Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Slottsstaden Köpenhamnsvägen 49A
2 395 000 kr Som utgångspris
Avgift: 4 648 kr
inkl. värme, vatten och kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg för Internetuppkoppling tillkommer om 59 kr/månad. Total månadsavgift blir 4 707 kr. Från och med den 1 januari 2024 ändras avgiften till 4 926 kr/mån inkl. värme, vatten och kabel-tv. Obligatoriska tillägget för internet ändras till 69 kr/mån.
Boarea: 60 m2
Areakälla: säljarens information
Rum: 3
Våning: 7 av 7
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Väldisponerad trerummare högst upp i huset med njutbar balkong!

På suveränt läge på en av Malmös mest omtyckta adresser med närhet till såväl hav som ljuvlig parkmiljö presenteras med glädje denna tilltalande bostad. Här lockar en fantastisk interiör med gårdsvänd balkong som erbjuder en fantastisk utsikt från sjunde våningen och ett briljerande ljusinsläpp genom stora fönsterpartier som ackompanjeras av genomgående trägolv i kombination med väggar i klassiskt vitt. Vidare erbjuds ett stilrent renoverat badrum med dusch, generösa allrumskvadrat med plats för både matrumsmöblemang och soffgrupp samt två bra sovrum, varav mastersovrum med ypperlig förvaring i platsbyggda garderober. Addera därtill ett smakfullt kök med förvaring bakom profilerade luckor i tidlöst vitt samt med matplats intill ljusbringande fönsterparti. Ett boende skyddat av bullar och oljud. Allt beläget i trivsamma HSB Brf Trumman. Varmt välkomna!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen är inbjudande med gott om plats för både avhängning av ytterkläderna och utmärkt förvaring i platsbyggda garderober. Under våra fötter ligger vackert genomgående trägolv som ackompanjeras av väggar i vitt.

Vardagsrum

Bostadens generösa vardagsrumskvadrat signeras strålande ljus genom underbart perspektivfönster, som ackompanjeras av delvis glasad balkongdörr som leder oss vidare ut till den njutbara balkongen med magisk utsikt från sjunde våningen. Balkongen är utrustat med elektrisk solskydd. Vackert enhetligt trägolv samspelar med vitmålade väggar och lättmöblerade ytor ger plats för såväl soffgrupp som middagsbord.

Kök

Näst på tur står en smakfull köksinteriör, med profilerade luckor i vitt som accentueras av högblank bänkskiva i svart med stänkskydd av vitt kakel med snygg dekor ovan från år 2020 samt extra belysning. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys (2020), integrerad diskmaskin, spis/ugn (2020) och integrerad fläkt. Intill fönsterparti ryms ett mindre matbord för två personer.

Badrum

Från hallen nås hemmets badrum som är i stilrent helkaklat utförande, med klinkergolv i svart/vitt schackmönster och vitkaklade väggar samt golvvärme som inte används av säljaren. Välutrustat med dusch med vikdörrar i klarglas, vägghängt wc, handfat med vit kommod, spegelskåp och handdukstork.

Sovrum

Härnäst kommer ett sovrum av god storlek, där vackert trä pryder golvet och plats medges för enkelsäng och skrivbord. Fönsterpartiet skänker rikligt med ljus och väggarna är i krispigt vitt.

Sovrum

Slutligen inviterar våningen mastersovrum med enhetlig golv och vita väggar. Här inryms med lätthet både dubbelsäng och tillhörande möblemang. Praktisk förvaring finns i platsbyggda garderober.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

21-2078-1-404-3

Lägenhetsnummer register:

1603

Andel i årsavgift:

0.21864

Kommentar till andelstal:

Uppgift om andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare HSB. Andelstal insats: 0,21864%. Andelstal årsavgift: 0,21864%.

Andel i förening:

0.21864 %

Pantsättning:

Ja

Beskrivning uteplats:

Lägenheten har en balkong i högt läge.

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Trumman 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1952

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 120kWh/m²
Energiklass: E
Primärenergital: 109kWh/m²
Utförd
Datum: 30 nov. 2020

Förening

Namn:

HSB Brf Trumman

Organisationsnummer:

746000-5643

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Trumman är en äkta förening som bildades i samband med byggnationen 1952 och består av 397 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. I föreningen finns även 7 lokaler, varav 2 upplåts som hyresrätt. Föreningens adresser är Köpenhamnsvägen 41, 43, 45, 47 och 49 (A, B och C). Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB och den tekniska förvaltningen sköts av Sydsverige Entreprenad. Föreningen friköpte tomten i maj 2022 (äger marken).

Föreningen har gemensam el. Medlemmen debiteras kvartalsvis med tre månaders eftersläpning utefter faktisk förbrukning.

Fastighetens försäkring samt bostadsrättstillägget finns i Länsförsäkringar.

I varje hus finns två tvättstugor i källaren som är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, torkrum och mangelrum.
- I källaren finns barnvagnsrum samt låsbart förråd för cyklar.
- I hus 43 finns festlokalen som rymmer ca 40 personer med tillhörande köksdel som är utrustad med bord/stolar, en del köksutrustning med kyl/frys, spis och kaffekokare. Hyran för festlokalen uppgår till 500 kr kvällstid och 300 kr dagtid (fram till kl 18:00). En depositionsavgift tas ut om cirka 1 000 kr.
- Varje hus har egen bastu i källaren med tillhörande omklädningsrum och dusch.
- Gymmet finns i hus 45 och årsavgiften för gymmet uppgår till 600 kr/år.
- Det finns två st övernattningsrum, ett finns i hus 45 och erbjuder 4 bäddar. Denna går att hyra för 300 kr/natt. Toalett finns i hallen utanför övernattningsrummet och duschmöjligheter finns i 45:ans bastu lite längre bort i källarkorridoren. Det andra finns i 47:an och kostar 400 kr/natt.
- På Köpenhamnsvägen 45 finns även ett hobbyrum som kan användas till snickeri och målning.

Barnvagnsrum och cykelrum finns i källaren, cykelgarage kan hyras till en kostnad om ca 30 kr/månad. Övernattningslägenheterna och gymmet är byggt 2016. Dessa lokaler finns på Köpenhamnsvägen 45 respektive 47.

I föreningen finns en lummig och stor förgård mellan husen. Här finns lekplats, utemöbler, grill och boulebana för föreningens medlemmar att nyttja. Det finns även cykelställ utanför husen.

Äger föreningen marken:

Ja. Föreningen friköpte tomten i maj 2022.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I föreningen finns 90 garageplatser för bil och ca 5 garageplatser för MC. Garageplats kan hyras till en kostnad om ca 490 kr/månad och MC-plats kan hyras till en kostnad om ca 245 kr/månad. Kötiden har legat på ca 3 år under de senaste åren. Kontakta vicevärden om du önskar sätta upp dig i kö till en garageplats (mail: vicevard@brftrumman.se och tel 040-26 07 86). Enligt uppskattning från vicevärd är kötiden i nuläget ca 4 år. I övrigt råder boendeparkering i området. För mer information se: www.malmo.se/boendeparkering.

Bredband/TV:

Digital-TV via Sydantenn och bredband via Bahnhof. Digital-TV (grundutbud) ingår i avgiften. Bredbandet är 1000/1000 Mbit/s tillkommer som ett obligatoriskt tillägg till avgiften om 59 kr/månad. Kan utökas om det önskas.

Renoveringar:

1996 byttes ventilationens inlopps- och frånluftsventiler ut och ventilationskanalerna rensades.
1997-2001 byttes elstigare och elledningar. Strömbrytare, jordade uttag, jordade takproppar och doslock installerades samt byttes spisuttag, Nya elcentraler installerades i samtliga lägenheter och även elen i de offentliga utrymmena byttes.
1998-1999 byttes vattenstammar och golvbrunnarna renoverades. Samma år renoverades tvättstugorna. Maskiner byts ut efter behov och 2014/2015 är i stort sett alla maskiner utbytta.
1999-2000 basturenovering och trapphusen målades om.
2001 installerades nya fönster och de som bibehölls renoverades. Föreningen underhåller dem med jämna mellanrum.
2002-2005 renoverades hissarna.
2004 installerades kodlås till alla portarna. Även bredband drogs in och fram till alla lägenheter.
2008-2010 genomfördes stora renoveringar med bland annat takbyte, balkonger och fasad. Miljöhus och cykelgarage byggdes.
2013 installerades nya värmeväxlare i samtliga hus. Samma år byttes alla tilluftsventiler. 3 tvättmaskiner byttes ut och löpande underhåll och mindre förbättringar har skett under året på gård samt hus i övrigt.
2014 fritidslokalen renoverad. Radiatorerna samt hissar renoverade.
2016 relinades bottenavlopp. Dessutom genomfördes en garantibesiktningen av tak och fasad under detta år. OVK samt ventilationsrensning genomfördes. Övernattningsrum renoverades. Viss utrustning av utrustning till tvättstugor utbytt.
2017 genomfördes ett utbyte av ventilation i butikslokalerna och i garaget. Samtliga källardörrar är utbytta mellan trapphus och källargång. Ny belysning för portnummer installerades. Personbilsgaraget har målats om. Under samma år genomfördes en renovering av utemiljön.
2018 påbörjad relining av stående avloppsstammar, där relining av hus 49 färdigställdes (relining av bottenstammar är slutförd sedan tidigare). Föreningen har även fortsatt med renovering av utemiljön och sett över lekplatser/uteplatser.
2019 relinades avloppstammarna i hus 47 och hus 45. Målning av fönster i hus 49 utfördes. Byte av fönsterkupor i hus 41-47 gjordes.
2020 relinades avloppstammarna i hus 41 och hus 43, stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes. Upprättande av ny energideklaration. Intrimning av befintliga fläktsystem.
2021 Tag-system till samtliga hus i föreningen. I samband med detta infördes nytt porttelefonsystem.
2022: Installation av laddstolpar i garaget. Renovering av toaletter i källargångarna i varje hus.

Ekonomi:

Föreningen har beslutat att höja avgiften med 6% från och med januari 2024.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen: Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp och pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp vid pantsättning.

HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Överlåtelseavgift:

1 432 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2023-11-15. Den slutgiltige köparen ombedes att själv bekräfta ovanstående information med representant från föreningen. På hemsidan finns kontaktuppgifter till föreningen.
Besök gärna föreningens hemsida www.hsb.se/malmo/trumman samt se senaste årsredovisningen för mer detaljerad information.

Allmänt om lägenheten

Avgiften för denna lägenhet kommer att ändras fom 1 januari 2024 till följande:
Bostad: 4926 kr/mån
Internet: 69 kr/mån


Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden på 59,5kvm fördelad på två rum och kök. Enligt nuvarande planlösning nyttjas bostaden som tre rum och kök.

Uppgift om andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare HSB. Andelstal insats: 0,21864%. Andelstal årsavgift: 0,21864%.

Ett obligatoriskt tillägg för Internetuppkoppling tillkommer om 59 kr/månad.

Föreningen har gemensam el. Medlemmen debiteras kvartalsvis med tre månaders eftersläpning utefter faktisk förbrukning.

Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett vinds- och ett källarförråd.

Ytterligare en dörr tillhörande lägenheten finns att tillgå enligt säljare.

Enligt säljare ingår två garderober i sovrummet i köpet.

Kända fel och brister:
Lampan i hallen kan endast tändas vid ytterdörren. Litet hål i väggen bakom garderoben samt i vardagsrummet bakom ljusdimmern. Persiennen, en av de, i stora sovrummet är ur funktion. I lilla sovrummet felas ett blad/bit.

Omgivning

Allmänt om området:

Detta område är ett av Malmös mest attraktiva och populära område för alla åldersgrupper. Slottsstaden kallades tidigare i folkmun för "Käppastan" med anledning av att många äldre bodde här. Området täcker stora delar av Västra Innerstaden och angränsar till stadsdelarna Fridhem, Ribersborg, Fågelbacken/Davidshall, Pildammarna och Dammfri. Närhet har du till både hav, parker och City. På kort cykelavstånd når du Centralstationen, gamla innerstaden och med bil är vi här nära Öresundsbron och underbara Danmark. Här finns även gott om bra bussförbindelser till övriga delar av staden.

Längsmed Regementsgatan finner vi allehanda butiker såsom blomsterbutiker, klädbutiker och inte minst inspirerande inredningsbutiker. Här finns även apotek, konditori, pizzerior, restauranger och caféer. Kronprinsens köpcentrum har allt du behöver när du behöver det med livsmedelsbutik med sena öppettider, Systembolag, optiker, pappershandel och omfattande utbud av lunchrestauranger.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.
Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.
Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel. Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.
Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.
DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.
ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.
BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.
HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.
ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt