Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Fågelbacken Herrestadsgatan 2D
3 125 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 930 kr
inkl. kallvatten, värme och brf-tilläggsförsäkring. Ett obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 299 kr/månad. Dessutom tillkommer ett preliminärt el-tillägg om 333 kr/månad samt preliminärt varmvattentillägg om 140 kr/månad. Total månadsavgift blir 4 551 kr.
Boarea: 66.5 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 1 av 8
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Uteplats: Ja
Tilltalande och stilren tvårummare med direktaccess till njutbar uteplats!

I denna magnifika tvårummare med egen ingång och med uteplatsaccess i soligt läge väntar ett synnerligen smakfullt hem med ett strålande ljusinsläpp, glädjande takhöjd och luftig, öppen planlösning mellan kök och generösa allrumskvadrat. Klassisk parkett samspelar med vitmålade, släta väggar, generösa fönsterpartier och vacker köksinteriör i vitt från Marbodal. Vidare finner vi ett inbjudande sovrum med utmärkta förvaringsmöjligheter i walk in closet samt ett stilrent helkaklat badrum med dusch och smidig tvättmaskin samt torktumlare. Här bor man på eftertraktat läge i Slottsstaden med närhet till havet, stadens parker samt flertalet caféer och restauranger. Välkomna på visning!

Visningar

fredag 23 februari 16:00 - 16:30
Boka tid för visning!
söndag 25 februari 15:00 - 15:30
Boka tid för visning!
tisdag 27 februari 16:30 - 17:00
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen är rymlig och inbjudande med tålig klinker på golv som övergår i klassisk ekparkett, som tillsammans med vitmålade väggar och en glädjande takhöjd utgör ett genomgående inslag för hela bostaden. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna och även bra förvaring i skjutdörrsgarderob.

Badrum

Badrummet är inrett med ljusgrå klinker och helkaklade väggar i vitt (2016) samt med inredning från Marbodal. Här finner vi dusch med takdusch och vikdörrar i klarglas, spegel, handfat med kommod, wc samt tvättmaskin och torktumlare med bänkskiva i grå laminat och förvaring i skåp ovan.

Vardagsrum

I öppen planlösning med köket väntar generösa allrumskvadrat, där ljuset strömmar in från stora fönsterpartier och plats medges för såväl soffgrupp som middagsbord i anslutning till köket. Enhetlig parkett kombineras med putsade väggar i vitt.

Kök

Vidare in åtnjuts en smakfull köksinteriör från Marbodal med fin förvaring bakom släta luckor i tidlöst vitt. Bra arbetsytor i grå laminat med vitt kakel ovanför samt rostfri maskinell utrustning från Electrolux som består av kyl och frys i full höjd, integrerad diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, inbyggd ugn och spishäll med integrerad fläkt ovan.

Sovrum

Sovrummet är trivsamt och inbjudande med ljusbringande fönsterparti, smyckande ekparkett och putsade väggar i vitt. I rummet finns gott om plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang och förvaring finner vi i walk in closet.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

1003

Lägenhetsnummer register:

1003

Andel i årsavgift:

3.32

Kommentar till andelstal:

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare. Andelstal: 3,31580 %. Andel kapital: 3,31580 %. Andel årsavgift: 3,32 %. Andel insats har ej specificerats av föreningen.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

729082 kr

Andel i förening:

3.3158 %

Pantsättning:

Ja

Beskrivning uteplats:

Lägenheten har direktaccess till njutbar uteplats. Föreningen har i ändamål att upplåta bostäder och där tillhörande mark för permanent boende åt medlemmarna för nyttjande utan tidsbegränsning.

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Luggude 10

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 135kWh/m²
Energiklass: F
Primärenergital: 167kWh/m²
Utförd
Datum: 11 dec. 2019

Förening

Namn:

Brf Luggude

Organisationsnummer:

769626-0038

Allmänt om föreningen:

Brf Luggude registrerades 2013 och är en äkta bostadsrättsförening som består av 29 lägenheter och 2 hyreslokaler. Föreningens byggnader uppfördes 2015 och fördelar sig över adresserna Östra Kristinelundsvägen 4B och Herrestadsgatan 2A-2C. Amentum Syd AB sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

I föreningen finns gemensamt miljöhus och ett cykelrum i källaren.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa, bostadsrättstillägg ingår i försäkringen.

Föreningen har gemensamt avtal för el och varmvatten.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen tillhandhåller inga egna parkeringsplatser.

Bredband/TV:

Föreningen har tecknat ett gemensamt avtal för kabel-TV och bredband (100/100 Mbits/s) via Telia. Ett obligatoriskt tillägg för detta tillkommer om 299 kr/månad.

Renoveringar:

Då byggnaderna uppfördes 2015 planeras inga större underhållsåtgärder för de kommande åren.

Föreningen avser att uppdatera cykelrum men det är inget som i sig genererar någon avgiftshöjning.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen godkänner delat medlemskap. Den som bor i lägenheten måste äga minst 10%.

Ekonomi:

Föreningen höjde avgiften med 4% från och med januari 2023 och planerar att göra samma höjning i fyra år framöver.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen om ca 1000 kr och en eventuell pantsättningsavgift av pantsättaren om ca 400kr.

Överlåtelseavgift:

1 000 kr

Pantsättningsavgift:

400 kr

Övrigt:

Ovanstående föreningsuppgifter är inhämtade från representant ur styrelsen 2023-08-12. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen.

Allmänt om lägenheten

Bostadsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare. Andelstal: 3,31580 %. Andel kapital: 3,31580 %. Andel årsavgift: 3,32 %. Andel insats har ej specificerats av föreningen.

Ett obligatoriskt tillägg för bredband/TV tillkommer om 299 kr/månad. Dessutom tillkommer ett preliminärt el-tillägg om 333 kr/månad samt preliminärt varmvattentillägg om 140 kr/månad. Total månadsavgift blir 4 551 kr.
Det preliminära tillägget för el och varmvatten justeras sedan halvårsvis efter faktisk förbrukning.

Omgivning

Allmänt om området:

Eftertraktat bostadsområde beläget i västra innerstaden. Placerat mellan John Ericssons väg i söder och Regementsgatan i norr samt Mariedalsvägen i väster.

Centralt läge i Malmö som präglas av bland annat närhet till hav, grönområden, city och inte minst Triangeln. Flerfamiljshusen dominerar med både bostadsrätter och hyresrätter. De flesta fastigheter i bostadsområdet är byggda runt 1940-talet.

I området finns det mesta i form av närservice såsom matbutiker, caféer och restauranger, träningsmöjligheter med mera. Kronprinsens stora utbud av bland annat shoppingmöjligheter och stora matbutiker ligger i närområdet. På Köpenhamnsvägen finns det ett flertal olika restauranger och caféer.

I denna stadsdel är kommunikationsmöjligheter utmärkta. Det finns gott om busshållplatser och busslinjer som kör åt olika stadsdelar med tajta mellanrum. Närheten till Triangelns citytunnel erbjuder dessutom fenomenala pendlingsmöjligheter även utanför staden och till utlandet. För den som hellre cyklar till sina destinationer i staden erbjuds det ett välutvecklat nät av cykelvägar.

Promenadavstånd in till city, till stranden och även flera av Malmös fina parker. Slottsparken och Pildammsparken är två utmärkta exempel på detta. På sommaren är närheten till "Ribban" en stor fördel. Här kan man njuta av ett svalkande dopp i havet eller av en promenad längs den långa Ribersborgsstranden. Valet är ditt!

Närområdet erbjuder ett flertal skolor vilket innebär att barnens väg till skolan inte blir lång. Det finns gott om förskolor på promenadavstånd. Vårdcentral, tandläkare, BVC med mera ligger nära till hands.

I området råder prisvärt boendeparkering under dagtid. På kvällen efter ett visst klockslag är det tillåtet att parkera fritt utan avgift. Det finns flertal parkerings- och garagemöjligheter som kan hyras.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningspliktA
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt