Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Dockan Krankajen 16
5 295 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 332 kr
inkl. vatten, värme, TV och bredband. En obligatorisk debitering för el tillkommer om 610 kr/månad.
Boarea: 92.6 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 2 av 6
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Balkong: Ja
Magisk trerummare på Dockan med dubbel balkongaccess!

Upptäck den perfekta balansen mellan stadsliv och avkoppling vid havet i denna elegant designade "Dockanvåning" fördelat på tre rum och kök. Med sina genomgående vitpigmenterade ekgolv och vita väggar skapar den en fräsch och inbjudande atmosfär, kompletterad med effektfulla fondtapeter som ger rummen dess unika karaktär.
Det stilfulla köket signerat HTH är utrustat med moderna vitvaror och rymmer en bekväm matplats intill det gårdsvända fönsterpartiet med utsikt över marinan. I vardagsrummet skapar den vida kvadraten och den vågade fondväggen i sober grön kulör en inspirerande och avslappnande miljö som ackompanjeras av balkong av vida mått varifrån du både kan blicka ut mot småbåtshamnen och höra marinans vågskvalp. Här inryms både det större loungemöblemanget och grill. En perfekt plats för underhållning och vila.
De två fantastiska sovrummen erbjuder gott om utrymme och komfort, med mastersovrum som har en en suite badrum och generösa förvaringsmöjligheter, medan det andra sovrummet ger dig tillgång till privat balkong. Det helkaklade badrummet är utrustat med lyxigt badkar och bekvämligheter som egen tvättmaskin och torktumlare. Dessutom finns ett praktiskt gäst-wc för ökad bekvämlighet.
Med två klädkammare och en skjutdörrsgarderob finns det även gott om plats för förvaring, vilket bidrar till att denna bostad blir din praktiska och stilfulla oas med stadens puls en kort promenad bort. Upplev den perfekta kombinationen av modern elegans och bekvämlighet, där varje detalj är noggrant utvald för att skapa ett harmoniskt och funktionellt hem. Välkommen på visning!

Visningar

söndag 25 februari 13:00 - 13:30
Boka tid för visning!
måndag 26 februari 17:30 - 18:00
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Trevlig entré med hårdvaxad och vitpigmenterad ek i samspel med målade väggar i vitt. Hallen förser oss med avhängningsmöjligheter och förvaring finns i skjutdörrsgarderob med tapetserade dörrar med effektfullt blommotiv samt ypperlig förvaring i klädkammare.

Gäst-wc

Från hallen når vi ett praktiskt gäst-wc med mörk klinker på golv och målade väggar i vitt. Här finns wc, handfat med kommod och spegel med belysning.

Sovrum 1

Från hallen når vi våningens mastersovrum med en suite. Sovrummet är harmoniskt och avkopplande med väggarna i sobert blått, enhetligt och vitpigmenterad ekparkett samt det stora fönsterpartiet ut mot vatten. Här finns gott om plats för en dubbelsäng och tillhörande möblemang. Dessutom med ypperlig förvaring i klädkammare

Badrum

Det helkaklade badrummet som vi når via mastersovrum förser oss med ett helkaklat utförande med mörk klinker på golv och vitt kakel på väggar samt ljusbringande fönsterparti. Badrummet är utrustat med wc, handfat med vit kommod, spegel med belysning och badkar. Här finns även bekvämlighet i tvättmaskin och torktumlare från Bosch med bänkskiva i grått laminat samt förvaring i vita skåp ovan.

Kök

Vidare inviterar ett elegant kök från HTH med utmärkta förvaringsmöjligheter bakom släta luckor i vitt med accentuerande arbetsytor i grått laminat och stänkskydd i ljusgrå kakelplattor. Den maskinella utrustningen i rostfritt består av kyl och frys (2018) i full höjd från Siemens, diskmaskin (2020) från Bosch, inbyggd mikrovågsugn (2021) från Whirlpool, induktionshäll (2013), ugn (2022) från Electrolux och integrerad fläkt. På golvet vilar hårdvaxad och vitpigmenterad ekparkett i samspel med målade väggar i vitt. Intill generöst fönsterparti placeras med fördel ett större middagsbord.

Vardagsrum

I anslutning till köket finner vi vardagsrummets sociala ytor med flertalet möbleringsalternativ att erbjuda. Det vitpigmenterade parkettgolvet och väggarna i vitt samspelar fint med fondvägg i vågad grön kulör och platsbyggd bokhylla mot angränsande sovrum. Vardagsrummet förser oss dessutom med strålande ljusinsläpp via stort fönster som ackompanjeras av helglasad terrassdörr som leder oss ut till balkong med vida kvadrat, varifrån vi blickar ut mot marinan och småbåtshamnen.

Sovrum 2

Vägg i vägg med vardagsrummet finner vi hemmets andra sovrum. Hårdvaxad och vitpigmenterad ekparkett och målade väggar i vitt är ett återkommande inslag och även här inryms både dubbelsäng och tillhörande möblemang. Ytterligare bonus är det stora ljusringande fönsterpartiet med direktaccess till våningen andra balkong med slående havsutsikt.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

C23

Lägenhetsnummer register:

1103

Andel i årsavgift:

1.4344

Kommentar till andelstal:

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare Brf Konsult i Lund AB. Andelstal enl. ekonomiska planen: 1,4344 %. Andelstal exkl. kapital: 1,4344 %. Andel insats har ej specificerats av föreningen.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

787322 kr

Pantsättning:

Ja

Beskrivning uteplats:

Lägenheten har direktaccess till västerbalkong samt österbalkong.

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Torrdockan 2

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2005

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 133kWh/m²
Energiklass: F
Primärenergital: 167kWh/m²
Utförd
Datum: 21 feb. 2020

Förening

Namn:

Brf Piren

Organisationsnummer:

769609-7786

Allmänt om föreningen:

Brf Piren är en äkta bostadsrättsförening belägen i Dockan. I föreningen finns 75 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt och det finns även 2 lokaler uppdelade i två huskroppar med underliggande garage och förrådsytor. Föreningens fastigheter blev inflyttningsklara 2005. Den ekonomiska förvaltning sköts av Brf Konsult i Lund och fastighetsskötsel sköts av Gröna Gården.

Föreningen har gemensam el och under året debiteras ett preliminärt belopp som avräknas efter faktisk förbrukning per 31/12 varje år och regleras på aprils månadsavgiftsavi nästkommande år.

Gemensamma utrymmen:
Barnvagnsrum.
Styrelserum.
Cykelparkering - finns på innergård, i källare och i garage.
Miljörum - här finns även en kompressordriven cykelpump.
Övernattningslägenhet med pentry, fyra sängar, dusch och WC finns i trappa 16, och kan hyras till en kostnad om 250 kr/natt, inkl. parkering.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Bostadsrätternas medlemsförsäkring/Söderberg &Partners.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har parkeringsmöjligheter dels i kameraövervakat garaget i källaren och dels på parkeringsplatser utomhus. Man hyr parkeringsplats och placeringen är sedan fri inom respektive parkeringsyta, med undantag för nio elbilplatser i garaget och besöksparkeringar utomhus. Föreningens ekonomiska förvaltare Monica Kristensson på BRF Konsult i Lund AB administrerar föreningens kölista till alla parkeringsplatserna. I föreningen finns 62 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 675 kr/månad, varav 9 är för bil med laddboxavtal som kan hyras till en kostnad om 900 kr (kostnad för el-debitering tillkommer). Det finns även 6 MC-platser som kan hyras till en kostnad om 350 kr/månad. Parkeringsplatser ute kan hyras till en kostnad om 400 kr/månad. För mer information besök gärna föreningens hemsida www.brfpiren.se.

Bredband/TV:

Kabel-TV via Tele2 och bredband via Bredband 2 (hastighet 1000/1000). Basutbudet av TV-kanaler och bredbandsuppkoppling ingår i månadsavgiften.

Renoveringar:

Föreningens byggnader uppfördes 2005.

2018 OVK-besiktning utförd, ingen anmärkning.
2019-2020 Renovering av föreningens fasad har utförts (garantiärende som JM genomfört).
2021 Upprustning av gården.
2022 Tagsystem installerat.

Föreningen jobbar kontinuerligt med att underhålla fastigheten enligt underhållsplanenen.

Tillåter föreningen delat ägande:

Beslutas tas från fall till fall.

Ekonomi:

Förening har under ett antal år haft en hyresfri månad mitt i sommaren, men detta är ett beslut som fattas från år till år i styrelsen. Föreningen har i dagsläget ingen planerad avgiftsförändring.

En överlåtelseavgift tas ut om 1 433 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 573 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Gasol- och el-grillar är tillåtna att användas. Däremot är all grillning med kol förbjuden, vilket även omfattar den gemensamma gårdsplanen.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2024-02-21. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. För mer information, besök gärna föreningens hemsida www.brfpiren.se.

Allmänt om lägenheten

Föreningen har inte svarat för om balkongerna upplåts med bostadsrätt eller med nyttjanderätt.

Nuvarande ägare upplyser om att följande ingår i köpet: Mikrovågsugn, hatthylla, persienner, markis och bokhylla i vardagsrum.
Nuvarande ägare upplyser om att lampor i köket ej ingår i köpet.

Kända fel och brister: Mikrovågsugnens dörr kärvar.

Bostadsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Individuell mätning och debitering av el sker separat och justeras varje år i april.
Nuvarande debitering för el tillkommer om 967 kr/månad. Från och med 1:a april 2024 ändras denna till 610 kr/månad (vilken är angiven i kommentar till månadsavgift).

Omgivning

Allmänt om området:

Dockan är ett attraktivt område med blandade funktioner. Småbåtshamnen och den fantastiska utsikten över hamninloppet och Öresund gör Dockan till ett av Malmös mest eftertraktade områden för kontor och bostäder. De moderna bostäderna, marina miljön och närheten till de centrala delarna i Malmö skapar förutsättningar för ett unikt boende. Dockan ligger bara minuter från Malmö Centralstation och tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Med tåg eller buss tar man sig till de närliggande flygplatserna Sturup och Kastrup och vidare ut i världen. Vill man nyttja lokaltrafiken, trafikeras både Dockan och Västra Hamnen av bussar. Från hållplatsen vid Dockan tar det bara några minuter att åka buss till Centralstationen.

Från Dockan är det nära till allt. Både Malmö Centralstation och hela gamla citykärnan med Malmös stora shoppingutbud, restauranger och service ligger inom promenadavstånd. För att vardagen ska fungera tillfredsställande finns också en närbutik med livsmedel, restauranger och övrig service såsom vårdcentral, apotek, kemtvätt, gym med mera i området. Ett stort och välsorterat Ica Maxi och Systembolag ligger i nära anslutning.

De flesta bostadsrättsföreningarna på Dockan har egna garage som går att hyra. Utanför husen finns också besöksparkeringar. Det finns även ett stort parkeringshus på Hallenborgsgatan, P-huset Dockan som sköts av Parkering Malmö, där möjlighet finns att hyra extra parkeringsplatser.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningspliktA
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt