Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Norra Sorgenfri Östra Farmvägen 19AA
595 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 787 kr
inkl. vatten, värme och bostadsrättstillägget. Ett obligatoriskt mobilitetstillägg på 146 kr/mån tillkommer till månadsavgiften. Detta avser OurGreenCar (bilpool och lådcykelpool). Utöver detta tillkommer kostnad för hushållsel (IMD). Föreningen har individuell mätning och debitering av el.
Boarea: 33 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 1
Våning: 2 av 4
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Modern bostad med genomtänkt inomhusmiljö!

Här presenteras en bostad som går bortom det vanliga med sin moderna och industriella stil. Den väl genomtänkta inomhusmiljön skapar en ljuvlig balans mellan råa betongväggar, vacker rustikt 1-stavs ekparkettgolv som tillför värme och den drömmiga sovalkoven som frigör yta och skapar de bästa inredningsmöjligheterna. Det mörka köket är helt rätt och håller hög standard i så väl stil som funktionalitet, och det helkaklade badrummet förser oss med tvättmaskin som har ångfunktion och tork. Här har man också haft ett miljötänk med smarta lösningar för hållbarhet som ligger helt rätt i tiden, bl.a. har man installerat solceller på taket med egenproducerad el för att hålla driftkostnaderna nere, och i föreningen finns bil- och lådcykelpool. Norra Sorgenfri är centralt beläget som länk mellan centrum och östra Malmö. Här bor man med närhet till grönskande parker, Värnhems kommunikationer samt ett stort utbud av trevliga caféer och restauranger i Rörsjöstaden och vid St Knuts torg. Föreningens koncept med lägre insats och högre avgift är ett attraktivt upplägg i dagens marknad då föreningen bundit sina lån i 25 år till väldigt förmånliga räntor. Här bor du tryggt! Välkommen att boka in dig på visning!

Visningar

söndag 25 februari 12:05 - 12:20
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Via egen ingång från loftgången välkomnas vi in genom säkerhetsdörr till denna bostad. Hallen bjuder på vacker 1-stavs ekparkett och ljust målade väggar. Här finns plats för avhängning av ytterkläder samt förvaring i garderob. Här finns också plats för sängen, eller om man hellre vill ha ytan till matplats går det givetvis bra.

Badrum

Helkaklad badrumsmiljö, där ljusgrå klinker harmonierar med vitkaklade väggar. Badrummet är utrustat med wc, handfat i kommod, spegel, dusch med vikbara glasdörrar och tvättmaskin med ångfunktion och tork.

Kök

I passagen bjuder ett smakfullt kök på suverän förvaring bakom luckor i grått som kombineras fint med svarta knoppar och bänkskiva i rostfri plåt. På golvet vilar ett vackert 1-stavs ekparkettgolv och väggarna är betong. Den maskinella utrustningen består utav spishäll, inbyggd ugn i rostfritt, kombinerad kyl/frys i rostfritt, integrerad diskmaskin och fläkt.

Allrum

Som en förlängning av köket finner vi bostadens allrum. Även här vilar samma 1-stavs ekparkettgolv och väggarna är i betong samt en fondvägg som går i blått. Här bjuds vi på stora fönsterpartier och plats för soffa och matbord.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

1207

Lägenhetsnummer register:

1207

Andel i årsavgift:

1.83435

Kommentar till andelstal:

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare SBC. Andel insats: 2,00081 %. Andel årsavgift: 1,83435 %.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

937537 kr

Andel i förening:

2.00081 %

Pantsättning:

Nej

Tillträde:

enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Handlingen 1

Byggnadstyp:

Flerfamiljshus

Byggnadsår:

2020-2022

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX-system

Energideklaration:

Primärenergital: 81kWh/m²
Utförd
Datum: 29 mars 2022

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

1st

Förening

Namn:

Brf ÖF 17

Organisationsnummer:

769638-2026

Allmänt om föreningen:

Brf ÖF 17 är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 40 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt.

I föreningen finns en gemensam takterrass, cykelparkering och miljöhus. Det finns även en gård med lekyta.

Fullvärdesförsäkring finns via Trygg-hansa. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Föreningen bildades 2021 (äger marken).

Äger föreningen marken:

Äger marken.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har 18 garageplatser, 2 MC-platser och 1 handikappsplats samt bilpool/cykelpool tillsammans med bostadsrättsföreningen ÖF 19 i Malmö. Garageplats kan hyras till en kostnad om 979 kr/månad. MC-plats kan hyras till en kostnad om 595 kr/månad. Från 1 november 2023 är det Aimo park som sköter uthyrningen av garageplatser. Kontaktuppgifter är kundservice@aimopark.se eller telefon 0771-96 90 06.

Bredband/TV:

Bredband tecknas via leverantören Net ar Once som eget abonnemang och ingår inte i avgiften.

Renoveringar:

Då fastigheten är nybyggd finns inga genomförda eller planerade renoveringar.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Föreningen har bundit sina lån i 20 år.

2023-01-01 höjde föreningen avgiften med 5%, detta för att möta den kraftigt stigande inflationen i samhället. Enligt kontakt med styrelsen 2023-10-15 finns inga beslut tagna om att höja månadsavgifterna i dagsläget.

För att långsiktigt planera föreningens ekonomi upprättades 2022 en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2037.

En överlåtelseavgift tas ut om 1313 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 525 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1 313 kr

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2023-10-16. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Jordfelsbrytare finns installerat.

Till lägenheten hör ett källarförråd, föreningen har inte kunnat svara på hur om källarförrådet är upplåten med bostadsrätt.

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare SBC. Andel insats: 2,00081 %. Andel årsavgift: 1,83435 %.

Enligt ekonomisk plan är lägenhetsnumret B1207 och enligt ekonomisk förvaltare SBC är lägenhetsnumret 1207.

Ett obligatoriskt mobilitetstillägg tillkommer om 146 kr/månad. Föreningen har individuell mätning och debitering av el, kostnad för detta tillkommer till angiven avgift.

Energideklaration är ej utförd då fastighetens mätvärden, som kan vara nödvändiga vid upprättandet av energideklarationen ej finns tillgängliga vid denna tidpunkt.

I överlåtelsen ingår tvättmaskin med ångfunktion och tork, 2 garderober och ett högskåp.

Omgivning

Allmänt om området:

De norra delarna av Sorgenfri gör en spännande resa från rå industristad till ett nytt modernt bostadsområde. Här finns idag kulturhistoriskt intressanta byggnader som alla är en viktig del av Malmös utveckling. Dessa ska bevaras och restaureras så att industrihistorian integreras i det nya områdets identitet.

Norra Sorgenfri har genom sitt centrala läge, sin karaktär och sin storlek fantastiska utvecklingsmöjligheter.

Norra Sorgenfri är ett av Malmös största omvandlingsområden och ett förnyelseområde som är högt prioriterat av Malmö stad. Genom omvandling och förtätning tas många fördelar tillvara, inte minst i termer av god miljö och hållbart samhällsbyggande. Områdets läge och betydelse för Malmö gör att staden i denna planeringsprocess har varit, och även framöver bör vara, drivande och en motor för områdets omvandling och utveckling.

Norra Sorgenfri är centralt beläget som länk mellan centrum och östra Malmö. Flera faktorer påverkar att området anses moget för en omvandling. Dels pågår det utveckling i närliggande områden såsom kvarteret Rönnen och i Värnhemsområdet i stort. Området vid S:t Knut har på senare år blivit högattraktivt för boende.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:

De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:

Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;

Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt

Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.

Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick

För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.

Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.

Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet

Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna

kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:

Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:

Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:

Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:

Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:

Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:

Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:

Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**

Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**

Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**

* Procentandel beräknas kvartalsvis

** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:

Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:

Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt