Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Dockan Isbergs gata 20
Avgift: 3 446 kr
inkl. kallvatten, värme, trappstädning, bostadsrättsförsäkring. Varmvatten och el debiteras efter faktisk förbrukning. Ett obligatoriskt tillägg om 108 kr/månad tillkommer till avgiften och avser TV samt bredband.
Boarea: 73 m2
Areakälla: Föreningens information
Rum: 2
Våning: 7 av 8
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Stilren tvåa på sjunde våningen med två njutbara balkonger!

I ljuvliga Dockan har vi nu nöjet att presentera denna moderna och genomgående tvåa med smakfulla materialval och ljuvligt ljusinsläpp. Högt upp i huset erbjuds här ett väl tilltaget kök och vardagsrum i öppen planlösning, sovrum i bra storlek samt ett helkaklat badrum med bekvämligheter som tvättmaskin- och torktumlare. Förutom detta erbjuds två fantastiska balkonger i ljuvligt väster- och österläge samt goda förvaringsmöjligheter i klädkammare och inbyggda garderober. Här bor man i ett modernt och hemtrevligt boende med närhet till stadens utbud, bra kommunikationer och inte minst salta havsbad. Varmt välkomna på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vi tar oss upp till sjunde våningen med hiss och välkomnas in till en trevlig hallmiljö med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Ytterligare förvaringsmöjligheter finner vi i en klädkammare i anslutning. På golvet ligger parkettgolv och väggarna är målade i vitt.

Kök

Stilrent HTH-kök som är placerat i öppen planlösning med vardagsrummet som bjuder på bra arbetsyta och förvaringsmöjligheter bakom vita släta köksluckor som kombineras fint ihop med den ljusa bänkskivan och gråmålade väggarna och stänkskyddet i glas ovanför. Maskinparken består av integrerad kyl/frys, spishäll, fläkt, ugn samt integrerad diskmaskin. Den generösa ytan möjliggör för möblering av ett gediget matbord för trevliga måltider i gott sällskap. På golvet ligger samma parkettgolv som i hallen och väggarna är målade i vitt och grått. Köket får ett ljuvligt ljusinsläpp från två väderstreck tack vare den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum.

Balkong 1

Ifrån köket tar den helglasade balkongdörren oss ut till våningens första balkong på cirka sex kvadratmeter, belägen i österläge. Det fria och höga läget erbjuder vacker havsutsikt mot Dockans marina och härliga vyer över Malmös innerstad. Balkongen är försedd med stilren platsbyggd trall med integrerad belysning samt platsbyggd bänk i samma stil som trallen. Här slår vi oss gärna ned och avnjuter en god frukost i härlig tidig morgonsol för att därefter fortsätta att njuta av solens varma strålar fram till tidig lunch under årets varma dagar. Därefter övergår solen efter en stund till våningens andra balkong.

Vardagsrum

Våningens vardagsrum bjuder på öppna och luftiga ytor med plats för en härlig soffgrupp med tillhörande möblemang. På golvet ligger parkett och väggarna är målade i vitt. Även här har vi ett fantastiskt ljusinsläpp får vi från två väderstreck samt den helglasade balkongdörren.

Balkong 2

Våningens andra och än större balkong på cirka nio kvadratmeter med västerläge får vi tillgång till via den helglasade balkongdörren i vardagsrummet. Balkongen erbjuder generös möblering efter önskemål och även denna balkong är försedd med stilren trall och integrerad belysning. Rofyllt gårdsläge över stor och öppen gård med imponerande vidsträckt vy med blick mot Turning Torso. Njutbar sol från lunch och därefter hela eftermiddagen som övergår till härliga middagar med vackra solnedgångar.

Sovrum

Intill vardagsrummet finner vi ett väl tilltaget sovrum med plats för dubbelsäng samt övrigt möblemang såsom exempelvis arbetsplats. Förvaringsmöjligheter finner vi i inbyggda garderober längst med ena väggen. Även här finner vi parkettgolv och väggarna är ljusa med en mönstrad fondtapet.

Badrum

Helkaklat badrum med grå klinker och vitt kakel. Badrummet är inrett med wc, handfat med kommod, spegel med belysning, handdukstork samt duschhörna med vikbara duschdörrar i klarglas. Tvättmöjligheter får vi i en tvättmaskin- och torktumlare.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

C72 / LM 1604

Lägenhetsnummer register:

1604

Andel i årsavgift:

0.945

Kommentar till andelstal:

Andel insats i andel i förening har ej specificerats. Se andelstal under 'allmänt om lägenheten'.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

571750 kr

Andel i förening:

0.945 %

Pantsättning:

Ja

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2009

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX + F

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 80kWh/m²
Energiklass: C
Primärenergital: 73kWh/m²
Utförd
Datum: 1 juni 2023

Förening

Namn:

Brf Dockterrassen

Organisationsnummer:

769615-1021

Allmänt om föreningen:

Brf Dockterrassen består av 85 lägenheter och 6 lokaler. Huset byggdes 2009 (föreningen äger marken). Föreningens tekniska förvaltningen sköts av Allservice & Miljöutveckling och den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick Förvaltning.

I föreningen finns en föreningslokal som även kan nyttjas som övernattningslägenhet och kan hyras till en kostnad om 250 kr/dygn.
I garaget finns ett barnvagnsförråd som är beläget mellan B- och C-trappan.
Föreningen har ett litet hobbyrum med ingång från gården och en innergård med små gräsytor och en uteplats.

Föreningen har gemensamt avtal för el och varmvatten, medlemmen debiteras kvartalsvis utefter faktisk förbrukning med 3 månaders eftersläpning.

Fastigheten är fullvärdesförsäkring i Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna. Hemförsäkring tecknas individuellt.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I föreningen finns 8 parkeringsplatser, 40 garageplatser och 4 MC-platser. Kostnad per månad för dygnet-runt-platserna i garaget är 900 kr i månaden. Uteplatserna kostar 450 kr i månaden, mc-platserna 300 kr i månaden och el-platserna 1 100 kr + elkostnaden. Natt/helg-platser kostar 500 kr i månaden. En plats är inte bunden till en lägenhet och ingen lägenhet kan tilldelas mer än en bilplats. Kösystem tillämpas och kötid just nu är uppskattningsvis 1,5-2 år.

Bredband/TV:

Bredband: Ownit FiberLan upp till 1000 Mbit/s ingår mot ett obligatoriskt tillägg om 108 kr/månad och tillkommer således utöver avgiften. I denna kostnad ingår även Ownit minipaket för TV.

Renoveringar:

2021-2022 fasadarbete
2021 Nytt plank mot allmänning
2022 Installerat nytt portsystem

Det finns inget större planerat underhåll i dagsläget.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

2024-01-01 skedde en avgiftshöjning med 9%.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick förvaltning.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp (1313 kr) och pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp (525 kr/pant) vid pantsättning.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. För mer info besök gärna föreningens hemsida www.brfdockterrassen.se

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Andel förening (%): 0,94500000
Andelstal kapital (%): 0,0000000
Andel årsavgift (%): 0,94500000
Inga vidare specifikationer har angivits.

El- och varmvattenkostnad faktureras utefter faktisk förbrukning med tre månaders eftersläpning.

Ett obligatoriskt tillägg om 108kr/månad tillkommer för bredband på avgiften. Total månadsavgift 3269 kr.

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Dockan är ett attraktivt område med blandade funktioner. Småbåtshamnen och den fantastiska utsikten över hamninloppet och Öresund gör Dockan till ett av Malmös mest eftertraktade områden för kontor och bostäder. De moderna bostäderna, marina miljön och närheten till de centrala delarna i Malmö skapar förutsättningar för ett unikt boende. Dockan ligger bara minuter från Malmö Centralstation och tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Med tåg eller buss tar man sig till de närliggande flygplatserna Sturup och Kastrup och vidare ut i världen. Vill man nyttja lokaltrafiken, trafikeras både Dockan och Västra Hamnen av bussar. Från hållplatsen vid Dockan tar det bara några minuter att åka buss till Centralstationen.

Från Dockan är det nära till allt. Både Malmö Centralstation och hela gamla citykärnan med Malmös stora shoppingutbud, restauranger och service ligger inom promenadavstånd. För att vardagen ska fungera tillfredsställande finns också en närbutik med livsmedel, restauranger och övrig service såsom vårdcentral, apotek, kemtvätt, gym med mera i området. Ett stort och välsorterat Ica Maxi och Systembolag ligger i nära anslutning.

De flesta bostadsrättsföreningarna på Dockan har egna garage som går att hyra. Utanför husen finns också besöksparkeringar. Det finns även ett stort parkeringshus på Hallenborgsgatan, P-huset Dockan som sköts av Parkering Malmö, där möjlighet finns att hyra extra parkeringsplatser.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt