:

Brf Stjärnehus 9

Organisationsnummer:

769613-2096

Allmänt om föreningen:

Brf Stjärnehus 9 bildades 2005, och köpte fastigheten den 10 december 2009. Tidigare ägare var Svensk handel pensionskassa (PKP). Teknisk och ekonomisk förvaltning sköts av Förvaltning AB Stadsbostäder i Malmö. I huset finns det 42 lägenheter, 1 lokal om 25 kvm med adress Ernst Ahlgrensgatan 2a och 2b, samt Tessins väg 11. En hyresrätt finns kvar i huset som i sinom tid kommer att säljas och föreningen kan tillgodose sig tillskottet.

Gemensamma utrymmen:
Två tvättstugor finns i källaren, med två tvättmaskiner vardera, torktumlare samt torkrum.
I källaren finns cykel- och barnvagnsrum.
Trapphusen utgörs av trapplöp i terrass, dvs flera nivåer på varje våningsplan.
Föreningen har miljöstation för hushållsavfall och källsortering.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har ett garage med 35 platser som kan hyras till en kostnad av 700 kr/månad. Kölista tillämpas.

Bredband/TV:

Telia är leverantör av bredband via fiberanslutning 100/100 mbit, detta ingår i månadsavgiften. Det finns även möjlighet för varje hushåll att göra egna tillval och uppgraderingar, till exempel beställa digital-TV eller IP telefoni. Telenor är leverantör av tv-kanaler, detta ingår i månadsavgiften. För utökat utbud av kanalpaket rekommenderas Telia då de är leverantör av gemensamt bredband för föreningen.

Renoveringar:

2011 tak och fasad renovering, säkerhetsdörrar installerades i samtliga lägenheter och fiber drogs in.
2012 piskbalkongen fräschades upp och Eon bytte kostnadsfritt ut den inkommande fjärrvärmeledningen mot en ny.
2013 spolning av avloppsstammarna, målning av golv i källare och torkrum samt iordningsställande av styrelserum.
2014 hissarna renoverades.
2015 utvändig renovering av garaget.
2016 invändig renovering av ytskikt i garaget.
2016- 2017 förprojektering av stamrenoveringen.
2017 garageport samt entrédörrar byttes, installation och drifttagning av gemensamt bredband via Telia samt förstärkning av golvet i miljöhuset.
2018 OVK.
2019 nya frånluftsfläktar i tak installerades.
2019-2020 nya tappvattenstammar, värmecentral och radiatorventiler installerades.
2020 brandlarm tvättstugor.
2021 automatiska dörröppnare till källare och garage installerades.
2021 uppfräschning innergård.
2023 spolning avloppsstammar.
2023 OVK

Planerat underhåll:
2024 renovering miljöstation.
2025 renovering av spillvattenstammar.
2027 renovering elstigare inkl laddstation garage.
2029 uppfräschning trapphus (målning och ny belysning).
2032 utvidgat passagesystem m.m.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, men endast av fysisk person.

Ekonomi:

Den senaste avgiftshöjningen skedde 2024-01-01 med 3%. Dem räknar med en höjning mellan 3-5% vid kommande årsskiften men inget är bestämt och allt beror på utvecklingen i omvärlden.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Stadsbostäder.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

För mer information besök gärna föreningens hemsida: http://www.stjarnehus9.se

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare Förvaltnings AB Stadsbostäder har uppgett följande andelstal:
Andelstal ek plan: 3,6000000
Andelstal exkl kapital: 3,6000000
Andelstal kapital: 0,0000000
Inga vidare specifikationer har angivits.

Till lägenheten hör ett vinds- samt källarförråd.
Till lägenheten hör två balkonger, föreningen har informerat om att balkongerna innehas med nyttjanderätt.

Nuvarande bostadsinnehavare informerar om följande: Tvättmaskin ingår i köpet.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Ribersborg, eller "Ribban" som det kallas i folkmun, har blivit ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Trots ett tättbebyggt område möts ljus, luft och hav här och erbjuder en helhetslösning för alla generationer och hushåll.

I Västra Innerstaden, längs kusten mellan Malmöhus slott och Fridhems villastad, har Ribersborg vuxit fram i etapper mellan 1910- och 1960-talet. De sydöstra delarna har en sluten kvartersbebyggelse och i söder ser vi öppen gårdsbebyggelse i lägre skala. Idag är det främst de höga skivhusen som ger Ribersborg dess unika karaktär. Närmast stranden, havet och Öresundsparken är de hela nio våningar höga och trappas av in mot resten av staden.

Stadsingenjör Bülow-Hübe tog fram stadsplanen redan 1936 och vi känner igen områdets funkisideal sedan dess. Ljus och luft är ledorden på Ribersborg. Du som är intresserad av arkitektur hittar tidstypiska funktionalistiska hus i kvarteret Peterstorp, med välkända Ribershus som främsta exempel. Ett lekfullt hus från 50-talet är Kollektivhuset på Tessins Väg med sina överraskande fönsterformer. Arvet från arkitekterna lever även vidare i områdets gatunamn, tillsammans med svenska konstnärer och författare. Här hittar vi till exempel Roslins väg, Nicoloviusgatan och Ernst Ahlgrensgatan.

På Ribersborg finns alla möjligheter till ett aktivt liv. Stranden och havet lockar sommartid med flera kultur- och idrottsarrangemang utöver traditionellt strandliv. Under hela året utgör alla cykel- och promenadstråk utmärkta tillfällen för träning och avkoppling. Tessinparken och Slottsparken ligger också nära, vilket på det hela gör ett perfekt område för dig som är hundägare. Kronan på verket måste vara Kallbadhuset, "Kallis", med sin karaktäristiska brygga och strålande utsikt, restaurang och bastu.

Den praktiska funkisstilen tillsammans med områdets mycket tilltalande läge har attraherat många familjer genom åren. Här finns affärer, restauranger och andra tjänster på nära håll. Flera förskolor och två grundskolor, Ribersborgsskolan och Fridhemsskolan, ligger i området. För dig som pendlar finns goda möjligheter att snabbt ta dig in till centralen och om du jobbar i stan tar det endast fem till tio minuter att cykla in till stortorget.

En lugn och central stadsdel med ett serviceutbud som liknar det i city gör det inte svårt att förstå områdets popularitet. Det är enkelt att bo på Ribersborg!

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt