Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Dockan Lägatan 11A
4 495 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 842 kr
inkl. värme, vatten och bostadsrättstillägg.
Boarea: 94 m2
Areakälla: Föreningens information
Rum: 3
Våning: 6 av 7
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Genomgående etagelägenhet med tre njutbara balkonger i Dockan!

Perfekt för dig som vill ha huskänsla fast bo i lägenhet! Högst upp i huset presenteras denna magiska etagelägenhet om tre rum och kök. Här finns ett stilrent kök, ljust och socialt vardagsrum, väl tilltaget sovrum samt goda förvaringsmöjligheter i flertal garderober och klädkammare. Utöver detta erbjuds ett allrum, två helkaklade badrum varav ett med tvättmöjligheter samt tre fantastiska balkonger. Föreningen har en fin och grönskande innergård utrustad med utemöbler, grill samt lekplats för de minsta. Här bor man i en lummig oas på ett fantastiskt läge mitt i Dockan med närhet till stadens utbud, bra kommunikationer och inte minst salta havsbad. Varmt välkomna på visning!

Visningar

söndag 25 februari 15:15 - 15:45
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vi tar oss upp till sjätte våningen och välkomnas in till en trevlig hall med bra avhängningsmöjligheter för ytterkläder samt skor och förvaringsmöjligheter får vi i en garderob bakom spegelskjutdörrar. På golvet ligger parkett och väggarna är målade i vitt med en mönstrad fondtapet i gul kulör.

Kök

Stilfullt kök från Vedum med god förvaring bakom gråa släta köksluckor och vitrinskåp som samspelar fint med den ljusa bänkskivan och svarta kaklet ovanför. Den maskinella parken från Siemens består av kyl och frys, inbyggd ugn- och mikrovågsugn, induktionshäll, fläkt och diskmaskin. Här finns plats för ett matbord intill de stora fönsterna som även ger ett fint ljusinsläpp i rummet. På golvet ligger parkett och väggarna är målade i vitt.

Vardagsrum

Vidare in når vi våningens vardagsrum med plats för ett gediget matbord för goda måltider i gott sällskap och mer därtill efter önskemål. På golvet ligger parkett och väggarna är målade i vitt. Rummet får ett generöst ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna och balkongdörren som leder oss ut till balkongen med härlig eftermiddag- och kvällssol.

Allrum

Trappan leder oss till andra våningen och ett rum plats för en härlig soffgrupp och fåtöljer. Rummet kan även användas som sovrum eller annat efter önskemål. På golvet ligger parkett och väggarna är målade i vitt. Den helglasade balkongdörren leder oss ut till den väl tilltagna terrassen med härlig eftermiddag- och kvällssol där vi gärna tillbringar många timmar under årets varma dagar.

Sovrum

Sovrummet bjuder på generösa kvadrat med plats för möblering av dubbelsäng och tillhörande möblemang. Förvaringsmöjligheter finner vi i en klädkammare i anslutning. På golvet ligger parkett och väggarna är målade i vitt och grönt. Här tar vi sedan steget ut till balkongen med utsikt över gårdens grönska med plats för möblering efter önskemål.

Badrum 1

Helkaklat badrum med grå klinker och vitt kakel. Badrummet är inrett med wc, handfat med grå kommod från Vedum, spegel med belysning, elektrisk handduktstork samt duschhörna med duschdörrar i klarglas. Här är det även inrett med bekvämligheter som tvättmaskin- och torktumlare från Siemens med arbetsyta och förvaringsskåp ovanför.

Badrum 2

Helkaklat badrum med beige klinker och vitt kakel med en mönstrad fondvägg. Badrummet är inrett med wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork och badkar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

A1503

Lägenhetsnummer register:

1503

Andel i årsavgift:

0.9521

Kommentar till andelstal:

Andel i förening avser andel insats. Se andelstal under 'allmänt om lägenheten'.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

1247489 kr

Andel i förening:

1.16319 %

Pantsättning:

Ja

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Skåneland 2

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2021

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 65kWh/m²
Energiklass: C
Primärenergital: 68kWh/m²
Utförd
Datum: 20 maj 2021

Förening

Namn:

Brf Lilla Varvsgatan

Organisationsnummer:

769633-3769

Allmänt om föreningen:

Brf Lilla Varvsgatan i Malmö registrerades 2016 och består av 131 bostadslägenheter samt 2 lokaler, varav den ena användas som föreningens cykelverkstad och den andra är avsedd för uthyrning. Fastighetens byggherre var Peab och inflyttning påbörjades i augusti 2020 och avslutades i januari 2021.

Gemensamhetsanläggningar: Föreningen ingår i 2 st gemensamhetsanläggningar. En av dem är Skåneland GA:1 som kommer infatta kvartersgata, gästparkering, komminukationsytor, belysningsarmatur, planteringar, cykelparkering, dagvattenledningar och dagvattenbrunnar etc.

Gemensamma utrymmen:
I föreningen finns en fin och grönskande innergård utrustad med utemöbler, grill samt lekplats för de minsta. I en lokal på bottenvåningen mot Lilla Varvsgatan finns en cykelverkstad med de vanligaste verktygen för en cykelreparation, ställ att hänga upp cykeln samt pump. Föreningen har totalt 328 cykelplatser. En tredjedel av dessa är lättillgängliga för den som använder cykeln ofta och resterande i låsta rum i källaren. Här finns även en cykelpool med 3 el-cyklar.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har 37 st garageplatser i garaget, 3 av dem är utrustade med laddstolpar. Föreningen har 37 platser, 5 av dessa är reserverade för el-bil men det finns möjlighet att ladda på ytterligare 15. Garageplatserna kan hyras till en kostnad om ca 1 000 kr/månad och ca 1 200 kr + elförbrukning/månad för laddplats. Selero handhar garageplatserna. Dessutom finns 42 P-platser reserverade för föreningen i P-huset Erika, dessa hyrs direkt via Aimo Park. Föreningen har avtal med OnDemand bilpool och i tillägg även en lådcykel-pool med 3 egna cyklar (el-cyklar). Byggsäkerheten under entreprenadstiden tecknas hos Gar-Bo Försäkring AB. Föreningen har tecknat en fastighetsförsäkring till fullvärde hos Folksam. Bostadsrättstillägg för medlemmar ingår.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till Telia Triple play och omfattar bredband, 100/100 Mbit/s, bredbandstelefoni, digital-TV paket "Lagom". Kostnad för detta är 222 kr/månad och debiteras på månadsavin.

Renoveringar:

2022 installeras fler laddstolpar i garaget.

Huset stod klart 2021 och därav finns inga större renoveringar planerade.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, den som bor i lägenheten ska äga minst 10%.

Ekonomi:

Den senaste avgiftshöjningen skedde 1/1-2024 med 8%.

Nabo sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

I samband med överlåtelsen tar föreningen ut följande avgifter:
Överlåtelseavgift motsvarande 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen svarar för denna.
Pantsättningsavgift utgår med 1% av gällande prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Hushållsel debiteras separat efter faktisk förbrukning en gång i månaden. Köpare/säljare får själv reglera vid överlåtelse.

För mer information besök föreningens hemsidan på: https://lilla-varvsgatan.smartbrf.se/

Föreningsinformationen är inhämtad ifrån berörd förening 2023-10-19. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare Nabo. Insatsandel: 1,16319 %. Andel av årsavgift: 0,95210 %.

En obligatorisk kostnad om 222 kr/månad tillkommer till avgiften och avser TV och bredband via Telia Triple Play.
Hushållsel debiteras separat efter faktisk förbrukning en gång i månaden.

Balkong är upplåten med bostadsrätt.

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Säljaren informerar om: Ytterligare innerdörrar till garderob finns i källaren (nyskick).

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Dockan är ett attraktivt område med blandade funktioner. Småbåtshamnen och den fantastiska utsikten över hamninloppet och Öresund gör Dockan till ett av Malmös mest eftertraktade områden för kontor och bostäder. De moderna bostäderna, marina miljön och närheten till de centrala delarna i Malmö skapar förutsättningar för ett unikt boende. Dockan ligger bara minuter från Malmö Centralstation och tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Med tåg eller buss tar man sig till de närliggande flygplatserna Sturup och Kastrup och vidare ut i världen. Vill man nyttja lokaltrafiken, trafikeras både Dockan och Västra Hamnen av bussar. Från hållplatsen vid Dockan tar det bara några minuter att åka buss till Centralstationen.

Från Dockan är det nära till allt. Både Malmö Centralstation och hela gamla citykärnan med Malmös stora shoppingutbud, restauranger och service ligger inom promenadavstånd. För att vardagen ska fungera tillfredsställande finns också en närbutik med livsmedel, restauranger och övrig service såsom vårdcentral, apotek, kemtvätt, gym med mera i området. Ett stort och välsorterat Ica Maxi och Systembolag ligger i nära anslutning.

De flesta bostadsrättsföreningarna på Dockan har egna garage som går att hyra. Utanför husen finns också besöksparkeringar. Det finns även ett stort parkeringshus på Hallenborgsgatan, P-huset Dockan som sköts av Parkering Malmö, där möjlighet finns att hyra extra parkeringsplatser.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av betydelse för köparen. Om säljaren på detta sätt handlat i strid mot tro och heder, kan säljaren inte invända att köparen brustit i sin undersökningsplikt. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0-30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31-75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt