Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Kulladal Kulladalsgatan 8D
1 795 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 503 kr
inkl. värme, VA, kabel-TV och bredband
Boarea: 84 m2
Areakälla: Förvaltarens information
Rum: 3
Våning: 3 av 3
Hiss: Nej
Hiss finns ej
Balkong: Ja
Välplanerad trerummare med inglasad söderbalkong på härliga Kulladal!

Nu har vi nöjet att förmedla en snyggt renoverad lägenhet på omtyckta Kulladal. Väldisponerade kvadrat fördelade på tre rum, rymligt kök med plats för stor matgrupp, helkaklat badrum och gäst-WC samt inte minst en stor inglasad balkong i söderläge. Här bor du lugnt i rogivande grönområde med närhet till flera centrum i en välmående bostadsrättsförening. Välkomna att boka in visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vi stiger in i hallen där mörkt laminatgolv möter vita släta väggar. Golvet är genomgående i hela lägenheten. Här finns gott om förvaring bakom en stor skjutdörrsgarderob. Längre in i hallen finner ni också en generös klädkammare för ännu mer förvaring.

Kök

Snyggt och rymligt kök med köksluckor i vitt och stänkskydd i vitt kakel ovan laminatbänkskiva. Här finns gott om förvaringsskåp och arbetsyta för den som älskar att laga mat. I anslutning till köket finns en rejäl matplats som rymmer en större matgrupp. Makinparken består av kyl/frys, diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, inbyggd ugn, spishäll samt köksfläkt.

Vardagsrum

Ett stort vardagsrum som rymmer soffgrupp och matplats om så önskas. Det genomgående golvet ligger under fötterna och väggarna byggs upp i vitt.

Sovrum | Sovrum

Bostadens båda sovrum är lugnt belägna och rymmer säng och övrig möblemang. Rummen har utgång till den stora inglasade balkongen med plats för en eller flera sittgrupper. Njut av solen på en loungegrupp eller varför inte äta middag vid matplatsen under kvällens skymning.

Badrum

Ett helkaklat badrum med modern inredning. Badrummet är fullt utrustat med duschhörna med vikbara glasdörrar, WC, handfat med kommod, spegel med belysning, handdukstork samt extra förvaringsskåp.

Gäst-WC

Gäst-WC går också i helkaklat och modernt inrett. Utrustningen består av WC, handfat med underskåp samt spegelskåp med avlastning och belysning.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

42

Lägenhetsnummer register:

1203

Andel i årsavgift:

0.1543

Kommentar till andelstal:

Uppgifter enligt förvaltare.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

136426 kr

Kommentar till nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 136 426 kr enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022.

Andel i förening:

0.1543 %

Pantsättning:

Ja

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Typ av mark och utrymmen som ingår i upplåtelsen:

Upplåten med bostadsrätt

Fastighetsbeteckning:

Statsmannen 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1965

Fönster:

2-glas isoler

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energideklaration:

Primärenergital: 152kWh/m²
Utförd
Datum: 4 mars 2019

Förening

Namn:

HSB Brf Per Albins Hem

Organisationsnummer:

746000-5569

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen HSB Brf Per Albins Hem i Malmö bildades i samband med byggnationen 1965/1966. Det finns 692 lägenheter i föreningen och det finns även 2 st bostadsrättslokaler samt 12 st hyresrättslokaler. Utöver detta äger bostadsrättsföreningen Kulladalstorget där det finns livsmedelsbutik och salonger samt Brf Per Albins Hems fastighetskontor. Föreningen innehar marken med äganderätt. Den ekonomiska och administrativa förvaltningen sköts av Bredablick.

Gemensamma utrymmen:
I föreningen finns gemensamt gym som kan nyttjas av medlemmar om 100 kr/månad/person, en startavgift om 200 kr tas ut.
Föreningen har en övernattningslägenhet på Kulladalsgatan 26B. Denna går att boka av föreningens medlemmar mot en avgift på ca 300 kr/dygn.
Det finns tre lokaler som går att hyra för diverse tillställningar, se föreningens hemsida för aktuellt pris.
Det finns cykelrum och barnvagns- samt rullatorrum.
Två tvättstugor finns belägna i källaren i alla hus utom Kulladalsgatan 4 som endast har en tvättstuga. Dessa är utrustade med två tvättmaskiner var, en torktumlare, ett torkrum och även mangelrum finns. Tvättmaskinerna har automatisk tvätt/sköljmedelsdosering som ingår i avgiften. Det finns även en grovtvättstuga i föreningen som ska bokas innan användning.
Den parkliknande gemensamma gården erbjuder många fina grillplatser med bord och bänkar för goda middagar eller fikastunder.

Föreningen har tecknat ett gemensamt elavtal till ett förmånligt pris. Elavgiften debiteras enligt schablon varje månad till bostadsrättsinnehavarna. En gång per år läser man av den verkliga förbrukningen. Den kostnad som tas ut grundar sig på beräknad årsförbrukning och avläsning sker en gång per år. Vid överlåtelse sker ingen avläsning. I oktober 2023 installerades nya mätare, mätning kommer ske månadsvis efter faktisk förbrukning.

Balkonger upplåts med bostadsrätt enligt fastighetskontoret.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Medlemmar i Brf Per Albins Hem har möjlighet att hyra plats i varmgarage, kallgarage, mc-garage och mopedgarage. Varmgarage, 347 kr/månad. Kallgarage, 231 kr/månad. MC-garage, 231 kr/månad. Mopedgarage/cykel, 116 kr/mån. Laddplats, 700 kr/månad + förbrukning, 3,60 kr KWh (2023) Föreningens medlemmar har även möjlighet att hyra parkeringsplatser utomhus, dels på parkeringsdäcket (garagetaket) och dels på gatan vid Kulladalsgatan 24 och 30. På parkeringsdäcket finns även speciella husvagnsplatser att hyra. P-plats vid gata, 116 kr/månad. P-plats på p-däck, 116 kr/månad. Husvagnsplats, 231 kr/månad. Om något av garagen är fulla tillämpas ett kösystem. Avgiftsbelagt kösystem.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till digital-TV via Tele2, basutbudet ingår i avgiften och internet via Bredband2, 1000/1000 mbit/s ingår i avgiften. En anslutningsavgift på 200 kr tas ut av Bredband 2.

Renoveringar:

2003 Byggnation av miljöhus.
2005 Trapphusrenovering.
2007 Plåtbeklädnad av låghusens gavlar.
2008 Ombyggnad av el-centraler för kollektiv mätning.
2008-2009 Total källarrenovering.
2008-2013 Fönsterrenovering av samtliga lägenheter.
2009 Total skyddsrumsrenovering efter lagkrav.
2011-2012 Omfogning av tegelfasader, låghusen.
2011 Ny ventilation i garaget.
2012 Markarbete låghusen med ny belysning.
2013 Byte av elstammar.
2013-2016 Ombyggnad av värmesystem, nya radiatorer.
2014 Förnyelseprojekt av lekplatser Kulladalsgatan 30 och 24.
2015-2016 Fläktbyte i vindar i 8-våningshusen.
2016 Utemiljön har renoverats, nya bommar, grillar, papperskorgar mm.
2017 Postboxar, belysningsarmaturer inne/ute, OVK, förnyelse miljöhus.
2018 Målades samtliga vindar, nya dörrar av metall för ökad säkerhet och bättre brandskydd installerades, fastighetsel.
2019 Renovering och uppdatering av fastighetsel i respektive fastighet.
2019 El, belysning - vindar och källare.
2019 Installation/genomgång av värmecentral i garage.
2019 Fasadkompletteringar.
2019-2020 Byttes hissar i samtliga trapphus.
2020 Markkompletteringar, cykelställ, pergola vid grillplatser.
2020 Avlopppsstammar.
2021 Garage - Elcentral, rengöring, målning av trapphus, laddplatser. Markkompletteringar. Tvätt- och torkutrustning. Gymrenovering. Nya tvättmaskiner i hus 26. Byts annars ut vid behov.
2021-2023 Relining avlopp - stammar och lägenheter, slutfört.
2023 Nya elmätare har installerats, mätning kommer ske månadsvis efter faktisk förbrukning.

2023-24 Bättringsarbeten på garage/parkering.
2024-2026 Byte tappvattenstammar. Planering för detta har nyligen påbörjats och inget beslut är fattat angående finansiering.

Föreningen följer en underhållsplan. Observera att åtgärder och årtal kan komma att ändras till följd av besiktning och uppdatering av underhållsplan efter beslut av styrelsen.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, med restriktion om att den som bor i lägenheten ska äga minst 10%.

Ekonomi:

Senaste avgiftsförändringen skedde 2023-01-01, då höjdes avgifterna med 8 %. Budgetarbete pågår i dagsläget, föreningen har inte kunna svara på om det finns kommande avgiftsförändringar. Föreningens ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1 313 kr

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening/förvaltare 2023-11-28. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Till lägenheten disponeras ett källarförråd samt matkällare.
Föreningen tillämpar gemensamma avtal för el i fastigheten.
I överlåtelsen ingår: Samtliga garderober

Omgivning

Allmänt om området:

I stadsdelen Hyllie i södra delen av Malmö ligger ett bostadsområde som heter Kulladal. Området ligger väldigt centralt och med några minuters avstånd når man varuhuset Mobilia och alla dess butiker, likaså Hyllie där vi finner ett av Sveriges största shoppingcenter, hållsplats för citytunneln (tåg), Malmö Arena och mycket annat som kan förgylla vardagen. På huvudgatan i Kulladal ligger en mindre livsmedelsaffär och en restaurang.

Tidigare var området ett stationssamhälle strax söder om stadsgränsen men har varit en del av Malmö sedan 1931. Området ligger mellan Stadiongatan och Inre Ringvägen, väster om Trelleborgsvägen och öster om Pildammsvägen. Området Bergdala tillhör också området Kulladal och innefattar ett villa- och radhusområde.

I området finns Kulladalsskolan som byggdes år 1923. I området finns också Kullavångens förskola och Per Albin hems förskola. Handelsträdgården Trädgårdspaletten har sedan 1967 byggt upp en botanisk trädgård inomhus med växter och djur från hela världen.

Kulladals FF är Kulladals idrottsplats där fotbollsspelaren Stefan Schwarz har sin moderklubb. Klubbens kontor ligger intill "Villa Kulladal", som byggdes 1891 av tobaksfabrikören Christoffer Gadd som en del av "Kulladalsgården" och som senare fungerade som Kulladals Folkets Hus. På idrottsplatsanläggningen finns bland annat Kulladals Brottarklubb. Närmaste granne är bangolfanläggningen för Kulladals Bangolfklubb (Kulladals BK). I Kulladal finns även elitseriespelande bowlingklubben Kulladals Bowlingsällskap (Kulladals BS).

Per Albins hem är ett höghusområde i östra Kulladal. Bostäderna består av tre- och åttavåningshus och enplansradhus. Området omfattar cirka 750 lägenheter och flerbostadshus och det finns en parkering för många bilar. En gång- och cykelväg runt området skapar bilfri tillgänglighet.

Kulladal bjuder på goda bussförbindelser och närhet till yttre och inre ringvägen. Härifrån kommer man även smidigt till handelsområdet Svågertorp.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningspliktA
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt