Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Hyllie Friggs Gränd 14
2 395 000 kr som utgångspris Högsta bud: 2 340 000 kr
Avgift: 4 279 kr
inkl. värme och kallvatten. Ett obligatoriskt tillägg om 220 kr/månad tillkommer på månadsavgiften för tv och bredband via Telia Triple Play.
Boarea: 61 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 4 av 4
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Inbjudande hörntvåa med fri utsikt och balkong i söderläge!

Högst upp i huset finns nu möjlighet till denna toppmoderna gaveltvåa med fri utsikt i väster! Lägenheten bjuder på eleganta materialval, väggar i ljusa, behagliga toner, vackra genomgående parkettgolv och påkostade lösningar för ett smart och trivsamt hem. Stort badrum med badkar och egna tvättmöjligheter finns att tillgå samt en smakfull och kvalitativ köksinteriör i vitt från Vedum med arbetsytor i praktisk laminat. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum erbjuder sociala ytor av vida kvadrat där både generös soffgrupp och ett större matrumsmöblemang enkelt får plats. Härifrån är det direktaccess via en helglasad terrassdörr ut till den inbjudande balkongen i härligt söderläge. Lägg där till ett bra sovrum med praktisk förvaring i skjutdörrsgarderob med kvalitativ inredning från Elfa. Här är det lätt att känna sig lite bortskämd med ett boende utöver det vanliga och med ett perfekt läge med närhet till Emporias stora utbud. Dessutom finns Hyllie Station ett stenkast bort och erbjuder pendlaren utmärkta kommunikationer både in till Malmö och Köpenhamn, samt allt som finns att tillgå i form av shopping- och restaurangutbud. Varmt välkomna!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen är rymlig och inbjudande med sin stilrena kombination av klinker på golv (Carrara Bianco) som sedan övergår i tidlöst parkettgolv i samspel med ljusa väggar, vilket är ett tema som genomsyrar hela bostaden och skapar en fin sammanhängande känsla. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna.

Kök

Vidare in väntar smakfullt kök från Vedum, med utmärkta förvaringsmöjligheter bakom vita, släta luckor som möter vitt kakel ovanför arbetsytor i praktiskt ljusgrått laminat. Den maskinella utrustningen från Siemens består av Kombinerad kyl och frys, integrerad diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, induktionshäll, inbyggd ugn och fläkt från Franke. I anslutning till kök och matplats når vi den söderliggande balkongen via helglasad terrassdörr.

Vardagsrum

Näst på tur väntar vardagsrum i en öppen planlösning med kök. Ljuset strömmar in från flera stora fönsterpartier i två väderstreck. Vardagsrummet möbleras med lätthet med både soffgrupp och sköna fåtöljer, och invid köket placeras med fördel ett större middagsbord. Under våra fötter vilar ett parkettgolv i ek som möter ljusa väggar. I hela våningen sitter snygga socklar i ek som extra tillval.

Sovrum

Ett inbjudande och väl tilltaget sovrum når vi från hallen och erbjuder möjlighet till både dubbelsäng och tillhörande möblemang. Förvaringen är optimal med skjutdörrsgarderob med två spegeldörrar och två grå dörrar samt med kvalitativt Elfa-system invändigt. Även här ligger enhetlig ekparkett på golv som ackompanjeras av målade väggar i ljusgrå kulör.

Badrum

Hemmets badrum är beläget i anslutning till hallen. Mattvita helkaklade väggar samspelar med hexagonklinkergolv i grått i kombination med dimbar belysning i tak. Välförsett med wc, handfat med kommod i ek, badrumsskåp med spegel och belysning från Svedbergs samt badkar som tillval. Smart integrerad klädvårdsavdelning med både tvättmaskin och torktumlare från Siemens för högsta komfort, samt arbetsbänk i laminat med vita väggskåp ovanför.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

9-1303/LM1303

Kommentar till nettoskuldsättningen:

Kontakta mäklaren för mer information.

Andel i förening:

0.71953 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Höder 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2019

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 48kWh/m²
Energiklass: C
Primärenergital: 71kWh/m²
Utförd
Datum: 31 mars 2020

Förening

Namn:

Brf Hyllie Gränd 1

Organisationsnummer:

769632-1822

Allmänt om föreningen:

Brf Hyllie Gränd 1 är en äkta bostadsrättsförening som består av 139 nyproducerade moderna lägenheter där JM var byggherre. Första inflyttning var hösten 2018- våren 2019. Lägenheterna består av 1-5 rum och kök om 27-109 kvadratmeter. Total boarea är 8 473 kvadratmeter. Föreningen äger marken.

Grönskande innergård med perenner, träd, buskar och en lummig pergola samt pingisbord. Föreningen har en lokal för uthyrning i gatuplan, adressen är Bures Gata 15. Miljörum finns på första våningen för källsortering av sopor, där det även finns cykelrum och barnvagnsrum.

Vattenburet radiatorsystem. Föreningen har gemensamt avtal för varmvatten och medlemmen debiteras utefter faktisk förbrukning.
Mätare för individuell varmvattenförbrukning finns till varje lägenhet. För närvarande debiteras denna varje månad men kommer framöver att faktureras per kvartal. Varmvatten debiteras på föreningens avier. Vid överlåtelse av bostad går debiteringen av tidigare förbrukning över på nästa ägare.
Respektive medlem ansvarar själv för sitt el-abonnemang.

Föreningen har ett bygglov för inglasning av balkonger och uteplatser som vetter mot innergården (dock ej för gårdsvända balkonger på Friggs Gränd 12 i dagsläget). Bygglov beviljades 2020-01-14 och är giltigt i fem år framöver. Lägenhetsinnehavaren bekostar själv inglasning av balkong/uteplats. Bygglov gäller ej för balkonger som vetter mot gränden.

Om du har lägenhet i markplan ansvarar du själv för att sköta om växter och markbeläggning på uteplatsen. Kontakta styrelsen om du har några frågor. Marken i anslutning till bostadsrätten ingår i bostadsrätten, enligt ekonomisk plan (upplåten med bostadsrätt). Omfattningen framgår av upplåtelseavtal. Föreningen äger marken.

Riksbyggen är sedan januari 2021 ekonomisk förvaltare i föreningen.

Bostadsrättstilläggsförsäkringen ingår via föreningen, som medlem behöver du endast teckna vanlig hemförsäkring.

Föreningen informerar om att balkonger och uteplatser är upplåtna med bostadsrätt och förråd är upplåtna med nyttjanderätt.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har 57 garageplatser i underjordiskt garage, av dessa är 6 utrustade med laddstation för elbil. Kostnad för vanlig garageplats är 1070 kr/månad och för el-bil kostar garageplats 1420 kr/månad. Föreningen innehar även 8 MC-platser. Kostnaden för en MC-plats uppgår till 355 kr/månad. Separat kösystem tillämpas. Kontakta föreningen för dagsaktuell kö. Utöver dessa platser så har föreningen även ett avtal med Malmö Kommun som ger medlemmarna rätt att hyra 27 platser i intilliggande parkeringshus (25-årigt avtal). Kösystem tillämpas. Kontakta P-Malmö för information kring parkering i detta garage.

Bredband/TV:

Ett obligatoriskt tillägg för Telia Triple Play tillkommer på månadsavgiften om 220 kr/mån och avser tv, bredband och ip-telefoni (ej samtal).

Renoveringar:

Då byggnaden uppfördes 2018 finns inga planerade renoveringar i dagsläget.
Föreningen planerar att byta passersystem i framtiden och har diskussioner med JM om att de ska stå för detta enligt realtionshandlingar. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, minsta ägarandel är 10% för den/de personer som ska bo i lägenheten.

Ekonomi:

Avgiften höjdes med 20 % från 1/1 2023. Föreningen har beslutat att höja avgiften den 1/1-24 men har ännu inte beslutat med hur mycket.

En överlåtelseavgift tas ut om 1313 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 525 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1 313 kr

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från förening, uppdaterad 2023-04-21. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna före ett köp.
Besök gärna föreningens hemsida https://hylliegrand1.se/.

Allmänt om lägenheten

Ett obligatoriskt tillägg om 220kr/månad tillkommer på månadsavgiften och avser tv och bredband via Telia Triple Play.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Persienner finns i lägenhetens samtliga fönster.

Omgivning

Allmänt om området:

Expansivt område som med sin unika lägesplacering och tillgänglighet utgör ett område där tågförbindelser och kommunikation står i centrum. I Hyllie kombineras och förenas en modern stadsbebyggelse tillsammans med parkmiljöer, skånskt kulturlandskap och attraktiv boendemiljö. Hyllie station är en knutpunkt för tågfärder söderöver mot bland annat Ystad, västerut mot Danmark med Kastrup och Köpenhamn eller norröver mot övriga Sverige. Emporia, köpcentrumet som är beläget intill Hyllie Stationstorg och rymmer ca 200 butiker, restauranger och större matbutiker såsom Willys och ICA Kvantum. I östra delen av området, mot Pildammsvägen, planeras och byggs för närvarande ytterligare större matbutik.

Skola och förskolor finns lättillgängligt i området, bland annat Hyllievångsskolan (upp till åk. 6) och Tors förskola. Området erbjuder dessutom faciliteter såsom Malmö Arena, Malmömässan, Hylliebadet, Hyllie Sportcenter, flera gym, restaurangutbud, närservice och frisörer.

Parkering finns främst längst med gatorna och Emporias parkering/garage. I området finns dessutom parkeringsgarage som tillhandahålls via P-Malmö. Hyllie ligger lättillgängligt ut till ringvägen för den som pendlar med bil och vill ta sig ut på motorvägen snabbt och smidigt.

I Hyllie bor man i modern boendemiljö på attraktivt läge, på några minuter är man med tåget i centrala delarna av Malmö och 15 minuter bort Kastrup och Danmark. Tillgängligt och modernt men samtidigt nära naturen.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.
Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.
Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel. Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.
Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.
DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.
ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.
BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.
HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.
ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Budhistorik

2 340 000 kr 2 2024-02-13T15:58:28
2 330 000 kr 1 2024-02-13T13:30:55
2 310 000 kr 2 2024-02-12T16:32:54
2 300 000 kr 1 2024-02-12T15:33:12
2 290 000 kr 2 2024-02-12T11:51:02
2 240 000 kr 1 2024-02-12T11:44:01

Kolla restider

Alla lediga objekt