Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Holma Holma Torg 1B
1 275 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 819 kr
inkl. värme och kallvatten. Ett obligatoriskt tillägg om 212kr/månad tillkommer via Telia och avser tv, bredband och ip-telefoni.
Boarea: 52.5 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 5 av 6
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Ljus gaveltvåa med utsikt mot Öresundsbron!

Varmt välkomna till denna fina gaveltvåa högt upp i huset på femte våningen! Huset byggdes 2015 och lägenheten bjuder på vidsträckt utsikt mot Öresundsbron. Optimal planlösning med kök och vardagsrum i anslutning till varandra. Rymlig balkong där vi från femte våningen kan njuta av både utsikt och sol större delen av dagen och kvällen. Hiss från markplan. Varmt välkomna!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vi tar hissen från markplan och välkomnas in i trevlig hallmiljö med goda avhängningsmöjligheter direkt till höger. Ytterligare förvaringsutrymme får vi i de garderober som är placerade i hallen. På golvet vilar snygg brunpigmenterad parkett vilket är genomgående för hela lägenheten.

Vardagsrum

Vidare in finner vi vardagsrummet, plats för större soffgrupp och matbord mellan kök och vardagsrum. Trevligt ljusflöde får vi dessutom tack vare fönster i två väderstreck! Sobert släta vita väggar kombineras på ypperligt vis med mörkare ekparkett. Kök och vardagsrum i vinkel och optimalt planerat för att kunna kombinera både matlagning och umgänge. Från vardagsrummet når vi också den sköna balkongen där vi kan njuta av solen från morgon till kväll sommartid! Från femte våning ser vi även Öresundsbron i utsiktssiluetten.

Kök

Köket bjuder på stilrena ytskikt med vita köksluckor tillsammans med svart kakel och mörkare bänkskiva. Här finns gott om förvaringsutrymme och arbetsytor. Köket är utrustat med delad kyl/frys, diskmaskin, mikrovågsugn (inbyggd), spishäll (induktion), ugn och fläkt. Samtliga maskiner i köket är från Whirlpool.

Sovrum

Sovrummet ligger intill vardagsrummet och är rymligt till storleken med plats för större dubbelsäng och sängbord. Bra med förvaringsmöjligheter finns även här i form av större spegelbeklädd skjutdörrsgarderob.

Badrum

Badrummet bjuder på sobra materialval liksom hela lägenheten, vitt kakel på vägg kombinerat med gråa klinkers på golv. Utrustat med wc, dusch bakom glasvägg, handfat och spegelskåp. I badrummet finns även tvättmaskin och torktumlare (Whirlpool), vilket underlättar i vardagen! Ovanför tvättavdelningen finns bra med förvaringsutrymme i skåp och även bänkyta.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

1404/LM1404

Andel i årsavgift:

3.65272

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

740840 kr

Andel i förening:

3.65267 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2015

Förening

Namn:

Riksbyggen Brf Guldspiran

Organisationsnummer:

769625-0237

Allmänt om föreningen:

Riksbyggen Brf Guldspiran är en äkta bostadsrättsföreningen som äger fastigheten Örtsaxen 2. Huset byggdes 2015 och föreningen består av 21 st. lägenheter och 2 st. lokaler, fördelade på adresserna Holma Torg 1A-C, 215 27 Malmö. Föreningen består av följande lägenhetsfördelning:
2 rok 6 st.
3 rok. 11 st.
4 rok. 4 st.
Boarea: 1582 kvadratmeter
Lokaler: 103 kvadratmeter

Intill huset på Holma Torg finns ett större växthus som föreningens medlemmar får tillgång till och möjlighet att odla i.

Föreningen har gemensam el.

Varmvattendebitering sker månadsvis utifrån faktisk förbrukning, med en månads eftersläpning.

Barnvagnsrum och miljöhus finns.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I föreningen finns 4 st. p-platser (3 st. vanliga och 1 st. hcp) till en kostnad om 220kr/månad. Kösystem tillämpas. Parkering i fristående garage finns också i området, kostnad ca. 250kr/månad.

Bredband/TV:

Kabel-TV, bredband och ip-telefoni via Telia 100/10 - 212 kr/månad.

Renoveringar:

Huset byggdes 2015, föreningen följer en underhållsplan, inga större renoveringar är planerade i dagsläget.

Ekonomi:

I dagsläget finns inga beslutade avgiftshöjningar, men eventuell höjning om 20% kan bli aktuell under 2024 och 12% 2025.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen. Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna och baseras på gällande prisbasbelopp.

Överlåtelseavgift:

1 425 kr

Pantsättningsavgift:

575 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Ett obligatoriskt tillägg på 212 kr/månad tillkommer på angiven månadsavgift, tillägget avser kabel-tv och bredband.

Lägenheten är pantsatt.

Föreningen tillämpar individuell mätning utifrån förbrukning av varmvatten. Retroaktiv debitering sker månadsvis.

Föreningen har gemensam el. Lägenhetsinnehavaren debiteras individuellt utifrån faktisk förbrukning.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av betydelse för köparen. Om säljaren på detta sätt handlat i strid mot tro och heder, kan säljaren inte invända att köparen brustit i sin undersökningsplikt. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras. När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt