Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Rörsjöstaden Föreningsgatan 54C
895 000 kr som utgångspris
Avgift: 13 818 kr
inkl. värme, vatten och kabel-TV.
Boarea: 115 m2
Areakälla: Föreningens information
Våning: 1 av 5
Hiss: Nej
Fantastisk bostadsrättslokal på perfekt skyltläge i härliga Rörsjöstaden!

Nu ges ett strålande tillfälle att förvärva denna rymliga bostadsrättslokal, belägen på suveränt skyltläge på hörnan av Föreningsgatan/Celsiusgatan. Lokalens generösa kvadratmeter gör lokalen väldigt formbar och möjliggör flera olika användningsområden. Stora fönsterpartier skänker både fint ljus och skapar perfekt yta för marknadsföring och produktexponering. Varmt välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

16

Andel i årsavgift:

4.2396

Kommentar till andelstal:

Föreningens ekonomiska förvaltare HSB har uppgett följande andelstal: Andelstal insats: 4,2396%. Andel av årsavgift: 4,2396%. Inga vidare specifikationer har angivits. (Andel i förening avser andel insats.)

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

571663 kr

Andel i förening:

4.2396 %

Pantsättning:

Nej

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Enen 3

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1948

Uppvärmning:

Markvärmepump (el) och naturgas, stadsgas

Ventilation:

Självdrag

Energideklaration:

Energiklass: D
Primärenergital: 120kWh/m²
Utförd
Datum: 18 apr. 2019

Förening

Namn:

HSB Brf Eken

Organisationsnummer:

746000-5270

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Eken bildades 1948 i samband med byggnationen och består av 71 bostadsrätter samt 4 bostadsrättslokaler och 3 hyresrättslokaler, föreningen äger fastigheten. Föreningen hus vetter ut mot Föreningsgatan, Celsiusgatan och Bertrandsgatan. Adresser: Celsiusgatan 13 A-C, Föreningsgatan 54 A-C samt Bertrandsgatan 2 A-F. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.

I föreningen finns en festlokal samt övernattningsrum för uthyrning. För aktuella priser besök gärna föreningens hemsida. Det finns två stycken tvättstugor vilka totalrenoverades 2004. Tvättstugorna ligger på Bertrandsgatan respektive Celsiusgatan och är tillgänglig mellan 08.00-23.00. Dessa är utrustad med två stycken tvättmaskiner, torktumlare och mangel. Torkrum finns i anslutning till tvättstugorna. Bokning sker via föreningens hemsida eller elektronisk bokningstavla.

Föreningen har en underbar innergård med stort trädäck med en av de totalt tre grillplatser som finns på gården. Grönska, myshörnor samt en liten damm.

Föreningen har tecknat ett gemensamt bostadsrättstillägg via Folksam som ingår i avgiften. Medlemmen måste fortsatt själv teckna en egen hemförsäkring.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har inga egna parkeringsplatser eller garage. Boendeparkering råder i området. För mer info se: www.malmo.se

Bredband/TV:

Grundutbud av tv-kanaler via Tele2 ingår i avgiften. Föreningen tillhandahåller bredband via fiber i samtliga bostadsrätter genom avtal med Ownit. Föreningen debiterar för nuvarande 75 kr/mån (obligatorisk avgift) för bredbandet (bredband 700-1000/700-1000 Mb, IP-telefoni samt 25 Gb-online lagring). Vill man kan man använda Tele2-internet via tv-uttaget men då får man teckna eget avtal. Den obligatoriska bredbandsavgiften debiteras ändå på bostadsrätten.

Renoveringar:

1998: vattenstammar till kök och badrum bytta samt takrenovering.
2002: byttes elstigare i fastigheten (3-fas finns).
2004: totalrenoverades tvättstugorna.
2008/2009: renoverades samtliga nio trapphus.
2011: bytte föreningens uppvärmningssystem från fjärrvärme. Man installerade grundvattenpumpar med naturgas som spetseffekt vid extremt kallt väder.
2012: renoverades föreningens hissar som finns i portarna till Föreningsgatan. Föreningen köpte in brandvarnare, brandfilt samt brandsläckare till lägenheterna.
2013: byggde föreningen om 3 lokaler till bostadsrätter.
2014: fönster: originalfönster finns i hela fastigheten förutom fönster vid slopade franska balkonger (utbytta ca 1986) samt i bostadsrätterna nr. 76, 77 och 78 som är helt utbytta 2014.
Ommålning utvändigt av fönsterna är utförd 2014-2015.
Mot Föreningsgatan samt Celsiusgatan finns fönster med ljuddämpande glas.
2015: diverse målningsarbete.
2015: relining av avlopp i både kök och badrum.
2016: nytt miljöhus uppfördes.
2018: köket i gemensamhetslokalen Ekroten renoverades.
2019: genomfördes spolning och värmesystemet sågs över.
2021: omfogning och rengöring av fasad.
2022-23: infodring av självdrags- och imkanaler till ventilationen, byte av passagesystem.
2023: Byte av maskiner i tvättstugorna.

Planerade renoveringar:
• Renovering av fönster (beslut om åtgärd och omfattning), 2023-2024.
• Renovering samlingslokal Ekroten (beslut av omfattning och tid), 2025-2026.
• Kontroll av statusen på radiatorer (beslut om eventuell åtgärd), 2025.

Hur kommande arbeten ska finansieras kommer att beslutas när man vet omfattning och kostnad.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ägaren måste äga 51 % och bo i lägenheten.

Ekonomi:

Avgiften höjdes med 18% den 1/1 2024.
Beslut om storlek tas av styrelsen under hösten när budget för kommande verksamhetsår är framtagen.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp och pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp vid pantsättning.
HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Föreningen har egen enhetsmätning av el och därmed sker ingen fakturering från nät-och energileverantörer till medlemmarna. Brf Eken fakturerar den faktiska förbrukningen på avgiftsavin.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: http://www.hsbeken.se/

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterat 2023-11-28. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare HSB har uppgett följande andelstal:
Andelstal insats: 4,2396%.
Andel av årsavgift: 4,2396%.
Inga vidare specifikationer har angivits.

Omgivning

Allmänt om området:

Rörsjöstaden är en central stadsdel i Malmö city med en unik, parisdoftande atmosfär. Kvarteren karaktäriseras av vackra, anrika fastigheter. Här står hög livskvalitet och romantiska detaljer i fokus och kvarteren är hem åt några av Malmös mer välbärgade invånare. Sekelskiftesdrömmar med rum i fil, stora fönster och högt i tak är ledorden.
Rörsjöstaden var från början plats åt en grund sjö, Östra Rörsjön, som låg utanför Malmös murar. När det var dags att bygga ut staden på 1800-talet dikades sjön ut för att ge plats åt bebyggelsen. Dåvarande stadsingenjör Georg Gustafsson ritade upp stadsdelen. Inspirerat av Paris stadsplan och uppbyggt kring Kungsgatan, en bred boulevard, började Rörsjöstaden byggas på 1870-talet. Kornettsgatan, Kommendörsgatan och Löjtnantsgatan har några av de äldsta husen.
Pampiga S:t Pauli kyrka dominerar området och bidrar, tillsammans med de grönskande parkerna, till den lugna, behagliga känslan trots att Malmös citypuls och gågata bara ligger 5 minuter härifrån. Från Kungsgatan, den centrala boulevarden, utgår mindre smågator, varför det är mycket lite trafik i området. Om du värdesätter ett lugnt, grönt läge mitt i stan med vackra hus med anor är det till Rörsjöstaden du ska flytta.
Det finns gott om skolor i området. Pauliskolan, Värnhemsskolan och Malmö latinskola ligger här, bredvid samhällsfunktioner som brandstation, länsstyrelsen och skatteverket. Här finns också den gröna Rörsjöparken med cykelbanor och lekplatser. Det unika funkisprojektet kvarter Malmgården ligger också här, och kan ses som ett av arkitekt Eric Sigfrid Perssons moderna mästerverk från 1935. På sin tid var Malmgården höjden av modernitet och komfort.
Kommunikation är en av fördelarna med att bo i Rörsjöstaden. Promenadavstånd råder till det mesta inom Malmö, samtidigt som kollektivtrafiken är utomordentlig. Värnhem ligger alldeles bredvid och är en knutpunkt för de flesta stora busslinjer både inom Malmö och ut till övriga Skåne. Tågstationen Triangeln med citytunneln och närhet till Köpenhamn ligger inom promenadavstånd. För dig som hellre tar bilen gäller ofta parkering på gatan med särskilda erbjudanden för dig som boende.
I Rörsjöstaden finns många spännande butiker, restauranger och kvarteren har ett rikt kulturliv. Maträtter från världens alla hörn, som sig bör i Malmö, ger ett fantastiskt kulinariskt utbud redan utanför ytterdörren. Köpcentret Entré, som byggs om i rask fart till Malmö PLAZA ligger bara ett stenkast bort vid Värnhem och kommer att husera biosalong, foodcourt och över 100 butiker.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt