Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Drottningtorget Österportsgatan 3A
3 995 000 kr utgångspris Högsta bud: 3 700 000 kr
Avgift: 6 777 kr
inkl. värme och VA. Ett obligatoriskt tillägg om 285 kr/månad för TV och bredband tillkommer.
Boarea: 115 m2
Areakälla: Föreningens information
Rum: 3
Våning: 2 av 4
Hiss: Ja
Hiss från markplan
Balkong: Ja
Charmig sekelskiftsvåning vid Drottningtorget som inom kort kommer ha två ljuvliga balkonger.

På lugn sidogata från kullerstensbelagda Drottningtorget ligger denna ljuvliga och charmiga trerummare på mycket attraktiv adress med bevarade detaljer såsom brädgolv, takrosetter och kakelugn. Våningen har en trevlig planlösning med rymliga rum och generös takhöjd som tillsammans med bostadens stora fönsterpartier skapar en luftig och härlig känsla. Här erbjuds ett stilrent och välplanerat kök, ett trivsamt vardagsrum, dubbla sovrumsmöjligheter varav ett med en vacker kakelugn samt ett helkaklat badrum med tvättmöjligheter. Lägenheten har utöver detta en balkong med ljuvlig morgonsol och snart en i väster med utgång från köket. Området kring Drottningtorget bjuder på härliga restauranger och caféer och dessutom bor man med närhet till centralstationen samt bra kommunikation in till stadskärnan. Varmt välkomna på visning!

Visningar

tisdag 5 december 18:00 - 18:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vi tar oss upp till andra våningen med hiss och välkomnas in till en trevlig hall med plats för avhängning för ytterkläder och skor. På golvet vilar brädgolv och väggarna är målade i vitt.

Kök

Vidare in från hallen tar vi oss till det smakfulla köket där vi möts av generösa arbetsytor och förvaringsmöjligheter bakom vita och mörka köksluckor som kombineras fint med den mörka bänkskivan och vita kaklet ovanför. Maskinparken består av kyl och frys, ugn, spishäll, fläkt, samt diskmaskin. Ett fint ljusinsläpp får vi från de stora fönsterpartierna och här får vi dessutom plats med en köksö och gediget matbord med plats för både familj och vänner att slå sig ner. Perfekt till vardags men även för större tillställningar. På golvet vilar mörk klinker och väggarna är målade i vitt med en fondvägg i blomsterprint.

Vardagsrum

Våningens vardagsrum kännetecknas liksom resten av våningen med sin väl tilltagna takhöjd och vackra takstuckatur. Här möblerar vi gärna en härlig soffgrupp och möbler därtill. Rummet blir den naturliga platsen för såväl avkoppling som umgänge. På golvet vilar brädgolv och väggarna är målade i vitt. Vi får ett generöst ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna och balkongdörren som tar oss ut till våningens balkong.

Sovrum

Sovrum 1: Våningens master bedroom ligger i fil med vardagsrummet och med sina rymliga kvadratmeter kan med enkelhet dubbelsäng, förvaringsmöbler samt tillhörande möblemang efter önskemål möbleras. Rummet används idag som ett allrum som är möblerad med en härlig soffa, fåtöljer och förvaringsmöbler. Ljusinsläppet är rikligt ifrån de stora fönsterpartierna och i samspel med den generösa takhöjden skapas en öppen och luftig atmosfär. Den förtjusande kakelugnen fulländar rummet på ett fint sätt. På golvet vilar brädgolv och väggarna är målade i vitt.

Sovrum 2: Detta sovrum är väl tilltaget och generositeten i rummet gör det möjligt att inreda med dubbelsäng, skrivbord samt förvaringsmöbler. Ett rum att använda och inreda efter behov och önskemål. Förvaringsmöjligheter finner vi väg i vägg i en rymlig garderob. På golvet vilar brädgolv och väggarna är målade i vitt.

Badrum

Fräscht helkaklat badrum med grått klinker och vitt kakel. Badrummet är inrett med wc, handfat med kommod, spegel, dusch samt en tvättmaskin- och torktumlare. Utöver detta har badrummet en inkaklad hylla i färgglatt mönster.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

211 / 1101 (LM-kod)

Lägenhetsnummer register:

1101

Andel i årsavgift:

7.66128

Kommentar till andelstal:

Andel i förening har andel insats ej specificerats. Se andelstal under 'allmänt om lägenheten'.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

667541 kr

Andel i förening:

7.33526 %

Pantsättning:

Ja

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1902

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

F

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 151kWh/m²
Energiklass: F
Primärenergital: 137kWh/m²
Utförd
Datum: 18 okt. 2021

Förening

Namn:

Brf Hammaren

Organisationsnummer:

769614-8365

Allmänt om föreningen:

Brf Hammaren är en välskött äkta förening som bildades 2007 och är belägen på Österportsgatan 3 A och B intill populära Drottningtorget. Fastigheten bebyggdes 1902 och består av 17 bostadsrätter. Ekonomisk förvaltning via SBC.

Uppvärmning via fjärrvärme. Bostadsrättstillägget bekostas kollektivt av föreningen via Trygg-Hansa.

Tvättstuga finns i markplan mellan de båda trapphusen. Tvättpass mellan 07.00-21.00. Tvättstugan består av nyare maskinpark med två tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp samt en mangel.

På de två mysiga gemensamma innergårdarna finns grillmöjligheter och gemensamt utemöblemang samt stor cykelparkering. Det finns även cykelrum i källaren. I anslutning till gården finns även miljörum med sopsortering.

2018 bytte föreningen till elmätare som möjliggör IMD – Individuell Mätning & Debitering. Föreningen har alltså gemensam el och lägenhetsinnehavaren betalar för el efter egen förbrukning i samband med de vanliga hyresavierna. Man har bara en nätavgift som betalas av föreningen.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Boendeparkering råder i området. Flertalet garage finns i närområdet.

Bredband/TV:

Kabel-TV via ComHem, basutbudet ingår i avgiften. Bredband via ComHem gruppavtal 100/10, en obligatorisk kostnad om 285:-/månad tillkommer till avgiften (även TV-paket silver ingår).

Renoveringar:

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2027 och utför kontinuerligt löpande underhåll.
1978 genomfördes omfattande renoveringsarbeten och bland annat byttes samtliga vatten- och avloppstammar. Elsanering genomfördes och samtliga radiatorer byttes ut.
2006 genomfördes OVK besiktning
2007 lades gården om och fasadsidan dränerades. Detta år fogades även källarväggarna.
2009 genomfördes energideklaration och tvättstugan fick ny tvättmaskin samt nytt ventilationssystem.
2011 Renoverades taket. Samma år genomfördes totalrenovering av gårdsfasad samt ommålning av fasad, balkonger, fönster och dörrar. Samtliga stuprör byttes ut och gårdssidans fönsterbläck och fönster målades om.
2012 installerades nya låscylindrar till tvätttugan, fogkompletering skedde av gatufasades och nya tak ovanför gemensamma dörrar byttes ut.
2013 genomfördes OVK besiktning.
2015 fräschades innergårdarna upp.
2016 Trapphusen ommålades.
2017 - Spolning och filmning av stammar. Bra skick.
2018 - Byttes trapphusens ytterdörrar, ny porttelefoni installerades och alla elmätare byttes mot nya som möjliggör IMD – Individuell Mätning & Debitering.
2019-2020 Uppfräschning av trapphus.
2021 - Uppfräschning av balkonger utmed gatan.

Planerade förbättringar/renoveringar:
2020-2025 - relining.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Den senaste avgiftshöjningen skedde den 1/1-2023 med 8% och kommer att ytterligare höjas med 10% 1/1-2024.

Överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet (1313 kr) Betalas av köparen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift på 1% (525 kr) av prisbasbeloppet.

Överlåtelseavgift:

1 313 kr

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Det finns möjlighet för styrelsen att godkänna juridisk person som köpare.
Föreningens hemsida: www.brfhammaren.se
Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Insatsandel: 7,33526 %
Andel av årsavgift: 7,66128 %
Inga vidare specifikationer har angivits.

Ett obligatoriskt tillägg om 285 kr/månad för bredband och TV tillkommer.

Förbrukning av hushållsel debiteras separat utefter faktisk förbrukning. (decembers förbrukning 277kWh)

Lägenheten är registrerad som 4 rum och kök i föreningens register.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Mellan Stortorget och Värnhem finner vi Drottningtorget och Gamla staden. Centralt beläget innanför broarna och strategiskt beläget för den som pendlar tack vare goda parkeringsmöjligheter och närhet till Malmö C samt busshållplatser. Torget tillkom på 1810-talet och uppkallades efter drottningen Fredrika av Baden. Området består idag av blandad arkitektur med byggnader från 1800-talet fram till renodlade nyproduktionsprojekt.

Fina promenadstråk erbjuds runt kanalen och i området finns både förskolor och skola.

Malmö C är ett par minuters promenad bort och här finner du kommunikationer både i form av bussar, tåg och Citytunneln. Det är enkelt att ta sig både norrut som söderut och även för att kunna ta sig till de närliggande flygplatserna Sturup och Copenhagen Airport. Även från Drottningtorget finns en busshållplats.

Kv. Caroli är ett mycket närliggande köpcentrum som totalrenoverades 2012 och erbjuder en ICA Malmborgsbutik, restauranger, kaféer, klädbutiker, inredningsbutiker, apotek, blomsterhandlare m.m. Flera populära och unika restauranger och kaféer finns i området och runt Drottningtorget. Drottningtorgets blandade bebyggelse gör även att många av byggnaderna erbjuder garagemöjligheter. I området råder förutom det även boendeparkering och vanlig parkering.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt