Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Slottsstaden Östra stallmästaregatan 10
2 350 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 699 kr
I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 300 kr/månad.
Boarea: 60 m2
Areakälla: Area enligt föreningens lägenhetsförteckning.
Rum: 2
Våning: 1.5 av 4
Hiss: Nej
Charmigt 30-tal i hjärtat av Slottsstaden!

I hjärtat av Slottsstaden kan vi med stolthet presentera föreningens kanske finaste 2:a. Här erbjuds 60 inflyttningsklara kvadratmeter, renoverade i minsta detalj. Bostaden erbjuder allt man kan tänka sig och vi kan med enkelhet bocka av även den mest kräsna bostadsköparens krav och attribut.

Du bor i en stabil förening som köpt loss tomten och lagt stora renoveringar bakom sig men med fortsatt stabil och god ekonomi som fanbärare för detta fina boende. Läget utgör idag en perfekt placering i det allt mer växande och attraktiva området , beläget på cykelavstånd till City. Dessutom ligger området ett stenkast från stadens bästa parker som är lätt att förälskas i. Här finns närhet till allt från dagligvarubutiker till Ribersborgsstranden som nås på bara några minuter med cykel.

Välkommen hem!

Visningar

söndag 21 april 15:30 - 16:00
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vi välkomnas av slipat och lackat fiskbensparkett samt vitmålade väggar. Redan här ges känslan av den charm som denna lägenhet skänker dess besökare. Här finns bra med plats för avhängning i både hall och angränsande
klädkammare.

Vardagsrum

Stort härligt vardagsrum med breda fönsterpartier som skänker rikligt med ljus hela dagen. Väggarna är målade i ljusbeige och på golvet vilar samma vackra fiskbensparkett som på bästa sätt löper in från hallen. Rummet erbjuder yta för såväl matplats som sällskapsplats där du kan tillbringa mysiga hemmakvällar.

Kök

I direkt samspel med vardagsrummet finner vi det smakfullt renoverade köket i extraordinärt utförande. Luckor i greige och väggar i samma ljusa ton som i vardagsrummet. Bänkskiva i ek som smälter fint ihop med den svart Tapwellblandaren. Köket är utrustat med alla nödvändigheter så som ugn (Ecoclean), gashäll, fläkt, diskmaskin (Airdry), kyl och frys. Som pricken över i:et finns här en serveringsgång samt ett rymligt skafferi för extra förvaring.

Sovrum

Det väl tilltagna sovrummet harmonierar med resten av lägenheten. På golvet vilar fiskbensparkett och väggarna är målade i grön ton. Rummet erbjuder plats för dubbelsäng, sängmöbler, skrivbord och garderob.

Badrum

Smakfullt renoverat badrum! Badrummets stilfulla interiörs består av gråa klinkerplattor på golv och vitt kakel på väggar. Badrumsutrustning består av handfat med underskåp, spegel, vikbara duschväggar, högskåp och WC.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

12

Lägenhetsnummer register:

1003

Andel i årsavgift:

6.25

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

247599 kr

Andel i förening:

6.25 %

Pantsättning:

Ja

Beskrivning uteplats:

Föreningen har två gemensamma balkonger till alla medlemmars förfogande.

Byggnad

Byggnadsår:

1936

Förening

Namn:

Brf Stallmästaren i Slottstaden

Organisationsnummer:

769615-5279

Allmänt om föreningen:

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 16 lägenheter, samtliga med bostadsrätt.

Föreningen bildades 2006 och köpte fastigheten 2007 (äger marken).

Bredablick sköter den ekonomiska och tekniska förvaltningen.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har 5 parkeringsplatser. Dessa kostar ca 500 kr i månaden, kösystem tillämpas. Boendeparkering finns att tillgå på gatan, via Malmöstad. Kontrollerat med ordförande 2024-04-02.

Bredband/TV:

Föreningen har kabel-TV och bredband 100 Mbit/s via Telenor. Basutbud för TV ingår i avgiften. Ett obligatoriskt tillägg om 300 kr/mån för bredband debiteras separat.

Renoveringar:

2007 - Vattenstammar utbytta.
2007 - Avloppstammar relinades.
2009 - Taket renoverades.
2009 - Nya fönster.
2010 - Nya maskiner till tvättstugan samt nymålat.
2015 - Gårdsplanen är vidgjord med plattsättning.
Ny elcentral och ledningar är dragna fram till varje lägenhet, ny elcentral i varje lägenhet installerades
2016 - gjordes gården iordning.
2017 - Ny uteplats med grill.
2019 - Nya tvättmaskiner och torktumlare.
2020 - Omfattade renovering av trapphus och byte av glas i balkongdörrarna.

Föreningen följer en underhållsplan.

Tillåter föreningen delat ägande:

Minsta andel 20% för att bo.

Ekonomi:

Föreningen höjde avgiften med 10% den 1 januari 2024. Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget. Kontrollerat med ordförande 2024-04-02.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1433 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 573 kr.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant ur styrelsen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Lägenheten disponerar ett källar- och vindsförråd om och ca. 5 och 32 kvadratmeter.

Säljaren informerar om att garderober ingår i köpet. Hatthylla i hall ingår ej.

Det tillkommer en kostnad för el och gas. Denna summa är individuell och påverkas av förbrukning och avtal.

Omgivning

Allmänt om området:

Detta område är ett av Malmös mest attraktiva och populära område för alla åldersgrupper. Slottsstaden kallades tidigare i folkmun för "Käppastan" med anledning av att många äldre bodde här. Området täcker stora delar av Västra Innerstaden och angränsar till stadsdelarna Fridhem, Ribersborg, Fågelbacken/Davidshall, Pildammarna och Dammfri. Närhet har du till både hav, parker och City. På kort cykelavstånd når du Centralstationen, gamla innerstaden och med bil är vi här nära Öresundsbron och underbara Danmark. Här finns även gott om bra bussförbindelser till övriga delar av staden.

Längsmed Regementsgatan finner vi allehanda butiker såsom blomsterbutiker, klädbutiker och inte minst inspirerande inredningsbutiker. Här finns även apotek, konditori, pizzerior, restauranger och caféer. Kronprinsens köpcentrum har allt du behöver när du behöver det med livsmedelsbutik med sena öppettider, Systembolag, optiker, pappershandel och omfattande utbud av lunchrestauranger.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

Övrigt:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt