Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, City Nordenskiöldsgatan 5B
4 495 000 kr utgångspris
Avgift: 4 910 kr
Inkl. kallvatten, värme och bostadsrättstilläggsförsäkring. Ett obligatoriskt tillägg för kabel-TV/bredband tillkommer om 220 kr / månad.
Boarea: 85.5 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 3 av 6
Hiss: Ja
Balkong: Ja
På oemotståndligt cityläge erbjuds denna exklusiva 3:a med underbara fönsterpartier mot city!

I Brf Kaj 306, belägen på att av Malmös absolut bästa citylägen har vi nöjet att erbjuda en av de exklusiva treorna med österbalkong med vy mot city och Hjälmarekajen. På tredje våningen med hiss från markplan finner vi denna pärla med trevlig öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, generösa ytor, stora fönsterpartier samt gott om förvaringsmöjligheter. Kök med vit skåpsinredning från Marbodal och mestadels rostfria vitvaror. Vardagsrum med separat stor avdelning för matbordet i anslutning till köksinredning samt stort vardagsrum för soffgrupp och teve. Utgång till österbalkongen med utsikt mot Universitetet, Nordenskiöldsgatan och vattnet i hamninloppet. Badrum med dusch och kombinerad tvätt- och torktumlare samt en rymlig entréhall med gott om garderober och plats för avhängning. Från lägenheten är det bara några stenkast till Centralstationen, Dockan, Galma väster och på andra sidan gatan finner du trendiga Malmö Live med sin omtalade skybar, takterasshänget The terrace och det påkostade Konserthuset..

Ett unikt läge och en underbar lägenhet perfekt för paret mitt i karriären boendes mitt i City! Välkommen på visning.

Visningar

söndag 25 februari 16:00 - 16:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande stor entré med mattlackad ekparkett och vitmålade, släta väggar. Städskåp i vitt och garderobsförvaring med spegelskjutdörrar /skjutdörrar i vitt. Ingång till ett av sovrummen rakt fram samt vidare till resten av lägenheten ner till höger.

Badrum

Det rymliga badrummet har helkaklade väggar i vitt, matt kakel med en silvergrå fog och golvet är klinkers i mörkgrått Carnaby dark grey. Tvättställ med vit kommod, Mora-blandare samt spegelskåp med led belysning ovan.
Duschväggar i klarglas med silverlist och Mora duschblandare. Ovan den kombinerade tvätt- och torktumlaren från Siemens (7 kg) finns en mörkgrå laminatbänkskiva som underlättar tvätthantering och förvaring finns i skåpet ovanför. Belysning och eluttagg ovanför bänken.

Sovrum 1 & 2

Våningens första sovrum når vi via hallen och lämpar sig väl att nyttja såsom barnrum, hemmakontor eller gästrum om man så önskar. Ett sovrum som är bra till sin storlek och förser oss med flertalet möbleringsalternativ. På golvet ligger enhetlig ekparkett i samspel med stilrent gråa väggar. Det andra sovrummet finner vi via vardagsrummet och är lägenhetens Master Bedroom, större i sin storlek och som förser oss med flertalet möbleringsalternativ. På golvet ligger enhetlig ekparkett i samspel med mörkgråa väggar. Ingång till stor klädkammare.

Vardagsrum

Vidare från hallen in väntar vardagsrum och kök i öppen planlösning. Ljuset strömmar in från flera stora genomgående fönster i kombination med ljusbringande balkongdörr, som förstås leder ut till den härliga balkongen av vida kvadrat med imponerande cityutsikt liksom en glimt av havsvattnet i hamninloppet. Vardagsrummet möbleras med lätthet med både soffgrupp och sköna fåtöljer, och invid köket placeras med fördel ett större middagsbord vid det generösa fönsterpartiet med utsikt över Nordenskiöldsgatan. Under våra fötter vilar ett parkettgolv som möter väggar i vitt.

Kök

Vit köksinredning från Marbodal. Vitt blankt kakel som stänkskydd. Grå, betongfärgad bänkskiva. Vitvaror från Siemens såsom kyl/frys i rostfritt, vit köksfläkt, induktionshäll med 4 zoner, inbyggnadsugn i rostfritt, mikrovågsugn i rostfritt samt diskmaskin i rostfritt. Vitmålade väggar samt parkettgolv.

Balkong

Stor balkong i öster med imponerande cityutsikt samt vy mot hamninloppet.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

D1202

Lägenhetsnummer register:

1202

Andel i årsavgift:

1.12201

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

772958 kr

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2019

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 68kWh/m²
Energiklass: C
Primärenergital: 67kWh/m²
Utförd
Datum: 20 sep. 2022

Förening

Namn:

Brf Kaj 306

Organisationsnummer:

769635-1126

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Kaj 306 bildades 2017. Skanska är byggherre. Föreningen innehar fastigheten Trollhättan 4 med tomträtt. För första tioårsperioden utgår en rabatt på avgälden med 62%, efter 2027 gäller ordinarie avgäld fram till 2033 därefter sker nya avgäldsförhandlingar. Adresserna är Bassänggatan 1 & 3, Beijerskajen 2 & 4 och Nordenskiöldsgatan 5 & 7. Föreningen består av 102 bostadsrättslägenheter samt 5 lokaler. Inflyttning påbörjades 2020.

Bo Svanenmärkt i Brf KAJ 306. Från och med 2017 Svanenmärker Skanska alla sina nya hem. Det innebär att de uppfyller Svanens hårda krav på materialval och byggprocess. Utöver detta har vi utrustat Brf KAJ 306 med en rad andra funktioner som hjälper till att bidra till ett mer hållbart samhälle. Gröna tak och en grön innergård för rekreation och biologisk mångfald, snålspolande kranar och miljövänliga vitvaror är några exempel. Huset värms upp med fjärrvärme som är snäll mot miljön och vi återvinner även värmen från den utgående ventilationsluften, för att hålla nere elförbrukningen och uppvärmningskostnaderna.

Till samtliga lägenheter finns ett förråd, vilket är placerat i källaren.
I källaren finns även rum för barnvagnar, rullstolar och cyklar.
Miljöhus är placerat på innergården.
Samtliga lägenheter har egen tvättmöjlighet, således finns det ingen gemensam tvättstuga.
Mysig innergård med planteringar och gångar. På gården finns enklare lekutrustning, sittbänkar och cykelställ.

Äger föreningen marken:

Nej.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har ett eget garage med 44 stycken platser för medlemmar att hyra till en kostnad om ca 1200 kr/månaden. För närvarande finns inga lediga garageplatser. Föreningen har tre separata kölistor, MC, El-bil och vanlig garageplats för bil. I dagsläget är det ca 20 i kö för bilplats. För alla medlemmar i föreningen finns medlemskap hos M under de första 10 åren (t.om. 2027), poolbilarna finns placerade i närliggande garage. En rörlig avgift tillkommer för nyttjaren.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till TV och bredband (250/250) via Tele2, en obligatorisk kostnad om 220 kr/månad tillkommer för detta. (om det inte redan är angivet och inräknat i bostadsbeskrivningen under avgift)

Renoveringar:

Startbesked för inglasning av balkonger gavs november 2021 och flertalet medlemmar har utfört inglasning under 2022.
Arbete med att täta rökluckor för att hindra att dagvatten rinner ned i källare har har påbörjats men inte fullt slutförts under 2022.
Den under senare delen av 2021 påbörjade installationen av ytterligare sex laddplatser i garaget är slutfört.
Offerter från olika elleverantörer har inhämtats och analyserats där beslut togs att omförhandla befintligt avtal med Eon och då med rabatterat pris/kWh.

Kommande planer
Optimering av parkering för cyklar inomhus
Digitalisering av portalsystemet
Utöka antalet garageplatser med möjlighet för laddning av elbil
Undersöka möjligheten för konditionering av kyla i lägenheter
Undersöka möjligheten för installation av solpaneler, analysera och bedöma lönsamheten strategiskt

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen tillåter delat ägande. Minsta andel man bör äga för att bo är 10%.

Ekonomi:

Föreningen höjde avgiften med 2% den 1 januari 2023. Fr om 1 januari 2024 höjs avgiften med 13%. Under juli 2023 lades ett av föreningens lån om till ca 4% ränta (bunden).

I avgiften ingår kallvatten, värme och brftilläggsförsäkring.
Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av Nabo.

Föreningen har individuell mätning av el och varmvatten. Dessa debiteras efter faktisk förbrukning en gång i kvartalet. Vid överlåtelse debiteras säljaren en slutfaktura.

Föreningen tar ut följande avgifter i samband med överlåtelsen: Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp betalas av köparen och pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp vid pantsättning, betalas av pantsättaren.

Uppgifter från senaste årsredovisning 2022:
Avgifterna har lämnats oförändrade under verksamhetsåret. Föreningens lån är uppdelade på fyra med lika skuldbelopp och amortering. Tre av lånen har villkor med bunden ränta till och med juli 5 2022 månad 2023, 2024 och 2025. Ett av fyra lån har villkor med 90 dagars ränta. Under året har Riksbanken höjt styrräntan från 0,00% till 2,50% vilket inneburit successivt högre ränta för den del av föreningens lån som ligger rörligt på 90 dagar. Amortering av föreningens lån löper som planerat med 2% per år. Föreningen har undersökt möjligheten att friköpa tomten Trollhättan 4 från Malmö Stad. Extra föreningsstämma hölls den 20 april med 74 av 102 bostadsrätter, varav 14 med fullmakt representerade. Stämman beslutade att rösta "Nej till friköp av tomträtt".

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Informationen är inhämtad från berörd förening och uppdaterad 2023-11-14. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna.

Avs juridisk person som köpare har föreningen lämnat följande information 2023-12-20:
När det gäller juridisk person så tar vi i styrelsen beslut i varje enskilt fall. Vi kan inte ge ett förhandsbesked utan prövar från fall till fall. Vi har idag lägenheter som innehas av juridiska personer.

Allmänt om lägenheten

Källarförråd medföljer.

Säkerhetsdörr finns.

Ett obligatoriskt tillägg för kabel-TV/bredband tillkommer om 220 kr / månad. Föreningen har individuell mätning av el och varmvatten. Dessa debiteras efter faktisk förbrukning en gång i kvartalet. Vid överlåtelse debiteras säljaren en slutfaktura.

Omgivning

Allmänt om området:

Malmö City är det pulserande hjärtat i landets tredje största stad. Som sig bör finns här ett strålande utbud av affärer, restauranger och bostäder för alla smaker. Arkitekturen tar tvära kast från kvarter till kvarter och ofta från hus till hus. Här kan du bo i såväl hus från 1700-talet som i toppmoderna lägenheter. Hela Malmös historia målas upp med hjälp av byggnader och det är riktigt underhållande för den arkitekturintresserade att ta en promenad bland vägar och stråk i City.

Gågatan som löper från Malmö Central, via Stortorget och ända ner till Triangeln är det självklara shoppingstråket och här finns de flesta stora affärskedjor du kan förvänta dig. Om du hellre blir överraskad i din shopping finns gömda pärlor. Ta en kort avstickare till Lilla Torg, till exempel. Här kan du upptäcka unikt hantverk i olika skepnader, eller svalka dig med en kall dryck på en av de många uteserveringarna. Lilla Torg är ett populärt vattenhål med mat från världens alla hörn dit många, både semesterfirare och de som bara tar en lunch flockas varje dag. Torget byter skepnad till festtorg allt eftersom kvällen blir natt med flera nattklubbar och uteserveringar med musik och upplevelser.

Caféer och restauranger är rikliga i hela City. Finn dina favoritsmaker eller upptäck helt nya, i Malmö samlas som bekant hela världen. Lyssna gärna på någon av de många gatumusikanterna under tiden. Stora gallerior som Hansa samlar ännu fler shoppingupplevelser och restauranger under samma tak och utgör ett fint alternativ när vädret inte spelar med.

En gång varje år byter hela City skepnad och blir Malmöfestivalen. Världs- och rikskända artister framträder på stora scener som byggs upp på torgen och längs gatorna trängs försäljare och mer streetfood än du kan ana.

Nybyggda Malmö Live ligger strax norrut, över kanalen, och erbjuder ett nytt hem åt Malmös kulturliv med symfoniorkestern i spetsen. Internationella restauranger och världsartister av hög klass står på menyn när du tillbringar en kväll på Malmös eget "Malmhattan".

Kommunikationer finns det gott om med närhet till Malmö Central och knutpunkten Gustav Adolfs Torg. Sturup och Copenhagen Airport är inte långt bort, likt tåg- och bussresor i alla riktningar. I City tar du dig lättast fram till fots eller med cykel. Gång- och cykelbanorna är väl utbyggda och anpassade likt stora delar av övriga Malmö. Skulle du bli trött i fötterna av allt promenerande kan du även slå dig ner vid kanalen som flyter runt city. Längs med vattnet finns trevliga bryggor som bjuder in till en stunds improviserad avslappning.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av betydelse för köparen. Om säljaren på detta sätt handlat i strid mot tro och heder, kan säljaren inte invända att köparen brustit i sin undersökningsplikt. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras. När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt