Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Varvsstaden Neptunigatan 75
1 895 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 155 kr
inkl. värme, kallvatten, fast nätavgift för hushållsel samt bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 169 kr/månaden för Telia Triple Play tillkommer.
Boarea: 34 m2
Areakälla: Föreningens information
Rum: 1.5
Våning: 4 av 11
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Balkong: Ja
Nyproducerad 1,5 med härligt ljusinsläpp och balkong i soligt söderläge!

På attraktiv adress i Varvsstaden finns det nu möjlighet att bli den första att förvärva denna nyproducerade pärla. På fjärde våningen med hiss från markplan erbjuds denna välplanerade bostad med ett modernt kök placerat i öppen planlösning med allrummet, perfekt plats för säng bakom den tillbyggda väggen som ger känslan av en mini-tvåa och ett helkaklat badrum med egna tvättmöjligheter. Förutom detta erbjuds en härlig balkong i solsäkert läge. Här bor man med närhet till havet, affärer, restauranger och cafeér samt centralstationen med goda förbindelser passar bostaden både för dig som pendlare och är student. Varmt välkomna att höra av er vid intresse!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Grå klinker (30x30cm) med vitmålade väggar. Hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Ytterligare förvaring finner vi i klädkammare/förråd bakom dörr i anslutning.

Kök

Vitpigmenterad 3-stavsparkett av ek (Kährs) med vitmålade väggar. Modernt kök från Vedum placerat i öppen planlösning med allrummet med gråa släta luckor med svarta och kromade handtag som samspelar fint med den ljusa bänkskivan i laminat och vita kaklet (10x20cm) ovanför. Maskinparken från Siemens består av kombinerad kyl och frys, induktionshäll, fläkt (Franke), inbyggnadsugn med mikrovågsugn samt integrerad diskmaskin.

Allrum

Vitpigmenterad 3-stavsparkett av ek (Kährs) med vitmålade väggar. Generös yta med plats för matbordmöblemang, soffa och säng. Sovalkoven utgör en egen del och skiljs av från allrummet helt. Från allrummet har vi direktaccess ut till balkongen (7kvm) i solsäkert läge med plats för möblering efter önskemål.

Badrum

Helkaklat badrum med grå klinker (15cmx15cm) och vitt (15cmx15cm) kakel. Badrummet är inrett med wc, handfat med vit kommod (bredd 60 cm med 2 lådor), spegel (bredd 60 cm med monterad LED-belysning), dushhörna med vikbara dörrar i klarglas samt kombinerad tvättmaskin- och torktumlare med vit bänkskiva och vitt väggskåp ovanför.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

B1303

Lägenhetsnummer register:

1303

Andel i årsavgift:

0.59

Kommentar till andelstal:

Andelstal enligt upplåtelseavtalet: 0,5938 % Andel insats och andel årsavgift har ej specificerats av föreningen.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

540357 kr

Pantsättning:

Nej

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Malmö träförrådet 3

Energideklaration:

Utförd

Förening

Namn:

Brf Varvsporten

Organisationsnummer:

769637-9846

Allmänt om föreningen:

Brf Varvsporten består av huskroppar med varierad höjd
och utseende med totalt 116 bostadsrättslägenheter. Husen är mellan sju och elva våningar vilket ger
ett unikt och tilltalande utseende som passar väl in på platsen
och i Varvsstaden.

I Varvsporten har stor vikt lagts på att skapa en palett av olika lägenhetstyper med noggrant genomtänkta planlösningar med höga funktionskrav. Varje lägenhet är optimalt planerad och det finns bostäder för alla smaker och behov och alla lägenheter har en genomgående hög standard på inredningen.

Miljörum med källsortering finns på gården.
Cykelrum finns.

Det finns ett barnvagnsförråd i varje trapphus.

Alla bostäder har tillgång till förråd, antingen i lägenheten,
på loftgången, i trapphuset eller i markplan. Detta framgår av
lägenhetsritningarna.

Huset omgärdar en trevlig gårdsmiljö med gemensam sittgrupp
och grillplats.

Läs gärna mer om området här: https://www.varvsstaden.se/

Respektive bostadrättshavare bekostar själv förbrukad hushållsel och varmvatten. Undermätare placeras i respektive lägenhet och debiteras utav föreningen.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Brf Varvsporten har tillgång till 82 parkeringsplatser i närliggande parkeringsanläggning inom Varvsstaden. I dagsläget vet föreningen inte med säkerhet vad det kostar då det är P-Malmö som hanterar kommande p-platser. Initialt har de gett ungefärliga prisuppgifter på ca 1000:-/månad på markparkering och när p-huset står klart under 2025 som planen ser ut nu kostar dessa platser ca 1200:-/mån. Bil- och cykelpool OurGreenCar kommer erbjuda en bilpool exklusivt till de boende i Varvsporten. Totalt kommer det finnas två elbilar helt dedikerade till de boende i föreningen. I cykelförråden kommer det att finnas tre el-lådcyklar.

Bredband/TV:

Föreningen är kollektivt ansluten till Telia Triple-play (TV, Internet och telefon). Obligatoriskt tillägg om 169 kr/månad .

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, men även den som ska bo i lägenheten måste stå som
köpare på kontraktet.

Ekonomi:

I samband med färdigställandet av föreningens ekonomiska plan beslutades om en avgiftshöjning. Beräknad ränta i ekonomisk plan var 4,10%.

Föreningens lån har nu slutplacerats vilket gjorde att föreningen höjde avgiften med 13 % från 1/11 2023.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp som betalas av köparen samt en pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp som betalas av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1 313 kr

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Uppgifterna är hämtade 2023-09-14 från den ekonomiska planen och från Peab Bostads hemsida där de samlat information om projektet.

Allmänt om lägenheten

Andelstal enligt upplåtelseavtalet: 0,5938 % Andel insats och andel årsavgift har ej specificerats.

Balkongen (7 kvm) är upplåten med bostadsrätten.

Enligt mäklarbilden är lägenheten en 1:a, men disponeras som en 1,5:a.

Energideklaration är ej utförd då fastighetens mätvärden, som kan vara nödvändiga vid upprättandet av energideklarationen ej finns tillgängliga vid denna tidpunkt.

Omgivning

Allmänt om området:

I Varvsstaden finns Malmös hundraåriga varvshistoria samlad. Här finns en unik möjlighet att skapa en attraktiv stadsdel med en spännande mix av kulturhistoriskt värdefulla miljöer och moderna stadsmiljöer.
Varvsstaden är ett stort område som kommer att byggas ut under en tidsperiod på 20 år eller mer. Nybyggnation pågår i den sydvästra delen och omvandling av flera äldre byggnader är i gång. Detaljplanering pågår för omvandling av Vagnsverkstaden. Just nu pågår planeringen för ett gång-, cykel- och busstråk som ska koppla samman Västra Hamnen och stadskärnan.
Marken ägs av Varvsstaden AB, som planerar att bygga cirka 2500 bostäder tillsammans med lokaler för handel och kontor, restauranger och caféer, grundskola och förskola.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av betydelse för köparen. Om säljaren på detta sätt handlat i strid mot tro och heder, kan säljaren inte invända att köparen brustit i sin undersökningsplikt. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0-30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31-75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt