Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Dammfri Hillerödsvägen 5C
1 995 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 618 kr
I avgiften ingår VA och bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg tillkommer månadsvis avseende värme (723 kr), kabel TV (90 kr), bredband (75 kr) och administrativ avgift el (16 kr). Total kostnad blir 4522 kr/månad.
Boarea: 55.5 m2
Areakälla: Enligt föreningens lägenhetsförteckning.
Rum: 2
Våning: 1.5 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Genomgående 2:a med balkong i soligt västerläge!

På bästa läge, med gårdsvänd västerbalkong, kan vi med stolthet presentera denna genomgående 2:a med 55,5 renoverade kvadratmeter. Fint ljusinsläpp från morgon till kväll. Bostaden erbjuder allt man kan tänka sig och vi kan med enkelhet bocka av även den mest kräsna bostadsköparens krav och attribut. Uppmärksamheten fångas prompt av de vackra gårdsmiljöerna som omgärdar bostaden och de vackra husen.

Du bor i en stabil förening som köpt loss tomten och lagt stora renoveringar bakom sig men med fortsatt stabil och god ekonomi som fanbärare för detta fina boende. Läget utgör idag en perfekt placering i det allt mer växande och attraktiva området , beläget på cykelavstånd till City. Dessutom ligger området ett stenkast från stadens bästa parker som är lätt att förälskas i. Här finns närhet till allt från dagligvarubutiker till Ribersborgsstranden som nås på bara några minuter med cykel.

Välkommen hem!

Visningar

söndag 21 april 14:30 - 15:00
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vi välkomnas av nymålade vita väggar och stiligt, eftertraktat kalkstensgolv som fint växlas över till vacker fiskbensparkett. Redan här ges känslan av den charm som denna lägenhet skänker dess besökare. Här finns plats för avhängning vid entrén och i inbyggd garderob.

Kök

Till höger om hallen hittar vi det härliga köket som erbjuder allt man kan önska sig. Ljusa vita väggar och vackert ljust golv. Dekorativt snyggt vitt stänkskydd som matchar fint till den ljusa bänkskivanskivan. Maskinparken består av ugn, diskmaskin, mikro, häll, fläkt, kyl och frys.Ett mycket praktiskt kök med goda förvaringsutrymmen och yta för matplats.

Vardagsrum

Vi går längre in lägenheten och hittar det stora härliga vardagsrummet med stora fönsterpartier mot innergården. Vacker fiskbensparkett på golv och ljust målade väggar. Här finns yta för såväl soffmöbler som matbord. Som pricken över i:et ges här en fantastisk balkong i soligt västerläge.

Sovrum

Detta eleganta och framför allt praktiska sovrum ger lägenheten en extra touch. Stora fönsterpartier med fransk balkong skänker rikligt med ljus på förmiddagen. Väggarna är målade i vit färg som passar utmärkt till det ljusa furugolvet. Här finns gott om plats för förvaring i tre rymligt platsbyggda garderober samt i en klädkammare på höger sida.

Badrum

Smakfullt renoverat badrum med golvvärme! Badrummets stilfulla interiörs består av gråa klinkerplattor på golv och vitt kakel på vägg. Badrumsutrustning består av handfat med underskåp, spegel, vikbar duschvägg och WC. Renoverat i sin helhet under 2020.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

89

Andel i årsavgift:

0.74744

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

457715 kr

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadsår:

1945

Förening

Namn:

Brf Viborg 1

Organisationsnummer:

746000-8209

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Viborg 1 är en äkta bostadsrättsförening belägen på härliga Dammfri i Malmö. Föreningens sex olika byggnader stod färdiga under år 1947-1948 och omfattar 122 lägenheter samt 4 lokaler som samtliga upplåts med bostadsrätt.

Föreningen köpte fastigheten från Malmö stad under år 2020 och äger därmed marken.

I föreningen finns det sex tvättstugor, en i varje byggnad och dessa är belägna i källaren. Varje tvättstuga har bra maskinell utrustning och torkmöjligheter. Det finns även torkvindar som går att boka samt ett mangelrum i anslutning till tvättstugan på Köpenhamnsvägen 34. I källaren finns det även cykel-/barnvagnsrum. Hos Brf Viborg 1 finns det även en samlingslokal som deras medlemmar kan hyra för diverse sammankomster. Det finns tillgång till kök och toalett i anslutning till samlingslokalen vilket gör att den går bra att använda även som övernattningslägenhet. Denna kostar 200 kr/dygn att boka.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC sedan 2021-01-01.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Längst med Hillerödsvägen har föreningen 40 stycken parkeringsplatser varav en plats för motorcykel/moped. Platserna kostar 450 kr/mån. Separat kösystem tillämpas och hanteras av den ekonomiska förvaltaren. Utöver dessa parkeringsplatser så finns det boendeparkering på gatorna runt om föreningens fastighet. Mer information om detta finner ni på Malmö stads hemsida.

Bredband/TV:

Kabel-tv finns med ett basutbud från Telenor, detta debiteras månadsvis med en fast avgift om 90 kronor. Föreningen har även bredband och telefoni från Bahnhof, bredbandet är obligatoriskt och kostar 75 kr/mån för hastigheten 1000/1000.

Renoveringar:

Föreningen har i dagsläget inga större renoveringar inplanerade de kommande åren. Kontrollerat 2024-02-06.

I samarbete med Sustend togs under våren/sommaren 2020 en ny underhållsplan fram. Denna använder styrelsen som underlag när det gäller föreningens underhåll, och budgeterar varje år för att kunna följa den.

Utfört underhåll/ renoveringar:
2022 - 2023 - OVK
2021 - Värme/Energioptimering
2021 - Grönt vatten har installerats
2021 - 1 tvättmaskin utbytt (Bellevuevägen 2)
2020-2021 - Relining av bottenstammar
2020 - Ny belysning i miljöhusen
2020 - Fullständig uppdatering av fjärrvärmecentralen
2020 - Radonmätning. På grund av krav på radonmätning på fastigheterna utfördes radonmätning i början av året. Då alla värden var bra behövs inga ytterligare åtgärder.
2020 - Spolning av stående avloppsstammar
2019 - OVK (ytterligare efterkontroll efter OVK 2016)
2018 - Spolning och fräsning av bottenstammar
2018 - Installation av dörrstängare mellan trapphus och källare
2018 - Ny elcentral till miljöhus och pannrum
2018 - Ny belysning på miljöhuset
2017 - Inköp av tre torkskåp
2017 - Målning av mangelrummet
2017 - Ombesiktning och besiktning av de lägenheter som fick anmärkningar och de som inte var tillgängliga vid OVK 2016
2016 - OVK, obligatorisk ventilationskontroll
2016 - Renovering av källargångar samt ny belysning
2015 - Spolning av samtliga stammar
2014 - Installation av gemensam el
2014 - Bredband installerades via Ownit
2012 – Putsat och målat socklarna på huset
2011 - Tre nya grillplatser
2011 - Nya staket och grindar installerades
2010 - Installerat energisnål belysning i trapphusen
2010 - Avloppsstammar i kök byttes och i badrummen relinades stammarna
2008 - Delar av gårdsmiljön samt entregångar gjordes om
2006 - Porttelefoner installerades
2006 - Taket byttes
1996 - Vattenstammar i kök och badrum byttes
1995 - Elstigare och element byttes
1985 - Balkonger byggdes om
1985 - Fasaden tillggsisolerades och teglades

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen kan godkänna delat ägande. Exempelvis kan förälder och barn godkännas som delägare om den av ägarna som använder bostaden som permanentbostad äger minst 10% av bostadsrätten.

Ekonomi:

Föreningen köpte tomten under 2019 och äger därmed marken, 2020-06-24 betalades köpesumman till Malmö stad.

Föreningen har inga avgiftshöjningar inplanerade. Kontrollerat 2024-02-06.

2024-01-01 Avgiftshöjning om 15%. Detta gjordes för att öka intäkterna för framtida underhållsbehov.
2023-01-01 Avgiftshöjning om 12%. Detta gjordes för att öka intäkterna för framtida underhållsbehov.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 1433 (2,5 % av årets prisbasbelopp), betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 573 kr (1 % av årets prisbasbelopp), betalas av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Läs mer om föreningen på deras hemsida www.brfviborg1.com

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Till lägenheten hör ett vinds- och källarförråd.

Säljare informerar om att garderober i sovrum ingår i köpet.

Föreningen har ett gemensamt elavtal och medlemmen debiteras efter faktisk förbrukning.

Omgivning

Allmänt om området:

Dammfri är ett trevligt bostadsområde med övervägande flerbostadshus blandat med både hyresrätter samt bostadsrätter. Området är beläget i innerstaden i Malmö mellan John Ericssons väg och Köpenhamnsvägen, väster om Mariedalsvägen. Följer du Mariedalsvägen norrut når du Ribersborgshavet med bara några minuters cykling och öster ut nås centrum och dess serviceutbud.

Det sägs att namnet Dammfri kommer från handlaren Nils Söderberg i slutet av 1800-talet. Nils ska ha byggt en egendom åt sin sjukliga hustru ute på landet. Så långt från stadens dammiga gator som möjligt.

Centralt i området ligger Dammfriskolan. Längre västerut ligger Pjättängens förskola och vid Mariedalsvägen Pildammsstadens förskola. Malmöflickorna håller även hus i dessa lokaler.

Husen är byggda på 1950- talet med 12 meter breda hus med 3-4 våningar. Husen är ofta byggda med tegelfasad. Till de viktigare delarna hör punkthusen vid Ängdalaplan, experimenthusen vid Hillerödsvägen samt byggnaderna och grönområdet kring Bobergsängen, med siktlinjen mot Pildammstornet.

Dammfri har Pildammsparken som en nära granne. Pildammsparken bjuder på många trevliga motionsslingor och utomhusgym på ett par olika platser i parken. Här ligger även en hel del sjöar, restauranger, fik och hundrastplatser. Vissa vintrar går det att åka skridskor på sjöarna. På gångavstånd når du även Rönneholmsparken med ytterligare hundrastplatser och grönska.

I området finns goda bussmöjligheter längs med Mariedalsvägen, Köpenhamnsvägen och John Ericssons väg. Det är ofta relativt enkelt att hitta parkering i området och bra cykelbanor finns att tillgå för den som föredrar detta.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

Övrigt:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt