Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Fågelbacken Mariedalsvägen 42
3 595 000 kr
Avgift: 5 072 kr
inkl. värme och vatten. Till månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 170:-/månad vilket avser kostnad för bredband. Total avgift till föreningen blir 5 242:-
Boarea: 77 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 5 av 5
Hiss: Ja
Generös vindsvåning!

Generös trea högst upp i huset! På vindsplanet befinner sig denna optimala trerummare med bra planlösning, modernt kök, helkaklat badrum och smakfullt renoverade ytskikt. Bostaden bjuder på två bra sovrum, rikligt med ljusinsläpp och generöst kök med matplats. Allt på fint läge invid omtyckta Slottsstaden nära parker, hav och stad!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Bekvämt med hiss tar vi oss upp till femte våningen, där en stilren hall bjuder in med enstavsparkett som är genomgående för hela lägenheten och målade väggar i beige. I hallen finns gott om förvaring i form av en stor klädkammare, samt avhängningsmöjligheter med utrymme för hatt- och skohylla. Till höger om ingången når vi bostadens badrum.

Master bedroom

Direkt till vänster om ingången finns bostadens stora sovrum. I sovrummet kan du med enkelhet möblera med dubbelsäng och extra förvaring om så önskas. Dessutom har vi redan bra förvaringsmöjligheter i rymlig garderob. Väggarna är målade i en mörkt blå färg vilket ger rummet en mysig känsla för en god natts sömn.

Vardagsrum

Vägg i vägg med sovrummet har vi vardagsrummet. Här ser vi samma väggfärg som i hallen som ger en enhetlig känsla. I vardagsrummet får man plats med både soffa och tillhörande möblemang samt stort matsalsbord vid behov. Från detta rummet når vi också bostadens andra sovrum.

Sovrum

Det andra sovrummet är något mindre men rymmer både bäddsoffa eller säng samt tv och skrivbord. Detta rummet är flexibelt och kan användas efter behov om man önskar ett kontor, gäst- eller barnrum. Från detta rummet har vi också en stor klädkammare där en perfekt yta för extra förvaring finns. Detta rummet har också samma kulör som hall och vardagsrum.

Kök

Köket befinner sig på motsatt sida av bostaden och renoverades under 2016. Köket är från IKEA och luckorna går i vitt med ram och blandas även med vitrinskåp. Bänkskiva i trä matchas med stänkskydd i vitt kake. Köket bjuder på integrerad delad kyl/frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, ugn och fläkt. Under 2019 har dessutom köket utökats i form av extra skåp och bänkyta i vänster hörn av köket med sittplatser.

Badrum

Badrummet renoverades också under 2016. Här har vi vita kaklade väggar tillsammans med ljust grått klinkers på golvet. Vi har stort badkar med dusch, spegelskåp, handfat med kommod, handdukstork och wc. Badrummet har ett fint fönster som vetter mot gården och ger ett fint ljusinsläpp.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

0032

Lägenhetsnummer register:

1502

Andel i årsavgift:

3.6511

Andel i förening:

3.80276 %

Pantsättning:

Nej

Tillträde:

Enligt överenskommelse.

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Vapensmeden 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1912

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 145kWh/m²
Utförd
Datum: 29 jan. 2029

Förening

Namn:

Brf Lärkan

Organisationsnummer:

769614-5742

Allmänt om föreningen:

Brf Lärkan i Malmö bildades 2006 och fastigheten köptes loss 2008 från Henry Ståhl Fastigheter. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. I föreningen finns 25 lägenheter, varav 1 upplåts med hyresrätt. Ekonomisk förvaltning via Bredablick. Byggnaden uppfördes i början av 1900-talet.

Föreningen har en gemensam gård med lekplats, sittbänkar och grill. Här finns även cykelgarage och sopsortering.
Gemensam tvättstuga i källaren som kan bokas alla dagar med två tvättmaskiner samt ett torkskåp.

Äger föreningen marken:

Äger marken.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har inga garageplatser men flertalet medlemmar i föreningen hyr långtidsplats i Kronprinsens stora parkeringsgarage. Detta görs individuellt. Vid intresse eller frågor, maila: info@kronprinsensuthyrning.se. Boendeparkering finns på gatan.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-tv via Canal Digital, grundutbudet ingår i avgiften. Inget TV-avtal from 2023-10-01. Föreningen är ansluten till bredband (100/100 Mbit) via Ownit. Bredbandet tillkommer som ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 170 kr/månad.

Renoveringar:

Under 1980-talet genomfördes en större renovering av hela fastigheten med bland annat byte av stammar, byte av fönster, installation av hissar, tilläggsisolering samt omputsning av fasaden.
2008 ny värmecentral
2009/2010 ny torktumlare och torkskåp i tvättstugan.
2009 nya hissar.
2011 spolades stammarna som är från 1980-talet.
2012 takrenovering.
2014 gården byggdes om och rustades upp samt flytt och ombyggnad av tvättstuga.
2015/2016 genomfördes OVK. Renoverades tak.
2016 Målades trapphusen om
2017 Renovering av de befintliga fönsterna genomfördes, dels genom sparat kapital och dels genom nytt lån
2018 Elektronisk råttfälla i avloppen installerades.
2020 Dränering.

Kommande renoveringar: Tilläggsisolera vind, spola dagvattensystem är på ingång som renoveringar


Det har tidigare funnits förfrågningar kring att eventuellt kunna bygga balkonger. Detta är avskrivet.

Tillåter föreningen delat ägande:

Kontakta styrelsen om det skulle bli aktuellt.

Ekonomi:

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om ca 1163 kr (2,5% av pbb) samt en pantsättningsavgift om 465 kr/pant (1% av pbb) vilket faktureras köparen.

Föreningen gjorde en höjning 2021 på 2% och inför 2023 på 7%, risk för höjning upp till 10% inför 2024. Beror på eventuella skadekostnader under året.

Föreningen har amorterat ner ca 1,5 milj på sina lån sen 2020.

Överlåtelseavgift:

1 313 kr

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Blivande köpare uppmanas att kontrollera ovanstående uppgifter med föreningen. Informationen är uppdaterad med representant från föreningen 2023-06-01.

Allmänt om lägenheten

Säljarna disponerar över ett källarförråd.

Föreningen anger följande andelstal.
Andel förening (%): 3.80276000
Andel årsavgift (%): 3.65110000
Andel kapital (%): 0.00000000

Andelstalen är hämtade från Bredablick som sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Det går ej att specificera hur andelstalet är uträknat.

Lägenhetens fullständiga lägenhetsnummer är 332-1-0032

I köpet ingår:
Mikro, garderob i sovrum, elskåp, elfasystem i klädkammaren och mörkläggningsgardiner i samtliga rum.

I köpet ingår inte:
Stringhylla i den mindre sovrummet.

Hela lägenheten förutom klädkammarna och badrummet är ommålat under hösten 2021.

Omgivning

Allmänt om området:

Eftertraktat bostadsområde beläget i västra innerstaden. Placerat mellan John Ericssons väg i söder och Regementsgatan i norr samt Mariedalsvägen i väster.

Centralt läge i Malmö som präglas av bland annat närhet till hav, grönområden, city och inte minst Triangeln. Flerfamiljshusen dominerar med både bostadsrätter och hyresrätter. De flesta fastigheter i bostadsområdet är byggda runt 1940-talet.

I området finns det mesta i form av närservice såsom matbutiker, caféer och restauranger, träningsmöjligheter med mera. Kronprinsens stora utbud av bland annat shoppingmöjligheter och stora matbutiker ligger i närområdet. På Köpenhamnsvägen finns det ett flertal olika restauranger och caféer.

I denna stadsdel är kommunikationsmöjligheter utmärkta. Det finns gott om busshållplatser och busslinjer som kör åt olika stadsdelar med tajta mellanrum. Närheten till Triangelns citytunnel erbjuder dessutom fenomenala pendlingsmöjligheter även utanför staden och till utlandet. För den som hellre cyklar till sina destinationer i staden erbjuds det ett välutvecklat nät av cykelvägar.

Promenadavstånd in till city, till stranden och även flera av Malmös fina parker. Slottsparken och Pildammsparken är två utmärkta exempel på detta. På sommaren är närheten till "Ribban" en stor fördel. Här kan man njuta av ett svalkande dopp i havet eller av en promenad längs den långa Ribersborgsstranden. Valet är ditt!

Närområdet erbjuder ett flertal skolor vilket innebär att barnens väg till skolan inte blir lång. Det finns gott om förskolor på promenadavstånd. Vårdcentral, tandläkare, BVC med mera ligger nära till hands.

I området råder prisvärt boendeparkering under dagtid. På kvällen efter ett visst klockslag är det tillåtet att parkera fritt utan avgift. Det finns flertal parkerings- och garagemöjligheter som kan hyras.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt