Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Västra Hamnen Mastgränd 7F
2 395 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 379 kr
I avgiften ingår värme och bostadsrättstillägg.
Boarea: 54.5 m2
Areakälla: Föreningens information
Rum: 2
Våning: 1 av 5
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Uteplats: Ja
Tvårummare i Västra Hamnen med egen uteplats!

På Mastgränd 7F, med gångavstånd till havet och alldeles intill Masttorget med service så som Ica Maxi, apoteket och flertalet restauranger presenterar vi nu denna bekväma tvårummaren. Bostaden bjuder på ett fint ljusflöde där gavelläget gör sig påmint med fönster från tre väderstreck. Det trivsamma vardagsrummet binds varsamt samman med köket samtidigt som de båda rummen får vara separata. Den stilrena köksön är lika snygg som den är funktionell. Vidare finns vi ett sovrum som rymmer dubbelsäng samt helkaklat badrum med egna tvättmöjligheter. Den gårdsvända uteplatsen sätter fin guldkant på bostaden med gott om plats för möblemang och växter. Föreningen erbjuder dessutom en mysig innergård samt egen takterrass till alla medlemmar att nyttja själv eller med större sällskap. Här får du ett bekvämt boende på markplan med både larm och insynsskydd i form av frostade rutor. Välkomna!

Visningar

söndag 25 februari 12:30 - 13:00
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Från egen uteplats välkomnas vi in till denna trevliga tvårummaren. På golvet vilar parkett och väggarna är vitmålade, vilket är genomgående för hela lägenheten. Hallen har tre garderober och ett städskåp.

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger i anslutning till köket och har stora fönsterpartier. På golvet vilar parkett och väggarna är vitmålade. Här finner vi även en altandörr ut till Mastgränd.

Kök

I köket ligger det ett parkettgolv och väggarna är målade i vitt. Köket har skåpsinredning från Vedum med släta vita luckor och keramikbänkskiva från Silestone. Köket har komplett maskinpark från Siemens bestående av kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn samt integrerad diskmaskin. Fläkten är från IKEA.

Sovrum

Sovrummet rymmer dubbelsäng och har två utgångar ut till hallen, båda med skjutdörr. Även i sovrummet ligger det ett parkettgolv och väggarna är målade i greige.

Badrum

Helkaklat med vita väggar och grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med WC, handfat med vit kommod, spegelskåp (Vedum), handdukstork och dusch med vikdörrar i frostat glas. Här finns även egna tvättmöjligheter bestående av tvättmaskin och torktumlare från Siemens med arbetsbänk och väggskåp.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

1101

Lägenhetsnummer register:

1001

Andel i årsavgift:

2.33377

Kommentar till andelstal:

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal: Andelsprocent 2,03529%. Andelsprocent årsavgift 2,33377%. Andel i förening har ej specificerats.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

796000 kr

Kommentar till nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Andel i förening:

2.03529 %

Pantsättning:

Ja

Tillträde:

Enligt överenskommelse.

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Bommen 2

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2017

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 85kWh/m²
Energiklass: D
Primärenergital: 103kWh/m²
Utförd
Datum: 16 mars 2020

Förening

Namn:

Riksbyggens Brf Livbojen

Organisationsnummer:

769629-4649

Allmänt om föreningen:

Brf Livbojens hus stod färdigt för inflyttning under december 2017 på fastigheten Bommen 2. Föreningen innehar 49 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt. Föreningen äger marken. Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av Riksbyggen.

Innergården delas med grannföreningarna Bonum Brf Ankaret och Brf Blinkfyren. En gemensamhetsanläggning, Malmö Bommen GA:1, har inrättats för att tillgodose skötseln av gård med tillbehör, grönytor, belysning, cykelparkering m.m. Föreningen svarar för 1/3-andelar (ca 33%) av driftkostnaderna.

Gemensamma utrymmen:
I föreningen finns 1 st miljörum, 1 st cykelrum och 1 st barnvagnsrum.
Det finns även en gemensam innergård med tillgång till grönytor, cykelparkering och handikapparkering.
Föreningen har en härlig gemensam takterrass om ca 47,5 kvm med utsikt över Masttorget i söderläge. Terrassen är inredd med trätrall och belysning.

Försäkring:
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad i Folksam. Hemförsäkringen bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Parkeringsplatser finns att hyra via P-Malmö i parkeringshuset Aktern som är beläget i Masthusenområdet. Begränsad tillgång och viss kötid kan förekomma. Föreningarnas medlemmar är anslutna till en bilpool, anslutningen varar fram till 2027. Det finns två lådcyklar att hyra gratis från föreningen.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till digital-TV och bredband 100/100 Mbit/s via Tele2. Föreningen har ett kollektivt avtal med Tele2 och avgiften ligger som ett obligatoriskt tillägg om 180 kr / mån på avgiften.

Renoveringar:

Huset färdigställdes 2017 och under hösten 2019 utfördes en 2-årsbesiktning av byggnad och mark. 5-års besiktning 2022. Det finns inga större renoveringar planerade i dagsläget.
Avlopps spolning ska ske 2024.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Avgiftshöjning med 6% 1/1 2024

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp (1208 betalas av köparen).
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp (483 kr/pant).

Överåtelseavgiften och pant kommer att höjas så snart de får de nya stadgarna, vilket sker till våren (maj). Då är det 3,5% resp 1,5.

Överlåtelseavgift:

1 313 kr

Pantsättningsavgift:

252 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Andelsprocent 2,03529%.
Andelsprocent årsavgift 2,33377%.
Andel i förening har ej specificerats.

Ett obligatoriskt tillägg gällande kabel-tv och bredband tillkommer om 185 kr/månad.

Individuell mätning av vatten och el tillkommer på avgiften.

Säljaren disponerar ett vindsförråd.

Föreningen har inte kunnat svara på med vilken rätt som bostadsrättens angränsande uteplats upplåts med. Föreningen äger marken.

Säljaren informerar att följande ingår i köpet:
- Alla vitvaror.
- Väggmonterade lampor.

Säljaren informerar om kända fel och brister:
Små sprickor i handfatet i badrummet.

Föreningen har inte svarat på om uteplatsen upplåts med bostadsrätt eller med nyttjanderätt.

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Lidl, Coop, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt